Het kopen van het beste kippenhok zorgt ervoor dat jouw geliefkoosde kippen in alle comfort kunnen leven en hun dagelijkse taakjes volbrengen. Het houden van kippen is niet enkel gezellig, maar heeft ook meerdere voordelen. Denk maar aan de verse eieren die je dagelijks uit de tuin haalt of de restjes van je overgebleven voedsel die ze met plezier verorberen. In onze top 5 beste kippenhok lees je meer over de verschillende soorten kippenhokken en waarom net deze geschikt zijn voor jou.

Lees onder onze suggestieve top 5 beste kippenhokken ook het onderzoek, hoe je moet kiezen en waar je op moet letten bij het aankopen van een kippenhok.

TOP 5 – Beste kippenhok 2021

KIPPENHOK DAISY

Als je op zoek bent naar een klein en gezellig huisje, dan is kippenhok Daisy de ideale keuze voor jou. Het prachtige design zal perfect in je tuin passen. De extra ingebouwde bloembak laat toe om het hok prachtig in te richten en houdt de kippen ook nog eens droog.

“Beste kleine kippenhok” – Doorgelicht

 Het nachthok en de bloembak overdekken de buitenren volledig. Je kippen zitten dus ook in slecht weer lekker droog. Via de lange loopplank kunnen ze in hun hok trekken. Daar hebben ze toegang tot het legnest met een mestlade van zink. Je verzamelt gemakkelijk hun eieren door het open scharnierend dak. De populaire Daisy geeft de toon voor deze lijst ‘beste kippenhok’.

KIPPENHOK ANNA

Dit kippenhok is gebouwd met kwaliteitsvol materiaal zoals grenenhout. Het is een stevig en duurzaam geraamte dat bovendien alle vereiste basisfuncties heeft. Het raam aan de voorkant zorgt voor ventilatie en dus voldoende verse lucht. De hoge poten dragen ook bij aan de ventilatie. Daarbovenop kunnen de kippen bij slecht weer ook onder het hok schuilen.

 “Beste goedkoop kippenhok” – Doorgelicht

 Het legnest heeft een uitneembare bodem, waardoor het hok makkelijk uitkuisbaar is. De scharnieren in het dak zorgen ervoor dat je makkelijk aan de gelegde eieren kan. Door de zitstok slapen jouw kippen op een comfortabele manier. Dit doe-het-zelf kippenhok steek je bovendien in een mum van tijd in elkaar.

DUVO WOODLAND GOLDIE

Dit kippenhuis van het merk Duvo, dat gekend staat voor zijn stevige en duurzame dierenhuizen, geeft je absoluut waar voor je geld. Het hok kan je door de handvatten makkelijk verplaatsen in je tuin of ren. Het Duvo Woodland Goldie kippenhok is gemaakt van kwaliteitsvol hout en zal dan ook de gemiddelde levensduur van een kippenhok vlotjes overschrijden.

“Beste prijs/kwaliteit kippenhok” – Doorgelicht

Het kippenhok biedt plaats aan 3 legkippen of 5 krielkippen. Dit is dus ruim voldoende voor de doorsnee kippeneigenaar. Het afsluitbare toegangsdeurtje beschermt jouw kippen in de nacht van alle mogelijke indringers zoals vossen en marters.

Kippenhok XXL 4animalz

Kippeneigenaars moeten klassiek afrekenen met twee problemen. Enerzijds hebben niet alle dierenliefhebbers de luxe van een grote tuin waarin je kippen vrij kunnen rondlopen. Anderzijds hebben zij met een tuin vaak af te rekenen met roofdieren die het op hun kippen hebben gemunt. Het kippenhok XXL van het merk 4animalz biedt een oplossing voor beide problemen.

“Beste kippenhok met grote ren” – Doorgelicht

Dit kippenhok met ren geeft jouw kippen de vrijheid die ze zo graag hebben om te gaan en staan waar ze willen. Bij slecht weer en in de nacht kunnen ze zich terugtrekken in het hok. Daar hebben ze ook de mogelijkheid eieren te leggen. Wil je een ren aan je kippenhok, dan is dit het beste kippenhok op onze lijst.

KERBL XL DELUXE

Als je van plan bent meerdere kippen te houden, dan wil je natuurlijk dat ze allemaal in comfort samen kunnen leven. In de meeste kippenhokken kan je maximaal 2 tot 3 kippen houden. Het Kerbl Fontana met ren heeft plaats voor maar liefst 5 kippen. De 2 zitstokken en 6 legnesten zorgen voor comfort en een goede levenskwaliteit.

“Beste kippenhok met meerdere niveaus” – Doorgelicht

Het fraaie design met meerdere niveaus is een streling voor het oog. Elk niveau heeft drie legnesten. Deze zijn makkelijk bereikbaar om de eieren te rapen door de poortjes met scharnieren. Ondanks het een groot kippenhok is, kan je het toch eenvoudig in elkaar steken door het handige montage systeem.

beste kippenren

Tot zover de top 5 beste kippenhokken.
Meer dierenhuizen in je tuin? Bekijk ook de lijst beste vogelhuisjes of help de insecten met een goed insectenhotel.

