Tegenwoordig is er heel wat hondenvoeding beschikbaar online. Ook voor de beste hondenbrokken hoef je niet meer naar de winkel. Alle informatie is beschikbaar online. Honden met allergieën, oude honden met reuma, honden met lange haren. Online retailers zoals Tom&Co, Purina, Royal Canin en andere online webshops verkopen een heel gamma aan hondenvoeding. Daarom de nood aan een lijst van beste hondenbrokken dat je online kan kopen. In deze lijst kom je voornamelijk droge hondenbrokken tegen. Dit omdat het de meest gebruikte vorm van hondenvoer is en omdat er niets mis mee is. Natte voeding is vaak iets duurder en de verpakking is amper milieu vriendelijk. Voor de beste mening over voeding voor jouw hond ga je best bij een een dierenarts of specialist. Consulteer meerdere bronnen en probeer de voeding alvorens volledig over te schakelen.

Beste hondenbrokken 2021

Royal Canin – Selection Croc

Selection Croc is voor de meeste honden (tussen 2 en 8 jaar) de beste droge hondenbrokken. Deze hondenvoeding is gemaakt voor de alledaagse hond die geen nood heeft aan speciaalvoeding, zonder ziektes of speciale noden. De brokken voorzien de hond van een evenwichtig dieet die de vertering bevorderd. Royal Canin maakt geen gebruik van onnodige toevoegingen of kleurstoffen.

Door selectief te zijn met hun 30 ingrediënten hebben ze een zeer gebalanceerde hondenbrok gemaakt. Goede eiwitten en vezels, proteïne en vitaminen. Het evenwicht zorgt voor een goede vertering en stoelgang. Ook de smaak is iets waar de meeste honden zich in kunnen vinden. Met één zak heb je 20 kg aan brokken, voor de schappelijke prijs van 45 euro heb je ook een goede prijs / kwaliteit verhouding.

“BESTE HONDENVOEDING ALGEMEEN”

Royal Canin – Mini adult

Voor honden tot 10 kg is de ‘Mini Adult’ van Royal Canin ideaal. Er zijn andere merken met even goede feedback maar toch krijgt Royal Canin opnieuw onze voorkeur. Dit vooral omdat ze geen gebruik maken van onnodige ingrediënten en kleurstoffen. De mini adult is speciaal door het ondersteunen van de darmflora en het onderhoud van het gebit. Kleine honden hebben ook een kwetsbaar immuunsysteem, ook hier heeft Royal Canin aan gedacht.

Voor kleine honden is het gebit ook gevoeliger. Een hoge bron aan calcium zorgt hier voor het verschil. Met deze Royal Canin wordt het gebit, de energiebeheer en het immuunsysteem goed ondersteund. Kleine honden hebben ook sneller last van kleine gezondheidskwaaltjes. Bij hen is de juiste voeding van groot belang (ook bij andere honden hoor!). Wel is deze voeding iets duurder dan de gemiddelde hondenbrokken.

“VOEDING VOOR KLEINE HONDEN”

Yarrah dog – Vegetarische hondenvoeding

Honden zijn carnivoren, dat begrijpen we. Toch zijn er verschillende merken die op de markt komen met ecologisch verantwoorde hondenvoeding. Vlees produceren is schadelijk voor de natuur en kan ook ziektes, parasieten of schadelijke stoffen bevatten. Yarrah is volledig natuurlijk en organisch. Alle voedingswaarden afkomstig van vlees zijn vervangen door natuurlijke/organische/biologische ingrediënten. Je hond komt niets te kort, alle vleeswaarden worden vervangen door natuurlijke producten.

Sommige huid- en vachtaandoeningen, darm- en maagstoornissen kunnen veroorzaakt worden door het eten van vlees. Met Yarrah heb je dit probleem dus niet. Dit wil niet zeggen dat vlees slecht is voor een hond, helemaal niet. Het wil wel zeggen dat vervangmiddelen even goed kunnen zijn. Deze hondenbrokken zijn vegetarisch en veganistisch. 100 % gecontroleerd biologisch en zonder kunstmatige toegevoegde stoffen. Daarbij is het nog suikervrij… een gezond dieet voor een gezonde hond. Er wordt wel gebruik gemaakt van granen, wat sommige eigenaars net willen vermijden.

