Beste wifi versterker

Volgens ons onderzoek is de TP Link RE450 is de beste wifi versterker prijs kwaliteit gezien die je kunt kopen. Het heeft een goede snelheid, twee wifi bands (2,4Ghz en 5Ghz), is gemakkelijk te installeren en is vrij betaalbaar. Een wifi versterker is ideaal als je op zoek bent naar een toestel om je wifi netwerk te versterken zodat je ook in je slaapkamer of zolder van snel draadloos internet kunt gebruik maken. Heel belangrijk is dat de wifi versterker geplaatst moet worden op een plek waar je al een goed signaal ontvangt. Soms is dit niet altijd mogelijk en is het gemakkelijker om je wifi signaal te versterken via het stopcontact. Als je hierin interesse hebt lees je beter ons artikel over powerline adapters. Ga je toch een wifi versterker kopen lees dan eerst ons onderzoek onderaan zodat je weet waar je op moet letten.

TOP 5 – Beste Wifi Versterker 2020

De TP Link RE450 is een de beste wifi versterker prijs kwaliteit gezien. Het heeft een snelheid van 450Mbps op de 2,4GHz band en 1.300Mbps op de 5GHz band. Het heeft ongeveer de afmetingen van een smartphone alleen is het een stuk dikker en klappen er twee antennes uit aan de zijkant. Hou er rekening mee dat er geen geïntegreerd stopcontact voorzien is. Je moet het dus zowel ergens kunnen plaatsen waar er een goed wifi signaal is en waar je een stopcontact hebt dat je niet nodig hebt voor andere toestellen.

“Beste wifi versterker 2020”

Het is gemakkelijk om te installeren aangezien de meeste mensen over een router beschikken met WPS. Je hoeft enkel op de WPS knop van je router te klikken waarna je op de WPS knop van je wifi versterker klikt. Bij ons thuis was de klus op minder dan vijf minuten geklaard. Eens in gebruik is het redelijk onopvallend door zijn witte en grijze kleuren. Het beschikt verder nog over een ethernet poort als je graag een desktop of laptop via een netwerkkabel aansluit.

De TP Link RE200 is een goedkope wifi versterker met dual band wifi. Op de 2,4 GHz band heeft een snelheid van 300Mbps wat vrij vergelijkbaar is met de RE450. Maar op de 5Ghz band heeft het maar en snelheid van 433Mbps. Maar niet iedereen heeft een snelheid van 1.300Mbps nodig. Bij gewoon gebruik zoals het surfen op het internet en het versturen van mails zal je geen verschil merken tussen de RE200 en een duurder model. Het is enkel wanneer er in huis veel naar Netflix gekeken wordt of er online games gespeeld worden dat je hogere snelheden nodig hebt.

“Goedkope wifi versterker”

Maar voor mensen die opzoek zijn naar een toestel om goedkoop hun draadloos internet te verlengen naar andere kamers is deze TP Link wifi versterker. Het is een goedkoop en betrouwbaar toestel dat voor veel mensen dezelfde prestaties geeft in vergelijking met toestellen die dubbel zo duur zijn. Juist zoals de RE450 kun je deze wifi versterker gemakkelijk installeren via WPS en beschik je over een ethernet poort. Altijd handig voor wanneer je toestellen wilt aansluiten via een netwerkkabel.

De TP Link RE650 is een van de beste wifi versterkers die je momenteel kunt kopen. Op de 5Ghz band heeft het een snelheid van maar liefst 1733 Mbps. En op de 2,4Ghz band kun je rekenen op snelheden tot 800 Mbps wat meer is dan de meeste wifi versterkers op hun 5GHz band hebben. Het heeft een redelijk groot design waardoor je er rekening meer moet houden dat het waarschijnlijk twee stopcontacten zal innemen. Hou er rekening mee dat er ook geen geïntegreerd stopcontact voorzien is.

“Beste wifi versterker 2019”

De TP Link RE650 komt wel aan een stevige prijs van ongeveer 90 euro (op moment van het schrijven van dit artikel). Voor deze prijs krijg je wel een toestel dat uitgerust is met de laatste 802.11ac technologie. Hierdoor reikt het signaal zeer ver en kan het ook een snelle wifi verbinding voorzien. Het is ook voorzien van handige software waardoor je gemakkelijke het beste kanaal kiest waarop je wifi extender gaat werken.

Je kan via de app op je smartphone ook gemakkelijk de naam van het netwerk en het paswoord veranderen. Daarenboven kun je de app ook gebruiken om het online gedrag van je kinderen in de gaten te houden en eventuele restricties op te leggen.

