Beste Senseo apparaat

Senseo apparaten zijn populaire koffiezetapparaten voor thuis, vandaar de lijst ‘beste Senseo apparaat’. Ze zijn gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Deze toestellen werden op de markt gebracht door Philips en Douwe Egberts. De koffie die je met een Senseo zet houdt het midden tussen een espresso en een filterkoffie. Senseo apparaten werken met koffiepads. De Senseo pads verschillen van de capsules die Nespresso of Dolce Gusto systemen gebruiken. Senseo apparaten werken papieren koffiepads. Ze zijn biologisch afbreekbaar en je kan ze dus gewoon composteren. In dit artikel bekijken we de beste toestellen die in 2020 op de markt zijn.

Ben je eerder op zoek naar een overzicht van alle soorten koffiezetapparaten – Lees dan de volledige top 5
Het alternatief is een Nespresso apparaat – Lees de top 5 nespresso machines
Ben je eerder op zoek naar een Nescafé Dolce Gusto apparaat – Lees dan de 5 beste Dolce Gusto machines
Dan toch gewoon een koffiezet met bonen – Lees dan de 5 beste koffiezet met bonen

Top 5 – Senseo machines van 2020

De Senseo Original is het toestel waar het allemaal mee begon. Een eenvoudige koffiezet met een knap ontwerp. Dit toestel is sinds 2001 op de markt en al die tijd nauwelijks aangepast. Simpel en efficiënt. Je kan met dit toestel een of twee tassen koffie bereiden. De gebruikte techniek lijkt vooral op die van een espressomachine. Een Senseo machine werkt met veel minder druk. Een professionele espressomachine werkt met 9 tot 15 bar. Een Senseo apparaat werkt met 1,5 bar. De koffie houdt het midden tussen een espresso en een filterkoffie. Minder sterk dan een espresso, maar wel met een crèma-laagje. De Senseo Original heeft een waterreservoir van 0,7l en geen melkopschuimer.

De Viva Café is een toestel dat erg lijkt op de originele Senseo machine. Een eenvoudige koffiezet met een mooi ontwerp. Je kan kiezen tussen het bereiden van een of twee tassen. Je kan hiermee gewone koffie maken. In vergelijking met de Originele Senseo beschikt de Viva Café over enkele upgrades. De KoffieBoost technologie is de belangrijkste. Dat zorgt voor een betere verdeling van het water over de pads. Tijdens het bereiden van de koffie is er ook een kleine pre-infusie. Dat helpt de smaaknuances van de koffie beter naar boven te brengen. Uit reacties van een testpanel blijkt wel dat lang niet iedereen het verschil proeft. Na 30min schakelt de Viva Café zichzelf uit.

Bijkomend is dit toestel iets gemakkelijker in onderhoud. Het geeft zelf aan wanneer je het moet ontkalken. Het toestel heeft geen melkopschuimer. Het waterreservoir van 0,9l is groot genoeg voor huishoudelijk gebruik. Prijs/kwaliteit is de Viva Café het beste toestel.

De Senseo Quadrante heeft een klassiek ontwerp. Het herbergt een eenvoudige koffiezet voor grote gezinnen. Met een waterreservoir van 1,2l kan je gemakkelijk acht koffietassen zetten. De driptray van de Quadrante is in hoogte verstelbaar. Je hebt 5cm speling. Je kan dus sowieso je favoriete tas gebruiken. De driptray is ook gemakkelijk te verwijderen. Zo kan je hem altijd proper houden. De Quadrante beschikt net als de Viva Café over de Koffieboost technologie. Een indicator voor het ontkalken ontbreekt. De Senseo Quadrante schakelt zichzelf wel uit om energie te besparen.

De Senseo Switch is de meest opvallende apparaat in de lijst. Deze koffiezet combineert filterkoffie met een gewone Senseo machine. Je kan dus zowel de gewone Senseo koffie als echte filterkoffie bereiden. Hiervoor is het toestel uitgerust met de zogenaamde DualBrewtechnologie. Je kan kiezen tussen de bereiding van een of twee Senseo koffies. Een bijkomende troef van deze machine is dat je de intensiteit van de koffie zelf kan kiezen. Deze optie heb je niet bij de eerder besproken Senseo machines. Dankzij de Crema Plus functie heeft je gewone Senseo koffie ook een betere crèmalaag. De koffie ligt dus meer in de lijn van een traditionele espresso of lungo.

Zin in filterkoffie? Wissel je de kop om en plaats je de thermoskan onder het toestel. Het waterreservoir van 1l is voldoende voor zeven tassen koffie. Met de filterkan kan je die in een keer bereiden. De Switch is ook bijzonder energiezuinig. Na het bereiden van een kan filterkoffie schakelt het zichzelf meteen uit. Verde geeft de Switch aan wanneer je het toestel moet ontkalken. De Senseo Switch is de editor’s pick.

De Original XL is qua vormgeving bijna een kopie van de Original. Alleen het waterreservoir is opvallend groter. Je kan er tot 1,2l water indoen. Da’s een pak meer dan in de originele Senseo machine. De Original XL is bijkomend uitgerust met enkele nieuwigheden. Het meest opvallend zijn de Koffieboost en de Crema Plus-opties. Verder kan je ook bij deze Senseo apparaat zelf de intensiteit van je koffie kiezen. Qua opties lijkt het toestel dus eigenlijk meer op de Viva Café dan op de Original. De Original is opnieuw een energiezuinig toestel dat snel opwarmt. Het schakelt zichzelf uit na gebruik. Het toestel heeft enkele kleine nadelen. Het geeft niet aan wanneer je het moet ontkalken en je kan de driptray niet in hoogte verstellen. Toch zal dit toestel voor sommigen de perfecte Senseo apparaat zijn.