“VEGETARISCHE HONDENVOEDING”

Pedigree – Vital protection Senior

Het moet zeker niet altijd Royal Canin zijn. Ook Pedigree voorziet honden van premium maaltijden. Honden verbruiken minder energie naarmate ze ouder worden. Daarom is Pedigree Senior 8+ speciaal aangepast aan de behoeften van een oudere hond. Het is samengesteld met proteïnen van hoge kwaliteit om spieren sterk te houden, en met visolie en glucosamine om soepele gewrichten te ondersteunen.

Daarnaast voorzien ze je hond van 4 beloftes. (1) Een gezond gebit door het ontwerp en de structuur van de brokjes aan te passen. Het schurende effect helpt tandplak weg te halen. (2) Goede spijsvertering; door genoeg van de jusite vezels en proteïnen samen te brengen. (3) Een gezonde en glanzende vacht op basis van zonnebloemolie, omega 6 en zink. En een (4) gebalanceerd immuunsysteem, wat toch zeer belangrijk is bij oudere honden die al sneller last hebben van ziektes en kwaaltjes.

“VOEDING OUDERE HONDEN”

Purina – Pro Plan OPTIderma

Purina is ook wel gekend voor farmaceutische producten voor dieren. Ze specialiseren zich op de gezondheid van de hond en tackelen specifieke gezondheidsproblemen met hun speciaalvoeding voor allerlei huisdieren. OPTIderma Pro Plan is bedoeld  voor honden met lange haren of een gevoelige huid. Ze zijn gemaakt van voedzame en pure voedingsstoffen. De zalmolie telt voor smaak en een glanzende vacht, maar ook tegen haaruitval van hondenharen. Heeft u hond een gevoelige huid dan is deze voeding proberen zeker een poging waard.

Dit is een premium hondenvoeding waar je al snel iets meer voor betaald. Door de overvloed aan zalmolie is er ook veel Omega 3 en Omega 6 aanwezig in de hondenbrokken. Hierdoor wordt de vacht en huid van de hond goed behandeld. Ook op andere voedingswaarden zitten deze brokken goed. Je kan het dus ook aan honden zonder lange haren geven, maar dit zal iets minder invloed hebben. Je hond zal wel niets tekort komen.

 

“SPECIAALVOEDING LANGE HAREN”

CAVOM GEPERSTE HONDENBROKKEN

Geperste hondenbrokken hebben voor- en nadelen. Enerzijds zijn ze luchtiger en makkelijker te verteren, anderzijds zorgen ze voor meer tandplak door hun snelle afbraak. Cavom heeft een nieuwe manier van hondenbrokken persen gevonden. Hierdoor zijn ze zeer luchtig en komt er meer geur vrij. Belangrijk is dus dat de hond deze geur aangenaam en smakelijk vindt. Kijken we naar online reviews dan zien we dat het merendeel van de honden deze brokken lekker vindt. Ook de prijs is goed in orde, je betaald even veel voor Cavom brokken dan voor de Royal Canin Selection Croc.

Door een onaangename geur laten honden hun brokken wel eens links liggen. Dit gebeurt vaker bij geperste brokken dan bij krokante brokken door het makkelijk vrijlaten van geuren. Nu Cavom deze code gekraakt heeft zorgen ze voor een uitstekend alternatief op de typische hondenbrokken. Daarbij zijn de ingrediënten van hoge kwaliteit en hebben ze een goed evenwicht aan voedingswaarden. Cavom wordt gemaakt op basis van rund- en schapenvlees (er zijn ook andere smaken beschikbaar). Het heeft ook een hoog Omega 3 en Omega 6 gehalte wat belangrijk is voor een zachte gezonde vacht.

hondenbrokken-vergelijken

Hondenbrokken vergelijken

Hondenvoeding kopen,
Waarop moet ik letten

Gebruikte ingrediënten is eigenlijk het enige waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe hondenvoeding. Het is belangrijk dat deze geen schadelijke chemische stoffen bevatten. Enerzijds moet je zien dat de voeding goed is. Goed ingrediënten, een vertrouwelijke producent en verpakking die de brokken lang goed houdt. Anderzijds hangt ook veel af van je eigen hond. Koop brokken die bij het ras passen en bij de leeftijdsgroep van je hond. Heeft je hond speciale noden dan kan je nog verder gaan zoeken. Honden met lange haren, met allergieën, oudere honden of honden met een specifieke ziekte. Alles kan en voor alles bestaat wel wat.