De TP Link RE365 is vergelijkbaar met de RE200 qua performantie. Op de 2,4 GHz kanaal heeft het een snelheid van 300Mbps maar op het 5GHz kanaal is het wel dubbel zo snel met snelheden tot 867 MBps. Het grote verschil tussen de twee toestellen is dat de RE365 uitgerust is met een geïntegreerd stopcontact. Dankzij deze optie verlies je het gebruik van je stopcontact niet. Nadeel is wel dat de RE365 bijna dubbel zo duur is in vergelijking met de RE 200. Het beschikt juist zoals de andere TP link wifi versterkers over WPS voor een gemakkelijke installatie.

“Wifi versterker met geïntegreerd stopcontact”

Het is belangrijk dat je een wifi versterker op een strategische plek plaats. Ergens dicht genoeg bij de router zodat je nog een goede wifi verbinding hebt. Maar ook ver genoeg zodat het zijn signaal naar andere kamers stuurt waar de router niet aan kan. Op deze plek moet je ook nog eens een stopcontact vinden dat je niet nodig hebt. Want de meeste wifi versterkers hebben geen geïntegreerd stopcontact. Bij de TP Link 365 moet je daar geen rekening mee houden aangezien je het stopcontact gewoon kunt blijven gebruiken.

De Netgear Nighthawk EX8000 is wifi versterker die ontworpen is om meerdere toestellen van snel draadloos internet te voorzien. Het is een van de weinige wifi versterkers dat gebruik maakt van 3 bands. Het heeft namelijk een 2,4GHz band met snelheden tot 400Mbps dat dient om smart home toestellen zoals IP camera’s of een slimme deurbel aan te verbinden.

Verder beschikt het nog over twee 5GHz bands, een met een snelheid van 866Mbps en een met een snelheid van 1733Mbps. Door trage 5GHz toestellen op de band met 866Mbps te zetten kunnen de snelle 5GHz toestellen genieten van draadloos internet aan 1733 Mbps. Zeer handig wanneer je met verschillende smartphones en laptops verbonden bent op een en dezelfde wifi versterker.

“Beste wifi versterker voor meerdere toestellen”

Deze Netgear wifi versterker heeft verder nog 4 ethernetpoorten om meerdere toestellen via een netwerkkabel te verbinden. Op software vlak is het onder andere uitgerust met een MAC adresfilter. Dit is de veiligste manier om je draadloos internet te beveiligen omdat je nominatief kunt bepalen welke toestellen toegang krijgen tot je werk. Alle toestellen die niet in de lijst voorkomen kunnen niet op je persoonlijk netwerk geraken.

Verder heb je de keuze tussen draadloos verbinding te maken met de router (zoals de meeste wifi versterkers) of via een netwerkkabel. Een wifi versterker dat via een netwerkkabel verbinding maakt met de router wis normaalgezien een access point. Maar de Nighthawk EX8000 is dus zowel een wifi versterker als een access point.

Het onderzoek

wifi versterker hoe werkt het

Hoe werkt een wifi versterker? Een wifi versterker is handig voor mensen die in hun woning 1 of 2 kamers hebben waar het wifi signaal niet sterk genoeg is. Het maakt verbinding met je bestaand wifi signaal op een locatie waar er een goed bereik is en herhaalt het signaal. Hierdoor verbetert de snelheid en het bereik van de wifi op plaatsen waar de router niet kan geraken. Wanneer je een wifi versterker op een locatie zet waar er al een zwak signaal is zal je niet veel verbetering merken.

Een wifi versterker kan enkel het bestaand signaal versterken maar het moet zich daarvoor op een locatie verbinden waar er al een goede verbinding kan gemaakt worden met de router. Het is dus ideaal om te gebruiken om te gebruiken om voorbij bepaalde obstructies te geraken zoals bijvoorbeeld een muur van gewapend beton.

Waar een wifi extender niet bij kan helpen is een overbelasting van de router. De standaard router van Telenet of Proximus is niet krachtig genoeg om de verbindingen van verschillende toestellen te verwerken.

Vroeger zat je enkel met je laptop op de wifi. De dag van vandaag is iedereen met zijn smartphone verbonden aan het internet thuis. Er wordt Netflix gestreamd op tablets en zijn er soms nog smart home toestellen die in constante verbinding staan met de router. Indien je router overbelast is zal een wifi extender geen hulp bieden. Dan kun je beter een nieuwe router kopen, bij voorkeur een goede 802.11ac router.

