Beste hogedrukreiniger

We gaan op zoek naar de beste hogedrukreiniger voor thuis. Hogedrukreinigers zijn al langer gekend als de ideale tool voor het zware kuiswerk. Het grote voordeel aan een goede hogedrukreiniger is dat de waterdruk al het werk doet. Zo hoe je nadien enkel af te werken. Voor kleine werkjes gebruik je best een reiniger met minder dan 150 bar. Voor zwaar werk gebruik je één met meer dan 150 bar. Ook Brico ‘Plan-It’ raadt aan boven de 120 bar te gaan voor een correct resultaat.

Net zoals Kodak wordt een hogedrukreiniger vaak een Kärcher genoemd. Dit is vooral het geval in België waar dit merk de markt volledig in handen heeft. Omdat we hier spreken over een lijst van de beste hogedrukreinigers is het merk niet van belang, wel de specs.

LET OP:

Let goed op! Sommige ondergronden of materialen zijn zwakker dan andere. Gebruik je een hogedrukreiniger dat te sterk is dan neem je risico op schade. Gebruik je één dat te zwak is dan zal het resultaat teleurstellend zijn. Eens de klus geklaard is, met het juiste toestel, dan zal je zeer tevreden zijn. Gebruik maken van de beste hogedrukreinigers is hemels. Kijk even mee op /r/powerwashingporn (Veilige link).

WAT HEB JE NODIG:

 • Basis: Tuinslang & wateraansluiting
 • Extra gereedschap: De juiste borstel en accessoires
 • Optioneel: Kuismiddel – chemisch of (liefst) bio
 • Hersenen: Een hogedrukreiniger kan echt pijn doen. Let goed op!

TOP 5 – BESTE HOGEDRUKREINIGER
VAN 120 tot 200 BAR

KÄRCHER – K7 PREMIUM PLUS

De Karcher K7 Premium Plus is de beste hogedrukreinigers voor algemeen gebruik rond het huis, terras, dak en tuin. Het nieuwste model, de Full Home Plus, maakt gebruik van 60° water, heeft een (regelbare) maximale werkdruk van 180 bar. Hierdoor zorgt het voor het losweken van aangekoekt vuil. Ideaal voor kleine klusjes tot het kuisen van het terras.

“BESTE HOGEDRUKREINIGER 2020” – Doorgelicht

KÄRCHER – K5 PREMIUM PLUS

Deze Kärcher is voor ons de perfecte hogedrukreiniger binnen het 150 bar gamma. Eens boven 150 bar spreekt men van hoge prestatie reinigers. De Kärcher K5 is eerder bedoelt voor de algemene gebruiker die slechts enkele keren per jaar de basis oppervlakten zal kuisen. Je kan hiermee het meeste doen maar de zware klussen zullen veel langer duren.

“EDITOR’S PICK 2020” – Doorgelicht

EUROM – FORCE2000

De Eurom Force 2000 plus is een zeer betaalbare en sterke hogedrukreinger voor regelmatig gebruik. Niet te duur, maar wel duurzaam. De Force 2000 plus heeft 150 bar werkdruk ter beschikking, deze is wel niet regelbaar. Hiermee is het toestel ideaal voor buitenshuis kuisen van je fiets, auto, tuingereedschap, maar ook muren tegels en terrassen.

“GOEDE KOOP HOGEDRUKREINIGER” – Doorgelicht

NILFISK C135.1-8 PAD

Ben je op zoek naar een complete hogedrukreiniger, voor zowel kleine als middelgroot gebruik, dan kan je met de Nilfisk geen miskoop doen. Ook kwa prijs is deze te vergelijken met de K3 van Kärcher. Al is de C135 iets duurder. Deze is iets krachtiger dan de K3 maar minder krachtig dan de K5. Een ideaal alternatief voor tussen deze twee modellen in. Nilfisk heeft een heel gamma aan hogedrukreinigers. Deze is zeker niet de beste nilfisk, maar de premium versies zijn redelijk prijzig.

“ALTERNATIEF MERK” – Doorgelicht

KÄRCHER – K3 HOME & CAR

Bijna elke hogedrukreiniger zal de klus klaren om je auto te kuisen. Een auto wassen duurt plots maar 15 minuten. Toch opletten. Een hogedrukreiniger met een te hoge werkdruk neemt de verf van je auton. Met de K3 heb je genoeg voor alle kleine werkjes rond het huis. Het is ook budgetvriendelijker.

