Hoe kies je de beste wasdroger? Een condensatiedroger of liever een wasdroger met warmtepomp, maar ken je ook het verschil? Er zijn verschillende modellen, aangepast aan jouw gebruik. Denk ook aan een zuinige wasdroger met A+++ energieklasse, zo bespaar je op verbruik. Voordat je tot een aankoop overgaat moet je goed onderzoeken welke wasdroger het beste bij jouw gebruik past. Vergelijk de onderstaande top 5 beste wasdrogers. Meer info nodig? Lees dan ook het onderstaande onderzoek, hoe je moet kiezen en waar op je moet letten als je een wasdroger wil kopen.

TOP 5 – Beste wasdroger 2021

AEG T8DB86ES

Beste wasdroger 2021 – Zuinige wasdroger met warmtepomp – 8 kg

Een van de meest zuinige wasdroger in zijn soort is de AEG T8DB86ES. Deze zuinige wasdroger heeft een A+++ energieklasse die je heel wat bespaart in verbruik. Met slechts 65 dB aan geluid is het ook nog eens een redelijk stille wasdroger . De wasdroger met warmtepomp is geschikt voor gemiddelde huishoudens (2-4 personen), doordat er tot 8kg in kan. Hiervoor meten de sensoren precies hoeveel kilo erin zit, zodat de droogtijd aangepast kan worden. Er zijn daarbij 10 verschillende programma’s voor verschillende materialen. Het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor  dat je wasgoed nooit krimpt. Ook de SensiDry technologie maakt gebruik van vochtsensors om je kleding op hoge en lage temperatuur te beschermen.

Bij de AEG T8DB86ES wordt een condensafvoerslang meegeleverd, waardoor het water direct via de waterafvoer wordt weggeleid. Hierdoor hoef je niet meer steeds het condensreservoir te legen. Wil je dit niet dan kan je gewoon gebruik maken van het opvangreservoir.

+ Jouw was gewogen door de ProSense technologie.
+ Ook lage temperaturen tot je beschikking.
– Speciale droogprogramma’s voor kwetsbare kleding.

WHIRLPOOL – FTBE M10 72

Goedkope zuinige wasdroger met warmtepomp – 7 kg

Als je een wasdroger met warmtepomp zoekt waar je nooit te veel kwijt aan bent, dan is de Whirlpool FTBE M10 72 een geschikte keuze. Deze energiezuinige wasdroger is geschikt voor kleine huishoudens, waar niet veel kledingstukken gedroogd hoeven te worden. Hiervoor past de 6th SENSE technologie het water- en energieverbruik aan, zodat je nooit het verkeerde programma hebt en jouw beste wasdroger stopt wanneer de kledingstukken droog zijn.

Bij deze wasdroger heb je de keuze uit 15 verschillende programma’s, die aangegeven staan met symbolen op de wasdroger . Zo heb je ook geen risico’s dat jouw kleding beschadigd en kun je de droger te allen tijde aanzetten.

+ De temperatuur en vochtigheid in de trommel worden gemeten.
+ Condenswater wordt direct afgevoerd met een afvoerslang.
– Niet de snelste droger in zijn soort.

MIELE – TSJ 663 WP ECO

Energiezuinige wasdroger met warmtepomp – Groot gezin 9 kg

De Miele TSJ 663 WP ECO is een zeer grote maar zuinige wasdroger . Dit toestel met warmtepomp is bedoeld voor grote gezinnen, het heeft een inhoud van 9 kg. Daarnaast geniet je ook van A+++ energieklasse waardoor je op termijn uitspaart op verbruik. Dit is nodig want het toestel is redelijk duur. Hiervoor heb je wel een luxe toestel van Miele kwaliteit. De condensor is onderhoudsvrij en beschikt over een geurflacon. Ook de vele ingebouwde programma’s zijn handig om te gebruiken en beschermen je kleding. De wasdroger maakt wisselende trommelbewegingen, waardoor jouw wasgoed niet in elkaar draait tijdens het drogen. Miele PerfectDry zorgt er daarbij voor dat de temperaturen laag worden gehouden, zodat je geen last hebt van krimpende kledingstukken. De droogtijd wordt automatisch aangepast en de geurflacon bij het pluizenfilter zorgt voor extra frisheid. Jouw kledingstukken ruiken dus altijd fris gewassen.

+ De vochtigheidssensoren verlagen de kans op krimpen.
+ Grote trommel
+ Zeer zuinige wasdroger
– Duur luxe toestel

MIELE – T 8823

Beste condensatiewasdroger 2021 – 7 kg

De Miele T 8823 is een model die condensatie gebruikt voor het drogen van jouw kleding. De speciale trommel zorgt ervoor dat er geen slijtage optreedt, terwijl je er geen omkijken meer naar hebt. Door middel van de functie ‘startuitstel’ kun je er namelijk voor zorgen dat jouw was klaar is wanneer het jou uitkomt. Het display geeft hierbij aan hoe lang het nog duurt. Miele kwaliteit en software zorgt ervoor dat de kleding veel sneller droog is dan andere condensatiewasdrogers. Zuinig is het niet, met B energieklasse heb je een redelijk hoog verbruik. Wel is het een stille wasdroger – slechts 63 dB.

