De beste kattenbak volgens ons onderzoek is de Imac Easy Cat, het is een goed ontworpen kattenbak die gemakkelijk te kuisen is en groot genoeg is zodat zelfs de grootste katten er in kunnen draaien. Een kattenbak kopen is een absolute vereiste als uw kat een hele dag binnenshuis zit. Daarenboven moet je het dagelijks uitkuisen om het proper te houden. We bespreken ook een zelfreinigende kattenbak en zelfs een automatische kattenbak die u het leven gemakkelijk maken. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten.

TOP 5 – Beste kattenbak 2021

IMAC Easy Cat

Volgens ons is de beste kattenbak die je momenteel kunt kopen de Imac Easy Cat. Hij heeft een simpel design met een deur zodat het volledig afgesloten is. Bovenaan is er zelfs een ruimte voor het plaatsen van een koolstoffilter om vieze geurtjes tegen te gaan. Langs de zijkant bevinden zich 2 klemmen die je makkelijk kunt openen om de bovenkant te verwijderen. Op die manier kun je hem gemakkelijk kuisen, wil je hem verplaatsen zorg dan dat beide klemmen goed vastzitten. Aan de voorkant is er klapdeurtje voorzien om de vieze geurtjes binnen te houden. Maar als je kat er schrik van heeft kun je deze gemakkelijk verwijderen.

“Beste kattenbak 2021”

Soms is het simpelste en het goedkoopste ook effectief het beste wat je kunt kopen. Er zijn heel wat kattenbakken met verschillende gimmicks die makkelijker onderhoud beloven. Helaas komen zo’n soort modellen aan een hogere prijs. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een goede kattenbak met gladde oppervlakken.Ze zijn namelijk betaalbaar, geschikt voor alle soorten kattenbakvulling en gemakkelijk proper te houden.

Wij hebben dit model ook zelf thuis staan voor onze Britse korthaar Corneel. We zochten namelijk naar een model dat groot genoeg was zodat hij zich gemakkelijk zou kunnen draaien. Tof om te weten is dat hij beschikbaar is in vier verschillende kleuren, namelijk in het blauw, roze, zwart of grijs. We kunnen hem aanraden aan iedereen die op zich is naar een goedkope kattenbak met een goede bouwkwaliteit.

Omega Paw

Tweede op onze lijst beste kattenbak is deze Omega. De Omega Paw verkoopt zichzelf als een zelfreinigende kattenbak. Een zelfreinigende kattenbak klinkt goed omdat er minder opschepwerk aan de pas komt. Maar het is natuurlijk niet zo dat je helemaal niks meer moet opkuisen. Het is namelijk zo ontworpen dat je het op de zijkant kunt rollen waardoor de uitwerpselen en klonters in een opvangbak terechtkomen. Deze opvangbak kun je daarna eenvoudig ledigen in de vuilbak. Doordat je het op zijn zijkant moet rollen bestaat er een kleine kans dat de sluitingen over een lange tijd beschadigd geraken.

“Zelfreinigende kattenbak”

Omdat de opvangbak met een rooster werkt kunnen er uitwerpselen in blijven hangen. En dan moet je niet de kattenbak maar wel de opvangbak kuisen. Voor katten die schrik hebben van een klapdeur is de Omega Paw ook een aanrader. Er is namelijk geen klapdeur maar wel een opening aan de voorkant die redelijk hoog zit. Door deze slimme designkeuze kunnen kattenbakkorrels niet naar buiten gekrabt worden. Ook zal een kat met lang haar minder korrels mee naar buiten kunnen nemen.

We kunnen de Omega Paw aanraden aan mensen die het vies vinden om met een schepje te moeten vissen. Wil je daarentegen een volledig automatische kattenbak kun je beter de Scoopfree Ultra kopen. Nadeel is dat hij een stuk duurder is in aankoop en gebruik maakt van speciale kattenbakvulling die niet voor elke kat geschikt is.