“KLEINE, DRAAGBARE HOGEDRUKREINIGER” – Doorgelicht

Het onderzoek

Hogedrukreiniger kopen
waar moet ik op letten

Om de juiste of beste hogedrukreiniger te kiezen voor uw gebruik is het nodig om waterdruk (bar) te begrijpen. Dit is de kracht of druk op het water wanneer deze uit de spuit komt. Hoe hoger het aantal hoe krachtiger de straal en hoe meer vuil het kan ruimen. Let op, te veel druk kan schade veroorzaken! Een fiets of tuinmeubel schoonmaken zal voldoen met 100 tot 120 bar en 300 tot 400 liter water per uur. Wil je een terras proper maken dan voldoet een hogedrukreiniger van maximaal 120 bar en 450 liter per uur.

Een groot terras, de gevel of paden alsook muren zijn te reinigen met 120 tot 140 bar. De waterlast moet hier minstens 450 tot 550 liter per uur bevatten. Begin ook altijd aan de bovenkant! Zo ben je zeker dat het hoogste vuil eerst naar beneden komt alvorens beneden te kuisen.

De zware werken; zoals metaal ontroesten, leidingen ontstoppen of olie ontvetten, verwachten een aangepaste installatie. Voor metaal ontroesten heb je nood aan een zandstraal. Dit mengt zich met water en heeft nood aan minstens 130 bar. Leidingen kan met enkel water, maar dan wel met minstens 120 tot 140 bar druk. Alles wat olie ontvetten is heeft nood aan extra chemische producten. Soms is hier een reservoir voor, maar dit is niet altijd het geval.

een hogedrukreiniger is ook zeer praktisch om een zwembad of vuilnisbakken mee te desinfecteren. Gebruik dan een speciale slang om het product aan te brengen; om ver van een elektrische voeding te kunnen werken, is het beter om te kiezen voor een model met een verbrandingsmotor die op stookolie of diesel werkt.

Aangegeven in ‘Bar’ is de werkdruk de kracht waarmee water gespoten wordt. Hoe hoger het aantal Bar, hoe sterker het toestel. Hieronder heb je een kleine indeel tabel. Let op, hoe groter en vuiler iets is hoe meer bar je moet tellen.

Tuinmeubelen / klein werk / fiets 90 tot 110 bar is voldoende
Mountainbike / scooter / auto 110 tot 120 bar is voldoende
Caravan / camper / auto 120 tot 130 bar is voldoende
Terras / Paden / houten schutting 130 tot 150 is voldoende
Boot / Zwembad / Schimmels  + 150 bar is nodig

Hogedrukreiniger met verschillende spuitstukken

Spuitlans: Een standaard lans dat gebruikt wordt bij het reinigen. Deze spietst het water samen op een punt, dat krachtig genoeg moet zijn om vuil los te werken.

Terrasreiniger: Een opzet-stuk speciaal voor terrassen. Dit is een redelijk groot stuk gemaakt voor een platte ondergrond. Hierdoor werkt je hogedrukreiniger net zoals een boenmachine of stofzuiger. Het water blijft ook netjes onder het opzet-stuk.

Vuilfrees: Een speciale lans gemaakt voor hardnekkig vuil los te werken. De werkdruk wordt gebundelt in een roterende puntstraal. Soms is dit één straal, in de beste gevallen zijn dit 2 stralen die elkaar afwisselen. Let goed op, een Vuilfrees zorgt voor verhoogde druk en kan schade aanrichten.

Wasborstel: Een opzetstuk dat het water meer tegenhoudt en eerder werkt als borstel. Hiermee kan je makkelijk wassen en zeep aanbrengen.

Waterslang: Let goed op de lengte van je slang. Gezien je altijd aan elektriciteit verbonden moet blijven kan dit wel van belang zijn bij je keuze.

Rioolreiniger: Een hogedrukreiniger kan ook gebruikt worden om riolen en leidingen proper te spuiten. Dit is altijd een toegevoegde waarde om te hebben.

Hogedrukreinigers maken veel geluid. Hoe zwaarder de motor hoe meer geluid, hoe meer bar hoe meer decibel. Hoewel het design hier ook mee te maken heeft is dit niet hetzelfde als voor een stofzuiger. Omdat een hogedrukreiniger vaak buiten gebruikt wordt is hier veel minder belang aan gehecht.

Een hogedrukreiniger moet ook even opladen alvorens het water eruit spuit. De motor bouwt de waterdruk op om  voldoende druk te voorzien. Dit maakt veel lawaai. Maar geen nood, even later komt het water er wel, met heel veel kracht, uitgespoten. Net zoals een pistool, nooit op mensen mikken!