Geperste hondenbrokken

Geperste hondenbrokken hebben hun voor- en nadelen tegenover krokante hondenbrokken. Een geperste hondenbrok valt zeer snel uit elkaar wat zorgt voor een makkelijkere vertering voor de hond. Beter voor de maag, minder goed voor de tanden. Het is namelijk zo dat geperste hondenbrokken voor tandplak kunnen zorgen, omdat ze net zo snel uit elkaar vallen. Let wel op, sommige honden hebben geperste hondenbrokken niet zo graag. Omdat ze snel uit elkaar vallen komt er ook veel geur vrij. Je gelooft het misschien niet maar de hond kan hier een afkeer van krijgen en de brokken laten liggen. De keuze hangt dus ook van je hond af.

Welke-brokken-voor-hond

Krokante hondenbrokken

Krokante brokken daarentegen zijn harder en vallen minder snel uit elkaar. Een hond hapt brokken snel naar binnen en zo kan het wel gebeuren dat de helft van de brokken zonder bijten naar binnen gewerkt wordt. In dit geval zal de maag van de hond veel werk te verduren krijgen. Er gaan ook heel wat voedingstoffen verloren. Wel voordelig is dan het wegblijven van tandplak. Onze voorkeur gaat toch uit naar geperste hondenbrokken, tandplak is namelijk makkelijker te behandelen!

Prijs van hondenbrokken is niet van belang

Goedkope of dure brokken, de prijs zegt weinig over de kwaliteit van de brokken. Je kan als regel nemen dat een te goedkope voeding slechte voeding is. Dit omdat de ingrediënten altijd wel een bepaalde kostprijs zullen hebben. Is de prijs goedkoop dan gebeurt het wel dat deze ingrediënten vervangen worden door supplementaire bijproducten. Toch wil dit niet zeggen dat het omgekeerde waar is. Dure hondenbrokken zijn zeker niet altijd de beste hondenbrokken.

Bespaar ook zeker niet op de prijs van hondenbrokken. Slechte voeding kan op termijn een hoge medische kost dragen. Is de hond ziek dan zullen de kosten elders opduiken. Ook al is het geen ziekte, een hond met een stinkende adem en slecht gebit is helemaal niet aangenaam.

Premium

Premium verwijst naar hoge kwaliteit. Hoewel je hier een prijs voor betaald kan je wel zien dat er gebruik gemaakt wordt van goede ingrediënten. Ze maken (meestal) geen gebruik van supplementen of bijproducten. Hierdoor heeft de hond minder last van winderigheid, betere stoelgang en minder snel honger.

Standaard

Standaard is niet slecht maar gemiddeld. Deze voeding wordt het meeste gekocht doordat het overal beschikbaar en betaalbaar is. Hier moet je zoeken naar een goede prijs / kwaliteit verhouding. Niet alle producten zijn goed, niet alle producten zullen aanvaard worden door jouw hond. Probeer er enkele uit en vind degene dat het beste voor jouw hond is.

Goedkoop

Dit zijn meestal merken verkocht door de supermarkten, aangeboden als huismerk. Vaak wordt de prijs gedrukt door waardevolle ingrediënten te vervangen met supplementen of bijproducten. Dit is niet voordelig voor de gezondheid van de hond. Deze producten worden ook niet aangeraden, maar kunnen een goedkope oplossing zijn.

Hondenbrokken per type hond

Elke hond is anders, net zoals elke mens anders is. Honden hebben voorkeuren, favoriete smaken, andere geur, … Het is dus ook logisch dat elke hond een eigen mening heeft op elk type hondenbrokken.