Kippenhokken vergelijken

Waarom een kippenhok kopen?

Het houden van kippen heeft meerdere voordelen. In ruil voor jouw etensresten kan je elke dag verse eieren rapen in het kippenhok. Het enige dat je nodig hebt is een tuin die groot genoeg is om een kippenkot te plaatsen. Of dit op het platteland of in de stad is maakt niet uit.

Kippenhokken komen immers in alle vormen, maten, kleuren en materialen. De keuze voor jouw hok hangt af van je beschikbare ruimte, persoonlijke voorkeuren, het aantal en type kippen dat je wilt houden.

Kippenhok zelf bouwen

Het beste kippenhok bouw je nog altijd zelf, dit voornamelijk omdat je het kan aanpassen aan de noden en het aantal kippen. Een kippenhok bouwen is op zich niet zo moeilijk als je handig bent. Altijd rekening houden met hoeveel kippen je wil of zal hebben. Afhankelijk daarvan moet je genoeg plaats voorzien. Dit zal de grootte van jouw kippenren bepalen. Anderzijds moet je weten of er roofdieren zijn, en de kippen hiertegen beschermen. Stevig hout ipv een kippengaas kan de oplossing bieden. Het kippenhok op verdiep bouwen met extra beveiliging is dan ook geen slecht idee. Ramen en deuren, openingen waar licht door kan richt je best naar het zuiden of zuidoosten. De kippen worden wakker met de zon, ideaal voor hen om deze meteen te zien in de ochtend. Zo wordt hun routine niet verstoord en kan je elke ochtend op eitjes rekenen.

hok voor kippen online kopen

Kippenhok kopen,
Waar moet ik op letten?

Wanneer je kippen neemt, sta je ook in voor hun veiligheid. Vossen en steenmarters staan erom bekend een makkelijk hapje niet te laten liggen. Daarom koop je best een kippenhok dat je in de avond kan sluiten zodat je kippen in alle rust en veiligheid kunnen slapen. Bovendien is het ook interessant om de ratten weg te houden. Zij verspreiden niet enkel ziektes, maar zijn ook uit op het stelen van de eieren van je kippen.

Kippen slapen in groep en doen dit liefst door hun pootjes om een stok of rooster heen te klemmen. Let erop dat de stok of het rooster wel breed genoeg zijn, anders hebben de kippen niet genoeg grip en wordt het slapen een oncomfortabele gebeurtenis. Daarenboven is de plaats waar ze slapen best gescheiden van het broed gedeelte.

Kippenhok met isolatie en ventilatie

Twee belangrijke en vaak vergeten kenmerken van een kippenhok zijn de isolatie en ventilatie. Niemand zit graag buiten in de koude winter, ook jouw kippen niet. Daarom is een goede isolatie van je hok aangeraden, zodat ze ook in de winter een warme plek hebben. Daartegenover staat dat het in de winter niet te warm mag worden en er frisse lucht doorheen het hok moet gaan. Let dus bij het kopen van een kippenkot ook op een goede ventilatie.

Makkelijk te reinigen kippenhok

Om te vermijden dat je kippen constant in hun eigen vuil zitten moet het kippenhok af en toe schoongemaakt worden. Een uitneembare mestlade en de mogelijkheid om het hok uit elkaar te kunnen halen zijn dus geen overbodige luxe. Sommige hokken zijn ontworpen zodat je ze met een hogedrukreiniger kan schoonmaken. Het reinigen is nog altijd een onaangename taak, daarom, het beste kippenhok is er één waar het schoonmaken vergemakkelijkt is.

Verschillende soorten kippenkotten

Statisch

Het statische kippenhok is de meest voorkomende vorm en kan enkel gebruikt worden als de kippen gedurende de dag buiten kunnen rondlopen. Deze hokken zijn vaak voorzien van poten onderaan zodat er genoeg ventilatie is. De statische kippenhokken worden in allerlei maten en materialen vervaardigd.

Verplaatsbaar

Dit hok is makkelijk verplaatsbaar en zeer populair bij eigenaars van een beperkt aantal kippen. Het is een praktisch model aangezien het kan verplaatst worden in functie van de noden van je kippen. Bijvoorbeeld om ze te laten proeven van een nieuw stukje vers gras.

Kippenhok met ren

Een kippenhok met ren zal jezelf en je kippen gemoedsrust brengen. Door de ren weet je dat jouw kippen beschermd zijn tegen roofdieren. Bovendien kunnen ze ook vrij rondlopen, wat dan weer bijdraagt tot gelukkige huisdieren. De ren wordt aangevuld met een hok, waar de kippen hun eieren kunnen leggen.

beste kippenhok voor thuis

Tot zover het artikel ‘Beste kippenhok 2021’ – Laatste update 21/10/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Huisdieren’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.