De adapter van Skross is volgens ons onderzoek de beste reisadapter die je momenteel kunt kopen. Hij is voorzien van een Europees stopcontact en twee USB-poorten waardoor je een laptop, smartphone en tablet tegelijkertijd kunt opladen. En dankzij 4 verschillende ingebouwde stekker kan je hem gebruiken in meer dan 150 verschillende landen. Deze universele reisstekker heeft ook een goede bouwkwaliteit en kan tegen een stootje wat belangrijk is als je vaak reist. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een wereldstekker.

Nog geen reiskoffer? Lees dan zeker de lijst van beste kleine reiskoffers!
Opladen kan ook via externe powerbanks in de top 5 powerbanks

Beste Reisadapter 2021

Skross reisadapter

De beste universele reisadapter die je momenteel kunt kopen volgens is de Skross Adapter. Het heeft de beste combinatie van features waar we naar op zoek waren. Het heeft 4 verschillende stekkers waardoor je op meer dan 150 verschillende bestemmingen terecht kunt. Daarenboven heeft het zowel een Europees stopcontact als 2 USB poorten waardoor je een GSM, tablet en laptop tegelijkertijd kunt opladen.

“Beste reisadapter 2021”

Met een lengte van 6,8 centimeter en een breedte van 5 centimeter is het geen kleine reisadapter. Hou er dus rekening mee dat het het wat ruimte zal innemen in je handbagage. Maar tegenover deze grootte staat wel een kwalitatief dat heel wat gebruik (en misbruik) kan weerstaan. Deze Skross adapter kunnen we aanraden aan mensen die een reisadapter willen kopen om in verschillende landen te kunnen gebruiken.

Lionheart reisadapter

De Lionheart universele reisstekker heeft een vergelijkbaar design met de Skross reisadapter. Hij heeft vier verschillende stekkers waardoor je het in meer dan 150 verschillende landen kunt gebruiken. In plaats van een stopcontact beschikt hij over vier USB-poorten, waarvan twee met een maximale output op van 2,1 ampère. De andere twee hebben een output van 2,4 ampère en kun je gebruiken voor het snel opladen van bijvoorbeeld smartphones en tablets.

“Reissteker met 4 USB poorten”

Met een breedte van 5,4 centimeter en een lengte van 6,8 centimeter is het een vrij grote reisstekker. Nadeel is ook dat het niet geschikt is voor het opladen van laptops met een gewone lader. Een Macbook Air of Chromebook kun je daarentegen wel opladen aan de hand van een gewone USB-C kabel. Voordeel is wel dat je met deze reisstekker vier verschillende toestellen in een keer kunt opladen.

Leitz reisadapter

Deze Leitz reisadapter heeft een slim design waardoor het smaller is in vergelijking met de Skross of Lionheart. De stekkers zijn niet geïntegreerd in de reisadapter maar zitten los. Hierdoor kun je ervoor kiezen om enkel de stekker mee te nemen voor jouw bestemming. Zo spaar je meer ruimte uit in je valies of handbagage. Deze resisstekker laat juist zoals de Lionheart het stopcontact achterwege en vervangt het door 4 USB poorten. Voordeel is dat alle 4 de USB poorten voorzien zijn om aan 2,4 ampère te laden met een maximale output van 48W.

“Compacte reisstekker”

De Leitz adapter heeft 1 stekker minder dan de Skross adapter maar dat is de stekker type I met 3 pinnen. De stekker type I met 2 pinnen zonder aarding heeft deze adapter wel waardoor je deze ook kan gebruiken voor landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland en China. Er zijn steeds minder toestellen die een stopcontact nodig hebben en via een USB poort kunnen opgeladen worden. Moderne laptops zoals de Macbook en Chromebooks kunnen bijvoorbeeld via een kabel met een USB-C aansluiting opgeladen worden. Deze Leitz reisstekker is ideaal voor mensen die geen stopcontact nodig hebben en al hun toestellen via USB kunnen opladen.

Brennenstuhl reisadapter

Deze Brennenstuhl adapter is een zeer simpele wereldstekker. Voor iets meer dan de helft van de prijs van de Skross adapter krijg je zes verschillende stekkers waarmee je in meer dan 150 verschillende landen terecht kunt. Je beschikt dan wel enkel over een stopcontact en er zijn geen USB aansluitingen waardoor je maar een toestel tegelijk kunt opladen. Dit kun je natuurlijk eenvoudig oplossen door zelf een verdeelstekker mee te nemen of een powerport als je daar over beschikt.

