In dit artikel gaan we op zoek naar de beste soepmaker van 2021. Soepmakers, blenders en smoothie makers, er is vaak weinig verschil tussen deze toestellen. Een soepmaker moet kunnen verwarmen, iets dat een blender of smoothie maker niet noodzakelijk moet kunnen. Een soepmaker kan ook iets minder krachtig zijn omdat het geen ijs of harde noten kapot moet maken. Ook de behuizing zal er anders uitzien. Om een warme bereiding warm te houden is een glazen behuizing niet aantrekkelijk. Metalen behuizingen isoleren beter en zullen de bereiding langer warm houden. Wil jij de beste soepmaker voor je keuken, bekijk dan onze suggestieve top 5. Lees onder de lijst beste soepmakers ook het onderzoek, hoe je moet kiezen en waar je op moet letten.

TOP 5 – Beste Soepmaker 2021

TEFAL ULTRABLEND BL962B

Beste soepmaker / blender combi

De beste soepmaker, blender of smoothiemaker. Je kan heel wat namen op deze Tefal Ultrablend plakken, vandaar ook een plaatsje in de lijst beste soepmaker. Eerst en vooral moet je weten dat dit model een heel ander budget is dan bovenstaande opties. Deze BL962B is een luxe toestel van hoge kwaliteit. En daar betaal je al snel wat meer voor. Maar er zijn ook heel wat verschillen met normale blenders of soepmakers. Belangrijk is dat je ook weet dat dit een grote soepmaker/blender is.  Daarbij valt het geluidsniveau goed mee voor zijn grootte.

Een eerste voordeel is de 8 voorgeprogrammeerde functies. Je maakt hiermee zowel koude als warme bereidingen. Saus, soep, milkshakes, smoothies, crushed ice, en nog wat lekkers. Het glas is hittebestendig en heeft een volume van 2 liter. Heel wat meer dan andere modellen. Onderin de kan vinden we een roestvrijstalen mes met 6 punten. Deze heeft 3 functies; draaikolk vormen, snijden en ingrediënten in beweging houden. Het zorgt er ook voor dat er geen grote stukjes onder het mes komen te liggen.

Domo soepmaker – DO705BL

Beste prijs / kwaliteit soepmaker

De Domo DO705BL is een goede soepmaker dat vergelijkbaar is met de Moulinex Easysoup. Beide toestellen zijn gemakkelijk in gebruik. Je hoeft enkel je ingrediënten in de kan plaatsen, water toevoegen en met een druk op de knop heb je 20 minuten later verse soep. Enorm handig voor mensen die vaak soep maken en niet elke keer een grote pot en een staafmixer willen vuil maken. Ook heb je geen last van opspattende soep waaraan je je kunt verbranden of dat je daarna moet opkuisen. Deze Domo soepmaker heeft een kan dat bijna dubbel zo groot is als die van de Moulinex soepmaker.

Soepmaker Moulinex – Easysoup LM8411

Beste soepmaker voor soep en fruitpap

Ook de Moulinex Easysoup LM8411 verdient zijn plaats in de lijst beste soepmakers. Aangezien je er enkel een soepen en fruitpap mee kunt maken beschouwen we het wel eerder als een soepmaker dan als een blender. In gebruik is het een zeer eenvoudig toestel. Je moet enkel groenten, water en eventueel bouillonblokjes in de kan plaatsen, afsluiten met het deksel en met een druk op de knop zal het je soep binnen een twintigtal minuten bereid zijn. Na het bereiden van de soep kun je aan de hand van een functie de soep nog een 40-tal minuten warm houden. Handig voor gezinsleden die soms later aan tafel aanschuiven.

De inhoud van het toestel is 1,2 liter waarmee je voldoende soep voor 3 à 4 mensen kunt maken. Maar je kunt er niet enkel soep mee maken. Het is ook geschikt voor het maken van fruit- en groentenpapjes. Ideaal voor mensen met een kleine baby. Je kan het toestel niet in de vaatwas steken maar het heeft een handige schoonmaakfunctie waardoor je het niet manueel hoeft uit te wassen.

PHILIPS VIVA HR2203

Goede koop soepmaker

Soepmakers zijn redelijk simpele toestellen. Er zijn weinig extra functies en weinig om toestellen te vergelijken. Hoewel deze Philips dezelfde programma’s heeft als andere modellen moet er gezegd worden dat deze ook bedoeld is om compotes mee te maken. Weet je niet goed hoe, dan kan het meegeleverde kookboek je verder helpen.

