We zijn op zoek naar het beste hondenspeelgoed omdat honden het wel eens verdienen om een geschenkje te krijgen. De honden zijn doorheen de geschiedenis ons favoriete huisdier en dit zullen ze nog lang blijven. België telt ongeveer 1,5 miljoen honden en 2 mil katten. Er werd aangetoond hoe goedkope speeltjes en brokken een zeer negatieve impact kunnen hebben op de huisdieren. Baasjes kijken eerder naar prijs dan naar de keuze van het materiaal, en dit kan schadelijk zijn voor je hond. Daarom let je best op, van waar komt het speelgoed. Waaruit wordt het gemaakt. En past het speelgoed bij mijn type hond? Ergens is het logisch dat een kleine schoothond geen enorm hondenspeelgoed zal hebben.

De gezondheid van een hond is belangrijk voor het huishouden en daarom dat wij bij  hun baasjes eens wouden aanraden hun honden te verwennen. Bij deze, de Top 10 Beste Hondenspeelgoed, met als criteria hoofdcriteria – gezondheid & plezier.

TOP 10 – Beste hondenspeelgoed 2021

Automatisch apporteren – hondenspeelgoed

Je hond leren apporteren is een hele karwij. Een hele karwij dat zelf een doos met wat hondensnacks en een bal kan uitvoeren. Eindelijk heeft iemand hem uitgevonden, en aan een betaalbare prijs. Daar waar de Petsafe automatische ballenwerper € 165 kost, is de Fetch ‘N Treat een koopje. Eens je het toestel een paar keer uitgeprobeerd hebt en je nieuwsgierige hond door heeft hoe het werkt ben je vertrokken. De hond haalt de bal en zet die in het bakje. Hiervoor krijgt die enkele hondenbrokken. Dan wordt de bal terug weggeschoten in de richting van de opening. De hond zal dan opnieuw achter de bal moeten gaan om opnieuw enkele snacks te krijgen.

Eens je het toestel een paar keer uitgeprobeerd hebt en je nieuwsgierige hond door heeft hoe het werkt ben je vertrokken. De hond haalt de bal en zet die in het bakje. Hiervoor krijgt die enkele hondenbrokken in ruil. Daarna wordt de bal terug weggeschoten in de richting van de opening. De hond zal dan opnieuw achter de bal moeten gaan om opnieuw enkele snacks te krijgen.

Hond trager doen eten – gezond hondenspeelgoed

Herinner je je nog hoe je ouders je zeiden dat je trager moest eten en beter kouwen? Dit zorgt niet enkel voor een betere vertering, maar voorkomt verslikking. Jong en oud, men kan er wat van leren, en dit geldt ook voor honden. Deze omgekeerde hondenschaal, gemaakt uit rubber, is een vorm van gezond speelgoed. Het helpt de hond om slechte gewoontes af te leren. Door de vele obstakels kan de hond moeilijker aan het eten en moeten ze ervoor werken. Hierdoor gaat het eten veel trager en kan de hond het dus niet zomaar opslokken. Het kan ook in de vaatwas dus het kuisen is zo gebeurt.

Je nieuwe Northmate Interactive kost zo’n €40. Het is misschien niet echt het beste hondenspeelgoed maar bespaart je in dierenarts kosten.

Biologisch hondenbot

Becothings is het merk dat achter de BecoBone zit. Er zijn heel wat hondenbotten op de markt. Toch voegen we slechts eentje toe op de lijst van beste hondenspeelgoed. De simpele reden is dat deze bot volledig afbreekbaar is en dus ook duurzaam is. Niet onbelangrijk!

Het bot is gemaakt uit dat volledig samengesteld is uit puur natuurlijke materialen. Al hun speeltjes zijn 100% afbreekbaar. Als je hondje het speeltje kwijtgeraakt in de natuur dan laat jij ten minste geen plastic achter. Binnen de 3 tot 5 jaar is het afgebroken, zonder een spoor achter te laten. Daarbij is het ook duurzaam, anders zou het niet bij het beste hondenspeelgoed horen.

BecoBone kost nog geen €10 en is beschikbaar in meerdere kleuren.

Trixie – Honden puzzel

Slim hondenspeelgoed

Een mentale uitdaging is nodig voor elke mens. Zolang wij ook dieren zijn, is dit iets dat voor alle dieren van toepassing is. Honden worden graag uitgedaagd, zij doen alles voor u met een glimlach op het gezicht. De hondenpuzzel heeft 2 spelniveau’s. Eens jouw hond voorbij het eerste niveau is kan je nog een stapje hoger.

Het Trixie Dog Activity Intelligentiespel Flip & Fun van 23 x 23 cm is een bordspel voor de hond waar jouw dier met verschillende technieken zijn beloning te pakken moet zien te krijgen. Het spel is gemaakt van kunststof en voorzien van een kegel als stopper, diverse kommetjes en schuifdeksels.