Als je een groot huis hebt of een grote oppervlakte moet overbruggen ben je beter of met een wifi mesh router. Wanneer je zowel problemen hebt met performantie en bereik en je van plan bent om een nieuwe router te kopen in combinatie met een extender ben je soms beter of om direct een wifi mesh router te kopen. Het grote voordeel van een wifi mesh router is dat je verbinding vlotjes van het ene access point naar het andere access point overschakelt zonder dat je verbinding wegvalt.

wat is 802.11ac

Als je een wifi versterker ziet met de benaming 802.11ac is dat een manier om te zeggen dat het over de meest actuele WiFi standaard van het moment beschikt. Het zit namelijk zo dat 802.11ac de opvolger is van 802.11n. Zie je een goedkope wifi versterker kijk dan eerst na of je geen verouderd model met de 802.11n standaard koopt.

De 802.11ac standaard werkt uitsluitend op de 5GHz banden maakt gebruik van ‘Beamforming’. Kort gezegd zorgt deze technologie ervoor dat radiosignalen efficiënter worden omgezet afhankelijk van het type toestel ze mee communiceren. Hierdoor krijg je een hogere en consistentere internetsnelheid.

Het grote voordeel van wifi versterkers is dat ze niet duur zijn, gemakkelijk zijn om te installeren en een oplossing kunnen bieden aan een veelvoorkomend probleem. Koop bij voorkeur een 802.11ac versterker, ook al zijn deze iets duurder.

Door een 802.11n wifi versterker te kopen kun je een beetje geld uitsparen maar de performantie van je Wifi zal hier zwaar onder lijden. Een oude 802.11n Wifi versterker geeft minder dan de helft van de initiële snelheid met traag internet als gevolg.

wifi versterker telenet

Het kan zijn dat je modem niet alle kamers van je huis bereikt, dit ligt niet aan de snelheid van je internet. Dat je niet overal bereik hebt kan liggen aan de oppervlakte van je huis, de plaats waar je modem staat of stoorzenders zoals gewapend beton. Het voordeel van klant te zijn bij Telenet is dat je 1 gratis wifi versterker kunt aanvragen. Bijkomende wifi versterkers zijn wel bij te betalen. Je hebt de keuze oom je internet te versterken door middel van een access point of een powerline set. Om een access point te kunnen gebruiken moet je het kunnen aansluiten op een netwerkkabel. Lukt dat niet dan kun je een powerline set proberen, deze werken namelijk via je elektriciteitskabels. Op de volgende pagina van Telenet kun je een wifi versterker bestellen.

wifi versterker proximus

Je eerste wifi versterker is gratis wanneer je klant bent bij Telenet. Helaas is dit bij Proximus niet het geval. Je betaalt namelijk 2,5 euro per maand. Hiervoor huur je een wifi versterker waarmee je je wifi kunt versterken. Maar het kan ook gebruikt worden om een TV-decoder via wifi aan te sluiten. Ben je enkel van plan om je wifi te versterken dan raden we aan om zelf een toestel aan te kopen in plaats van er een te huren. De TP Link RE200 kost ongeveer 36 euro waardoor je na 14 maanden goedkoper uit bent ten opzichte van een toestel te huren.

wifi versterker buiten

Wil je graag een sterker wifi signaal in je tuin? Dan is het misschien handig om een powerline adapter te voorzien in je tuinhuis of garage. Op volgende pagina hebben we de beste powerline adapters die je momenteel kunt kopen uitgezet.

Wifi Versterker kopen Waar op letten

Versie

De oude standaard van Wifi versterkers kun je herkennen aan de 802.11n vermelding. Blijf weg van deze versterkers ook al zijn ze een beetje goedkoper. Ze leveren ondermaatse prestatie en kunnen maar een fractie van de snelheid van je router reproduceren. Bij voorkeur koop je een Wifi versterker met de 802.11ac vermelding.

Prijs

Een goede Wifi versterker moet helemaal niet duur zijn omdat het enkel problemen met bereik kan verhelpen. Wanneer je zowel problemen hebt met snelheid en bereik dan moet je eigenlijk voor een nieuwe router en een Wifi versterker gaan. Als dat het geval is moet de kost van de nieuwe router en Wifi versterker altijd onder dat van een Wifi mesh router liggen.

Beveiliging

De beste beveiliging die je momenteel kunt instellen is de WPA2 encryptie. Alle moderne wifi versterkers hebben deze encryptie. Indien je nog over een oude wifi versterker beschikt kan dit een goede reden zijn om voor een nieuwe wifi versterker te kiezen. Volgens een artikel van de consumentenbond kun je met oude encryptiemethodes het risico lopen dat je netwerk voor illegale zaken gebruikt wordt zoals hacking maar zelfs voor het verspreiden van kinderporno.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.