Los van de persoonlijke voorkeur van uw hond is er ook rekening te houden met het type hond. Is dit een klein hond, grote hond? Heeft het lange of korte haren? Welk ras is de hond? De vragenlijst is redelijk lang. Ook de leeftijd van uw hond is van belang. Een oude hond heeft namelijk andere voedingsblokken nodig dan een jonge groeiende hond.

Naast het ras en de voorkeur en het type en de leeftijd…. is er ook nog de geschiedenis van de hond. Heeft het een verleden van allergieën? Zijn er bepaalde stoffen dat de hond niet mag eten of niet kan verdragen. Zijn er genetische ziektes dat de hond heeft waardoor bepaalde ingrediënten niet ingenomen mogen worden?

Eén ding is zeker. Geef je hond geen chocolade!

De ingrediënten van hondenbrokken

Net zoals bij mensen moet voeding opgebouwd zijn uit een aantal ingrediënten. De beste hondenbrokken hebben een goed evenwicht en besparen kosten noch moeite om de voeding te voorzien van de juiste waarden.

Proteïne

Het basisbestanddeel van alle voeding, en dus ook voor hondenbrokken. Proteïne zijn nodig om energie te voorzien, is goed voor het immuunsysteem, de botten en spieren. Proteïne zijn aanwezig in vlees, vis en andere producten met veel eiwitten.

  • Kip: gezonde proteïnen. Echter zijn kippen niet altijd gezond opgegroeid wat dan weer niet goed is.
  • Lamsvlees: Zeer goede proteïne voor honden door goede vetten en eiwitten.
  • Zalm & vis: Zeer rijk aan eiwitten, vooral zalm. Ook zeer makkelijk verteerbaar en goed voor tanden en beenderen.
  • Varken en Rund: iets minder makkelijk verteerbaar voor honden. Ook minder gezonde vetten tegenover zalm en lam.

Vitaminen

Vitaminen zijn belangrijk voor elk dier op de aarde. Mensen of honden, er is enkel een verschil in de dagelijkse behoefte. Een hond heeft meer vitamine B nodig voor het verzorgen van de markt. Door meer vacht te hebben moeten ze ook genoeg olieën aanmaken en dus heb je nood aan bepaalde elementen. Voor honden zijn vitamine A, B, C, D, E en K nodig. Ook calcium (voor  tanden en botten) is zeker niet onbelangrijk. Door de voeding goed aan te vullen met anti-oxidanten (zeer aanwezig in zuren) zorg je voor een totaalvoeding voor de hond.

Daarnaast kan je de flora en fauna van het darmstelsel verbeteren door het toevoegen van plantaardige vezels. Deze worden niet verteerd en werken voordelig voor het darmsysteem van de hond.

beste droge hondenbrokken 2020

Hoeveel hondenbrokken per maaltijd

Honden en hun hoeveelheid eten hangt vooral af van de leeftijd en het ras van de hond. Een oudere hond heeft minder nood aan eten, een jonge hond heeft veel voeding nodig om te kunnen groeien. Daarnaast is het ras van de hond ook wel van belang. Een schoothondje zal nooit even veel eten als een herdershond. Voor een juiste beraming neem je best contact op met een dierenarts of een hondenspecialist.

Een algemene regel is dat een hond tussen 1% en 3% van zijn eigen gewicht mag eten, per maaltijd. Op de verpakking van het hondenvoer is meestal ook aangegeven hoeveel voeding je mag geven. Koop je de juiste hondenbrokken voor het juiste type hond dan mag je deze tabel zeker vertrouwen. Koop je hondenvoeding voor een kleine hond om een herdershond te voeden, dan moet je niet naar deze tabel kijken maar eerder met een specialist overleggen.

Hoe hondenbrokken kiezen

Als we 100% eerlijk zijn is de beste hondenvoeding nog steeds van eigen maak. Neem de ingrediënten die nodig zijn, breng ze samen en laat je hond smullen. Toch is dit ver van ideaal, en nog verder van goedkoop. Daarom is hondenvoeding het beste alternatief. In deze lijst geven we vooral aandacht aan hondenbrokken of eerder droog hondenvoer. Omdat de markt uit ongelooflijk veel merken bestaat en jouw hond net iets anders is dan een andere hond, is het nog steeds best om zelf te testen. Als nodig kan je naar de dierenarts voor een expert mening.

