Muziek is en blijft één van de dingen dat we niet zonder kunnen. We zoeken naar de beste bluetooth-speaker van 2021 omdat speakers tegenwoordig volledig draagbaar zijn. Vroeger was een speaker iets voor binnen, nu nemen we steeds vaker onze muziek mee op straat. Niet enkel via een koptelefoon maar ook muziek voor de hele omgeving. Dit gezegd zijnde. Let altijd op je omgeving en stoor geen mensen met het afspelen van jouw muziek, respecteer je omgeving en respecteer je medeburgers. Met de intreding van smartphones en bluetooth wordt dit wel eens vaker vergeten!

Beste Bluetooth Speaker
boven 100 euro

Bose Soundlink Revolve

De Soundlink Revolve zet Bose een stap naar de perfecte draagbare bluetooth-speaker. De Bose Revolve en Revolve + zijn uitstekende draagbare speakers met helder geluid en een aangename sterke bass. Het toestel is licht en dragen is zeer makkelijk en handig. Door de duurzame kwaliteit kan de Revolve ook tegen een stootje. Vallen, waterdruppels, het toestel is beschermd tegen onverzorgd gebruik. Niet overdrijven natuurlijk, waterbestendig IPX4 wil niet zeggen dat je het in het zwembad kan laten vallen. Iets duurder maar zijn prijs waard, de Bose Revolve is voor ons de beste bluetooth speaker van het moment.

Verbinden gebeurt via de Bluetooth functie met de Bose Connect + app, waar je ook je instellingen kan veranderen. Ook NFC is beschikbaar. Wil je een feestje bouwen dan kan je verschillende Bose toestellen verbinden om zo het volume de hoogte in te drijven. Door het elegante ontwerp geniet je ook van 360° muziek. Heb je meer plaats en meer budget? De Bose Revolve + is nog een stapje beter. Met de extra batterij en handige draagarm heb je enkele extra voordelen. De Revolve + is ook luider met betere bass. Let wel op, deze weegt iets meer (0.9kg)!

JBL – Charge 4

De CHARGE 4 is een draagbare bluetooth speaker dat ideaal is voor buitenshuis. Het grootste voordeel is dat het toestel waterdicht is. Je kan het in het water laten vallen zonder je zorgen te maken. Door het gebruikte materiaal komt de speaker vanzelf terug bovendrijven. Ook de batterij houdt het tot 20 uur vol. Meer dan genoeg voor een daguitstapje. Een goede batterij is belangrijk, maar het toestel dient ook als powerbank moest je smartphone het niet even lang volhouden.

Opladen gebeurt via USB. Verbinden doe je met Bluetooth of met JBL connect +, hiermee kan je ook verschillende speakers in contact brengen om een hub te vormen. Deze JBL Charge 4 staat al twee jaar in deze lijst beste bluetooth speakers als beste buitenshuis. Het heeft een goede prijs – kwaliteit verhouding en is op die manier een uitstekenende draagbare speaker. Ga je voor gebruik boven geluidskwaliteit, dan is deze JBL aangeraden.

UE – MEGABOOM 3

Ultimate Ears is een dochterbedrijf van Logitech dus kwaliteit is aanwezig. De Megaboom 3 is de opvolger van de immens populaire Boom 3. Herkenbaar aan het ontwerp, dit is een bluetooth speaker die tegen water kan. Door dit ontwerp heb je 360° geluid. Het kleine formaat zorgt er ook voor dat het ideaal is voor mee te nemen als draagbare speaker. De 20 uren autonomie ondersteunen dit nog verder.

Perfect is het niet, want met 0.9 kg is het toch een redelijk zware speaker. Vergeleken met de 0.66 kg Bose Revolve is dit toch een groot verschil. Verbinding gebeurt via Bleutooth of NFC. Via de UE party up functie kan je het koppelen aan andere UE speakers om zo geluid in meerdere kamer te hebben.

