Een vriezer kopen is een redelijk grote uitgave. Daarbij is het een groot toestel dat veel ruimte inneemt. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste vriezer in tafelmodel. Deze kleine vriezers zijn een uitstekend alternatief voor grote vriezers. Ze zijn bedoeld voor mensen op appartement, of als vriezer dat makkelijk ingebouwd kan worden. Volgens ons is de beste vriezer tafelmodel van het moment de Liebherr GP 1486-20. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten wanneer je een vriezer in tafelmodel wil kopen.

TOP 5 – Beste vriezer tafelmodel 2021

Liebherr – GP 1486-20

Beste diepvriezer tafelmodel 2021

Deze Liebherr GP 1486-20 is volgens ons onderzoek de beste kleine vriezer die je momenteel kunt kopen. Het is één van de weinige kleine vriezers met een A+++ energielabel. Dankzij het energielabel en de compacte vorm zal deze diepvriezer minder dan 25 euro aan elektriciteit verbruiken. Het merk Liebherr staat ervoor gekend om kwalitatief hoogwaardige diepvriezers te maken en dat is met dit model niet anders. Deze Liebherr diepvriezer is dus ideaal voor mensen die graag een kwalitatief hoogwaardige diepvriezer kopen die lang dienst kan doen.

AEG – ATB81011NW

No Frost diepvries tafelmodel

Deze AEG vriezer tafelmodel is niet zo zuinig omdat hij een A+ energielabel heeft. Hij zal dus meer verbruiken in vergelijking met de Liebherr vriezer . Maar voor mensen die het haten om de vriezer handmatig te ontdooien is deze AEG vriezer misschien wel een aanrader. Het is namelijk een van de weinige kleine vriezer die een anti-ijsvorming functie heeft. Daarbij heb je plaats voor 4 transparante lades. Genoeg om de 78 beschikbare liters te spenderen. De bewaartijd bij stroomuitval is slechts 12 uur. Zien dat de elektriciteit dus snel terug aan komt te staan. Met 42 dB heb je geen luide vriezer maar zeker niet de stilste.

AEG ATB48E1AW

Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding

Deze nieuwe tafelmodel vriezer van AEG geniet van goede kwaliteit aan een relatief aantrekkelijke prijs. Daar waar de bovenstaande AEG een ‘No Frost’ model is genieten we bij dit modelvan een ‘low frost’, je moet toch nog 2x per jaar ontdooien. Zowel de bouw- als vrieskwaliteit is van middenklasse maar dit is meer dan degelijk. Ook het geluidsniveau is beter dan gemiddeld, met 38 db een redelijk stille vriezer . De netto inhoud van dit model is 81 liter, genoeg voor een gezin van 2 tot 3 personen. Ook haal je voordeel uit het A++ energielabel. Jaarlijks kost dit toestel zo’n 32 euro met een verbruik van 140 kWh. Daarnaast is er ook een signaal voor stoomuitval. Gebeurt dit dan heb je tot 24 uur bewaartijd.

BOSCH GTV15NW3A

Groot volume, goede prijs / kwaliteit

Deze vriezer is zeker geen absolute topklasse. Deze Bosch wordt beschreven als een basisklasse, binnen een betaalbaar segment, met kwaliteit en duurzaamheid in het achterhoofd. Iets kleiner dan bovenstaande AEG of Liebherr maar toch goed voor een volume van 82 liter. Net iets meer dan de 78 l capaciteit in de AEG. Ook opmerkelijk is de bewaartijd bij stroomuitval, deze houdt het 25 uur vol. Veel meer dan andere vriezer tafelmodellen. Met slechts 39 dB kan je ook spreken van een redelijk stille vriezer . Bosch maakt nog steeds gebruik van draaiknoppen ipv digitale keuzes. Als je hier een persoonlijke voorkeur hebt kan dit uitmaken, voor ons in elk geval niet. Het enige nadeel is dat er geen anti-ijsvorming is, je moet deze tot 6 keer per jaar laten ontdooien.

Inventum – VR501++

Goedkope diepvries tafelmodel

Deze Inventum vriezer is niet de beste vriezer maar is wel de helft goedkoper in vergelijking met de Liebherr vriezer . En met een energielabel van A++ is het nog een relatief zuinige vriezer . Inventum staat er niet voor gekend om de beste vriezer te maken. Maar voor mensen die momenteel niet over een groot budget beschikken maar een wel een kleine vriezer nodig hebben is deze wel een aanrader.

vriezer tafelmodel kopen

Tot zover onze top 5 beste vriezer tafelmodel.
Op zoek naar een groter model vriezer , lees dan onze top 5  vriezers.
Nog groter nodig? Dan kan je terecht bij de 5 Beste vrieskisten

Vriezer tafelmodel vergelijken

Wanneer een vriezer tafelmodel kopen?