Naast de 5 standaardinstellingen kan je ook zelf, handmatig, het toestel beheren. Grove of gladde soep, smoothies, compotes. Met deze soepmaker ben je goed vertrokken. Door de 1000 W vermogen en een inhoud van 1,2 liter is deze best te vergelijken met de LM542110.  Deze Philips is niet de beste soepmaker, maar als prijs van belang is dan biedt dit toch een uitstekend alternatief.

SOEPMAKER MOULINEX – LM542110

Goede soepmaker Moulinex

Iets kleiner, iets goedkoper. De LM542110 is een simpelere versie van bovenstaande LM8411. Goed voor een vermogen van 1000 W en 1,2 liter volume. Deze soepmaker heeft enkel nood aan rauwe ingrediënten om een warme soep of saus te maken. Daarbij heb je een handige timer zodat je niet te vaak moet komen kijken. Nog een voordeel is dat dit toestel in de vaatwasmachine kan. Het is dus niet nodig om deze handmatig te wassen.

Zet je de kookfunctie uit dan kan je overstappen naar het maken van smoothies. Ijsblokjes hou je best weg van de LM542110, deze is daar helemaal niet voor gemaakt. Met de 4 voorgeprogrammeerde functies maak je gladde soep, grove soep of smoothies. De laatste functie is de easy clean functie. Hiermee sluiten we de suggestieve top 5 beste soepmakers ook af.

Beste soepmaker 2020

Tot zover onze suggestieve top 5 beste soepmakers 2021.
Blenders en soepmakers zijn vaak zeer gelijkaardig. Soms is er dus geen nood aan twee toestellen te kopen.
Wees dus zeker van uw keuze, lees alvast ook de TOP 5 Blenders.

Soepmakers vergelijken

Verschil blender en soepmaker

Een moeilijke vraag om te beantwoorden gezien alle gelijkheden. Toch is er hier en daar een verschil. Net zoals alle kraaien vogels zijn, maar niet alle vogels kraaien zijn zijn alle soepmakers blenders. Maar niet alle blenders zijn soepmakers. Om een soepmaker te zijn heb je eerst en vooral een warme functie nodig. Kan je niet opwarmen dan ben je slecht vertrokken om soep te maken. Daarbij beschikken soepmakers ook over een functie om de soep te pureren tijdens het koken. Sommige soepmakers hebben zelfs een speciale kan. Deze is dubbelwandig om zo de soep (of saus) langer warm te houden.

Goede soepmaker voor thuis

Soepmaker kopen,
Waar op letten

Soepmaker met hoog vermogen

Het vermogen van de soepmaker heeft invloed op hoe snel het de ingredienten kan snijden en om het op te warmen. Daarom blijft het vermogen van een soepmaker vaak redelijk laag. Hoe groter het toestel, of hoe meer functies (bvb ijsblokken) hoe meer vermogen nodig is. Koop je een simpel model dan ben je goed met 1000 W. Wil je ijs crunchen dan heb je iets meer nodig.

Warme en koude programma’s

Spreekt voor zicht maar, zonder warmtefunctie kan je geen soep maken. Natuurlijk bestaat een koude soep, maar deze wordt meestal warm voorbereid en nadien afgekoeld. Het is dus een noodzaak voor een goede soepmaker om warme en koude programma’s te hebben, met de nadruk op warm.

Meeste toestellen komen met enkele voorgeprogrammeerde programma’s. Deze zijn vaak meer dan voldoende.

Stille soepmaker

Blenders kunnen een hels lawaai maken. Zeker als we over goedkope modellen spreken die niet willen onderdoen in vermogen. Een soepmaker maakt in het algemeen minder geluid, tenzij het een blender is die ook soep kan maken. Het snijden van de groenten is hoe dan ook het enige dat echt voor geluidsoverlast kan zorgen. Ga je ijs crunchen dan zet je best oordopjes in want dit maakt altijd veel geluid.

Roestvrijstalen soepmaker

Net zoals bij elk keukentoestel maakt kwaliteit uit. Het aankopen van een toestel is altijd een investering waar je even over moet nadenken. Koop je een goedkoop toestel (€ 50) dat slechts één jaar mee gaat dan betaal je meer dan een duurder toestel (€ 80) dat drie jaar mee gaat. Wees dus zeker dat je kwaliteit in overweging neemt, en niet zomaar het goedkoopste toestel koopt. Duurzame materialen verkleinen ook de afvalberg, iets om over na te denken.

Tot zover het artikel ‘Beste soepmaker 2021’ – Laatste update 28/10/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.