BANG&OLUFSEN – BEOPLAY A1

Bang and Olufsen staat gekend voor zijn geluidskwaliteit en ontzettend mooie ontwerpen. Dit is niet anders voor de Beoplay A1. Makkelijk te dragen, zeer compact, kwaliteit geluid en een goed accuduur. Deze Beoplay A1 is ideaal voor mensen die geen grote blok als bluetooth speaker willen. Onze keuze voor compacte bluetooth speaker gaat naar deze A1 van Beoplay. Ook de Beoplay P2 is een aangename speaker, hoewel de batterijduur net goed genoeg is om aantrekkelijk te zijn.

De Beoplay A1 heeft tot 24 uur aan batterij (dit is op 50% van het volume) wat toch wel zeer lang is. Met 0.6 kg is het niet veel lichter dan sommige bovenstaande modellen. Het is wel heel wat compacter door het platte ontwerp. Hierdoor is het wel iets minder draagbaar, maar dit stoort niet al te veel. Meestal zetten we het toestel redelijk snel neer.

Bang&Olufsen – Beolit 17

Houden we geen rekening met budget en zoeken we door naar de beste bluetooth speaker dan komen we uit bij de Beolit 17 van Bang&Olufsen. Eens boven de €400 zien we extra functies, bovenop het verschil in kwaliteit. Deze Beolit 17 is een goede draagbare speaker dat ook voldoende kwalitatief is om thuis als geluidssysteem te dienen. Verbinden met de smartphone, tablet of PC/dekstop. Ook het ontwerp oogt zeer mooi en elegant.

De Beolit 17 is een zeer krachtige draagbare speaker. Een dubbele passieve radiatoren zorgt voor een diepe maar heldere bass. Door het ontwerp wordt het geluid in 360° verdeeld, zet het toestel dus best ergens centraal. Ook de batterij is goed in orde, met 24 uur gebruik kan je wel even door. Wel moet je rekening houden met het 2.6 kg gewicht. Hoewel dit zwaar is blijft het makkelijk te dragen dankzij de lederen draagband. Heb je iets meer budget voor een luxe draagbare speaker, dan raden wij deze Beolit 17 aan als beste bluetooth speaker.

Beste bluetooth speaker 2020

Tot zover onze top 5 Beste bluetooth speakers.
Zoek je voor een lager budget, lees dan zeker de TOP 5 beste speakers onder €100.

Bluetooth speakers vergelijken

Waarom een Bluetooth Speaker kopen?

De zoektocht naar de beste bluetooth-speaker hangt af van het gebruik van de speaker. Op zich is een bluetooth-speaker geen noodzaak, zolang je een alternatief hebt om je muziek af te spelen. Dit kan rechtstreeks via een televisie of stereo, maar tegenwoordig maken de meeste mensen gebruik van hun smartphone. Met de verbindingen aan Youtube, Spotify, Soundcloud, Radioplus en andere muziek-apps wordt het logisch dat muziek beheerd wordt vanaf de smartphone. Omdat de draadloze verbinding via bluetooth zo makkelijk verloopt komt er steeds meer vraag naar bluetooth-speakers.

Bluetooth-speakers zijn voorlopig de makkelijkste en beste speakers op de markt zolang draagbaarheid een factor is. Via Bluetooth kan je de speaker, ongeacht het interne geheugen, gebruiken vanaf de smartphone. Eens de connectie/verbinding gemaakt is kan je vanaf de smartphone de speaker beheren en je favoriete muziek afspelen.

Overal genieten van muziek

Met de beste bluetooth-speaker kan je muziek afspelen op elke locatie. Thuis, buiten en onderweg, overal waar je gaat – zolang de batterij het volhoud – heb je muziek. De meeste bluetooth-speakers van tegenwoordig zijn ‘plug&play’. Dit wil zeggen dat een simpele bluetooth verbinding genoeg moet zijn om binnen de minuut muziek af te spelen. Dit kan via de smartphone, maar ook via een laptop of tablet, alsook een desktop als deze met bluetooth uitgerust is.

Wil je daarnaast ook een draagbare speaker, dan wordt de keuze voor een bluetooth model de logische. Stel dan opnieuw de vraag; gebruik ik deze binnen of buiten, of beide? Jouw keuze naar jouw beste bluetooth-speaker hangt af van het gebruik. Daarnaast zijn er nog enkele factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een luidspreker. Deze vind je hieronder.

welke bluetooth speaker kopen

Hoe kies ik?