Het juiste hondenvoer uitkiezen hangt af van verschillende factoren. Enerzijds is er het ras van je hond, zijn leeftijd en gewicht. Anderzijds moeten we kijken naar de activiteiten en specifieke noden van de hond. Een hond die weinig beweegt maar veel eet zal met overgewicht kampen. Een hond die prestaties levert moet daartegen veel eten.

Ook het gedrag van je hond is belangrijk bij het uitkiezen van een hondenvoeding. Vertering en stoelgang, vacht en gebit. Allemaal dingen die kunnen wijzen op een slechte voeding. Er zijn verschillende soorten hondenvoer dat je kan kopen. Brokken zijn het meest gebruikt, vooral overdag. Sommigen wisselen ‘s avonds af met een uitgebreider menu.

Een hond kost geld en dat is toch iets waar je best ook op let bij het aankopen van voeding. Heeft je hond geen specifieke nood aan aangepaste voeding, dan hou je het best bij een goed merk dat je hond lekker vindt. Merk je problemen in de stoelgang, een droge vacht of slechte adem (slechter dan normaal bij een hond) of gebit, ga dan even langs bij de dierenarts. Wil je eerst zelf testen, pas de hondenvoeding aan en wacht even af.

Hoewel dit de lijst is van beste hondenvoeding dat je online kan kopen moet je goed begrijpen dat elke hond anders is. Deze lijst is opgesteld op basis van online reviews, gepubliceerde artikels in hondenvoeding, eigen gebruik en vertrouwbare informatie op het internet. Maak je eigen mening, consulteer verschillende bronnen.

Klaar met lezen? Hier kan je verder lezen om het beste hondenspeelgoed te vinden voor jouw hond.

hondenbrokken grote of kleine ond

Meer over onze keuzes

Beste brokken voor de meeste honden

Royal Canin – Selection Croc – 20 Kg

Royal Canin Selection is een special merk van hondenvoeding specifiek voor jouw type hond. Dit is één van de best verkochte hondenvoeding voor grote honden op de markt. De broken zijn relatief klein en rond voor makkelijke packaging. Daarnaast helpt de grootte van de brokken bij het kauwen. Niet te groot, zorgt voor makkelijk kauwen. Niet te klein, zorgt voor verplicht kauwen, zodat je hond niet alles plots opslokt.

De voedingsbehoeften verschillen per hond, afhankelijk van leeftijd en activiteitenniveau. Een uitgebalanceerde combinatie van voedingsstoffen zorgen voor een betere darmbalans en optimale opname van voedingsstoffen en daarmee draagt het bij aan de gezondheid en vitaliteit van je hond. Deze Royal Canin hondenvoeding is samengesteld uit wel dertig verschillende voedingsstoffen. Opmerkelijk is dat Royal Canine Selection geen gebruik makat van onnodige toevoegingen of kunstmatige kleurstoffen. Daarnaast heeft het alle eiwitten, vezels, energie en vitaminen dat je hond dagelijks nodig heeft.

Door de samenstelling van de voedingsstoffen, de grootte van de brokken en de kwantiteit van porties is deze hondenvoeding de beste hondenvoeding voor grote honden (+20 kg). Voor kleine tot middelgrote honden schakel je best over naar alternatieven lager in de lijst van beste hondenvoeding. Niet alleen de grootte van je hond is belangrijk, ook de leeftijd moet kloppen. Selection Croc is gemaakt voor volwassen honden. Tijdens het groeien heeft je pup andere voiding nodig. Een zak Croc kost een kleine 35 euro. Hiervoor heb je 20 kilogram aan hondenvoeding.

Prijs: € 38,79 – 20 Kg

Hondenbrokken voor kleine honden

Royal Canin – Mini Adult – 15 Kg

Ook voor kleine honden, let op we spreken over honden van klein formaat, zijn er speciale voedingsstoffen nodig. Kleine honden hebben meer last van hun immuunsysteem en hebben nood aan hulpstoffen.