Touwtje trek spelen met de honden? Of laten we dit aan de kinderen over? Touw ontrafelt, en hout splintert af. Beiden niet goed voor het gebid van de honden. Sinds kort worden er verschillende soorten plastic speeltjes gemaakt. Maar ook deze zijn niet altijd even gezond omdat het om chemische stoffen gaat. Toplijster’s beste alternatief waren Safestix – Safestix is een gezond rubberen variant die zeer flexibel is. Ze zijn voor binnen en buiten, en gooi je ze in het water dan drijven ze.

Op zich niet zo speciaal, maar als je weet wat dit voor je hond doet kan het zich wel een nr 9 van beste hondenspeelgoed veroorloven.

Voor enkel binnengebruik is er ook een tof alternatief – Pull-my-Leg. Een pluche beestje gemaakt van zeer duurzaam materiaal. Het bijzondere hieraan is de velcro ledematen. Zo kan je hond het gezellig verscheuren, en heeft ie de dag erna een nieuwe.

Blijkbaar is het sociaal acceptabel om je geliefden met een GPS te volgen. Omdat dieren nog geen smartphone hebben heeft Tagg een gps leiband gemaakt voor honden. Honden laten zich vaak meeslepen in hun avonturen en dwalen wel eens af. Is hij binnen de 300 meter, dan kan je hem met de Pet GPS volgen op je smartphone. Zeker toepasbaar als beste hondenspeelgoed.

Er is nu zo’n GPS beschikbaar, voor kinderen honden, katten, zelf voor valiezen, je gebruikt het waarvoor nodig. Je hond nooit meer verliezen kost slechts € 49,95, zolang je hem binnen de 300 meter houdt.

Op zich geen speelgoed, maar het maakt jouw hond wel uitzonderlijk blij. Bij warm weer kan je met de coolkeeper de hals van je hond koel houden….vrij voor de hand liggend. Omdat de hals een gedeelte is waar ontzettend veel bloed doorstroomt is dit de beste plaats voor een koeling.

weetje: honden zweten voornamelijk via hun tong omdat dit moeilijk is met hun vacht. Daarom is afkoelen niet optimaal, en helpt deze koeler zeker.

We zullen niet opnieuw vermelden dat honden voornamelijk zweten door hun tong… Volledige koeling is beter dan de hals, dat spreekt voor zich. Als het erg warm wordt is het voor een hond zeer lastig om af te koelen. Zeker voor rassen dat een dikke vacht hebben die minder ruift in de zomer kan het warme weer een last zijn.

Heb je veel schaduw beschikbaar, dan zal je hond deze wel gaan opzoeken. Heb je dit niet dan kan een hondenzwembad altijd van pas komen.

Spijtig genoeg heb je daarvoor wel plaats nodig. Een hondenzwembad kost je tussen de €50-100.

De hondentrainingsband is één van onze top beste hondenspeelgoed. Op zich is het geen speelgoed, maar je hond wil heel de tijd bij jouw zijn. Met de trainingsband heb je een eenzijdige walkie-talkie voor de hond. Hij hoort je heel de tijd. Het enige nadeel dat wij zagen was dat de hond niet weet van waar je roept. Hij zal dus op een andere manier moeten weten waar jij bent.

De Trainingsband ziet het er zeer handig uit bij honden die hulp bieden aan mensen, denk maar aan blinden.

Beste-honden-speeltjes-2020

Tot zover onze lijst beste hondenspeelgoed 2021

Hondenspeelgoed vergelijken

Verschillende soorten hondenspeelgoed

Kauwspeelgoed

kauwspeelgoed-voor-hond

Van kauwbotten tot een rubberen bal. Alles waar een hond op kan kauwen wordt gezien als hondenspeelgoed. Hier moet je letten op het materiaal en de leeftijd van de hond. Kies een materiaal dat veilig is en past bij de leeftijd van de hond. Een puppy of oude hond gaat voor zachter rubber, een jonge hond tot 7 jaar kan voor hard rubber gaan.

Trekspeelgoed

trekspeelgoed-voor-hond

Ook hier wacht je beter tot je hond sterke tanden en kaken heeft. Dit komt na enkele maanden, afhankelijk van het ras. Trekken is een toffe activiteit voor de hond, het zorgt er ook voor dat je actief mee moet spelen. Omdat het net een relatie bouwt tussen de hond en het baasje hebben honden dit ontzettend graag. Met trekspeelgoed kan je hen ook goed aanleren wanneer de hond moet loslaten.

Slim hondenspeelgoed

slim-speelgoed-voor-hond

Slim hondenspeelgoed is gemaakt om je hond na te doen denken. Dit is meestal in de vorm van een puzzel, waar de hond een actie moet doen om beloond te worden. Dit zorgt ervoor dat een hond leert werken voor snoepjes, en zorgt er ook voor dat de hond trager eet. Puzzels bestaan er in verschillende niveaus. Begin onderaan en laat je hond stap voor stap leren.