Een van de grootste vragen die we krijgen als we met mensen praten over de beste Bluetooth-speaker is: Hoe kies ik de beste? Sommige zijn groot en stevig, stijlvol of  zijn waterbestendig en sommige zijn niet geschikt voor buiten. Deze lijst van beste bluetooth-luidsprekers van 2021 moet helpen als je problemen hebt bij het uitzoeken welke luidspreker het beste bij jouw gebruik past. Als je een strandliefhebber bent, betekent dit dat water- en stofdichtheid essentieel zijn.

Waterdicht of verbinden met andere speakers

Als je deze wil gebruiken voor feestjes, wil je misschien de mogelijkheid om twee luidsprekers aan elkaar te verbinden of een luidspreker met multipoint-verbinding waarmee meerdere apparaten tegelijk verbinding kunnen maken. We zullen deze functies voor u hieronder opsplitsen om u te helpen een bluetooth speaker te vinden die het beste bij u past.

Ongeacht welke functies u van uw luidspreker verwacht, het absoluut noodzakelijk dat deze een goede levensduur van de batterij en een goede geluidskwaliteit heeft. Het heeft geen zin een apparaat boordevol functies te hebben als de batterij snel leeg is of deze na een jaar kapot is.

Binnen deze lijst van beste bluetooth-speakers van 2021 letten we vooral op deze twee factoren – batterij en duurzaamheid. Zoek je een goedkope speaker, zoek dan even snel op Coolblue of bol naar een goedkope variant.

Waarop letten bij het vergelijken?

Bluetooth speaker met helder geluid

Een goed geluid is het belangrijkste aspect bij de aankoop van een goede Bluetooth speaker. De goedkopere modellen op de markt beginnen snel slecht te klinken wanneer je het volume verhoogd. In de modellen die we voorstellen hebben we extra aandacht besteed om de bluetooth speakers te vinden met niet enkel een heldere klank maar ook dat je het volume luid genoeg kunt zetten voor een feestje in een kleine ruimte.

BT Speaker met lange batterij

Naast geluid is de batterijduur ook van groot belang. Aangezien je een bluetooth speaker koopt voor het draagbare aspect wil je niet constant op zoek moeten gaan naar een stopcontact. We hebben meer dan 20 bluetooth speakers vergeleken met elkaar en we vinden een batterijduur van 12 uur toch een minimum.

Sommige BT speakers zijn gemaakt voor buitenshuis en hebben een langere batterijautonomie dan ander modellen. Ook moet je kijken naar het formaat van de speaker. Hoe groter de speaker hoe meer plaats voor een grote batterij. Ga je voor een zeer compact toestel dan zal ook de autonomie beperkt zijn. Afhankelijk van jouw prioriteiten moet je hier een keuze maken tussen geluid, gebruik of batterij. Voor ons is de beste bluetooth speaker één met een goede balans tussen deze prioriteiten.

Grote of compacte bluetooth speaker

Aangezien een bluetooth speaker in de eerste plaats gekocht voor zijn draagbaarheid is het belangrijk dat je het makkelijk kunt meenemen in een gewone zak. Daarom hebben we onze focus gelegd op bluetooth speakers die een sterke prestatie in combinatie met een goede batterij in een compact formaat kunnen aanleveren.

Waterdichte Bluetooth speaker

Omdat een Bluetooth speaker ideaal is om mee te nemen naar een pool party of om te gaan kamperen is een bepaalde vorm van waterdichtheid van belang. Alle modellen die we aanraden in dit artikel zijn allemaal op zijn minst water resistent. In andere woorden kunnen deze bluetooth speakers tegen regen. Verder zijn er ook bluetooth speakers besproken die een val in het zwembad heelhuids kunnen overleven.