Royal Canin mini adult is de beste droge hondenvoeding voor kleine volwassen honden. Kleine honden hebben vaak een specifieke behoefte als het aankomt op hun voeding. De aanwezige voedingsstoffen zorgen voor een goede ondersteuning van het darmflora. Heeft je kleine hond vaak last van buikloop dan kan dit een resultaat zijn van slechte voeding. De extra stoffen zorgen voor een betere vertering en versterkt het darmkanaal.

Ook voor het onderhouden van het gebit zijn er extra voedingstoffen toegevoegd. Zo verzeker je je hond van een gezonde beet. De formule in de voeding zorgt voor een extra toevoeging van calciumvangers. Op deze manier is er ook voor het energiebeheer en afweersysteem wat extra ondersteuning. Afhankelijk van de Fokker hebben kleine honden meer last van gezondheidskwaaltjes. Deze mini voeding zorgt voor een versterking van het immuunsysteem. Dit zorgt op zich voor een gezonde en veilige lichaamsgroei.

Om te weten of je hond deze voeding nodig heeft bekijken we naar de voorwaarden. Deze beste hondenvoeding voor kleine honden is ideal voor honden van kleine rassen tussen 1 – 10 kilogram.

Prijs: € 34,91 – 8 Kg

Bio-natuurlijke hondenbrokken

Yarrah Dog – Vegetarisch

Yarrah is één van de populairste merken op de markt van bio hondenvoer. Hoewel Pedigree of Royal Canin merken zijn die gekend zijn voor kwaliteit, gaat Yarrah nog een stapje verder om alles zo biologisch mogelijk te houden. Yarrah Dog Bio brokken is een voeding dat bedoelt is voor grote volwassen honden. Van deze brokken heb je dan nog heel wat varianten die gebruikt kunnen worden voor honden met specifieken noden.

Yarrah Vegetarische bio voeding is één van deze specifieke voorbeelden. Yarrah zet een extra focus op de gezondheid van je hond. Zo verzekeren zij je hond van een gezond gebid, sterke darmfauna, een beschermde huid met pels, en een boost voor het immuunsysteem.

Deze biologische hondenvoeding is een samenstelling van verschillende voedingsstoffen en natuurlijke kleurstoffen. Sommige huid- en vachtaandoeningen, maagdarm-stoornissen en hyperactiviteit worden veroorzaakt door het eten van vlees en kunnen door Yarrah Organic Dog Food Vegetarian worden voorkomen. Het is een volledig diervoeder voor volwassen honden – vegetarisch en vaganistisch. 100% gecontroleerd biologisch, 100% vegetarisch en veganistisch, zonder kunstmatige toevoegingen en suikervrij! Goed voor de mens maar ook goed voor je hond!

Prijs: € 19,36 – 2Kg

Beste hondenbrokken – Hond tot 15kg

Royal Canin – Medium – 15 kg

Royal Canin is gespecialiseerd in gezondheidsvoeding voor hond en kat. Royal Canin combineert kennis met respect voor dieren en dat uit zich in de kwaliteit van zijn producten. Royal Canin hondenvoeding heeft bewezen positieve effecten op huid, vacht, gewicht, gebit, gewrichten, spijsvertering en het natuurlijke afweersysteem te hebben.

Omdat iedere hond anders is gaat Royal Canin ook specificeren per ras, leeftijd, conditie en gedrag. Op deze manier heeft elke hond een voeding dat het beste bij zijn noden past. Op deze manier willen ze aanwezig zijn bij elke etape van je hond. Van pup tot volwassen canine.

De Royal Canin Medium hondenvoeding is net dezelfde als de eerste in deze lijst. Deze hondenvoeding is specifiek voor volwassen honden van medium grootte. Dit is tussen 10 tot 25 kg, voor honden die ouder zijn dan 1 jaar.

Deze voeding haalt de lijst van beste hondenvoeding omdat het gebruik maakt van omega 3 elementen om vetzuren te verlagen en je hond te voorzien van een verbeterde cholesterol. De droog-voeding is ook goed voorzien van voedingsstoffen. De darmwerking wordt verbeterd door een ondersteuning van de darmfauna. Het immuunsysteem en gebit van de hond worden bevordert, alsook de huid en organismes. Royal Canin biedt een totaal pakket aan hondenvoeding.

