De beste stijltang die je momenteel kunt kopen is de CHI G2. Het is een stijltang die voorzien is van kwalitatieve keramische platen, instelbare temperatuur en een lange kabel. Dankzij de instelbare temperatuur is hij zowel geschikt voor dik haar als dun haar. De GHD Gold Styler is een professionele stijltang die ook geschikt is om krullen te maken. Door zijn uitstekende bouwkwaliteit gaat deze zeer lang mee helaas kunnen we hem niet aan iedereen aanraden wegens zijn prijs. De l’Oréal Steampod 3.0 is de beste stijltang met stoom die je haar niet beschadigd.

TOP 7 – Beste stijltangen 2021

CHI stijltang G2

Beste stijltang 2021

De beste stijltang die je momenteel kunt kopen is de Chi G2 stijltang. Deze is namelijk voorzien van platen die volledig uit keramiek bestaan. Hierdoor krijg je enerzijds een betere verdeling van de warmte. Anderzijds gaat hij veel langer mee omdat er geen keramische coating is die kan verslijten. Door de betere verdeling van de warmte kunnen er geen hot spots ontstaan die je haar kunnen beschadigen. Je kan hem bovendien instellen van een temperatuur van 190 °C tot 220 °C graden. Aan de hand van een LCD scherm kun je zien welke temperatuur de platen op elk moment hebben. 

GHD gold styler

Een professionele stijltang

Bij de betere kappers zal je in de schuif vaak een GHD stijltang terugvinden. De GHD Gold Styler is een professionele stijltang die geschikt is voor langdurig gebruik. De platen zijn namelijk gemaakt van Kyocera keramiek dat in Japan wordt vervaardigd. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik en zijn bijna niet kapot te krijgen. Het enigste nadeel is dat ze redelijk duur zijn waardoor we ze niet aan iedereen kunnen aanraden. Hij houdt een constante temperatuur van 185 °C aan om ervoor te zorgen dat je haar niet beschadigd kan worden. Dankzij een automatische slaapstand valt hij automatisch uit na 30 minuten. Bovendien heeft hij een zeer lange kabel van bijna 3 meter.

BaByliss stijltang ST481E

Beste stijltang om krullen te maken

De BaByliss ST481E is beste krul- en stijltang in 1. Aan de buitenkant is er namelijk een glad oppervlakte voorzien dat ideaal is voor het leggen van krullen. Bovendien is deze BaByliss stijltang voorzien van volwaardige keramische platen voor een optimale verdeling van de warmte. Je hebt ook een grote controle over de temperatuur, deze kan je instellen van 150°C tot maar liefst 230°C graden. Mooi meegenomen is dat hij standaard met 3 jaar garantie en een mooie opbergetui komt. Dit is voornamelijk handig voor mensen die veel op reis gaan en hun stijltang meenemen.

L’Oréal stijltang Steampod 3.0

Beste stijltang met stoom

Een stijltang met stoom zoals de l’Oréal Steampod 3.0 is ideaal voor mensen met beschadigd haar. Door de stoom kun je voorkomen dat je haar volledig uitdroogt. Dankzij de stoom gaat het stijlen ook zeer vlotter in vergelijking met een gewone stijltang. Zelfs mensen met dik of kroeshaar kunnen in minder dan 15 minuten hun haar volledig stijlen. Het voornaamste nadeel vinden we de grote en zware vormgeving. Dit maakt het bij momenten moeilijk om te bedienen en het neemt ook meer ruimte in van je valies. Bovendien is hij door zijn hoge prijs ook moeilijk om aan iedereen aan te raden.

Max Pro Evolution

Beste stijltang voor dik haar

De platen van de Max Pro Evolution bestaan niet uit keramiek maar uit titanium. Een stijltang met titanium platen is de beste keuze voor mensen met dik haar of kroeshaar. Ze warmen namelijk snel op en geven hun warmte beter af waardoor je krullen gemakkelijker kunt stijlen. Bovendien gaan titanium platen zeer lang mee. Na registratie kan je genieten van levenslange garantie op je aankoop. De temperatuur kan je instellen van 130°C tot 230°C. Het enigste nadeel van een stijltang met titanium platen is dat ze niet hetzelfde zijdezacht als een keramische stijltang.

Babyliss Digital ST500E

Beste stijltang voor dun haar

Als je fijn, dun haar hebt, heeft je haar in de meeste gevallen minder hoge temperaturen nodig. Je dunne haar neemt warmte sneller op en vormt zich sneller naar de nieuwe vorm. De Babyliss Digital ST500E is de beste stijltang voor je haar niet te beschadigen. Hij is namelijk voorzien van keramische platen die gelijkmatig opwarmen zonder hot spots. Door hem in te stellen in de Protect mode op 180°C graden kun je voorkomen dat je haar beschadigd wordt. Dankzij het digitale scherm kun je bovendien in één oogopslag de temperatuur van de platen aflezen.

Dyson stijltang Corrale

Draadloze stijltang op batterijen

De Dyson Corrale is een draadloze stijltang zodat je overal je haar kan stijlen of krullen. Volledig opgeladen kun je ongeveer 30 minuten aan een stuk stijlen. Dat is voldoende voor mij en de meeste andere vrouwen die ik ken. Je kan hem ook gebruiken terwijl hij aan het opladen maar dat is een stuk minder handig. Er zijn heel wat dure stijltangen maar de Dyson Corrale spant wel de kroon. Hij kost maar liefst 499 euro en dat vinden wij echt veel geld voor een stijltang. Maar als je een stijltang op batterijen wilt dan heb je momenteel weinig keuze, en dan is de Dyson Corrale je beste optie.

beste-stijltang-voor-dun-haar-1000x500

Tot zover de suggestieve top 5 beste stijltang 2021.
Voor meer hulp met je haar, bekijk ook de lijst beste krultangen en haardrogers.