Qua prijs raden we aan om toch €50 te voorzien als een minimum om toch een product te kunnen kopen van deftige kwaliteit. Langs de andere kant zien we dat het weinig zin heeft om meer dan €150 uit te geven aan een draagbare bluetooth speaker. Bluetooth speakers die meer dan €150 euro kosten hebben vaak een gelijkaardig vermogen of vergelijkbare autonomie met goedkopere modellen. Ze maken enkel het onderscheid in design.

goede bluetooth speaker kopen

Beste speakers verder doorgelicht

Beste bluetooth speaker 2021

Bose Soundlink Revolve

Bose is het merk bij uitstek wanneer het gaat over geluidskwaliteit.

Deze bluetooth-speaker is de eerste op de lijst van beste bluetooth speakers van 2021 door zijn polyvalent gebruik en uitstekende kwaliteit. Heb je het budget voor zo’n luidspreker dan zal je niet teleurgesteld zijn van je aankoop. Met de Soundlink Revolve zet Bose een stap naar een draagbare bluetooth-speaker. Met de Sounlink Mini, die we later bespreken, had Bose een goede luidspreker ontwikkeld die ideaal was voor binnenshuis te gebruiken. Met de Bose Revolve hebben ze een zeer draagbare en compacte bluetooth-speaker die ideaal is voor buitenshuis gebruik.

In vergelijking met de Soundlink Mini II heb je een bluetooth-luidspreker die tot wel 30 meter ver verbinding houdt. Het geluid is van de uiterst beste kwaliteit en wordt in 360° rondgestuurd. Met het cilindervormig ontwerp wordt het geluid overal gelijk verdeeld. Daarnaast bevat de speaker ook een microfoon. Op deze manier kan hij dienen om gesprekken te voeren. Anderzijds kan je ook gebruik maken van Siri of Google Now voor mondelinge bevelen. Zo heb je de smartphone niet eens nodig om van liedje te veranderen of een nieuwe app te openen.

De Bose Revolve is ook handig voor buiten te gebruiken. Door de 360° is het al goed om centraal op te stellen. Zo vermijd je de problemen met een speaker die 180° draagt. Deze moet je tegen een muur zetten, waar je de Revolve centraal in de ruimte kan plaatsen. Door de draaghendel is het ook een zeer draagbare bluetooth-speaker. De batterij houdt een goede 12 tot 16 uur vol, afhankelijk van het volume en de bas. Dit is niet het hoogste, maar toch redelijk goed en meer dan genoeg voor een dagje buiten huis. Begint het te regenen dan hoef je niet meteen te lopen. De Revolve is spatwater-bestendig. Dit wil zeggen dat hij tegen water kan, maar niet dat hij onder water gedompeld kan worden.

Als extra functies heeft de speaker ook een 3.5mm jack opening en een USB aansluiting. Deze zijn handig voor het verbinden van externe toestellen en voor op te laden. Net zoals bij alle Bose bluetooth-speakers is er een multipoint-verbinding mogelijk. Zo kan je verschillende toestellen synchroniseren om voor een echt feestje te zorgen.

Voordelen:

 • Beste audio kwaliteit
 • 360° Geluid
 • Spatwater-bestendig
 • Batterijduur van 12-16 uur

Nadelen:

 • Redelijk duur
 • USB enkel voor opladen

Bluetooth speaker voor badkamer

UE MegabOOM

Fans van draadloze bluetooth-speakers zijn ongetwijfeld het bekende UE MEGABOOM design tegengekomen. De UE Megaboom is de vernieuwde versie van zijn voorganger. Hoewel deze voorganger ook binnen deze lijst van beste bluetooth-speakers past spreken we over 2021, en dus enkel de nieuwste modellen. Met Logitech als moederbedrijf kunnen we ergens ook op kwaliteit materiaal rekenen.

Het herkenbare ontwerp is amper aangepast. Aan de buitenkant is er amper een verschil, het heeft dezelfde stof bedekte afwerking. Toch kan de nieuwe versie beter tegen water. De UE Megaboom is volledig waterdicht, best niet te diep gaan, je weet nooit. De Megaboom is ook gekend voor schokwerend te zijn. Laat je hem vallen dan is de kans zeer klein dat je speaker om zeep is. De UE Megaboom is de beste bluetooth-speaker voor buitenshuis, de meest robuuste speaker op de markt.

