‘Mama, papa, wanneer krijgen we nu eindelijk een tablet?’ Zeurt jouw kroost ook weleens om een tablet en ben jij bijna gezwicht? Dan helpen wij jou bij de beste tablet voor kinderen te vinden. Een tablet voor kinderen moet namelijk aan andere eisen voldoen dan eentje die je voor jezelf zou aanschaffen. En we geven je tips over een verantwoord tabletgebruik door kinderen. Want digitaal mee zijn is top, maar er zijn ook valkuilen die je beter vermijdt. Dus zullen we naast onze aankoopaanbevelingen in dit artikel ook schermen met termen zoals schermtijd, leeftijd, controle, …

TOP 5 – Beste Tablet voor kinderen 2021

KURIO TAB LITE

Beste tablet voor jonge kinderen

Voor kleuters zijn de functies op een tablet beter zeer beperkt. De Kurio Tab lite is de beste kindertablet voor kleuters en jonge kinderen. Dit toestel bevat een aantal voor-geïnstalleerde kinderspellen, een webbrowser met beperkte functionaliteit en een functie voor ouderlijk toezicht. Met deze tablet leert jouw kleuter op een veilige manier de digitale wereld kennen.

Heb je een kindertablet van Kurio dan kan je ook gebruik maken van de Kurio programmas. Kurio Genius houdt een oogje op de activiteiten van de kinderen. Wat ze doen, waar ze naar zoeken. Je kan het ook gewoon gebruiken om een tijdslimiet in te stellen. Heb je meerdere kinderen dan maak je gebruik van meerdere profielen. Zo beperk je het kunnen tot de leeftijd van het kind. Kurio Genius zorgt ook voor beperkingen online en maakt bepaalde type websites onbereikbaar. Natuurlijk is ook de dikke beschermhoes een extra pluspunt. Zeker een volwaardige toevoeging aan de lijst van beste tablets voor kinderen.

SAMSUNG GALAXY TAB A10

Beste tablet voor kinderen vanaf 8 jaar

Je kan voor elk gezinslid een persoonlijke tablet kopen. Maar als je dat niet wilt, dan is de Samsung Galaxy Tab A810 de ideale gezinstablet. Hij ziet er niet kinderlijk uit, waardoor de oudere gezinsleden er niet gegeneerd mee op pad gaan. Gaan kinderen het gebruiken, doe dan de beschermhoes rond de tablet. Er staan ook speciale functies op die hem kindvriendelijk maken. Je kan onder andere een tijdslimiet instellen en je kan een witte lijst maken van apps en functies die jouw kind wel mag gebruiken.

Daarbij is de Samsung Galaxy Tab A10 niet zo duur, voor minder dan € 250 heb je een witte of zwarte versie. Bij aankoop krijg je ook 3 maanden gratis Squla, een online school, om snel te beginnen met leren. Achteraan de beschermhoes heb je ook een ring die gebruikt kan worden om de tablet rechtop te zetten. De speciale leermodus van Samsung zorgt voor extra oefeningen en spelletjes. Het scherm zelf is 10.1 inch en heeft een opslag van 32 GB. Is dit te duur of onnodig, dan kan je ook voor de iets goedkopere Samsung A8 gaan.

OEM KINDER TABLET – CONNECT TELEKIDS – 7″

Goedkope tablet voor kinderen

Kinderen kennen de fragiliteit van tablets nog niet. Daarom kies je best voor een kindertablet die tegen een stootje kan. Deze tablet is voorzien van een extra stevige beschermhoes. Ideaal voor onze jongste digibeten. Je kan als ouder op deze kindertablet een tijdslimiet instellen zodat je kind niet met het schermpje vergroeit geraakt. Het formaat en gewicht is zeer geschikt voor kleine kinderen.