Hoe werkt een stijltang?

Een stijltang is een toestel om het vocht uit je haar te stijlen. Door warmte toe te passen op je haar verdampt het vocht en zullen je haren platter vallen. Hoe meer je krullen je hebt hoe meer moeite het zal kosten om je haar te stijlen. En als je in een vochtig klimaat klimaat woont zoals in België dan gaat je haar terug snel water absorberen. Door terug water te absorberen zal je haar teruggaan naar zijn natuurlijke vorm. Je moet wel opletten want door je haar vaak te stijlen bestaat het risico dat het beschadigd geraakt. Zeker mensen met fijn haar lopen een risico op beschadigd haar bij regelmatig gebruik van een stijltang of krultang. Mensen die hun haar blond verven kunnen beter geen gebruiken aangezien het de kleur merkbaar kan veranderen. 

Stijltang kopen,
waar op letten

stijltang met Instelbare temperatuur

Een goede stijltang kan je instellen op verschillende temperaturen. De meeste stijltangen kunnen een temperatuur tussen de 150 °C  graden en 235 °C  graden bereiken. Haar dat wordt blootgesteld aan temperaturen boven de 235 °C  graden gaat zeer snel kapot. Dit hangt natuurlijk af van welk type haar dat je hebt. Als je zeer dun haar hebt kan je haar al verbranden aan lagere temperaturen. Om te vermijden dat je je haar beschadigd is het enerzijds belangrijk om een stijltang met instelbare temperaturen te kiezen.

Anderzijds is het belangrijk dat de platen volledig keramisch zien en niet enkel een keramische coating hebben. Op die manier wordt de temperatuur gelijkmatig verdeeld over de platen en vermijd je dat er hot spots kunnen ontstaan. Het zijn zogenaamde hot spots die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor het feit dat je haar beschadigd geraakt. Als vuistregel kun je best onthouden dat het minder schadelijk is voor je haar om gedurende korte tijd je haar aan hoge temperatuur bloot te stellen dan je haar gedurende een lange periode aan lagere temperaturen bloot te stellen.

Materiaal van de platen

De meeste stijltangen zijn voorzien van keramische platen. Het is belangrijk om hier het onderscheid te maken tussen volwaardige keramische platen en platen met een keramische coating. Goedkope stijltangen maken gebruik van een goedkoop metaal zoals bijvoorbeeld aluminium waar een keramische coating op wordt gespoten. Omdat de keramische coating na een bepaalde tijd verslijt kunnen er hot spots ontstaan. Hot spots ontstaan omdat de hitte niet meer ideaal verdeeld wordt over de platen waardoor bepaalde delen een stuk heter worden.

ghd-Stijltang-Gold-Mini-Styler

Dit is de voornaamste oorzaak van mensen die hun haar beschadigen met een stijltang. Stijltangen met volwaardige keramische platen zijn duurder maar zijn beter voor je haar. Ze gaan bovendien ook langer mee in vergelijking met goedkope modellen. Een stijltang met titanium platen is de beste keuze voor mensen met dik haar of kroeshaar. Ze warmen snel op en geven hun warmte beter af waardoor je krullen gemakkelijker kunt stijlen. Het nadeel van deze modellen is dat ze niet hetzelfde zijdezacht eindresultaat geven als stijltangen met keramische platen.

Afmetingen van de platen

De meeste platen hebben een breedte van 2,5 cm wat ideaal is voor de meeste mensen. Bredere platen zijn zwaarder en minder handig om te bedienen. De kans is groter dat je stukken van je haar meermaals stijlt waardoor ze beschadigd geraken. Het is ook moeilijker om je haar te krullen met een stijltang met dikke platen.

Remington-S7350

Ionische stijltang

Ionische technologie zou ervoor zorgen dat er minder statische elektriciteit in je haar komt. Dit doen ze door negatieve ionen in je haar te brengen waardoor je haar minder kan kroezelen. Volgens ons onderzoek is er geen wetenschappelijk bewijs om te ondersteunen dat ionische technologie een toegevoegde waarde heeft. We vermoeden dat dit meer een marketing functie en geen echte meerwaarde heeft.

Gebruiksgemak

De lengte van de kabel kan verschillen van 1,8 meter tot maar liefst 3 meter. Heb je niet direct een stopcontact in de buurt zorg dan dat je voor een model kiest waarvan de kabel lang genoeg is zodat je comfortabel kunt stijlen. Let ook op het gewicht van de stijltang. Het is namelijk gemakkelijker om een kleine en lichte stijltang te bedienen.

Prijs

Een goedkope stijltang kun je kopen voor ongeveer 25 euro. Dan ben je zo goed als zeker dat je een model hebt dat gebruik maakt van keramische coating. Dit kan op termijn je haar beschadigen en het is daarom dat we aanraden om voor een model met volwaardige keramische platen te kiezen. Deze modellen zijn een stuk duurder maar ze gaan veel langer mee. Bovendien is de kans dat je haar beschadigd wordt veel kleiner omdat er geen hot spots kunnen ontstaan. Ga je voor de beste stijltang dan moet je ook een budget hebben. 

Tot zover ons artikel ‘beste stijltang 2021’ – Laatste update 30/11/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘badkamer’

Comments (1)

[…] zoek naar nog haarverzorging, bekijk dan ook de TOP 5 beste stijltangen en de lijst van ‘beste […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.