Hondenspeelgoed kopen
Waarop moet ik letten

Gebruikte materialen is eigenlijk het enige waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuw hondenspeelgoed. Het is belangrijk dat deze geen schadelijke chemische stoffen bevatten. Daarnaast moet het materiaal zijn dat niet kapot kan gaan. Kleine stukjes van bepaalde stoffen, bijvoorbeeld plastic, kunnen interne schade veroorzaken of lucht kanalen blokkeren. Dit is gevaarlijk voor uw hond. Altijd opletten bij het aanschaffen van hondenspeelgoed.

Klaar met lezen? Lees verder op de volgende pagina waar we de beste hondenbrokken overlopen voor elke hond.

Hondenspeelgoed en rassen

Het ras van de hond is belangrijk in de keuze van het beste hondenspeelgoed. Het bepaald namelijk de (potentiële) grootte van de hond. Ook hebben bepaalde rassen sommige gezondheidskwaaltjes waardoor het slimmer kan zijn om voor ander speelgoed te kiezen. Speelgoed moet een uitdaging bieden voor honden. Kies je voor een te grote uitdaging dan zal de hond het speelgoed links laten liggen.

Afhankelijk van de leeftijd moet je ook speelgoed kopen dat overeen komt. Dit is net zoals bij kinderen, hoe ouder hoe actiever en intelligenter. Vanaf een bepaalde leeftijd zal de hond te oud zijn om te apporteren of lopen en is het dus tijd voor een ander type speelgoed. Meestal wordt dit ook aangeduid op de speeltjes, voor welke type en leeftijd honden het aangeraden wordt.

Speelgoed voor Puppies

Speelgoed voor puppies bestaat. Hou rekening met de tanden, deze zijn babytanden en redelijk zwak, ook de kaken zijn nog ver van ontwikkeld. Vermijd dus van hard speelgoed te kopen, het is ook nog te vroeg voor trek-speelgoed. Ga eerder voor iets zacht, een zacht rubber of ander materiaal. Na 3 tot 9 maanden krijgt de pup nieuwe tanden. Probeer tot dan te hard speelgoed te vermijden. Let wel op, ze kauwen graag en op alles. Zorg er dus wel voor dat je kauwspeelgoed hebt, zo bijten ze je schoenen of meubels niet kapot.

Speelgoed voor honden

Eens de babytanden fase voorbij is en de hond een volwaardig gebit heeft met sterke kaken dan kan je overschakelen naar harder rubber. Ook trekspeelgoed wordt aangeraden om het gebit en de kaken verder te ontwikkelen. Ook het energiepijl zal de lucht inschieten. Koop speelgoed die de hond vaak doet lopen, leer hen het speelgoed terugbrengen.

Speelgoed voor oudere hond

Eens 7-8 jaar voorbij (afhankelijk van ras) wordt de hond wat ouder. De kaken verliezen kracht en de tanden zijn niet even stevig als voordien. Dit wil niet zeggen dat hard speelgoed niet meer mag, wees gewoon voorzichtig in het spelen. Niet te brusk trekken is de opdracht. Zorg op dit moment dat je hond actief blijft en geïnteresseerd blijft in nieuwe dingen. Door de verminderde energie is er ook vaak verminderde interesse. Het is aan het baasje om de gezondheid op peil te houden.

Slim hondenspeelgoed

Je kan je hond ook trainen met speciaal hondenspeelgoed. Zoals boven vermeld zijn er bepaalde speeltjes die ervoor zorgen dat de hond trager eet of speelgoed dat goed is voor het gebit. Ook zijn er intelligente speeltjes bedoeld om je hond slimmer te maken. Deze bieden een uitdaging en bestaan in meerdere moeilijkheidsvormen. Zo kan je klein beginnen en je hond voortdurend uitdagen. Een voorbeeld van dit type speelgoed zijn de hondenpuzzels. Door slim te draaien komen er brokjes vrij – hierdoor zal je hond leren begrijpen en ook trager eten. Op het einde van de inspanning krijgen ze een beloning, je moet dus zelf niet veel doen.

Gezond hondenspeelgoed

Ook zeer belangrijk is hoe het speelgoed de gezondheid van de hond beïnvloed. Het belangrijkste is het materiaal. Hondenspeelgoed is vaak goedkoop en dus maken ze gebruik van de goedkoopste materialen. Zo kan het zijn dat er een type rubber plastic gebruikt wordt dat schadelijk is voor de hond. Door de kwaliteit komen deze stukjes makkelijker los en is de kans groot dat de hond het inslikt.

Daarnaast moet je ook letten op het gebit van de hond. Goed ontworpen speelgoed, van de juiste materialen, zal het gebit van de hond verstevigen. Wordt dit van slecht materiaal gemaakt dan hebben we het omgekeerde resultaat.

Beste-slim-hondenspeelgoed

Klaar met lezen? Lees verder op de volgende pagina waar we de beste hondenbrokken overlopen voor elke hond.

Tot zover ons artikel ‘beste hondenspeelgoed 2021’ – Laatste update 13/08/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Huisdieren’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.