Een kleine vriezer is handig voor mensen die momenteel een frigo met een vrieslade hebben maar steeds te weinig plaats hebben om al hun bevroren producten op te bergen. Maar ook voor mensen die weinig tijd hebben om boodschappen te doen kan een vriezer tafelmodel handig zijn. Ondertussen kun je bijna overal diepgevroren groenten, vis en vlees kopen.

Als je voor de dag erna geen eten meer in de frigo hebt kun je simpelweg wat groenten en vlees uit de vriezer halen in plaats van nog boodschappen te moeten doen. Een kleine vriezer is volgens ons dus het meest geschikt voor koppels of studenten. Voor gezinnen raden we aan om voor een volwaardige vriezer te gaan.

Vuistregel voor een vriezer aan te schaffen

Als vuistregel kun je nemen dat het de moeite loont om je vriezer na ongeveer 10 jaar te vervangen. De nieuwe toestellen zijn een pak zuiniger dan de oudere modellen waardoor je per jaar op je energiefactuur bespaart. Een vriezer tafelmodel moet je bij voorkeur op een plaats zetten waar er niet al te veel temperatuurschommelingen zijn. Dit is niet enkel om een hoge energiefactuur te vermijden maar bij teveel schommelingen kan het zijn dat de temperatuur in de vriezer tafelmodel stijgt.

beste vriezer in tafelmodel

Diepvries tafelmodel kopen,
Waar op letten

Compacte diepvriezer

Bij het kopen van een kleine vriezer tafelmodel let je best op breedte en de diepte, de standaardmaat van een vriezer is een breedte en een diepte van 60cm. Als je de kleine vriezer ergens onder wilt plaatsen meet dan 2 keer af zodat je zeker geen te groot toestel koopt.

Anti frost diepvriezer

Vriezers met een anti-ijsvorming zorgen ervoor dat er zich geen ijs kan opstapelen achteraan de vriezer. Dit vinden we zeer handig omdat de opbouw van ijs in je vriezer de capaciteit verkleint. Om het jaar moet je dan je vriezer leegmaken door alles op te eten, de vriezer uit het stopcontact trekken en het overtollige ijs wegkrabben. Een vriezer met anti-ijsvorming is dus onderhoudsvriendelijker wat een grote plus is.

Vriezer met alarm

Een alarm is een ingebouwde functie dat er voor zorgt dat je vriezer begint te piepen wanneer de deur niet goed gesloten is. Als je deur op een kier staat kan de vriezer niet zijn gewenste temperatuur bereiken en riskeer je dus dat je producten beginnen te ontdooien. Voor mensen met kinderen of verstrooide mensen is het zeker een aanrader om voor een model te gaan dat is uitgerust met een alarm. Kijk ook of er een knopje van binnen is waarmee je het alarm tijdelijk kunt uitschakelen. Het is namelijk vervelend om de hele tijd een pieptoon te horen wanneer je grote boodschappen in de vriezer aan het laden bent.

Kwalitatieve diepvriezers

De ene vriezer is de andere niet en het prijsverschil moet ergens zitten. De goedkoopste kleine vriezers kosten zo’n 200 euro terwijl de duurste tot 600 euro kunnen kosten. De verschillen zitten vaak in subtiele zaken zoals wieltjes aan de achterkant of pootjes om de vriezer bij te stellen wanneer het op een ongelijk vlak moet staan. Maar ook in de indeling en de kwaliteit van de lades en de schappen is er een groot verschil. Het grootste verschil ligt hem natuurlijk in hoe lang een vriezer tafelmodel zal meegaan. Bij de goedkoopste vriezers kan het voorkomen dat je die om de 5 jaar moet vervangen terwijl duurdere modellen langer zullen meegaan.

Diepvries tafelmodel met laag verbruik / A+++ energielabel

Wij raden aan om voor een vriezer tafelmodel te gaan met een minimum energieklasse van A++ en bij voorkeur A+++. Het verschil tussen een vriezer met energieklasse A++ en een met een A+++ lijkt klein op papier. Maar een A++ vriezer gebruikt tot 60% meer dan een A+++ vriezer.

vriezer tafelmodel ontdooien

Een vriezer ontdooien is niet al te moeilijk.

Bekijk de Wikihow om te zien hoe je dit het makkelijkste doet.

Tot zover het artikel ‘Beste vriezer tafelmodel 2021’ – Laatste update 10/10/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Elektronica’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.