Beste noise cancelling oortjes

De beste noise cancelling oortjes voor de meeste mensen zijn de Bose QuietComfort 20. Ze zijn comfortabel om te dragen, hebben een krachtige accu en leveren een goede ruisonderdrukking. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het aankopen van oortjes met noise cancelling.

Past dit niet in jouw budget? Lees dan zeker de ‘Top 5 draadloze oordopjes‘. Ook ‘draadloze koptelefoons’ en ‘noise cancelling koptelefoons‘ zijn uitstekende alternatieven!

Beste noise cancelling oortjes 2020

Volgens ons onderzoek zijn de Bose QuietComfort 20 de beste noise cancelling oordopjes. Ideaal voor mensen die vaak reizen met het vliegtuig of de trein. Maar het kan ook handig zijn om achtergrondgeluiden op kantoor tegen te gaan. Deze oortjes zijn voorzien van de beste actieve noise cancelling op de markt. Actieve noise cancelling werkt op basis van ingebouwde microfoons die een wit geluid produceren om achtergrondgeluid te neutraliseren. Het zijn geen echte draadloze oortjes maar werken wel via Bluetooth. Deze noise cancelling oortjes moet je niet in je oor steken, ze hangen eerder los in je oor.  Omdat ze niet volledig in je oor steken zijn ze iets comfortabeler en dus beter geschikt om ze lang te dragen.

“Beste noise cancelling oordopjes 2020”

Bij je aankoop krijg je ook een stoffen etui waar je alles gemakkelijk in kunt opbergen, deze oortjes zijn dus ideale voor lange vluchten. In het pakket vinden we ook nog 3 opzetstukken (small, medium en large), je moet je dus geen zorgen maken of deze oordopjes wel in je oor zullen passen. Grootste nadeel van deze oortjes zijn de prijs maar als je op zoek bent naar de beste geluidsonderdrukking dan zijn deze Bose QuietComfort 20 wel een aanrader.

De Sony WF-1000XM3 zijn noise cancelling oortjes die volledig draadloos zijn. Ze combineren een goede audiokwaliteit met sterke noise cancellation. Muziek klinkt helder en de bass is dieper in vergelijking met de AirPods van Apple of de QueietComfort van Bose. Noise cancellation is niet even goed als die van Bose maar wel zeer indrukwekkend voor volledig draadloze oortjes. Dankzij de ingebouwde microfoons kun je ze ook gebruiken om telefoongesprekken te voeren. Helaas is dit niet altijd even betrouwbaar omdat de microfoons vaak omgevingsgeluiden registreren in plaats van je stem.

“Noise cancelling oortjes draadloos”

De accu van de oortjes gaat 6 uur mee wanneer je noise cancellation gebruikt. Zet je dit af dan gaat de accu tot wel 8 uur mee. De oplaadcase kan de oortjes 3 keer volledig opladen en kan tot maximaal 24 uur extra batterijleven geven. De oortjes zijn comfortabel en je kunt kiezen uit drie vervangbare doppen (small, medium en large). Zo passen de doppen zo goed mogelijk in je oren. Wel moeten we vermelden dat ze niet geschikt zijn om te gaan sporten. Als je bijvoorbeeld zou gaan lopen zullen ze snel uit je oren vallen. Ook is het een beetje wennen om de touch controls onder de knie te krijgen. We kunnen deze draadloze oortjes aanraden aan iedereen met een Android smartphone.

De Apple Airpods Pro zijn de beste draadloze oortjes voor iPhone gebruikers. Ze leveren een enorm goede geluidskwaliteit met zowel diepe bass als accurate treble. Qua comfort zijn ze een stuk beter in vergelijking met de vorige Airpods dankzij de verwisselbare dop. Nu heb je de keuze uit kleine, medium en grote dopjes waardoor ze voor mensen geschikt zijn. Daarenboven kun je ze onmiddellijk verbinden met je iPhone of iPad door ze gewoon even tegen elkaar te houden. De noise cancelling werkt zeer goed en kan heel veel achtergrondgeluiden neutraliseren.

“Noise cancelling oortjes iPhone”

Enigste minpuntje van deze draadloze oortjes is dat ze maar 4 uur meegaan. Gelukkig is de oplaad case zeer compact en voorzien van een accu om de accuduur met 19 uren te verlengen. Qua design vinden we ze persoonlijk ook het mooiste maar dat is natuurlijk puur persoonlijk. Wat we vooral goed vinden is dat ze zowel geschikt zijn om op het vliegtuig te gebruiken maar ook om ermee te gaan lopen. Deze draadloze oordopjes kunnen we vooral aanraden aan Apple gebruikers omdat heel wat functionaliteiten verloren gaan wanneer je met een Android toestel koppelt.

