In dit artikel gaan we op zoek naar de beste spiraalsnijder. Het kopen van een spiraalsnijder beëindigt jouw lijdensweg van dagelijks langdurig en arbeidsintensief snijwerk te leveren. Het verandert de manier waarop je naar groenten en fruit kijkt. Met dit praktisch keuken gereedschap snij je lange krullende slierten die zorgen voor de extra dimensie op jouw bord. De spiraalsnijder wordt echter vaak verward met de mandoline, waarmee je korte dunne reepjes snijdt. Over de beste mandolines op de markt lees je hier meer. Met onze top 5 hieronder zetten we je op weg naar een vernieuwde en gevarieerde kookstijl. Onder onze suggestieve lijst vind je het onderzoek terug, hoe je moet kiezen en waar op te letten als je er één wil kopen.

TOP 5 – Beste spiraalsnijder 2021

GEFU SPIRELLI 2.0 SPIRAALSNIJDER

Beste in de hand spiraalsnijder

Deze spiraalsnijder heeft de vorm van een zandloper en ligt aangenaam in de hand. De groente pin je vast op de handige resthouder, die ook veiligheid garandeert. Net zoals met een potloodslijper versnij je in een simpele handomdraai jouw favoriete groente tot lange krullende slierten. Je kiest zelf één van de twee standen en snijdt de slierten op je geprefereerde dikte.

De vlijmscherpe messen van de GEFU Spirelli 2.0 zijn gemaakt van roestvrij staal. Bovendien kan je dit model schoonmaken in de vaatwasser, dat bespaart je heel wat prulwerk. Voor mensen die liever een groter model hebben is er ook de GEFU Spirelli 3.0.

LURCH – SPIRALI

Beste multifunctionele spiraalsnijder

Ben jij een echte creatieveling in de keuken die graag voor veel variatie op het bord zorgt? Dan is de Spirali van Lurch het gedroomde keuken gereedschap voor jou. Het toestel snijdt niet enkel lange krullende slierten, maar ook julienne reepjes en mandoline schijfjes.

Je plaatst deze stevige spiraalsnijder op eender welk tafelblad en de antislip onderkant zorgt voor een stabiele werkomgeving. Bij dit model klem je de groente vast en draai je vervolgens aan de hendel om de groente te snijden. Dit gaat moeiteloos en snel.

DOMO MY VEGETABLE D09171SP

Beste elektrische spiraalsnijder

De elektrische spiraalsnijder van Domo neemt het werk letterlijk en figuurlijk uit jouw handen. Met een simpele druk op de knop verdwijnt je groente in de machine en komt hij er in lange krullende slierten weer uit. De drie verschillende types messen zorgen ervoor dat je de groenten of het fruit op verschillende diktes kan snijden.

Dit model valt bovendien makkelijk te reinigen doordat je de onderdelen kunt loskoppelen. Het makkelijke onderhoud maakt dit een onverslijtbaar toestel. Omdat veel mensen zoeken naar een elektrische spiraalsnijder past deze efficiënte Domo zeker in deze top 5 beste spiraalsnijder.

BUAZELLI SPIRAALSNIJDER

Goedkope spiraalsnijder

Een goedkoop alternatief kan niet ontbreken uit de lijst beste spiraalsnijders. Gaan we voor een lager budget dan is deze Buazelli een aantrekkelijke optie. De Buazelli heeft jou maar liefst 9 verschillende snijvormen te bieden. De drie verschillende snijbladen met uitgebreide mogelijkheden openen deuren naar eindeloze inspiratie in de keuken. Je draait de courgettes, aardappels, wortels en soortgelijken soepel door het toestel via de hendel.

De spiraalsnijder kan losgekoppeld worden en is bestand tegen de vaatwasser. Het roestvrije staal van de messen zorgt voor een duurzame en onverminderde snijkracht op lange duur.

KITCHENAID 5KSM1APC

KitchenAid spiraalsnijder voor keukenrobot

Dit model komt van het enorm populaire merk KitchenAid. Dit merk staat garant voor strakke designs en duurzaamheid. Kortom, deze spiraalsnijder is werkelijk niet kapot te krijgen en is bovendien een streling voor het oog. De KitchenAid spiraalsnijder is gemaakt van roestvrij staal en de makkelijk loskoppelbare mesjes mogen zo in de vaatwasser.

De zilverachtige kleur en het mooie ontwerp maken dat dit model uitstekend in jouw keuken past. Je betaalt natuurlijk wel iets meer voor dit product van uitzonderlijke kwaliteit. Heb je nog geen keukenrobot dan kan je terecht op onze ‘top 5 beste keukenrobot’.

elektrische spiraalsnijder kopen

Tot zover de top 5 beste spiraalsnijders 2021.
Voor meer alternatieven, kijk ook naar de lijst beste mandolines. Een spiraalsnijder kan je ook kopen als onderdeel van een keukenrobot. Bekijk dan ook de top 5 beste keukenrobot.