Deze tablet voor kinderen is beschikbaar in 4 kleuren. Met 512 MB RAM is er voldoende kracht aanwezig voor videos, foto’s en speleltjes. Ook het scherm zelf is niet te groot, zo is het beter voor de ogen dan een grote tablet. Net zoals op smartphones is er een front- en rear camera aanwezig. De siliconen hoes is standaard bijgeleverd. Het toestel maakt gebruik van Android 8.1.

ALCATEL 1T7 FAMILY – 8GB

Goedkope tablet voor kinderen

Vierde op onze lijst beste tablets voor kinderen is deze zeer goedkope Alcatel 1T7. Deze kindertablet met blauw of roze beschermhoes is een zeer goed alternatief. De tablet is geschikt voor het hele gezin. Voor de jongste gezinsleden kan je er een beschermhoes om doen en de kindermodus inschakelen. Daarmee kan je bepalen tot welk apps en functies zij toegang hebben en hoelang ze ermee mogen spelen. Een extra troef is de Eye Care. Dit vermindert het blauwe licht waardoor deze tablet minder vermoeiend is voor de ogen.

Ook deze kindertablet werkt met Android 8.1. Het 7 inch display heeft een resolutie van 1024×600 px en heeft een opslagcapaciteit van 16GB. De SD slot kan een kaart van 128 GB aan, toch heel wat meer dan andere modellen. Je geniet ook van een Quad core processor, dit wil zeggen dat je met je 1 GB RAM heel wat meer opdrachten aan kan. Voor €80 is dit zeker de beste tablet voor kinderen binnen dit budget.

Apple iPad (2019) – 10.2 inch – WiFi

iPad voor kinderen en jongeren

De beste tablet voor kinderen kan ook eerder bedoeld zijn voor tieners. Dit zijn namelijk ook nog steeds kinderen. Heb je tieners in huis? Dan heeft een tablet meer functies nodig om aan hun eisen te voldoen. De Apple iPad kost wel wat, maar hij heeft alles wat de jeugd van tegenwoordig nodig heeft. Het scherm is iets groter en de kracht en mogelijkheden zijn gelijk aan die van een doorsnee computer. Deze tablet heeft een groot geheugen en de batterij gaat tot 10 uur mee. Met dit toestel kan je dus alles doen wat je van een tablet kan verwachten.

Voor meer informatie over volwaardige tablets lees je beter het artikel ‘beste tablet‘ ipv beste tablet voor kinderen.

beste tablet voor kinderen

Tot zover onze top 5 beste tablets voor kinderen 2021.
Je voorkeur nog steeds niet gevonden? lees dan ook de lijst ‘beste tablets van 2021‘. Heb je een voorkeur voor Microsoft of Apple, lees dan ook de lijst ‘surface laptops‘ of ‘Beste apple ipads

Kindertablets vergelijken

Waarom een tablet voor kinderen kopen?

We leven in een gedigitaliseerde wereld. Daarom is het belangrijk dat we kinderen al op jonge leeftijd digiwijs maken. Het is dus een goed idee om een tablet op maat van kinderen te kopen om hen hun eerste stapjes in de digitale wereld op een veilige manier te laten zetten. En geef toe. Wanneer ze op een tablet spelen, kan jij even genieten van de stilte.

Wat is een tablet voor kinderen?

Kinderen zijn zich nog niet bewust van de gevaren en valkuilen op het wereldwijde web. Daarom werden er speciale tablets voor kinderen ontwikkeld. Als ouder kan je de functionaliteiten waartoe je kroost toegang heeft beperken. Zo zien ze enkel content die geschikt is voor hun ogen en kunnen ze niet per ongeluk een boel centjes uitgeven. Tablets voor kinderen kunnen beter tegen een stootje dankzij hun robuustere bouw en extra beschermhoes. Niet erg dus als het toestel eens uit de handen van je kind valt. Alvorens te kopen kijk je best naar je benodigdheden om als volgt de beste tablet voor jouw kinderen uit te kiezen.

Tablet voor kinderen kopen,
Waar op letten?