Met de gratis app (Android en IOS) van UE heb je enkele handige toegevoegde functies. Eerst en vooral is het toestel bestuurbaar vanaf 20 meter afstand. Via de app kan je het geluid volledig aanpassen door de ingebouwde equalizer. Net zoals de Bose Soundlink heeft de UE Boom 3 een multipoint-verbinding. Dit laat je toe meerdere toestellen te synchroniseren om zo surround-sound te verkrijgen.

Ook kwa geluid moet de UE Boom 3 niet veel onderdoen. In vergelijking met de Bose Soundlink Mini II spreekt men van iets minder goed geluid, ter compensatie van de duurzaamheid. Toch is de Boom 3 luider dan zijn voorganger en biedt het meer dan genoeg geluid om elke kamer te vullen. Daar waar de Bose voldoende lage tonen haalt, een sterke bas en zuiver geluid afspeelt, doet de Boom 3 het net iets minder goed.

Wel voorziet de Boom 3 je van 360° geluid. Iets dat niet het geval is bij de Bose Soundlink, toch is de kwaliteit van geluid beter in de Bose. Zoek je een bluetooth-speaker die zowel binnen als buiten optimaal functioneert dan raden we toch de UE Boom 3 aan. Zoek je een speaker voor muziek in bad of de douche, dan is deze de beste bluetooth-speaker voor de badkamer.

Voordelen:

 • Ongelooflijk duurzaam
 • Waterdicht
 • 360° geluid
 • Extra app
 • Multipoint-koppeling

Nadelen:

 • Mindere geluidskwaliteit
 • Redelijke batterijduur

Draagbaar met lange batterij

JBL – CHARGE 4

JBL is al langer gekend als fabrikant van televisies en surround-sound installaties. Ondertussen heeft het Amerikaanse merk zich ook volledig gestort op de draagbare bluetooth-speakers. Met een heel gamma van luidsprekers is het de JBL Charge 4 die de voorkeur draagt. Binnen het prijssegment van de Bose Soundlink en de UE Boom is de JBL Charge 4 de meest competitieve speaker op de markt.

Het voordeel aan JBL producten is dat ze relatief goedkoop zijn in vergelijking met de meer high-end merken. Toch moeten ze niet onderdoen op design of kwaliteit. Ook de JBL heeft een met stof bedekte behuizing waardoor hij schokbestendig is. Daarnaast heeft deze bluetooth-speaker ook een waterdichte behuizing. Laat je hem in het zwembad vallen dan komt hij vanzelf terug naar boven drijven. Let op; slechts tot 1 meter diep waterbestendig.

Het design van de Charge 4 is gemaakt om je van kwaliteit te voorzien. Aan de bovenkant bevinden zich de power-knop en volume bediening. Ook het koppelen aan de smartphone doet zich bovenaan het ontwerp met een simpele bluetooth-knop. Binnen het design bevinden zich twee verschillende speakers voor optimaal geluid.

Toegevoegd aan het ontwerp is een 3.5mm jack voor een koptelefoon en de USB poort voor makkelijk opladen. Deze kan ook gebruikt worden om je smartphone aan te sluiten en zelfs om andere toestellen op te laden. Enerzijds is de Charge 4 dus een bluetooth-speaker, maar ook een powerbank. Dit kan enkel door de sterke batterij, deze gaat tot wel 20 uur mee.

De bluetooth verbinding houdt tot zo’n 20 meter ver stand. Ook kan je via de smartphone meerdere toestellen synchroniseren voor een grotere oppervlakte aan geluid. Op basis van geluidskwaliteit moet de JBL Charge 4 ook niet onderdoen. Deze luidspreker gaat relatief luid zonder verlies van kwaliteit. Toch wordt er iets te vaak geschreven dat de bassen en hoge tonen inconsistent zijn. Een opmerking dat niet genegeerd mag worden. Wij raden u toch aan een luidspreker nooit op maximale volume te doen draaien.

