Volgens ons onderzoek is de beste krabpaal voor de meeste katten de Natural Paradise Premium. Het is een hoge krabpaal van 175 centimeter met een stevige bouwkwaliteit waardoor hij niet wankelt. Door de meerdere platformen is hij ook geschikt voor 2 katten of meer. Heb je een grote raskat dan is de Cat Relax PLUS een goede optie. Dit is een goede krabpaal voor zware katten dankzij zijn brede basis en hoog gewicht.

De beste krabpalen van 2021

Natural Paradise Premium krabpaal

De beste krabpaal met hangmat

De Natural Paradise Premium is volgens ons onderzoek de beste krabpaal voor de meeste katten. Hij heeft namelijk een goede bouwkwaliteit en een brede basis. Hierdoor is het een van de weinige krabpalen zonder muurbevestiging die niet wankelt. Thuis gebruikt onze Britse Korthaar van 6 kilogram deze krabpaal dagelijks. Zelfs wanneer hij er met volle kracht op springt wankelt dit model niet. Omdat er drie platformen, een hangmat en een hol aan vast hangen is het ook geschikt voor meerdere katten. De platformen zijn gemaakt uit massief hout en zijn zeer stevig om op te liggen, zelfs voor zware katten.

Alle manden en de hangmat zijn afneembaar en zijn geschikt voor de wasmachine. Er zijn ook wat speeltjes voorzien maar daar toont onze kat geen interesse in. De sisalstammen zijn eenvoudig te bereiken en zijn uitnodigend om aan te krabben. Bijkomend voordeel is dat deze krabpaal beschikbaar is in vijf verschillende kleuren (creme, rood, zwart, bruin en lichtgrijs) waardoor je zelf kunt kiezen wat het best bij jouw interieur past. Deze hoge krabpaal is geschikt voor gezinnen met een zware kat of zelfs meerdere katten.

Natural Paradise XXL 

Een hoge krabpaal voor 2 katten

De Natural Paradise XXL is een hoge krabpaal van maar liefst 265 centimeter hoog. Helemaal bovenaan is er een telescopisch gedeelte zodat je de hoogte tot 200 centimeter kunt terugbrengen. De Natural Paradise XXL is een ideale krabpaal voor mensen die meerdere katten in huis hebben. Hij is namelijk voorzien van vier platformen, twee manden en een hangmat. Meer als voldoende zodat elke kat op zijn gemak kan liggen. Alle mandjes en hoezen zijn gemaakt uit zacht polyester en voelen zeer aangenaam aan. We vinden het een pluspunt dat de mandjes en de hoezen afneembaar zijn en geschikt zijn om in de was te steken.

De sisalstammen hebben een doorsnee van 15 centimeter waat zeer breed is. In totaal is deze hoge krabpaal opgebouwd uit zeven sisalstammen. Voldoende plaats dus voor elke kat om zijn of haar nageltjes te kuisen. Hier en daar hangen er ook speeltjes om je kat bezig te houden. Deze krabpaal wordt geleverd in twee verschillende dozen en zal wat tijd kosten om in elkaar te zetten. Hij komt ook aan een stevige prijs en is daarom overkill voor mensen met een kat. Hij is eerder geschikt voor gezinnen met meerdere katten die een plek nodig hebben om te krabben en uit te rusten.

Cat Relax PLUS

Goede krabpaal zware katten

Dankzij zijn zwaar gewicht, brede basis en beperkte hoogte is de Cat Relax Plus de beste krabpaal voor zware katten. Hij is opgebouwd uit 9 dikke sisalpalen met een doorsnede van 12 centimeter. Hij weegt 64 kg en heeft een brede basis van (60 x 70 cm) waardoor hij enorm stevig staat. Bovendien heeft hij een beperkte hoogte (178 cm) waardoor hij niet kan wankelen of omver vallen.

De speciale hangmatten zijn zeer ruim en kunnen een gewicht tot 20 kg dragen.  Naast de twee hangmatten is er ook nog een speelhuis onderaan en een mandje bovenaan. Hij is dus grot genoeg voor wanneer je twee of eventueel drie katten in huis hebt.

Balty krabpaal – Design by Lotte

Een compacte design krabbal

De Balty is een design krabpaal met een compacte vormgeving. Hij is ideaal voor mensen die geen plaats hebben om een volledig kattenkasteel te plaatsen in hun woning. De Balty is compact en onopvallend maar geeft wel de kans aan je kat om haar nagels te kuisen. Aan de binnenkant zit er bovendien een stokje met een touw en een veer weggestoken. Deze kan je gebruiken om je kat te helpen om wat overtollige energie kwijt te geraken.

