De beste noise cancelling oortjes (voor de meeste mensen) zijn de Bose QuietComfort 20. Comfortabel, krachtige batterij en een goede ruisonderdrukking. Daarbij zijn ze nog betaalbaar en bieden ze Bose kwaliteit. Goede oortjes moeten het geluid van buitenaf goed afzonderen om volledig noise cancelling te zijn. Daarnaast moeten ze comfortabel aanvoelen en kwalitatief geluid aanbieden. Lees onder onze suggestieve top 5 beste noise cancelling oortjes ook het onderzoek, hoe te kiezen en waar je op moet letten bij het aankopen van oortjes met noise cancelling.

TOP 5 – Beste noise cancelling oordopjes 2021

Bose QuietComfort 20

Beste noise cancelling oordopjes 2021 – ideaal voor sport

Volgens ons onderzoek zijn de Bose QuietComfort 20 de beste noise cancelling oordopjes. Ideaal voor mensen die vaak reizen met het vliegtuig of de trein. Maar het kan ook handig zijn om achtergrondgeluiden op kantoor tegen te gaan. Deze oordopjes zijn voorzien van de beste actieve noise cancelling op de markt. Actieve noise cancelling werkt op basis van ingebouwde microfoons die een wit geluid produceren om achtergrondgeluid te neutraliseren. Het zijn geen echte draadloze oordopjes maar werken wel via Bluetooth. Deze noise cancelling oordopjes moet je niet in je oor steken, ze hangen eerder los in je oor.  Omdat ze niet volledig in je oor steken zijn ze iets comfortabeler en dus beter geschikt om ze lang te dragen.

Bij je aankoop krijg je ook een stoffen etui waar je alles gemakkelijk in kunt opbergen, deze oordopjes zijn dus ideale voor lange vluchten. In het pakket vinden we ook nog 3 opzetstukken (small, medium en large), je moet je dus geen zorgen maken of deze oordopjes wel in je oor zullen passen. Grootste nadeel van deze oordopjes zijn de prijs maar als je op zoek bent naar de beste geluidsonderdrukking dan zijn deze Bose QuietComfort 20 wel een aanrader.

Sony WF-1000XM3

Noise cancelling oordopjes draadloos

De Sony WF-1000XM3 zijn noise cancelling oordopjes die volledig draadloos zijn. Ze combineren een goede audiokwaliteit met sterke noise cancellation. Muziek klinkt helder en de bass is dieper in vergelijking met de AirPods van Apple of de QueietComfort van Bose. Noise cancellation is niet even goed als die van Bose maar wel zeer indrukwekkend voor volledig draadloze oordopjes . Dankzij de ingebouwde microfoons kun je ze ook gebruiken om telefoongesprekken te voeren. Helaas is dit niet altijd even betrouwbaar omdat de microfoons vaak omgevingsgeluiden registreren in plaats van je stem.

De accu van de oordopjes gaat 6 uur mee wanneer je noise cancellation gebruikt. Zet je dit af dan gaat de accu tot wel 8 uur mee. De oplaadcase kan de oordopjes 3 keer volledig opladen en kan tot maximaal 24 uur extra batterijleven geven. De oortjes zijn comfortabel en je kunt kiezen uit drie vervangbare doppen (small, medium en large). Zo passen de doppen zo goed mogelijk in je oren. Wel moeten we vermelden dat ze niet geschikt zijn om te gaan sporten. Als je bijvoorbeeld zou gaan lopen zullen ze snel uit je oren vallen. Ook is het een beetje wennen om de touch controls onder de knie te krijgen. We kunnen deze draadloze oortjes aanraden aan iedereen met een Android smartphone.

Apple AirPods Pro

Noise cancelling oordopjes iPhone

Ben je fan van Apple en zoek je goede draadloze oordopjes voor je iPhone dan zijn er de nieuwe Airpods Pro. Deze zitten heel wat beter, en leveren betere kwaliteit geluid, dan de gewone Airpods. De Airpod Pro levert een  een enorm goede geluidskwaliteit met zowel diepe bass als accurate treble. Daarbij zijn ze ook veel comfortabeler dan door het verbeterde ontwerp en de verwisselbare dop. Met een keuze tussen kleine, medium en grote dopjes heb je keuze om een maat te kiezen dat geschikt is voor jouw oor. Met Apple geniet je ook van enkele fijne snufjes, ze verbinden gebeurt zeer snel door ze even tegen iPhone of iPad te houden. Ook de noise cancelling is van goede kwaliteit en neutralissert de meeste achtergrondgeluiden.

Eén van de weinige minpunten is de batterij. Goed geluid vergt veel kracht en in dit kleine ontwerp heb je net genoeg juice om 4 uur muziek te luisteren. Gelukkig heb je de oplaad case waar de oordopjes onderweg in kan opladen. Deze is voorzien met een extra 19 uur aan gebruik, zie het als een speciale powerbank voor je noise cancelling airpods. Ook het design is zeer mooi en esthetisch, maar dit blijft een persoonlijke voorkeur. Wat we vooral goed vinden is dat ze zowel geschikt zijn om op het vliegtuig te gebruiken maar ook om ermee te gaan lopen. 