Het verschil, naast voedingsstoffen, ligt ook in het ontwerp van de brokken. Deze zijn kleiner en zachter zodat de hond geen last heeft. Ook blijven ze zeer makkelijk te verteren.

Naast Royal Canin is ook Pedigree en Purina bekend voor hun gezonde hondenvoeding.

Prijs: € 50,43 – 15 Kg

Luchtige geperste hondenbrokken

Cavom Compleet

Cavom bestaat al een tijdje maar toch kent niet iedereen ze zijn ze. In tegenstelling tot Purina, Pedigree of Royal Canin is Cavom gespecialiseerd in hondenvoeding. De andere,  grotere, merken bieden een heel gamma van huisdiervoeding of verzorging aan.

Cavom Compleet staat gekend voor een special manier van de hondenvoeding, droge brokken in dit geval, te persen. Tijdens het productie process worden de brokken anders behandeld waardoor ze veel luchtiger zijn. Dit zorgt ervoor dat ze makkelijker te eten en verteren zijn. Ook zorgt dit ervoor dat de brokken makkelijk water opnemen en zelfs oplossen na langdurig in het water te liggen. Handig  voor de afwas!

Door de luchtige brokken komen er ook meer geuren vrij wat aangenaam is voor de hond. Of net niet want die gaat niet kunnen wachten om te eten. De hondenvoeding van Cavom bevat rund- en schapenvlees. Daar worden extra grondstoffen in vermalen. Eiwitten, vetten,  en voldoende omega 3 en omega 6 om je hond fit en gezond te houden.

Net zoals de meeste hondenvoeding voorziet Cavom u van een gezonde en volledige voeding (lees even ervaringen hier). Hierbij wordt vooral gekeken naar het onderhouden van het afweersysteem, het gebit, de vacht, de darmfauna en natuurlijk ook het energiepijl van je beste vriend.

Op de Cavom website weten we ook te lezen dat hun hondenbrokken vruchtbaarheid bevordert. Meer hierover op hun ‘waarom Cavom’ pagina, al vonden wij geen echte antwoorden. Daarnaast wordt hun Cavom Compleet formule aangeraden voorgrote honden die prestaties leveren en dus veel calorieën verbranden.

hondenvoeding-voor-puppies

Andere hondenvoeding

Hondenvoer met gevogelte

Purina – Bonzo

Purina is onderdeel van de grote groep Nestlé. Dit dierenmerk bestaat al jaren en heeft ongelooflijk veel ervaring op de pharmaceutische markt. Dit wil zeggen dat ze niet enkel lekker hondenvoer maken, maar dat deze ook gezond en geschikt is voor jouw viervoeter. De droge hondenvoeding met Kip van Purina Bonzo is een hondenvoeding voor alle rassen. Idealieter is deze voeding gemaakt voor volwassen honden. Het bevat alle voedingsstoffen die een gezonde hond nodig heeft. De geschikte verhouding tussen eiwitten en vetten zijn ideal voor de spieren en gewrichten.

Ook de huid, tanden, pels en immuunsysteem worden volledig ondersteund door deze brokken. Daarnaast zorgt het voor een glanzende vacht en een verbeterd gezichtsvermoen door voldoende vitaminen. Naast vlees en plantaardige bijproducten zitten er ook heel wat granen, oliën en vetten in. Ook groenten zijn aanwezig, maar met 0,008% lijkt ons dit irrelevant.

Grote oude honden

Pedigree Vital Protection Senior

Honden verbruiken minder energie naarmate ze ouder worden. Daarom is Pedigree Senior 8+ speciaal aangepast aan de behoeften van een oudere hond. Het is samengesteld met proteinen van hoge kwaliteit om spieren sterk te houden, en met visolie en glucosamine om soepele gewrichten te ondersteunen.

Het is aanbevolen om de hoeveelheid van de voeding aan te passen aan de mate van activiteit, het ras en de leeftijd van uw hond. Zorg voor een geleidelijke overgang wanneer u naar een nieuwe voeding overschakelt. Zorg dat er altijd vers drinkwater beschikbaar is. Het voedingsadvies is geschikt voor een hond in goede gezondheid en in goede lichamelijke conditie. Koel en droog bewaren in gesloten verpakking.