Flamingo – banana leaf III

Krabpaal van banana leaf

Deze krabpaal is gemaakt uit hout, sisal en bananen bladeren. Door deze designkeuze zijn er meer oppervlakten waar je kat zich kan laten gaan met zijn of haar klauwen. Zowel de twee mandjes als de twee platformen zijn langs de buitenkant gemaakt van gevlochten bananen bladeren. Dit is naast sisal een materiaal waar de meeste katten graag hun nagels aan schoonmaken. De Flamingo krabpaal is 158 cm hoog en geschikt voor maximaal twee katten.

Krabpalen vergelijken

Wat is een krabpaal?

Een krabpaal is een meubelstuk dat bestaat in verschillende maten en vormen. De meeste krabpalen bestaan uit hout en zijn opgebouwd uit palen waar sisaltouw rond gespannen wordt. Ze kunnen uit verschillende elementen bestaan zoals mandjes, platformen en hangmatten. Katten zijn er meestal al dol op omdat ze er in kunnen spelen en slapen.

krabpaal voor katten vergelijken

Voor wie?

Een krabpaal is een goede investering voor iedereen die thuis een kat heeft. Zoals de meeste huisdieren moet een kat ook voldoende kunnen bewegen. Een krabpaal geeft je kat de kans om wat opgekropte energie kwijt te geraken. Daarnaast kunnen ze het ook gebruiken om hun nagels te kuisen. Dit is normaal gedrag voor katten en als er geen krabpaal in huis is zullen ze klauwen in een andere meubels zetten.

krabpaal voor kattennagels

Verder heeft een kat een instinctieve nood om zijn territorium vanop een hoogte in de gaten te houden. Dit geeft hun een gevoel van rust en veiligheid. Daarom is het belangrijk om je kat een hoge krabpaal te geven zodat ze naar boven kunnen klimmen. Doorgaans kan een kat tot 18 uur per dag luieren, een krabpaal is de ideale manier om je kat zijn eigen plekje te geven.

Wat als mijn kat de krabpaal niet wilt gebruiken?

Als je momenteel al een krabpaal hebt waarvan je kat tevreden is raden we aan om geen nieuwe te kopen. Het is namelijk zo dat katten moeilijk wennen aan nieuwe spullen. Maar met wat geduld en snoepjes kan je bijna elke kat laten wennen aan iets nieuws. Je kan bijvoorbeeld snoepjes of kattenkruid op de nieuwe krabpaal leggen om je kat te lokken.

beste krabpaal katten 2020

Welke soorten krabpalen bestaan er allemaal?

Er bestaan enorm veel verschillende krabpalen op de markt. Meet eerst eens goed af hoeveel ruimte je hebt om een krabpaal te plaatsen. Heb je meerdere katten dan kijk je beter naar een groot model met meerdere platformen of mandjes. Daarnaast bestaan er al heel wat design krabpalen die goed staan passen met een strak interieur.

hoge krabpaal in huis

Krabpaal kopen waar op letten

1. Bouwkwaliteit

Wanneer je kat er op springt mag het niet langs alle kanten beginnen wankelen. Dit is niet enkel onaangenaam voor je kat maar kan ook gevaarlijk zijn moest het omvallen. In ons onderzoek zijn we dus op zoek gegaan naar de krabpalen met een goede stabiliteit.

2. Materialen

Sommige krabpalen focussen eerder op design in plaats van functionaliteit. We hebben gezocht naar modellen die voldoende plek voorzien om te krabben en dat combineren met aangename plekken om op uit te rusten. Katten houden ervan om hun klauwen in sisaltouw te planten.

3. Platformen

We zijn in ons onderzoek krabpalen tegengekomen met platformen die te klein zijn voor een kat. Als het de bedoeling is dat je kat er op kan slapen moeten de platformen minstens 30 cm breed en 30 cm lang zijn.

4. Installatie

De installatie moet eenvoudig zijn zonder dat er teveel gereedschap aan te pas moet komen. De meeste krabpalen moet je in minder dan 15 minuten in elkaar kunnen zetten met minimaal gebruik van gereedschap.

5. Hoogte

Katten houden ervan om op een hoogte te zitten om hun omgeving in de gaten te houden. Je meet wel best even de hoogte van je plafond alvorens je een hoge krabpaal bestelt. Er bestaan namelijk modellen met een hoogte van 265 cm en zelfs hoger.

6. Speeltjes

Katten hebben een jaaginstinct en moeten hun energie kunnen kwijt geraken. Een goede krabpaal beschikt over een paar speeltjes zoals veertjes of een bal aan een touwtje. Op die manier kan je kat zich bezig houden wanneer hij of zij daar nood aan heeft.

Tot zover ons artikel ‘beste krabpaal voor katten 2021’ – Laatste update 31/07/2020

Ben je nog op zoek naar spullen voor je nieuwe kitten?

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Huisdieren’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.