Hoewel dit de lijst is van beste hogedrukreinigers dat je online kan kopen moet je goed begrijpen dat elke situatie anders is. Deze lijst is opgesteld op basis van online reviews, gepubliceerde artikels, gebruik van DIY, en informatie op het internet – reviews en fabrikanten. Het opstellen van zulke lijsten blijft subjectief aan meningen. Maak je eigen mening, consulter verschillende bronnen.

Zegt jouw buur, ja deze karcher K5 is de beste, maar hij gebruikt die enkel voor de velgen van de auto, dan is dit een zeer subjectieve mening. Hou hier steeds rekening mee.

SOORTEN HOGEDRUKREINIGERS

Vroeger bestond er maar één type hogedrukreiniger. De op benzine aangedreven hogedrukreiniger was de enige echte. Tegenwoordig is er de thuis-variant voor de particulieren. Deze kosten minder en hebben minder druk nodig, zijn bedoeld voor kleine klussen en opkuis-werkjes. Deze zijn op zicht sterk genoeg met een elektrische motor. Industrieel kuisen is nog steeds weggelegd voor modellen op benzine.

Heb je nood aan meer dan 180 bar dan zoek je beter in de industriële machines. Daar vind je de beste hogedrukreinigers terug op basis van prestaties. Let wel op, deze zijn enorm en hebben nood aan een individueel waterreservoir.

ELEKTRISCHE HOGEDRUKREINIGERS

Tegenwoordig zijn de meeste hogedrukreinigers elektrisch. Vroeger was dit het omgekeerde verhaal. Hierdoor zijn ze lichter, makkelijker te gebruiken en duurzaam – in tijd en voor de natuur. Voor elektrische hogedrukreinigers heb je enkel een stopcontact en water nodig.

BENZINE HOGEDRUKREINIGERS

De hogedrukreinigers die op benzine werken zijn vaak niet voor huisgebruik, maar eerder voor industriëel gebruik. Daarom komen ze ook niet voor in onze lijst van beste hogedrukreinigers. Door een ontstekingsmotor te gebruiken bieden ze een hoger vermogen en werkdruk. Deze toestellen zijn geschikt voor zwaar werk, werk dat een elektrische motor niet aan kan. Voor de particulier worden de elektrische modellen aangeraden. Heb je echt zwaar werk te doen dan zoek je best naar een vakman kortbij. Deze hogedrukreinigers zijn veel duurder.

Meer over de geteste Hogedrukreinigers

BESTE HOGEDRUKREINIGER  +150 BAR

KÄRCHER K7 – PREMIUM PLUS

Afhankelijk van het type werk is de Kärcher K7 een all-around godsgeschenk. Kärcher is een bekende naam als men spreekt over industriële toestellen. Ook voor de particulieren of kleine bedrijven is dit een veel voorkomend merk in de markt van hogedrukreinigers. K7 – staat voor de hogedrukreinigers van Kärcher met een watergekoelde motor geschikt voor de meest intensieve en hardnekkige vervuiling te kuisen. Paden, gevels, voertuigen

De Karcher K7 Premium Plus is één van de beste hogedrukreinigers van 2018, alsook van de afgelopen jaren. Het nieuwste model, de Full Home Plus, maakt gebruik van 60° water, heeft een (regelbare) maximale werkdruk van 180 bar. Hierdoor zorgt het voor het losweken van aangekoekt vuil. Ideaal voor kleine klusjes tot het kuisen van het terras. Heb je het budget en zal je deze vaak gebruiken, dan is deze all-around hogedrukreiniger de beste aankoop op de markt.

Hoewel deze hogedrukreiniger er groot en robuust uit ziet is ze zeer beweeglijk en makkelijk te gebruiken. Door de sterke wielen kan je de reiniger makkelijk me t je meetrekken. Toch weegt deze redelijk veel, 20 kg, en is het niet de makkelijkste om op te heffen.

IDEAAL VOOR LANGDURIG GEBRUIK

Met 160 bar maximale werkdruk is de Kärcher K7 ideaal voor allerlei werken, van klein tot groot. De werkdruk is regelbaar, maakt gebruik van 600 liter water per uur, waarmee je zo’n 60 vierkante meter oppervlakte aankan. Met een vermogen van 3000 watt is geen enkele klus te moeilijk.

In tegenstelling tot andere gelijkaardige hogedrukreinigers heeft de Kärcher K7 een watergekoelde inductiemotor en een interne waterfilter. Dit zorgt ervoor dat je toestel minder belast wordt tijdens het presteren op hoge waarden. Weet je op voorhand dat je de hogedrukreiniger vaak zal gebruiken dan geeft je beter iets meer uit voor het juiste toestel. Daarnaast biedt Kärcher 5 jaar garantie op hun toestellen, mits je deze registreert op hun website.

