Op zoek naar de beste speed pedelec voor vrouwen? In dit artikel gaan we op zoek naar de beste speed pedelecs die op de markt te verkrijgen zijn. Hierbij wordt er gekeken naar eisen als comfort, gebruiksgemak, benodigde onderhoud en natuurlijk de prijs. Aan de hand van deze informatie stellen we een top vijf samen. Maar om dit nauwkeurig te kunnen doen, moeten we ons eerst verdiepen in de werking en eisen van een speed pedelec, welke mogelijkheden deze biedt, wat de verschillen zijn tussen een vrouwenmodel en een mannenmodel en waar je precies op moet letten bij het aanschaffen van een speed pedelec.

Beste Speed Pedelec voor vrouwen 2021

STROMER ST1 800WH COMFORT

De keuze voor de beste speed pedelec voor vrouwen gaat naar de Stromer ST1 800 Wh Comfort. Deze speed pedelec is krachtig, milieuvriendelijk en voldoet aan al onze verwachtingen. Met een krachtige Cyro Drivemotor, antislippedalen en 9 versnellingen haalt deze Speed Pedelec de 45 km/u-grens in een razend tempo. De lithium-ionaccu heeft een vermogen van 800 Wh en zit in het frame verwerkt. Een speed pedelec is uitermate geschikt voor het afleggen van korte- en middellange afstanden, gebruiksvriendelijkheid en comfort spelen hierbij dus een grote rol. De Stromer ST1 houdt hier erg goed rekening mee. Bovendien komt dit model met een ingebouwd lcd-display en de mogelijkheid om deze via bluetooth met je smartphone te verbinden, zodat je de performance eenvoudig in de gaten kunt houden. Met zijn aandacht voor kwaliteit en comfort is de Stromer ST1 de beste speed pedelec voor vrouwen.

“Beste speed pedelec voor vrouwen 2021”

Voordelen 

 • Antislippedalen voor extra houvast
 • Maakt weinig geluid
 • Uitermate geschikt voor sportief gebruik
 • Goede garantievoorwaarden

Nadelen

 • Korte actieradius
 • Accu niet uitneembaar

TREK ALLANT+ 9.9S STAGGER

De Trek Allant heeft met zijn hoogwaardige speed pedelec serie een uitstekende reputatie door de jaren heen opgebouwd. Het recentste model de Trek Allant+ 9.9S is zojuist nieuw op de markt gebracht en laat met zijn prestaties direct al zien dat het de investering zeker waard is. Deze speed pedelec heeft een krachtige Bosch Performance CX motor waarmee de maximale snelheid zonder enige weerstand wordt behaald. De Bosch Power Tube batterij is uitneembaar en er is zelfs een extra batterij aanwezig om de actieradius nog verder uit te breiden, wat dit een uitstekende optie maakt voor langere afstanden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een 12-speed Shimano XT/SLX aandrijving. Ook de hydraulische schijfremmen en remzuigers (4) zorgen ervoor dat je voldoende snel kan afremmen.

De Trek Allant+ 9.9S is verkozen tot beste speed pedelec van het jaar door de Belgische VAB. Gemaakt van stevige en duurzame materialen, zodat u hier nog jaren van kunt blijven genieten. En met diverse maatwerkopties en uitbreidingsmogelijkheden maakt dit het een mededinger voor de beste speed pedelec voor vrouwen.

“Editor’s pick – Mooi ontwerp & kwaliteit materiaal”

Voordelen 

 • Grotere actieradius door extra Range Boost batterij
 • Goede bescherming tegen modder en regen
 • Uitermate geschikt voor sportief gebruik
 • Anti-diefstalfunctionaliteit

Nadelen

 • Aan de dure kant
 • Alleen in zwart te verkrijgen

RIESE & MÜLLER NEVO GT VARIO

Ook de Riese & Müller Nevo GT Vario is naar onze mening één van de beste Speed Pedelecs voor vrouwen. Deze speed pedelec haalt de 45 km/u met gemak dankzij de krachtige ingebouwde Bosch Performance motor. De Schwalbe Super-Moto banden bieden een stevige wegligging waardoor deze speed pedelec gebruikt kan worden voor stedelijk gebruik zowel als voor in de natuur. Dit model is dus uitermate geschikt voor diverse activiteiten. De accu bevindt zich in het midden van het frame en is uitneembaar. Deze heeft een vermogen van 1000 Wh waarmee u een gemiddelde actieradius van 80 km kunt behalen. De luchtgeveerde voorvork biedt extra comfort bij hobbels in het wegdek en verminderd de kans op rug- en nek klachten. De Riese & Müller Nevo vereist weinig onderhoud en is duurzaam, zodat u hier nog jaren van kunt blijven genieten.