Sony WI-C600N

Goedkope noise cancelling oordopjes

De Sony WI-C600N zijn goedkope noise cancelling oordopjes met een goede audiokwaliteit en actieve noise cancelling. Juist zoals de Bose QuietComfort 20 hebben ze een nekbad ontwerp. Ze zijn wel de helft goedkoper en hebben ongeveer 80% van de performantie. De audiokwaliteit is minder helder maar heeft wel een betere bass dan de Bose.

De noise cancelling werkt goed maar is niet even krachtig in vergelijking met de QuietComfort 20. De accu gaat maar 6 uur mee vooraleer je ze moet opladen wat vrij beperkt is. Als je een hele dag naar muziek luistert op kantoor zul je met deze oordopjes niet rondkomen. Wat we wel positief vinden is de app die je kunt downloaden voor je smartphone. Hier heb je heel wat opties om de audio en de noise cancelling aan te passen.

Plantronics Backbeat Go 410

Alternatief Sony WI-600N

Zijn de Sony WI-600N uitverkocht of zoek je een model met een langer batterijleven dan kunnen we de Backbeat GO 410 aanraden. Deze oordopjes werken via Bluetooth en zijn comfortabel om te dragen, produceren een mooi geluid en levert goede geluidsonderdrukking aan een betaalbare prijs. Een klein nadeel is dat de oordopjes maar 8 uur meegaan tot je ze terug opnieuw moet opladen. Ze gaan wel twee uur langer mee in vergelijking met de Sony WI-C600N.

De flexibele nekband is wel een pluspunt aangezien het vrij comfortabel is om te dragen. De oordopjes zelf hebben een goede vorm waardoor ze het oor volledig afsluiten. Hoewel de noise-cancelling niet even goed als die van de Bose QuietComfort 20 levert het wel een goede prestatie aan bijna de helft van de prijs.

goede noise cancelling oortjes

Tot zover onze suggestieve top 5 beste noise cancelling oordopjes .
Meer keuzes nodig? Lees dan zeker de ‘Top 5 draadloze oordopjes‘.
Ook ‘draadloze koptelefoons’ en ‘noise cancelling koptelefoons‘ zijn uitstekende alternatieven!

Noise cancelling oordopjes vergelijken

Waarom oordopjes met noise cancelling kopen?

Kort; noise cancelling zorgt ervoor dat je ongestoord muziek kan luisteren terwijl je de achtergrondgeluiden zoveel mogelijk afzonderd.

Luister je graag muziek, of heb je vaak teveel achtergrondlawaai om hiervan te genieten, dan zijn noise cancelling oortjes wel iets voor jou. Audiobooks of podcasts, soms moet je gewoon goed en ongestoord kunnen luisteren. Het volume onnodig luid zetten kan ook schadelijk zijn voor de oren. Wil je gehoordschade kunnen vermijden dan moet men op zoek naar oplossingen zoals noise cancelling. Ook op het werk kan dit van belang zijn om je concentratie te behouden of om die vervelende collega naast jou wat minder te horen.

draadloze noise cancelling oordopjes kopen

Noise cancelling oordopjes waar op letten

1. Noise cancelling

Noise cancelling is het produceren van een tegengeluid. Enkele keren testen en je merkt al snel dat niet elk merk even goed is het verwezelijken van deze technologie. Afhankelijk van de kwaliteit van de mircofoontjes zullen bepaalde geluiden beter afgezonderd worden. Dit heeft dus ook een invloed op de prijs. Je moet je keuze dus goed overwegen, ga voor prijs/kwaliteit boven onnodige extra’s. Goede noise cancelling oordopjes beschermen je oren tegen gehoordschade en ook dit is een budget waard.

2. Comfort

Het comfort van oordopjes is belangrijk aangezien deze oordopjes voornamelijk bedoeld zijn om gedurende lange periodes te dragen. Tijdens een verre vlucht of op het kantoor om achtergrondlawaai van bijvoorbeeld een airco te onderdrukken. Oordopjes die in het oor ‘zweven’ zijn aangenamer en kunnen gedurende een langere periode gedragen worden maar zijn ook duurder.

3. Geluidskwaliteit

Het gaat hier nog steeds over ‘oortjes’ en dus muziek en audio. Ok, noise cancelling is belangrijk in een lijst noise cancelling oortjes, maar het belangrijkste blijft de geluidskwaliteit. Ga voor een model met een goede range van diepe bassgeluiden en hoge treble geluiden. Hoe breder de range, hoe beter het geluid zal klinken. Merken zoals Bose en Sennheiser staan bekend voor hun neutrale klank en kwaliteit binnen een beperkte range. Andere merken zoals Sony en Beats hebben een vaak een bredere range om diepe basstonen aan te kunnen.

4. accu

De accu van noise cancelling oordopjes gaan ongeveer tussen de 4 en 8 uur mee. Bij veel modellen wordt een klein doosje voorzien waarin je de oordopjes kunt opbergen. Maar het doosje dient niet enkel om de oortjes op te bergen, ze kunnen er ook in worden opgeladen. Op die manier kun je bij sommige modellen een batterijduur van 24 uur verwachten. Daarna moet je de accu in het doosje terug opladen.

Tot zover het artikel ‘Beste noise cancelling oortjes 2021’ – Laatste update 01/11/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Audio’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.