Daarnaast zijn er nog verschillende versies van de K7 beschikbaar:
K7 Compact – Weegt minder & is draagbaar – werkdruk tot 160 bar

Voordelen:

 • Geschikt voor alle klussen
 • Lange waterslang 10m
 • Regelbare werkdruk
 • Chemische producten reservoir
 • Kwaliteit materiaal

Nadelen:

 • Redelijk zwaar voor kleine klussen
 • Relatief duur

HOGEDRUKREINIGER TOT 150 BAR

KÄRCHER – K5 FULL PREMIUM PLUS

K5 hogedrukreinigers zijn een iets zwakkere versie van de voordien vermelde Kärcher K7. Binnen het gamma is K5 het op één na sterkste vermogen. Deze hogedrukreiniger is geschikt voor het regelmatig reinigen van gemiddelde vervuiling. Dit wil zeggen; voertuigen, muren, paden, muurtjes, stenen, hout, enz. Let wel op, regelmatig reinigen wil niet zeggen één keer per 10 jaar. Heb je een vuil terras dan stap je beter over op de K7 variant.

Deze Kärcher is voor ons de perfecte hogedrukreiniger binnen het 150 bar gamma. Eens boven 150 bar spreekt men van hoge prestatie reinigers. De Kärcher K5 is eerder bedoelt voor de algemene gebruiker die slechts enkele keren per jaar de basis oppervlakten zal kuisen.

De Kärcher K5 Premium staat op deze lijst van beste hogedrukreinigers van 2018 door zijn polyvalent gebruik. Met een regelbare werkdruk van 145 bar is de reiniger geschikt voor klein tot middelgroot gebruik. De wateropbrengst van 500 liter per uur zorgt opnieuw voor een sterke statistiek. De K5 heeft een reinigingscapaciteit van 40 m2 per uur.

Door het simpele maar sterke ontwerp en de ingebouwde wielen is de Kärcher zeer beweeglijk. Een slang van 8 meter is zeer voordelig. Bovenop al deze factoren komt het voordeel van hun ‘Quick Connect’ systeem. Zo kan je zeer makkelijk van opzet stuk wisselen. Let op, niet alle accessoires van Kärcher zijn inbegrepen in het pakket. Naast een Vario-power spuitlans heb je ook een vuilfrees. Het aparte toevoer voor schoonmaakproducten is ook een pluspunt. Zoals vermeld in de K7 beschikt ook de K5 over een watergekoelde inductiemotor.

Persoonlijk hebben we een voorkeur voor de K5 als het gaat om de beste hogedrukreiniger. De K5 is bijna even krachtig en geniet van veel voordelen, als niet evenveel als de K7. Toch zijn de kwaliteiten iets lager en komt deze dus na de K7 op de lijst van beste hogedrukreinigers van 2018.

UITVERKOZEN TOT “BESTE UIT DE TEST – CONSUMENTENBOND

“De meegeleverde Home Kit bestaat uit de T 350 oppervlaktereiniger en 1 liter steenreiniger voor betere reinigingsresultaten rondom het huis. Met de 3-in-1 Multi Jet spuitlans kunt u verschillende straalsoorten en de reinigingsmiddelmodus eenvoudig instellen door aan de lans te draaien, zonder van spuitlans te wisselen. U kunt de ingestelde druk controleren op de LCD-scherm van het hogedrukpistool en aanpassen met de +/– knoppen. Voor maximale controle op elk oppervlak. Het hogedrukpistool is binnen handbereik en kan samen met de spuitlans worden weggezet bij korte pauzes in het reinigen. Met de inschuifbare telescopische handgreep kan het apparaat eenvoudig worden verplaatst en compact worden opgeborgen. En met het eenvoudig te bereiken Plug ‘n’ Clean-systeem kunt u in een handbeweging het reinigingsmiddel wisselen en tegelijkertijd het vulpeil controleren. De hogedrukreiniger heeft ook een lager zwaartepunt, een praktisch slangoprolsysteem en een stevige basis die ook kan worden gebruikt als tweede handgreep.”

HOGE WATEROPBRENGST

NILFISK – C135.1-8 PAD

De beste hogedrukreiniger hoeft niet altijd van het merk Kärcher te zijn. Als alternatief voor Kärcher is er ook het merk Nilfisk. Het populairste/bestverkochte toestel van deze Deense fabrikant is de C135.1-8. Dit apparaat heeft een regelbare werkdruk van 140 bar, een wateropbrengst van 500 liter per uur. Goed voor zo’n 40 vierkante meter per uur, een goed alternatief op de Kärcher K5.