“Runner up 2021”

Voordelen 

 • Opvallende uitstraling
 • Stevige voorvork voor extra stabiliteit
 • Uitneembare accu
 • Maakt weinig geluid

Nadelen

 • Lange laadtijd
 • Zwaar (32.5 kg)

SCOTT SILENCE ERIDE

Ook de speed pedelecs van Scott zijn bekend voor hun kwaliteit.  De Scott Silence eRide is een sportieve speed pedelec die met zijn stevige frame en krachtige motor een ware aanwinst is voor korte- en middellange afstanden. Met een accucapaciteit van 1125 Wh laat hij zijn competitie in het stof bijten. Met 12 versnellingen geeft hij de bestuurder bovendien veel gebruiksgemak. Met een maximale snelheid van wel 45 km/u kom je snel aan op uw bestemming. Bovendien biedt dit model de mogelijkheid om via Bluetooth met je mobiel te connecteren. Hiermee kunt u uw fietsprestaties eenvoudig in de gaten houden. In het kort, als het gaat om de prijs-kwaliteitsverhouding, is de Scott Silence eRide zeker de beste speed pedelec voor vrouwen.

“Uitstekende prijs-kwaliteit speed pedelec”

Voordelen 

 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Maar liefst 12 versnellingen
 • Hoge accucapaciteit
 • Ingebouwd vergrendelingssysteem

Nadelen

 • Small zadel
 • Geeft niet veel licht

KLEVER B SPEED PLUS

De Klever B Speed Plus is een sportief model dat zich focust op hoge performance en milieuvriendelijkheid. Met stevige Schwalbe-banden heeft deze Speed Pedelec veel grip op de weg en vormt hij een uitstekende oplossing voor slechtere wegen. De Klever B Speed heeft een krachtige Biactron V2 600 W motor waarmee je binnen enkele seconden een topsnelheid van maar liefst 45 km/u kunt behalen. Bovendien heeft deze speed pedelec een accucapaciteit van maar liefst 850 Wh. Afhankelijk van het gebruik kun je hiermee afstanden afleggen tot wel 110 km. Deze comfortable speed pedelec is een ware aanwinst voor korte- en middellange afstanden. Ook kun je gebruik maken van de Klever companion app om de conditie en performance van de speed pedelec te meten.

“Beste batterij speed pedelec vrouwen”

Voordelen 

 • Sportieve uitstraling
 • Extra veiligheid met stevige remmen en remlichten
 • Stevige bagagedrager
 • Eenvoudige instap

Nadelen

 • Kan veel lawaai maken (<50 dB)
 • Grotere kans op roest met aluminium frame

GAZELLE ULTIMATE SPEED MIXED 2020

De Gazelle Ultimate Speed Mixed is één van de beste speed pedelecs voor vrouwen aan een betaalbare prijs. Deze speed pedelec is met zijn uitstekende specificaties betrouwbaar en betaalbaar. Met de krachtige Bosch Performance Line motor haal je de maximale snelheid van 45 km/u zonder enige moeite. De accu heeft een vermogen van 500 Wh waarmee je een afstand tot maximaal 80 km kunt afleggen. En met een extra sterke ketting en maar liefst 10 versnellingen is deze speed pedelec uitermate geschikt voor elk terrein. De geveerde voorvork zorgt voor extra stabiliteit en vangt schokken op, ideaal dus voor gebruik het bos of op slecht wegdek.

“Betaalbare speed pedelec vrouwen 2021”

Voordelen 

 • Simpel, maar strak design
 • Grote actieradius van 80 km
 • Extra stabiliteit door de verende voorvork
 • Extra stevige ketting en maar liefst 10 versnellingen

Nadelen

 • Zadel en stuur zijn alleen met gereedschap te verzetten
 • Alleen in blauw te verkrijgen
speed-pedelec-vrouwen-2020

Tot zover de suggestieve top 5 beste speed pedelec vrouwen.
Denk ook na over jouw veiligheid op de fiets. Lees daarom ook onze top 5 – beste fietshelmen om je veiligheid te garanderen. Blijf zichtbaar met goede verlichting. Kijk, vergelijk, en wees veilig op de baan! Zoek je een model voor heren? Kijk dan naar deze top 5.