Voordelen:

 • Beste batterijduur
 • Waterdicht & Schokbestendig
 • 0,8 kg – zeer draagbaar
 • Powerbank
 • Multipoint-verbinding

Nadelen:

 • Mindere geluidskwaliteit
 • Redelijke batterijduur

Mini-Pocket bluetooth speaker

Bang & Olufsen Beoplay A1

Bang and Olufsen staat gekend voor zijn geluidskwaliteit en ontzettend mooie ontwerpen. Dit is niet anders voor de Beoplay A1. De makkelijkst te dragen bluetooth-speaker van het merk, alsook van deze lijst van beste bluetooth-speakers van 2021. Zeer draagbaar, zeer knap, zeer beknopt, maar toch uitstekend geluid. De kenmerken van de Beoplay A1. In tegenstelling tot andere B&O speakers is de kwaliteit iets lager. Dit ter compensatie van de draagbaarheid. Met de A1 kan je deze kleine bluetooth-speaker simpelweg opbergen in je zak of jaszak.

Hoewel het ontwerp zeer klein is, de bas en treble controle blijft zeer strak. Kijkende naar het overblijvende gamma van Bang & Olufsen is de Beoplay het kleinste ontwerp alsook het goedkoopste. Daar waar kwaliteit sterk blijft moet men wel inleveren op andere aspecten. Behalve speaker functionaliteiten is er niets nieuws aan de Beoplay. Ga er niet mee in het water, en test de schokbestendigheid niet uit.

Voordelen:

 • Licht
 • Pocketsize
 • Geluidskwaliteit
 • Zeer mooi ontwerp

Nadelen:

 • Geen USB lader
 • 180° geluid
 • Geen NFC
 • Geen 3.5mm jack

Duurste bluetooth speaker

Voorlopig hebben we ons zo goed mogelijk beperkt om rekening te houden met het algemen budget van de algemene consument. Heb je een extra budget over of koop je dit als een geschenk, dan is er een hoger prijssegment waar je de beste bluetooth-speakers kan vinden.

Bang & Olufsen Beolit 17

Gaan we een niveau hoger dan zien we meteen een verschil in kwaliteit. Eens voorbij de € 200 euro zien we een heel nieuw gamma van luxueuze bluetooth speakers voor binnenshuis maar ook buitenshuis. De Bang & Olufsen Beolit 17 is hiervan het model bij uitstek door de kwaliteit van geluid, design, en extra functies.

Met de Bang & Olufsen Beolit 17 heb je een zeer draagbare speaker met een ongelooflijk goede prestatie in geluid. De bluetooth-luidspreker beschikt over verschillende drivers voor lage, midden- en hoge noten. Zo ben je zeker van de kwaliteit van muziek. Lage noten, waar een bluetooth speaker vaak kwaliteit ontbreekt, worden aangepakt door een eigen driver. Dit zorgt voor de scherpste tonen en de beste kwaliteit van geluid. Door het ontwerp wordt het geluid in 360° verspreidt. Zo kan je de speaker positioneren hoe je zelf wilt, iedereen krijgt hetzelfde geluid.

De Beolit 17 is ook gekend voor het presteren in bas-tonen. Daar waar andere bluetooth-speakers vaak wat zwakker zijn is deze Beolit een geschenk voor de oren. Ook als we spreken over bas-tonen is deze luidspreker één van de besten. De dubbele passieve (ingebouwde) radiatoren zorgen voor een extra diepe bas. Hierdoor klinkt het geluid steeds zuiver, ook al speel je het op het hoogste volume.

De batterij, doordat het een groot ontwerp is, gaat ongelooflijk lang mee. Eens we in dit prijssegment zitten gaat de kwaliteit een sprong vooruit. De Beolit 17 kan tot wel 24 uur meegaan. Zo ben je 100% zeker van steeds optimale muziek te hebben. Ook al weegt deze bluetooth-speaker 2.6kg, ben je zeker dat je altijd muziek op zak hebt. Ook al past deze niet perfect in je strandzak is het zeker een speaker die alles aankan. Daarnaast wordt deze uitgerust met een lederen draagband. Hierdoor kan je hem stijlvol meenemen, want het ontwerp spreekt voor zich.

Tot zover het artikel ‘Beste bluetooth speakers 2021’ – Laatste update 18/10/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘audio’

Comments (1)

[…] 0   By vzwplaneet Audio Elektronica Onderweg Smart home 16 maart […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.