Scoopfree Ultra

De Scoopfree Ultra is een automatische kattenbak die je moet aansluiten op het stopcontact. Het detecteert wanneer je kat naar het toilet is gegaan en gaat door middel van een hark zichzelf kuisen. Een veel voorkomend nadeel van een automatische kattenbak is dat ze open zijn waardoor sommige katten naast de bak plassen of veel korrels naast de bak smijten. De Scoopfree Ultra is een van de weinige modellen die voorzien is van een koepel om alle viezigheden binnen de bak te houden.

“Automatische kattenbak”

Nadeel van Scoopfree Ultra is dat hij een stuk duurder is in vergelijking met andere kattenbakken. Ook moet je de kattenbakvulling bij Scoopfree zelf kopen, waardoor je meer betaald. De kattenbakvulling van Scoopfree is op basis van silicaat waardoor het wel een stuk langer meegaat in vergelijking met klei of hout en je minder last hebt van geurtjes. Het opkuisen is ook gemakkelijker omdat je gewoon de doos in zijn geheel kunt wegsmijten. Ideaal voor mensen die niet graag de kattenbak willen uitkuisen en op zoek zijn naar de beste automatische kattenbak.

.

Curver Style

Ligt jouw prioriteit bij ontwerp, dan is deze Curver misschien wel de beste kattenbak voor jou. De Curver kattenbak onderscheid zich van de andere kattenbakken door niet te opteren voor plastic maar voor Rattan. Rattan of Rotan is een natuurlijk product dat van de Rotanpalm komt. Dit materiaal wordt dan gevlochten om een stevig eindproduct te bekomen. Het toffe is dat deze kattenbak verkrijgbaar is in 6 verschillende kleuren (antraciet, blauw, mokka, roze en wit). Zo kun je zelf bepalen wat het beste binnen jouw huis past.

Hij is gemakkelijk proper te houden dankzij een verwijderbare lade. Maar hij kan ook makkelijk opengeklapt worden zodat je de volledige kattenbak uit elkaar kunt halen. Dankzij het opstapje worden de korrels tegengehouden zodat ze niet naar buiten vliegen.

“Design kattenbak – mooi ontwerp”

Nadeel van het dit gevlochten design is dat er zich kleine openingen bevinden aan de zijkant van de kattenbak. Heb je dus een kater die durft te sproeien dan zal er een deel aan de buitenkant geraken met vieze geurtjes tot gevolg. Deze Curver kattenbak raden we vooral aan aan mensen waar de kattenbak in de living of in de badkamer komt te staan. Zo heb je toch een mooi design element in plaats van een lelijke plastic container. Een alternatief kan ook een kattenbak kast zijn zoals die van Way Basics. Dit is een mooi meubel waarin je een kattenbak kunt plaatsen en in je living plaatsen zonder dat het opvalt.

Way Basics

De kattenbak kast van Way Basics is een elegante oplossing voor mensen die hun kattentoilet niet in de berging kwijt kunnen. Het is een mooi meubel die je gemakkelijk kwijt kunt in je living of in je badkamer. Wij hebben dit zelf in huis staan en de meeste mensen hebben zelfs niet door dat er een kattenbak in staat. Aan de voorkant bevinden zich twee deuren die je kunt opendoen om het kattentoilet in te plaatsen. Daarnaast is er een grote opening waarlangs je kat naar binnen kan. In deze opening kun je een krabmat plaatsen om te voorkomen dat kattenbakkorrels mee naar buiten worden genomen. Daarenboven wordt er standaard een krabmat voorzien dat perfect in het meubel past.

Deze kattenbak kast is eenvoudig in elkaar te zetten. Je hebt namelijk geen gereedschap nodig en er komen ook geen schroeven of spijkers aan de pas. Hij is beschikbaar in drie verschillende kleuren namelijk wit, zwart en espresso. Dit speciale stuk verdient zeker ook een plaats in de top 5 beste kattenbakken.

 

beste kattenbak thuis

Tot zover onze top 5 beste kattenbakken.
Ook vulsel nodig? Bekijk dan zeker de lijst beste kattenbakvulling.