Vrouwen pedelec vergelijken

Waarom een vrouwen speed pedelec kopen?

Ben je het zat om dagelijks weer in de file te staan of om telkens te moeten wachten op het openbaar vervoer? Een speed pedelec kan je een hoop stress besparen. Deze sportieve oplossingen zijn perfect geschikt voor korte tot middellange afstanden. Bovendien zijn deze ook nog eens beter voor het milieu. Bij het aanschaffen van een speed pedelec komt veel kijken. Het is belangrijk om te overwegen welk type en model u wilt hebben. Aspecten zoals comfort en gebruiksvriendelijkheid spelen hier ook een grote rol bij. Daarnaast moet je ook op de hoogte zijn van de lokale wetgeving.

Wat is een Speed Pedelec?

Een speed pedelec is een gemotoriseerde elektrische fiets die een gemiddelde snelheid van 45 km/u kan behalen. De speed pedelec is een nieuw vervoersmiddel, geschikt voor korte en middellange afstanden. Door de lage onderhoudskosten en het hoge comfort begint de speed pedelec een goede rivaal voor de auto te worden, vooral binnen de bebouwde kom. Speed pedelecs zijn flexibel en milieuvriendelijk. Bovendien blijf je hier ook nog eens volop mee in beweging. In de meeste modellen zit de elektromotor bevestigd in het midden van het frame of bij de bagagedrager, en heeft deze een vermogen tussen de 300 W en 800 W. Met een volle accu van 1000 Wh kan er gemiddeld een afstand van 80 km worden behaald. In tegenstelling tot een gewone fiets heeft de speed pedelec sterkere remschijven, bredere banden en vaak een ingebouwd display of andere handige hulpmiddelen. Dit om extra comfort te bieden aan de bestuurder.

Een speed pedelec valt onder de wetgeving van bromfietsen en vereist dus een inschrijving bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) en een kentekenplaat. Ook moet de bestuurder in het bezit zijn van een brommer- of autorijbewijs en is het dragen van een fietshelm verplicht. Bij deze snelheden is dat evident.

Verschil – Speed Pedelec voor vrouwen en mannen?

Er zijn speed pedelecs voor mannen en vrouwen, net zoals er mannen- en vrouwenfietsen zijn. Die laatste hebben een lagere instap. Er zijn ook nog universele modellen, die het midden houden tussen de twee andere modellen.

verschil-man-vrouwen-speed-pedelec

Nederlandse wetgeving – Speed Pedelec

Er is een nieuwe wetgeving opgesteld voor het gebruik van speed pedelecs in Nederland en hier moet rekening mee gehouden worden bij de aanschaf. Een pedelec kan met zijn krachtige motor een snelheid van wel 45 km/u bereiken wat het een interessant vervoermiddel maakt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Speed pedelecs vallen onder de categorie bromfietsen, wat betekent dat deze aan de wetgeving van de bromfiets (met enkele uitzonderingen) moet voldoen. Een Speed Pedelec rijdt standaard op een fiets/bromfietspad of op de rijbaan. Houd in alle gevallen rekening met het overige verkeer.

Omdat de speed pedelec onder de categorie van brommer valt moet deze aan een aantal wetgevingen voldoen. Het is verplicht om de Speed Pedelec in te laten schrijven bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV). De bestuurder moet minimaal 16 jaar zijn en dient in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM). Het dragen van een fietshelm is verplicht en de snelle e-fiets moet een achteruitkijkspiegel hebben. Daarnaast mag je de nummerplaat niet vergeten, deze is sinds kort verplicht in Nederland.

Waar mag een Speed Pedelec rijden?

De functionaliteit van een speed pedelec komt aardig overeen met die van de E-bike. Het grote verschil zit in de maximale snelheid: een E-bike haalt een maximale snelheid van 25 km/u, een speed pedelec haalt 45 km/u. Hierdoor gelden er dus andere wetgevingen. Beide categorieën mogen op het fietspad rijden of, waar geen fietspad is, op de weg.