De condensreservoir van deze wasdroger moet je eens in de zoveel tijd legen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem door middel van de meegeleverde afvoerslang op de waterafvoer aan te sluiten. Dit scheelt jou nog meer werk en je bent van alle gemakken voorzien. De trommel kan tot 7 kg kleding aan. Kies uit de 12 verschillende programma’s om je kleding zo goed mogelijk te beschermen.

+ Een relatief stille wasdroger .
+ De extra trommel beschermd jouw kleding tegen slijtage.
– Geen zuinige wasdroger .

HAIER DH80-B636W

Prijs/kwaliteit condensatiewasdroger – 7 kg

Deze Haier is net zoals de Miele T 8823 een condensatiewasdroger . Gezien de dure aankoopprijs van de Miele is er ook nood aan een budgetvriendelijke optie. De DH80-B636W bevind zich in een lage prijsklasse, en hierdoor moet het inleveren op enkele kenmerken. Maar eerst de voordelen, de Haier is dus goedkoper en heeft een grotere laadtrommel. Met 8 kg heb je genoeg voor een gezin tot 4 personen. De condensatiewasdroger van Miele is slechts 7 kg, wat toch een klein verschil maakt. Je hebt ook 16 beschikbare programma’s, meer dan de 12 van Miele.

Toch is er een reden waarom de Miele duurder (en beter) is. Enerzijds betaal je voor Miele kwaliteit en software (FragrenceDos, PerfectDry, SoftCare trommel). Anderzijds is de Miele sneller klaar met werken, heel wat stiller (63 dB vs 68 dB) . De ingebouwde anti-vibratie functie van Miele zorgt voor minder onderhoud en mogelijke schade aan het toestel. Beide modellen vallen in de B energieklasse. Je betaalt rond de 120 euro verbruik per jaar. Als laatste punt zie je de vochtuitstoot, deze is veel lager bij Miele (9% vs 29%). Wil je de vochtigheidsgraad in huis laag houden dan is de Miele meer dan aangeraden.

energie-zuinige-droogkast

Tot zover onze lijst top 5 beste wasdrogers.
Bij een goede wasdroger hoort een goede wasmachine. Lees hier verder om de beste wasmachine voor jou te vinden.
Heb je beperkte ruimte dan kan een was- en droogcombinatie een plaatsbesparende optie zijn.

wasdroger vergelijken

Waarom een wasdroger kopen

De beste wasdroger is van groot belang voor jouw huishouden. Wanneer je veel kledingstukken tegelijkertijd moet drogen is vaak een wasrek niet handig. Een wasdroger kopen zorgt ervoor dat je genoeg plaats overhoudt in huis terwijl jouw kledingstukken in een korte tijd droog zijn. Hiervoor zijn veel verschillende wasdrogers beschikbaar, waardoor er altijd een goed model voor jouw gezin tussen zit. Zo kun je ook beter op jouw wensen en behoeften inspelen, zolang je maar weet waar je op moet letten.

wasdroger kopen,
waar op letten?

Wateraansluiting

De beste wasdroger geeft het minste onderhoud. Echter heeft een wasdroger met condensatie niet altijd een automatische afvoer tot zijn beschikking. Zo moet je vaak de condensbak zelf leegmaken, waarna je de droger weer kunt gaan gebruiken. Bij sommige wasdrogers is er wel een aansluiting voor waterafvoer te verkrijgen. Dit is een slang of buis die aan de waterafvoer gekoppeld kan worden, waarna het water direct weg kan lopen en je de droger direct nog een keer kunt gaan gebruiken. Als je van alle gemakken voorzien wilt zijn, dan is het belangrijk dat je hierop let bij de aanschaf van een nieuwe wasdroger .

De symbolen op de wasdroger

Een wasdroger komt in verschillende soorten en maten. Echter is lang niet ieder symbool op de wasdroger aanwezig, waardoor je niet alle programma’s tot je beschikking hebt. Dit kan ertoe leiden dat je voor jouw huishouden niet de beste wasdroger tot je beschikking hebt. Zo heb je een anti-kreukfase, die op vrijwel iedere droger aanwezig is. Deze zorgt ook na de droogcyclus ervoor dat jouw kledingstukken niet meer vochtig zijn. Denk daarnaast aan de automatische vochtsensor, waardoor de wasdroger stopt met drogen zodra het wasgoed droog is. Deze zitten automatisch ingevoegd bij de wasdrogers.