De Latte Duo is de duurste Senseo apparaat op de markt. Dit luxetoestel komt dan ook met enkele opties die we niet eerder op Senseo apparaten zagen. De belangrijkste extra functie van de Latte Duo is de mogelijkheid melk te stomen. Je kan er dus een cappuccino of latte mee klaarmaken. Andere Senseo apparaten hebben deze optie dan weer niet. Je kan wel een aparte melkopstomer kopen, maar dat brengt extra werk met zich mee. De Latte Duo doet alles zelf. Bijkomende functies zijn de LED-display, de Easy Clean functie en de instelbare driptray.

Je kan zelf de intensiteit van je koffie kiezen. Deze optie hebben we ook op enkele andere Senseo apparaten gezien. Vreemd genoeg is de Latte Duo niet uitgerust met de Koffieboost technologie. Het toestel is wel gemakkelijk te onderhouden. Het geeft aan wanneer je het moet ontkalken. Je kan het gemakkelijk demonteren om de aparte onderdelen af te wassen.

Het onderzoek

Waarom een Senseo apparaat kopen?

De Senseo koffiezetapparaten van Philips zijn gebruiksvriendelijke toestellen voor thuis en op kantoor. Je kan er echt niets mis mee doen. Anders dan Nespresso en Dolce Gusto systemen werkt een Senseo apparaat met papieren koffiepads. Dat is iets minder belastend voor het milieu. Je kan de pads gewoon composteren. Een nadeel van de papieren koffiepads is dat ze sneller hun aroma verliezen. Je koffie zal dus een vlakkere smaak hebben.

Senseo toestellen werden oorspronkelijk gelanceerd in samenwerking met Douwe Egberts. Philips maakt de machines. De koffiepads kwamen van enkel Douwe Egberts. Ondertussen zijn er verschillende producenten die de koffiepads maken. Dat zorgt voor een ruim aanbod van pads. We hebben het dan zowel over de prijs als over de kwaliteit.

Senseo apparaten zijn – met uitzondering van de Latte Duo – niet ontworpen om melk te stomen. Het zijn eenvoudige espressomachines. Je kan wel kiezen voor de optionele melkstomer. Dit is een goede optie voor mensen die graag bereidingen met melk drinken. Naast de traditionele koffiepads zijn er enkele pads op de markt voor chocomelk. In deze pads vind je een mengeling van chocolade en melkpoeder. Ze sluiten meer aan bij het assortiment van Dolce Gusto.

Senseo apparaat kopen

waar moet ik op letten?

Soorten Senseo

Senseo apparaten zijn in eenvoudige koffiezetapparaten. De Originals maken een drankje dat tussen een espresso en een filterkoffie zit. Wil je graag meer opties, dan moet je een ander toestel kiezen. Er zijn modellen waarbij je zelf de intensiteit van je koffie kan kiezen. Ook echte filterkoffie of koffies met melk behoren tot de mogelijkheden. Bekijk goed welke opties jouw keuze heeft.

De maten lopen uiteen van 0,7l tot 1,2l. Maak je veel koffie? Dan wil je waarschijnlijk een model met een groot waterreservoir. Let er wel op dat een groter waterreservoir iets meer tijd nodig heeft om op te warmen.

Melkopstomer

Dat behoort namelijk niet tot de standaarduitrusting van elke Senseo machine. Het enige toestel met een ingebouwde melkopstomer is de Latte Duo. Wil je een ander toestel en toch gestoomde melk? Er bestaat een externe Senseo melkopschuimer kopen. Die kan zowel warme als koude melk bereiden. Je kan natuurlijk ook een opschuimer van een andere fabrikant kiezen.

Senseo apparaten zijn gemakkelijk te onderhouden, maar niet alle apparaten zijn hetzelfde. Bekijk of het je toestel gemakkelijk kan poetsen. Sommige machines geven aan wanneer je ze moet ontkalken.

Niet elke Senseo apparaat schakelt even snel uit na gebruik. Hoe sneller een apparaat zichzelf uitschakelt, hoe zuiniger het toestel zal zijn. apparaten met een groter waterreservoir zullen ook iets meer energie verbruiken om op te warmen.

Senseo kwaliteit

Wil je een toestel uit kunststof of heb je liever een metalen exemplaar?

Het geluid. Senseo apparaten maken vrij weinig lawaai. Een pluspunt.

De driptray. Kan je die in hoogte verstellen? Bekijk ook even of je de driptray kan verwijderen voor onderhoud.

Verschillende soorten Senseo machines

Het aanbod van Senseo apparaten is vrij beperkt. Zeker vergeleken met andere capsulesystemen. Er zijn maar enkele modellen op de markt. Alle Senseo apparaten hebben gelijkaardige standaard functies. Wil je filterkoffie of melkbereidingen? Dan heb je telkens één optie. Als je dus graag een Senseo apparaat wilt, is de keuze snel gemaakt. Vind je niet wat je zoekt? Dan kijk je misschien best naar andere koffiezetapparaten. Er zijn verschillende alternatieven op de markt.

Comments (1)

[…] – Lees dan de 5 beste Dolce Gusto machines Misschien toch liever een Senseo apparaat – Lees dan de top 5 Senseo machines Dan toch gewoon een koffiezetapparaat met bonen – Lees dan de 5 beste koffiezet met […]

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.