Er is eind 2016 een nieuwe wetgeving opgesteld voor het gebruik van speed pedelecs in België en hier moet rekening mee gehouden worden bij de aanschaf. Speed pedelecs vallen onder de categorie bromfietsen, maar wel in een nieuwe aparte klasse: bromfiets klasse P. Een speed pedelec rijdt standaard op een fiets/bromfietspad of op de rijbaan. Het is niet toegestaan om op de snelweg te rijden. Er zijn wel enkele ‘voordelen’ ten opzichte van een bromfiets klasse A/B. Zo volstaat een fietshelm in plaats van een bromfietshelm en kan de speed pedelec mits aanpassing van de signalisatie toegelaten worden in straten met beperkt eenrichtingsverkeer en op voorbehouden wegen zoals fietssnelwegen.

Speed Pedelec voor vrouwen,
waar moet ik op letten?

Bij het aanschaffen van een Speed Pedelec is het goed om te weten wat deze allemaal kunnen en uit welke onderdelen deze bestaan. Hier vind je meer informatie over de belangrijkste onderdelen.

De actieradius is de maximale afstand in kilometers die de speed pedelec kan afleggen met een volle accu. De actieradius is echter afhankelijk van het gebruikspatroon van de bestuurder. Het beklimmen van heuvels is namelijk veel intensiever voor de accu vergeleken met een vlakke weg en zal de accu dus sneller aftappen.

De accu functioneert als de batterij voor de speed pedelec en is het duurste onderdeel. Deze ondersteunt een actieradius tussen de 100 km en 150 km, afhankelijk van het type speed pedelec. De accu bevindt zich in het midden van het frame of bij de bagagedrager en kan bij de meeste modellen verwijderd worden om opladen gebruiksvriendelijker te maken. Sommige speed pedelecs maken gebruik van een extra dynamo, gekoppeld aan de pedalen, die het mogelijk maakt om de accu bij te laden tijdens het fietsen.

Het gewicht van een speed pedelec ligt een stuk hoger dan die bij van een gewone fiets. Dit komt voornamelijk door de ingebouwde elektrische motor en de batterij. Het gemiddelde gewicht van een speed pedelec zit tussen de 25 en de 30 kg.

De elektrische motor is noodzakelijk voor de speed pedelec. Je kunt het beste kiezen voor een middenmotor of een motor op het achterwiel. Dit, zodat de motor direct in verbinding staat met de trapas wat de algehele ervaring verbetert. De output van de elektrische motoren varieert tussen de 300 W en 800 W.

Een speed pedelec kan snelheden tot wel 45 km/u behalen. Hiervoor is het dus belangrijk dat er een goede wegligging is en dat slipgevaar geminimaliseerd wordt. De banden zijn in de meeste gevallen wat dikker dan gewone fietsen om schade en slijtage te voorkomen. Hiernaast kunnen er ook nog speciale anti-lekbanden worden bevestigd. Bij het plegen van onderhoud bij de banden moet u goed rekening houden met de wielmaat en het type band.

Speed Pedelec-merken

Elektrische fietsen worden steeds populairder in België en hierdoor wordt de selectie aan modellen steeds groter. Merken als Stromer, Gazelle en Riese & Müller zijn het best beoordeeld en worden in de Benelux het meest verkocht. Andere merken met een goede reputatie zijn Giant, Scott Silence en Cube. Welk model en type past het beste bij uw smaak?

Onze criteria voor de beste Speed Pedelec voor vrouwen

In ons onderzoek doorlopen we het diverse assortiment aan speed pedelecs voor vrouwen en kijken we naar de mogelijkheden die zij bieden. Er wordt onderzocht welke onderdelen onmisbaar zijn voor comfortabel gebruik, wat de technische eisen zijn, en wat voor prijskaartje hier aan mag hangen. Om te kunnen deelnemen moet het model onlangs op de markt zijn gebracht. Aan de hand van deze eisen wordt er een top 5 gemaakt en wordt er bepaald wat de beste speed pedelec voor vrouwen in 2020 is.

Tot zover het artikel ‘Beste speed pedelec voor vrouwen 2021’ – Laatste update 25/11/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Vervoer’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.