Spiraalsnijders vergelijken

Waarom een spiraalsnijder kopen?

Dagelijks groenten eten is heel gezond, maar er is een keerzijde aan de medaille. De bergen snijwerk die verzet moeten worden gaan al gauw vervelen. Dit toestel lost dit probleem op. Je snijdt er op een eenvoudige en efficiënte manier lange slierten mee. Bovendien is een spiraalsnijder ook veel veiliger en zorgt het voor de extra creativiteit en afwisseling in je maaltijden. Je zult werkelijk versteld staan van alle mogelijkheden die een spiraalsnijder met zich meebrengt.

Spiraalsnijder kopen,
waar op letten?

Meerdere messen

De snijmogelijkheden die een spiraalsnijder biedt zijn afhankelijk van het aantal messen die meegeleverd worden. Meerdere messen zorgen ervoor dat je verschillende diktes van slierten kan snijden. Soms is het ook mogelijk dat je er andere vormen mee kan maken. Het is belangrijk dat de messen van roestvrij staal zijn.

Aangezien we hardere groenten en fruit willen snijden is het belangrijk dat het toestel van kwalitatief materiaal is gemaakt. De vlijmscherpe messen zorgen ervoor dat je moeiteloos de groenten versnijdt tot lange slierten. Het is dus belangrijk dat deze niet te snel bot worden. Een robuust toestel van topmateriaal vermijdt vroegtijdige slijtage en mankementen zoals een wiebelende draaihendel.

Makkelijk te gebruiken

De staande spiraalsnijders die je op het aanrecht kan plaatsen worden algemeen gebruiksvriendelijker ervaren dan de versie die je in je hand houdt. De gemakkelijkheid waarmee je groenten kan klemmen en door het toestel draaien zijn belangrijk voor een gebruiksvriendelijke ervaring.

Verschillende mesjes geven verschillende vormen. Zo kan je kleine schijfjes hebben of grote schijfjes. Door het juiste toestel en accessoires te gebruiken kan je zelf spaghetti van groenten maken.

Spiraalsnijders kunnen naargelang het model redelijk groot zijn. Het is altijd een goed idee om bij aankoop te overwegen of je het toestel makkelijk kan opbergen na gebruik.

Onderhoud

Om de spiraalsnijder zo lang mogelijk te kunnen gebruiken is het belangrijk dat hij goed onderhouden wordt. Het schoonmaken wordt vaak ervaren als een lastige klus. Er zijn modellen die vaatwasserbestendig zijn, dat zal je veel werk besparen. Hierbij dient wel gezegd te worden dat veelvuldig gebruik van de vaatwasser in bottere messen kan resulteren. Anderen kan je dan weer makkelijk uit elkaar halen en handmatig schoonmaken.

Beste spiraalsnijder 2020

Verschillende soorten spiraalsnijders

Elektrische spiraalsnijder

Met de elektrische spiraalsnijder hoef je zelf geen werk te leveren. Je groenten worden snel en precies versneden. Zo bespaar je tijd en moeite.  Dit model is ideaal voor mensen die het toestel regelmatig willen gebruiken. 

Tafelblad spiraalsnijder

Dit model plaats je op elk recht ondervlak. De tafelblad spiraalsnijder is erg handig in gebruik. Je zet hem op het tafelblad en door de zuignappen onderaan kan je stabiel aan het werk. De tafelblad model is vaak groter en dus moeilijker opbergbaar.

Potloodslijper spiraalsnijder

Wie liever voor een kleiner model gaat en wat manueel werk niet schuwt is goed af met een potloodslijper. Deze spiraalsnijder is vaak goedkoper en makkelijker op te bergen. Je gebruikt hem zoals een potloodslijper en draait de groente er dus handmatig door.

Hoe werkt een spiraalsnijder

Hoe het werkt is echt niet zo moeilijk. Door het draaien, met de hand of elektrisch, draaien de groenten door de mesjes heen. Hierdoor krijg je mooie sneetjes. Gebeurt dit niet dan is de groente te hard (of groot) of het mes te bot. Daarbuiten werkt een elektrisch toestel net zoals een manueel toestel. Draaien is de opdracht, met of zonder knopje. Elk toestel heeft een eigen manier van aan- en uitzetten.

spiraalsnijder elektrisch

Tot zover het artikel ‘Beste spiraalsnijder 2021’ – Laatste update 27/10/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘keuken’

Comments (2)

[…] Meer groenten snijders, lees dan ook de ‘TOP 5 Beste elektrische spiraalsnijders‘ […]

[…] Meer groenten snijders, lees dan ook de ‘TOP 5 Beste elektrische spiraalsnijders‘ […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.