Stofzuigers, steelstofzuiger, snoerstofzuiger, er bestaan zoveel type stofzuigers dat we de kruimeldief stillaan zien verdwijnen. Omdat niet iedereen een alles-in-één toestel zoekt gaan wij op zoek naar de beste kruimeldief van 2021. Wij zijn fan van de kruimeldief.  We hebben het dan ook volledig over handstofzuigers waarmee je onder andere de kruimels van tafel kan zuigen (zonder de grote stofzuiger boven te halen). Black&Decker, Dyson of Philips schieten wellicht het eerst in je gedachten als je aan kruimelzuigers denkt, maar het gamma is veel breder dan dat. In dit artikel zetten we de beste kruimeldieven van 2021 op een rijtje. Zo vind jij hopelijk een toestel dat past binnen jouw situatie en budget.

TOP 5 – Beste Kruimeldief 2021

BLACK & DECKER PD1420LP-QW

Beste kruimeldief 2021

De beste kruimeldief voor polyvalent gebruik is deze Black+Decker PD1420LP. De lange slurf zorgt ervoor dat je aan de kleinste hoekjes kan. Koop je een kruimeldief zonder slurf dan zal dit veel moeilijker zijn. Ook de zuigkracht van dit toestel is hoger dan gemiddeld, wel moet je weten dat het hierdoor ook meer geluid produceert (75dB). Goedkoop is deze kruimeldief niet. Toch krijg je heel wat kwaliteit en kracht voor de aankoopprijs. Dit toestel is aan te raden voor mensen met een ‘lompe’ stofzuiger.

Dit toestel is draagbaar en heeft een batterijautonomie tot 15 minuten. Het volume van de opvang is 0.56 liter, wat overeenkomt met de gemiddelde kruimeldief. Extra handig aan deze Black+Decker is de speciale dierenharenborstel. Het heeft ook een motorfilter, iets dat andere toestellen niet hebben. Het nadeel is dat dit toestel iets groter is, voornamelijk door de slurf. Zo is het moeilijker op te bergen.

Bosch Universalvac18

Polyvalente kruimeldief – Meeste accessoires

Bosch staat bekend voor kwalitatieve producten. Dit is zo voor buitenapparatuur en gereedschap, en dit maken ze ook waar met hun nieuwe lijn van stofzuigers. De Bosch UniversalVac is hier een voorbeeld van. Met een 18V accu kan je lang stof zuigen aan een hoge zuigkracht. Een volle laadbeurt is goed voor 20 minuten reinigen. Met alle meegeleverde accessoires is dit voldoende om elke taak aan te kunnen. Je kan de batterij ook verwisselen, iets wat niet vaak voorkomt bij een kruimeldief. Heb je twee batterijen dan kan je dus zo goed als voortdurend stofzuigen. Ook de filters kan je verwijderen, kuisen of vervangen.

Dit is misschien niet de beste kruimeldief maar door alle accessoires kan je veel meer dan enkel kruimels opzuigen. Standaard meegeleverd heb je een verlengingsbuis, borstelmondstuk, spleetmondstuk en een vloermondstuk. Het toestel weegt slechts 1.25 kg en heeft een opvang van 0.5 liter. Het maakt ook minder lawaai dan andere toestellen. Wel moet je de filter regelmatig reinigen om de zuigkracht te behouden.

DYSON V7 TRIGGER

Beste stofzuiger/kruimeldief combinatie

Dyson is wellicht het gekendste merk als het om stofzuigers gaat. Hun beste kruimeldief is de V7 Trigger. Niet goedkoop, maar het biedt wel alles wat je van een draagbare stofzuiger verlangt. De Dyson V7 is een kleine versie van de populaire Dyson V8 (ondertussen al V11). Je geniet van een kwaliteit stofzuiger met zeer hoge zuigkracht, in ruil voor een pak uit je portefeuille.

Een betere batterij, je kan tot 30 minuten ongestoord stofzuigen. De batterij heeft ook 21.6 V, enkel Bosch komt in de buurt met 18 V. Iets zwaarder, deze Dyson kruimeldief weegt 1.7 kg. In deze tijd, en voor je arm moe wordt, heb je het 0.5 liter opvang makkelijk gevuld. De filters zijn verwijderbaar, zo kan je deze makkelijk reinigen om de zuigkracht zo hoog mogelijk te houden. Met een ander mondstuk en verlenging maak je hier ook gewoon een handige draagbare stofzuiger van. Het enige nadeel is de prijs. Zoek je een stofzuiger / kruimeldief combinatie dan is dit de beste keuze voor jou.

PHILIPS FC6149

Kruimeldief voor in de auto

Niets zo vervelend als sukkelen met een snoerstofzuiger om je auto proper te maken. Dat gaat een pak vlotter met deze handstofzuiger van Philips.Speciaal voor de auto, dit toestel is voorzien van een auto-aansluiting. Je kan hem dus opladen in je wagen. Deze kruimeldief zuigt naast kruimels ook zwaardere bestanddelen zoals glas op. Er wordt een wandhouder meegeleverd om het toestel makkelijk op te bergen.

Door het ontwerp van de kruimeldief is het wat moeilijk om overal aan en onder te kunnen. De meegeleverde accessoires, voornamelijk de verlengingsslurf is een must voor de moeilijke plekjes in de auto. Met 81 dB lawaai is het wel een redelijk luid toestel. Je kan tot 0.5 liter vuil opvangen. Een nadeel is de batterij die slechts 11 minuten volhoudt. Dit voornamelijk omdat ze gebruik maken van een Nikkel-metaalhybride batterij ipv een lithium-ion. Gelukkig kan je dus laden in de auto.