Kleine oude honden

Prins ProCare senior Mini

ProCare mini senior is een hondenvoeding die ondersteuning biedt aan kleine honden op leeftijd. Een verlaagd eiwitgehalte en aangepaste hoeveelheid mineralen zorgen voor een ontlasting van de nieren. Door de toevoeging van glucosamine en chondroitine wordt het kraakbeen extra ondersteund en de gewrichten soepel gehouden. De natuurlijke vezels die in de voeding zitten dragen bij aan een optimale stofwisseling en handhaving van het juiste gewicht waardoor uw oudere hond zich prima kan blijven bewegen.

ProCare mini senior is een ideale voeding voor de oudere kleine honden vanaf ca. 8 jaar.

Honden met lange vacht

Purina – Sensitive skin OptiDerma

Purina staat ook wel bekend voor farmaceutische producten. Deze voeding wordt ook verkocht in expertzaken en aangeraden voor verschillende dierenartsen, al dan niet betaald door Purina.

Deze OPTIderma Pro Plan is bedoeld  voor honden met lange haren of een gevoelige huid. Ze zijn gemaakt van voedzame en pure voedingsstoffen. De zalmolie telt voor smaak en een glanzende vacht, maar ook tegen haaruitval van hondenharen. Heeft u hond een gevoelige huid dan is deze voeding proberen zeker een poging waard. Ga toch steeds best even langs bij de dierenarts voor een vertrouwbare mening.

Naast zalmolie bevat de voeding ook specifieke voedingsstoffen die helpen de vacht te ondersteunen. Geselecteerde eiwitbronnen worden toegevoegd om huidreacties te verminderen. Hoewel deze voeding bekend staat voor vacht en huid, ondersteunt het ook de gewrichten en vertering. Toch zijn we ervan overtuigd dat je hond het gewoon graag gaat hebben omdat het lekker blijkt te zijn.

Bij dure voedingsstoffen hoort ook een dure prijs. In speciaal-voeding scoort de Purina Pro Plan OPTIderma relatief goed.  Voor 46 euro haal je 14 kilo voeding in huis.

Honden met gewrichtsproblemen

Royal Canin Mobility CPC

Zoals voordien vermeld maken bepaalde merken ook voeding specifiek voor honden met problemen. Royal Canin Mobility C2P is hier één van, en uitgaand van de reviews ook zeer hoog aangeprezen.  Deze hondenvoeding is bedoeld voor honden met spierproblemen of versleten gewrichten. Deze voeding is geen medicatie en zal je hond niet genezen. Wel zal het ervoor zorgen dat je hond voldoende steun krijgt vanuit zijn voeding.

Royal Canin Mobility ondersteuning-dieet is een gebalanceerde en volledige voeding voor honden vanaf 20 kg. Ook honden zonder mobiliteitsproblemen mogen deze brokken eten, het zal hen enkel sterker maken.

Als extra voordelen biedt deze voeding; een ondersteuning aan de gewrichten. Door speciale ingrediënten (zoals de Groenlipmossel uit Nieuw-Zeeland) te gebruiken werkt deze voeding pijnstillend en kraakbeenondersteunend. Als tweede voordeel werkt de voeding ontstekingsremmend. De ingrediënten zoals visolie en mosselen bevatten EPA en omega 3 vetzuren. Deze hebben ontstekingsremmende eigenschappen.

Overgewicht speelt vaak in op de staat van de gewrichten. Zware honden zullen sneller versleten gewrichten hebben. Om overgewicht te voorkomen is de voeding ook aangepast om niet teveel calorieën te bevatten. De verminderde hoeveelheid energie voorkomt de kans op overgewicht. Als laatste verkooppunt geeft Royal Canin aan dat de voeding ook de spijsvertering zeer goed ondersteund. Goed verteerbare ingrediënten en speciale voedingsvezels zorgen voor een ondersteunde spijsvertering en een evenwichtige darmflora.

Met al deze toegevoegde waarde hebben ook honden met problemen het beetje extra om hen weer op de been te krijgen. De fysieke gezondheid van een hond is ook zeer belangrijk voor de mentale gezondheid van de hond, en vis-a-versa.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.