“Goedkope reisadapter”

Voor je op reis vertrekt bekijk je gewoon welke type stekker je nodig hebt, je sluit deze aan en je kan vertrekken met je compacte wereldstekker. Het voordeel van dit design is dat het zeer sterk is en bijna niet kapot te krijgen is. Deze wereldstekker kunnen we aanraden aan iedereen die een beperkt budget heeft.

Reisadapters vergelijken

Universele reisstekker of enkelvoudige adapter?

Een goede reisstekker is handig voor iedereen die op reis gaat naar een bestemming waar het type stopcontact verschillend is van dat in België. In totaal maakt men onderscheid tussen 12 verschillende type stekkers. Deze verschillen niet enkel in vorm maar ook in voltage en frequentie. Daarom kun je niet verwachten dat je op alle bestemmingen je lader van je smartphone zomaar in het stopcontact gaat kunnen steken.

Wanneer je reis beperkt blijft tot een Europese bestemming dan heb je geen reisstekker nodig tenzij je naar het Verenigd Koninkrijk gaat. Bepaalde Afrikaanse bestemmingen zoals Marokko, Congo of Tunesië gebruiken ook hetzelfde type stopcontact als in België. Maar ook voor landen zoals Rusland, Turkije of Kazachstan moet je geen reisstekker kopen. Er zijn ook handige kaarten waar je kunt zien voor heel de wereld welk type stopcontact ze hebben.

Universele reisadapter

Een universele reisstekker is handig voor mensen die 1 apparaat willen waarmee ze naar zo goed als elk land kunnen reizen. Het is klein genoeg om in je handbagage mee te nemen maar het is wel groter dan een enkelvoudige adapter. Het voordeel van een universele reisstekker is dat ze uitgerust zijn met USB poorten waardoor je voor zaken zoals je smartphone, tablet, action camera, etc… enkel nog je USB kabel moet meenemen. Het nadeel van een universele reisadapter is dat het opladen redelijk wat tijd in beslag zal nemen wanneer je meerdere toestellen wilt opladen.

Het alternatief zijn enkelvoudige adapters die je over het uiteinde van je smartphone lader of laptop lader kunt steken. Dit kan handig zijn voor mensen die al een Multiport USB lader hebben. Anderzijds is een enkelvoudige adapter ook handig als je maar 1 of toestellen wilt opladen. Ze zijn goedkoper en compacter in vergelijking met een universele reisadapter. Het nadeel is dat je afhankelijk van je bestemming verschillende enkelvoudige reisadapters moet kopen.

Waar je een universele reisstekker niet voor kunt gebruiken zijn toestellen zoals een strijkijzer of haardroger. Gelukkig kun je in de meeste hotels of AirBnB’s gebruik maken van een haardroger die ter plekke ligt.

Wereldstekker kopen waar op letten

Type stekkers

Of je nu een enkelvoudige of een universele reisstekker gaat kopen moet je goed nakijken welk type stekker je nodig hebt. Een enkelvoudige stekker is klein en compact maar daar zul je voor elke regio een andere adapter voor moeten kopen. Bij een universele reisstekker kun je per regio de bijpassende stekker uitschuiven. De meeste universele reisadapters hebben 3 of 4 verschillende stekkers. Vaak is dit voldoende voor de meest courante bestemmingen in Amerika, Azië, Europa en Afrika. Op Wikipedia kun je alle type stopcontacten terugvinden zodat je zeker weet dat je de juiste hebt gekozen.

Vervangbare zekering

Sommige universele reisadapters maken gebruik van een vervangbare zekering. Dit is handig wanneer je een minder betrouwbaar stopcontact moet gebruiken. Als er een kortsluiting ontstaat moet je enkel de zekering vervangen in plaats van de volledige reisadapter.

USB poorten

Als je voor een universele reisadapter zou kiezen nemen er dan een met minstens 2 USB poorten en met voorkeur zelfs 4 USB poorten. De meeste toestellen de dag van vandaag kunnen met een universele kabel opgeladen worden. Of het nu een smartphone, tablet, camera of een action camera is, de meeste moderne toestellen hebben ofwel een micro USB uitgang of een USB-C uitgang. Door voor een reisadapter met meerdere USB poorten te kiezen kun je gemakkelijk 4 toestellen tegelijkertijd opladen zonder te moeten prutsen. Het voordeel is ook dat je enkel de kabel van je oplader moet meenemen en de adapter thuis kunt laten wat plaats bespaart in je valies.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.