AEG HX6-10SW

Goedkope kruimeldief

Voor wie een degelijk en betaalbaar model zoekt, is dit een goede keuze. Deze kruimeldief gaat 10 minuten mee. Hij is voorzien van een doorschijnende opvangbak waardoor je makkelijk kan zien wanneer die vol is. Dankzij de uitschuifbare zuigmond geraakt hij tot in de kleinste kiertjes en spleetjes. Handig om chipsrestanten uit je zetel te zuigen. Na gebruik hang je hem in de handige wandhouder.

Deze AEG staat op de lijst beste kruimeldief 2021 door de lage prijs. In vergelijking met andere modellen binnen onze top 5 kom je hier goedkoop weg. Dit AEG toestel bestaat in 3 versies, waarvan de premium versie (AEG-HX6-27BM) bijna dubbel zo duur is. Ben je bereidt om dit geld uit te geven dan kijk je best naar bovenstaande kruimeldieven. Het enorm grote nadeel aan deze kruimeldief is de oplaadtijd. Dit wordt aangegeven als 12 uur laadtijd! voor slechts 10 minuten stofzuigen.

goede-kruimeldief-stofzuiger-

Eerder op zoek naar een ander type stofzuiger? Lees dan ook de volgende artikels:
Beste Stofzuigers van 2021 – Beste robotstofzuigersBeste steelstofzuigers 2021

Kruimeldief vergelijken

Wat is een kruimeldief?

Een kruimeldief is ook een crimineel die kleine misdaden pleegt. Maar in dit geval bedoelen we een kleine snoerloze handstofzuiger waarmee je bijvoorbeeld snel even de kruimels van tafel kan opzuigen. Wanneer de opvangbak vol is, kan je die makkelijk boven een vuilbak legen.

Waarom de kruimeldief kopen

Met een kruimeldief zuig je makkelijk kruimels op. Zo hoef je niet steeds je tafellaken buiten uit te schudden en kan je de snackresten nog snel uit de zetelkieren zuigen vlak voor je bezoek verwacht. Dat kan ook met een gewone stofzuiger uiteraard, maar dat is een pak omslachtiger. Je moet die immers in een stopcontact steken en voorzien van de juiste kopstukken. Dan is een handstofzuiger een pak handiger om snel alle kruimels weg te ruimen.

Kruimeldief kopen,
waar moet ik op letten?

Kruimeldief met sterke batterij

De ene kruimeldief kan langer zuigen dan de andere. Meestal gaan handstofzuigers 10 tot 30 minuten mee. Modellen die langer meegaan zijn vaak wel iets duurder. Je denkt best even na voor welke taken je een handstofzuiger wil gebruiken. Op basis van de ingeschatte gebruikstijd kan je dan een toestel kiezen dat voor jou ideaal is.

De lengte van de gebruikstijd hangt af van de motorkracht van het toestel. Als je een kruimeldief met een lange zuigtijd wil, kies je best voor een lithium ion batterij. Je zag misschien al aankomen dat dit vaak de duurste handstofzuigers zijn. De NimH accu gaat gemiddeld mee en toestellen met een korte gebruikstijd werken vaak op een Ni-Cad batterij.

Welke soort kruimeldief

Je kan een kruimeldief gebruiken om kruimels op te zuigen, maar ook voor huisdierharen of het reinigen van autobinnenwerk zijn er modellen op de markt. Als je huisdieren hebt, dan is een draaiende borstel als opzetstuk erg handig. Met een meubelzuigstuk kan je makkelijk in de spleten van zetels kruimels opzuigen. Een kierzuigstuk is handig voor kieren aan bijvoorbeeld ramen. En wil je je auto stofzuigen aan de binnenkant, dan kies je best een model met auto-aansluiting. Zo kan je je kruimeldief opladen terwijl je hem blijft gebruiken. Er zijn zelfs handstofzuigers waarmee je vloeistoffen kan opzuigen. Handig als je een glas water hebt omgestoten.

Een stille kruimeldief

Hoe krachtiger de batterij hoe meer lawaai de kruimeldief zal maken. Mocht dat een probleem zijn, dan kies je beter een stiller en dus iets minder zuigkrachtig model.

goede-krachtige-kruimeldief-stofzuiger

Verschillende soorten handstofzuigers

Steelstofzuiger
met handstofzuiger

Sommige steelstofzuigers kan je omvormen tot een handstofzuiger. Dat is handig als je weinig opbergruimte hebt. Zo hoef je maar één toestel in huis te halen. Het meest bekende merk dat dergelijke modellen op de markt brengt is Dyson.

Kruimeldief voor huisdieren

Als jij huisdieren in huis hebt, weet je dat die weleens veel haar kunnen verliezen. Als je niet steeds een snoerstofzuiger wil bovenhalen wanneer er bezoek komt, kan je snel een handstofzuiger boven toveren. Zo maak je in geen tijd de zetel weer haarvrij. Niet alle handstofzuigers zijn daarvoor geschikt. Je moet een model kiezen met borstelopzetstuk speciaal voor huisdierharen.

Kruimeldief
voor de auto

Als je je auto binnenin wil opruimen is een handstofzuiger met speciale auto-aansluiting erg handig. Zo kan je langer werken dan de gebruikstijd normaal gezien toelaat. Je kan hem immers opladen en gebruiken tegelijkertijd.

Tot zover ons artikel ‘beste kruimeldief 2021’ – Laatste update 30/11/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.