De echte symbolen op de wasdroger bieden iets meer achtergrondinformatie, zodat je altijd de goede programma’s in kunt stellen en weet wanneer je onderhoud moet plegen aan jouw droger. Denk hierbij aan de indicator voor filters reinigen. Voornamelijk de duurdere modellen hebben deze indicator geïntegreerd zitten door middel van een symbool. Zodra deze aanspringt, weet je dat de filters vervangen moeten worden. Ook de timer is een van de symbolen die je tegenkomt. Deze timer helpt jou om de wasdroger aan te zetten wanneer het jou uitkomt en wanneer je de meeste tijd hebt.

Bekijk het volledige overzicht op wikipedia.

De verschillende programma’s

De verschillende modellen van de wasdroger zijn ook uitgevoerd met veel verschillende programma’s. Het is echter afhankelijk van het merk hoeveel dit er zijn. Je moet daarom goed opletten welke programma’s de wasdroger naar keuze bezit, zodat je geen verkeerde aankoop doet. Wanneer je bijvoorbeeld veel kledingstukken hebt die kunnen krimpen door warmte is een programma met koude lucht een goede oplossing. Denk hierbij aan zijden kleding. Deze kun je niet zomaar bij de andere programma’s erbij doen en behoeven dus extra zorg. Als je veel zijden kledingstukken hebt, moet je goed kijken of jouw nieuwe wasdroger deze functie heeft.

De verschillende modellen hebben ook meerdere capaciteiten. Het is afhankelijk van jouw huishouden welke inhoud je nodig hebt om de beste wasdroger te hebben. Zo zijn er wasdrogers die tussen de 3 en 6 kilogram kunnen drogen. Deze hebben als voordeel dat je als alleenstaande of een huishouden met twee personen goed uit de voeten kunt met de droger. Echter heeft het ook als nadeel dat dit toestel trager en minder doeltreffend is dan andere wasdrogers met een hogere capaciteit. Je zult daarom voor jezelf goed na moeten gaan waar je het meest mee gebaat bent, zodat je hier jouw beste wasdroger op kunt baseren.

De gemiddelde inhoud van 7 tot 8 kilogram zijn het meeste op de markt te verkrijgen. Voor een gemiddeld gezin is dit de beste optie, omdat je met deze capaciteit eenvoudiger grote wassen kunt draaien. De wasdroger met luchtafvoer zorgt er daarbij voor dat je altijd een doeltreffend resultaat hebt, waardoor de kleren snel gedroogd zijn. De grootste inhoud met 9 kilogram of meer zijn voor de grootste gezinnen. Deze besparen niet alleen veel tijd met het drogen van de grote hoeveelheid kledingstukken, maar zijn vaak ook het meest energiezuinig van alle varianten die er op de markt te verkrijgen zijn.

Verschillende soorten wasdrogers

Warmtepomp wasdroger

Een wasdroger met warmtepomp is een van de mogelijkheden wanneer je gaat kijken naar de beste wasdroger . Dit is een condensatiewasdroger waar de warmtepomp zorgt voor de energie. Een groot voordeel van dit model is dat er weinig energie verbruikt wordt, waardoor je flink op jouw energierekening kunt besparen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deze overal in huis te plaatsen. Echter is het een van de duurste varianten van het toestel, waardoor het een flinke investering kan zijn, en moet je de filters vaker vervangen dan bij andere modellen. Let daarom dus ook goed op het energielabel.

Condensatiewasdroger

Een wasdroger die op condensatie werkt, voert de warme lucht niet af via een slang, maar laat de condensatie neerslaan. Hierdoor komt het vocht in een opvangbak terecht, welke je na iedere droogbeurt leeg moet gieten. Bij sommige modellen wordt een slang meegeleverd waardoor je deze kunt aansluiten om de waterafvoer. Het grootste voordeel van dit model is dat je de wasdroger overal in huis kunt plaatsen, omdat je niet direct een afvoer nodig hebt. De wasdroger is echter niet energiezuinig. Je zult hierdoor goed op moeten letten in welke energieklasse deze behoort.

wasdroger met luchtafvoer

Een wasdroger met luchtafvoer heeft een elektrische weerstand die je voornamelijk in klassieke modellen terugvindt. De vochtige lucht wordt hierbij via een slang afgevoerd. De slang moet je aanbrengen in een schoorsteen of door een open raam. Doordat het een eenvoudig systeem is, is deze wasdroger ook betaalbaar. Je hoeft er daarbij ook niet aan te denken om steeds de bak leeg te hoeven maken. Een nadeel van dit type is dat deze veel energie gebruiken en er een opening moet zijn om de lucht af te voeren. Echter is dit de beste wasdroger voor een klein budget.

miele-droogkast-kopen

Tot zover ons artikel ‘beste wasdroger 2021’ – Laatste update 16/11/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘was & strijk’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.