Kinder tablet met parental control en beperkte functies

Als je op zoek bent naar een tablet voor jonge kinderen, dan zorg je best dat je bepaalde functionaliteiten kan uitschakelen. Een aangepast webbrowser zorgt ervoor dat kinderen enkel toegang hebben tot websites die voor hen geschikt zijn. Check ook zeker dat je de toegang tot bepaalde apps kan afzetten. En dat je kind niet aan de instellingen kan prutsen. Niets zo vervelend als een tablet die plots in het Chinees staat en waardoor jij de taalinstellingen niet meer vindt om het ongedaan te maken. Er zijn toestellen op de markt die enkel een beperkt aantal spellen beschikbaar hebben. Geen gezinstablet, maar wel zeer geschikt voor jonge ukjes.

Tablets met timers

Kinderen een hele dag op de tablet laten spelen is geen goed idee. Het is slecht voor de ogen en op die manier krijgen ze te weinig lichaamsbeweging. Kies daarom voor een tablet met een tijdslimiet. Zo kan jij bepalen hoelang jouw kind op de tablet mag spelen.

Stevige tablet met beschermhoes

Kinderhandjes laten weleens iets vallen. Een tablet moet er soms ook aan geloven. Gelukkig zijn de meeste tablets voor kinderen iets steviger gebouwd en krijg je er een extra beschermhoes bij. Zo is er minder kans op brokken als het toestel toch eens in aanraking komt met de grond.

Een tablet voor kleuters moet aan andere eisen voldoen dan eentje waar tieners op tokkelen. Kies dus een tablet op maat van jouw gezin. Versies speciaal voor kleuters kunnen beter tegen een stootje en hebben beperktere functies. Voor tieners schaf je beter een volwaardig model aan die dezelfde functies heeft als een laptop. Of je kiest er eentje voor het hele gezin. Voor de jongste spruiten kan je een tijdslimiet instellen, functies beperken en er een beschermhoes om doen. Voor de oudere gezinsleden laat je die achterwege.

Tablets met beperkte functies kosten vaak minder dan € 100. Maar als jouw publiek ouder en veeleisender is, ben je algauw een paar honderd euro kwijt. Enige geruststelling is dat er dan meer mee gedaan wordt dan enkel spelletjes spelen.

Tips voor een verantwoord tabletgebruik door kinderen

Vanaf welke leeftijd?

Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met de digitale wereld. Toch raden experten aan om peuters nog weg te houden van tablets. Kleuters mogen zeker af en toe op een tablet spelen, maar beperk dan hun schermtijd.

De beste tablet voor kinderen is niet de krachtigste, maar wel de beste voor hun leeftijd. De juiste beperkingen zijn hiervoor cruciaal.

Welke tijdslimiet?

De ideale schermtijd hangt af van de leeftijd van je kind. Voor de jongste kleuters beperk je hun tablettijd best tot een kwartier. Voor de oudere kleuters kan je dat verlengen tot een half uur. Zitten je kinderen in de eerste jaren van de lagere school, dan mogen ze een uurtje per dag op de tablet. Wanneer ze naar de secundaire school gaan kan twee uur per dag geen kwaad, maar veel langer wordt het beter niet.

Is ouderlijk toezicht nodig?

Zeker voor jonge kinderen is ouderlijk toezicht op het tabletgebruik nodig. Zorg ervoor dat ze in dezelfde ruimte als jij op de tablet spelen. Zo kan je hun schermtijd in de gaten houden (al kan je die bij de meeste modellen instellen). En je kan hen helpen als ze ergens vragen bij hebben. Let op, niet alle tablets in deze lijst beste tablets voor kinderen maken gebruik van ouderlijk toezicht. Toch zijn hier voldoende apps die je van dezelfde functionaliteit voorzien.

Tot zover het artikel ‘Beste tablet voor kinderen 2021’ – laatste update 11/10/2020

Lees meer artikels in de categorie ‘computers’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.