Beste krabpaal

Volgens ons onderzoek is de beste krabpaal voor de meeste katten de Natural Paradise Premium. Het is een hoge krabpaal van 175 centimeter maar heeft een stevige bouwkwaliteti waardoor hij niet wankelt en is geschikt voor meerdere katten. Heb je daarentegen weinig ruimte en ben je op zoek naar een smalle krabpaal dan raden we de Catherine aan.  Dit is een goedkope krabpaal met een basis van 45 op 45 centimeter en is ondanks zijn hoogte van  bijna 2 meter nog relatief stabiel. Een kleine krabpaal zoals de Natural Home is een goed alternatief wanneer je geen hoge in huis wilt nemen.

Nog op zoek naar andere katten benodigdheden – lees dan zeker Beste kattenbakvulling & Beste kattenbak.
Ook een huisdier drinkfontein is handig meegenomen!

TOP 5 – Beste Krabpaal voor katten

De Natural Paradise Premium is volgens ons onderzoek de beste krabpaal voor de meeste katten. Hij heeft namelijk een goede bouwkwaliteit en een brede basis. Hierdoor is het een van de weinige krabpalen zonder muurbevestiging die niet wankelt. Thuis gebruikt onze Britse Korthaar van 6 kilogram deze krabpaal dagelijks. Zelfs wanneer hij er met volle kracht op springt wankelt dit model niet. Omdat er drie platformen, een hangmat en een hol aan vasthangen is het ook geschikt voor meerdere katten. De platformen zijn gemaakt uit massief hout en zijn zeer stevig om op te liggen, zelfs voor zware katten.

“Beste krabpaal”

Alle manden en de hangmat zijn afneembaar en zijn geschikt voor de wasmachine. Er zijn ook wat speeltjes voorzien maar daar toont onze kat geen interesse in. De sisalstammen zijn eenvoudig te bereiken en zijn uitnodigend om aan te krabben. Bijkomend voordeel is dat deze krabpaal beschikbaar is in vijf verschillende kleuren (creme, rood, zwart, bruin en lichtgrijs) waardoor je zelf kunt kiezen wat het best bij jouw interieur past. Deze hoge krabpaal is geschikt voor gezinnen met een zware kat of zelfs meerdere katten.

La tour is een smalle krabpaal die ontworpen is voor relatief kleine ruimtes. Door zijn basis van 70 op 50 centimeter neemt hij zo weinig mogelijk ruimte in. Ondanks zijn kleine basis biedt hij wel genoeg speel en krabmogelijkheden aan. Hij is namelijk 170 centimeter hoog en beschikt over drie platformen en een platform helemaal bovenaan. Katten zijn dol om hoog te liggen omdat het een gevoel van rust en veiligheid geeft. De ton onderaan is volledig bedekt met sisal waardoor er voldoende krabmogelijkheden zijn.

“Smalle krabpaal”

Door zijn hoogte en smalle basis is hij minder stabiel in vergelijking met de Natural Paradise Premium. Maar het design laat wel toe om hem in de hoek van een kamer te plaatsen waardoor hij steviger zal staan. Deze smalle krabpaal kunnen we aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een plaatsbesparende oplossing en die geen al te zware kat hebben.

De Natural Home is een kleine krabpaal met een hoogte van 55 centimeter. Hij staat vrij stevig dankzij de ronde basis uit natuurlijk hout met een doorsnee van 45 centimeter. In essentie is het verhoogde slaapmand met een sisalstam om aan te krabben. De slaapmand is groot genoeg voor een grote kat of twee kleinere katten. Onderaan de mand hangen er twee speeltjes die uitnodigend zijn om mee te spelen vanuit de mand.

“Kleine krabpaal”

Deze krabpaal is ideaal als je geen grote krabpaal in je huis wilt zetten. Het voorziet zowel een zeer aangename slaapplek voor je kat als een plek waar hij of zij zijn nageltjes kan kuisen. Hij is wel maar in een kleur beschikbaar (crème) maar voor de rest hebben we geen minpunten aan te merken.

De Oase is een goedkope krabpaal die weinig ruimte inneemt. Met een basis van 44 op 33 centimeter kun je hem overal in je huis gemakkelijk kwijt. Ondanks zijn kleine afmetingen beschikt hij wel over twee platformen met onderaan een knus huisje. Dankzij de twee sisal stammen kan je kat naar hartelust krabben. De twee platformen zijn vrij klein en niet geschikt om op te slapen voor grote katten. Ze zijn meer geschikt om op te springen en even op te zitten.