Kattenbak vergelijken

Welke kattenbak kopen

Heb je een kat die de hele dag thuis zit dan is een kattenbak kopen een absolute must. Zo vermijd je dat je kat slechte gewoontes gaat ontwikkelen door in de hoeken van je huis zijn behoefte te doen. Een kattentoilet koop je niet enkel voor je kat maar ook voor jezelf. Je moet het idealiter dagelijks kuisen wat voor sommige mensen vrij vervelend is. Katten kunnen namelijk vrij selectief zijn, en als ze het niet proper genoeg vinden zullen ze een andere plek vinden om hun behoefte te doen. De beste kattenbak is één die zowel voor jou als voor je kat aangenaam gebruiken is.

Een goede kattenbak is er dus een waar je kat met plezier zijn behoefte gaat doen. Weet je op voorhand dat je niet van plan bent om het dagelijks uit te kuisen kijk je beter naar een zelfreinigende kattenbak. Een automatische kattenbak heeft een sensor wanneer je kat naar het toilet is gegaan en zal automatisch beginnen harken. Het is ook belangrijk dat je de kattenbak op een rustige plaats kunt zetten.

Is dat niet het geval zal je kat zich niet op zijn gemak voelen en een andere plek opzoeken. Indien je het niet kwijt kunt in je berging en het ergens in de living of badkamer moet staan kun je opteren voor een kattenbak kast. Dit zijn meubelstukken die groot genoeg zijn om gewone kattenbakken in kwijt te kunnen en voorzien zijn van een krabmat.

Doet je kat toch zijn behoefte naast de bak kun je op volgende pagina tips en tricks vinden om dit te verhelpen.

kattenbak vergelijken

Kattenbak kopen,
waar op letten

1. Grootte

De meeste mensen gaan op zoek naar een zo compact mogelijke kattenbak die ze in de berging of ergens anders (uit het zicht) kunnen wegsteken. Een kat daarentegen wilt graag een zo groot mogelijke toilet. Als vuistregel kun je best één nemen die even breed is als je kat lang is en een lengte die 1,5 keer zo lang is als je kat. In geval van twijfel neem je best een maat te groot dan een maat te klein.

2. Ontwerp

De opening van een kattenbak moet laag genoeg zijn voor je kat zodat hij of zij er gemakkelijk door kan. Er bestaan ook ‘hop in’ kattenbakken waar het deurtje vervangen is door een opening aan de bovenkant. Dit wilt zeggen dat je kat bereid moet zijn om in de kattenbak te springen. Als je kat al een beetje op leeftijd is het waarschijnlijk beter om voor een model te opteren met een lage ingang.

3. Gebruiksgemak

Het is aangeraden om de kattenbak dagelijks te legen. Als je van plan bent om dit te doen dan wil je ook een model dat gemakkelijk te kuisen is. Een goede kattenbak kun je makkelijk openklappen of er is een mechanisme dat toelaat om gemakkelijk te scheppen. Modellen met een slecht ontwerp hebben veel hoekjes en kantjes waar vuil kan komen vast te zitten. In onze zoektocht naar de beste kattenbakken ging onze voorkeur uit naar modellenn met een glad oppervlak en ronde hoeken.

welke kattenbak kopen

Tot zover ons artikel ‘Beste kattenbak van 2021’ – laatste update 18/10/2020

Ben je nog op zoek naar kattenbakvulling? Lees dan ons artikel waar we de voor- en nadelen van verschillende soorten kattenbakvulling bespreken.

Lees meer berichten in de categorie ‘Huisdieren’

Comments (3)

[…] 0    By Johan Deschrijver Huisdieren Thuis & Tuin 15 maart […]

[…] kattenspullen nodig? Bekijk dan ook de TOP 5 beste kattenbakken of kattenbakvulling. Nog geen krabpaal? Lees dan zeker de TOP 5 […]

[…] op zoek naar andere katten benodigdheden – lees dan zeker Beste kattenbakvulling & Beste kattenbak. Ook een huisdier drinkfontein is handig […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.