De Sony WI-C600N zijn goedkope noise cancelling oordopjes met een goede audiokwaliteit en actieve noise cancelling. Juist zoals de Bose QuietComfort 20 hebben ze een nekbad ontwerp. Ze zijn wel de helft goedkoper en hebben ongeveer 80% van de performantie. De audiokwaliteit is minder helder maar heeft wel een betere bass dan de Bose.

“Goedkope noise cancelling oortjes”

De noise cancelling werkt goed maar is niet even krachtig in vergelijking met de QuietComfort 20. De accu gaat maar 6 uur mee vooraleer je ze moet opladen wat vrij beperkt is. Als je een hele dag naar muziek luistert op kantoor zul je met deze oortjes niet rondkomen. Wat we wel positief vinden is de app die je kunt downloaden voor je smartphone. Hier heb je heel wat opties om de audio en de noise cancelling aan te passen.

Zijn de Sony WI-600N uitverkocht of zoek je een model met een langer batterijleven dan kunnen we de Backbeat GO 410 aanraden. Deze oordopjes werken via Bluetooth en zijn comfortabel om te dragen, produceren een mooi geluid en levert goede geluidsonderdrukking aan een betaalbare prijs. Een klein nadeel is dat de oortjes maar 8 uur meegaan tot je ze terug opnieuw moet opladen. Ze gaan wel twee uur langer mee in vergelijking met de Sony WI-C600N.

“Alternatief Sony WI-600N”

De flexibele nekband is wel een pluspunt aangezien het vrij comfortabel is om te dragen. De oordopjes zelf hebben een goede vorm waardoor ze het oor volledig afsluiten. Hoewel de noise-cancelling niet even goed als die van de Bose QuietComfort 20 levert het wel een goede prestatie aan bijna de helft van de prijs.

Het onderzoek

Waarom oortjes met noise cancelling kopen?

Noise cancelling technologie werkt door het gebruiken van microfoons om het geluid rondom waar te nemen en vervolgens het tegenovergestelde geluid te produceren. Door dit proces wordt een deel van het geluid rondom u geëlimineerd waardoor u op een lager geluid naar uw muziek of audiobook kunt luisteren. Omdat u uw muziek om een lager niveau beluisterd zal u eventuele gehoorschade kunne vermijden. Volgens onderzoek lijdt ongeveer 15% van de bevolking aan oorsuizen of tinnitus. Zelfs bekende Vlamingen zoals Bart Peeters als Sean Dhondt lijden aan tinnitus en hebben al meerdere malen aangegeven dat gehoorschade enorm vervelend is om mee te leven.  In een recent artikel van de Standaard zegt Bart Peeters ‘Mijn hoofd is een jukebox’. Aangezien er geen behandeling bestaat tegen tinnitus wordt er aangeraden om altijd oordoppen te dragen wanneer je naar een concert gaat maar ook om muziek via je koptelefoon of oordopjes niet te luid af te spelen.

Oordopjes met noise cancelling werken het best in omgevingen met lage geluiden zoals de motor van een vliegtuig of de airco in een kantoorgebouw. De technologie werkt minder goed om hogere geluiden zoals van gesprekken of omgevingsmuziek te onderdrukken. Als je op zoek bent naar iets om het geluid van gesprekken of omgevingsmuziek te onderdrukken dan kun je beter een koptelefoon kopen.

Noise cancelling oordopjes waar op letten

Noise cancelling

De technologie van de noise cancelling is niet bij alle oortjes van dezelfde kwaliteit. Afhankelijk van de kwaliteit van de microfoontjes zullen bepaalde geluiden beter onderdrukt worden dan andere. Deze technologie zorgt er ook voor dat deze oordopjes een pak duurder zijn dan andere. Let wel op dat je je oren beschermt tegen schade.

Comfort

Het comfort van oordopjes is belangrijk aangezien deze oordopjes voornamelijk bedoeld zijn om gedurende lange periodes te dragen. Tijdens een verre vlucht of op het kantoor om achtergrondlawaai van bijvoorbeeld een airco te onderdrukken. Oordopjes die in het oor ‘zweven’ zijn aangenamer en kunnen gedurende een langere periode gedragen worden maar zijn ook duurder.

Geluidskwaliteit

Los van de noise cancelling is er ook nog de kwaliteit van het geluid van de oordopjes zelf. De range geeft aan hoe goed oordopjes diepe bassgeluiden of hoge treble geluiden aankunnen. Merken zoals Bose staan er voor bekend om een zeer neutrale klank te hebben met weinig range. Andere merken zoals Beats en Sony hebben een betere range omdat ze een zwaardere bass kunnen produceren.

accu

De accu van noise cancelling oordopjes gaan ongeveer tussen de 4 en 8 uur mee. Bij veel modellen wordt een klein doosje voorzien waarin je de oordopjes kunt opbergen. Maar het doosje dient niet enkel om de oortjes op te bergen, ze kunnen er ook in worden opgeladen. Op die manier kun je bij sommige modellen een batterijduur van 24 uur verwachten. Daarna moet je de accu in het doosje terug opladen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.