“Goedkope krabpaal”

Ook is er een pluche muis aan een rekker om je kat te stimuleren om te spelen. Onder de 25 euro zou het ons verbazen dat je een betere krabpaal kunt vinden dan de Oase. Wel is het spijtig dat hij enkel beschikbaar is in de kleur crème. Maar voor zijn prijs is het moeilijk om kieskeurig te zijn.

De Natural Paradise XXL is een hoge krabpaal van maar liefst 265 centimeter hoog. Helemaal bovenaan is er een telescopisch gedeelte zodat je de hoogte tot 200 centimeter kunt terugbrengen. De Natural Paradise XXL is een ideale krabpaal voor mensen die meerdere katten in huis hebben. Hij is namelijk voorzien van vier platformen, twee manden en een hangmat. Meer als voldoende zodat elke kat op zijn gemak kan liggen. Alle mandjes en hoezen zijn gemaakt uit zacht polyester en voelen zeer aangenaam aan. We vinden het een pluspunt dat de mandjes en de hoezen afneembaar zijn en geschikt zijn om in de was te steken.

“Hoge krabpaal”

De sisalstammen hebben een doorsnee van 15 centimeter waat zeer breed is. In totaal is deze hoge krabpaal opgebouwd uit zeven sisalstammen. Voldoende plaats dus voor elke kat om zijn of haar nageltjes te kuisen. Hier en daar hangen er ook speeltjes om je kat bezig te houden. Deze krabpaal wordt geleverd in twee verschillende dozen en zal wat tijd kosten om in elkaar te zetten. Hij komt ook aan een stevige prijs en is daarom overkill voor mensen met een kat. Hij is eerder geschikt voor gezinnen met meerdere katten die een plek nodig hebben om te krabben en uit te rusten.

Het onderzoek

Heeft een kat een krabpaal nodig?

Iedereen die thuis een kat heeft moet minstens 1 krabpaal hebben omdat ze meerdere functies hebben. De voornaamste functie van een krabpaal is dat je kat niet meer gaat krabben aan je mooie meubelen. Het is namelijk zo dat krabben normaal gedrag is omdat ze niet enkel een geur willen achterlaten maar ook hun nagels willen kuisen. Verder heeft een kat een instinctieve nood om zijn territorium vanop een hoogte in de gaten te houden. Dit geeft hun een gevoel van rust en veiligheid. Daarom is het belangrijk om je kat een hoge krabpaal te geven zodat ze naar boven kunnen klimmen. Doorgaans kan een kat tot 18 uur per dag luieren, een krabpaal is de ideale manier om je kat zijn eigen plekje te geven.

In dit artikel zijn we op zoek gegaan naar krabpalen met een redelijke hoogte die niet al teveel plaats innemen. Je kunt altijd opteren om voor een grotere krabpaal te gaan maar dit heeft enkel zin als je meerdere katten in huis hebt. Als je momenteel al een krabpaal hebt waarvan je kat tevreden is raden we aan om geen nieuwe te kopen. Het is namelijk zo dat katten moeilijk wennen aan nieuwe spullen. Het zou dus zonde zijn om een gloednieuwe krabpaal in elkaar te steken om te merken dat je kat de oude krabpaal niet wilt verlaten.

Krabpaal kopen waar op letten

Bouwkwaliteit

Wanneer je kat er op springt mag het niet langs alle kanten beginnen wankelen. Dit is niet enkel onaangenaam voor je kat maar kan ook gevaarlijk zijn moest het omvallen. In ons onderzoek zijn we dus op zoek gegaan naar de krabpalen met een goede stabiliteit.

Mogelijkheid tot krabben

Sommige krabpalen focussen eerder op design in plaats van functionaliteit. We hebben gezocht naar modellen die voldoende plek voorzien om te krabben en daat combineren met aangename plekken om op uit te rusten. 

Platformen

We zijn in ons onderzoek krabpalen tegengekomen met platformen die te klein zijn voor een kat. Als het de bedoeling is dat je kat er op an slapen moeten de platformen minstens 30 cm breed en 30 cm lang zijn.

Installatie

De installatie moet eenvoudig zijn zonder dat er teveel gereedschap aan te pas moet komen. De meeste krabpalen moet je in minder dan 15 minuten in elkaar kunnen zetten met minimaal gebruik van gereedschap.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.