Het grote voordeel van de Nilfisk hogedrukreiniger is de toevoeging van onderdelen en accessoires. Daar waar men bij Kärcher bijkomende stukken moet bestellen is alles inbegrepen. Naast de 9 meter lange waterslang, een rioolreiningsslang, een terrasreiniger, een wasborstel, een vuilfrees ontvang je nog enkele andere kopstukken. Ook kwa kwaliteit moet Nilfisk niet onderdoen aan Kärcher.

COMPACTE DRAAGBARE DRUKREINIGER

KÄRCHER – K3 CAR & HOME

Bijna elke hogedrukreiniger zal de klus klaren om je auto te kuisen. Een auto wassen duurt plots maar 15 minuten. Iedereen weet het en iedereen wil het. Toch moet men goed opletten. Neem een hogedrukreiniger met een te hoge werkdruk en je neemt het risico de verf van je auto te belasten. Daarnaast is het mogelijk dat andere onderdelen van je auto schade ondervinden.

Om deze personen te voorzien van een ideaal toestel komt Kärcher met de K3 Car & Home uitrusting. Deze is de beste hogedrukreiniger voor kleine schoonmaakwerken, en niet enkel voor de auto. Hoewel ze slechts 5kg weegt beschikt de reiniger over 120 bar regelbare werkdruk. Met een watercapaciteit van 380 liter per uur kan je makkelijk 20 vierkante meter schoonmaken. Zelf al is deze licht, het beschikt over wieltjes en een 5 meter lange slang. Zo kan je nog steeds overal aan.

De K3 Car wordt ook geleverd met een hele set van accessoires. Zo is een vuilfrees, Vario power lans, T-Racer, wasborstel en schuimsproeier inbegrepen in de aankoop. De hogedrukreiniger weegt slechts 5 kg. Ideaal om de auto (en veel meer) te wassen.

GOEDKOPE/BUDGET HOGEDRUKREINIGER

EUROM – FORCE 2000 PLUS

Er zijn meer dan genoeg hogedrukreinigers op de markt die zullen voldoen aan uw behoefte. Voor het merk Kärcher betaal je makkelijke enkele euro’s meer omdat hun naam bekend staat voor beste industriële hogedrukreinigers. Toch zijn zij niet de enige met een goed ontworpen reiniger.

De Eurom Force 2000 plus is een zeer betaalbare en sterke hogedrukreinger voor regelmatig gebruik. Niet te duur, maar wel duurzaam. Met deze hogedrukreiniger kan je even door. Het toestel kost rond de € 100, maar komt kwa kracht en kaliteit toch in de buurt van hogedrukreinigers in een hogere prijsklasse.

Kwaliteitsgewijs is alles aanwezig. De Force 2000 plus heeft 150 bar werkdruk ter beschikking, deze is wel niet regelbaar. Hiermee is het toestel ideaal voor buitenshuis kuisen van je fiets, auto, tuingereedschap, maar ook muren tegels en terrassen. De reiniger kan grote oppervlakken in één keer aan, iets wat niet zal lukken met de kleinere Kärcher modellen.

Op basis van vermogen of waterverbruik moet de Force 2000 plus niet onderdoen aan de concurrenten. Met 2000 watt scoren we iets lager dan de rest, ook het waterverbruik is iets lager dan het gemiddelde. Met 400 liter per uur wordt er nog steeds genoeg water gebruikt om de oprit of het terras te kuisen. Het grote voordeel van de Eurom Force is het gewicht. Met slechts 10 kilo is het een pak lichter dan de stevigere Kärchers. Daarnaast is de prijs ook uw beste vriend. Gezien het om een minder bekend merk gaat is de prijs ook wat lager dan het gemiddelde.

Daarnaast heeft de Eurom nog enkele voor- en nadelen. Een 5m slang is niet ideaal, maar de reiniger heeft wieltjes dus dit wordt gecompenseerd. Ook is er een waterfilter aanwezig, gezien men vaak gebruikt maakt van regenwater is dit een zeer handige bonus.

De Eurom Force 2000 plus maakt ook gebruik van een roterende vuilfrees. Dit wil zeggen dat 2 waterbronnen al draaiend het oppervlak bespuiten. Op deze manier zorgt men voor de beste bestraling voor vastgekoekt vuil. De afwisselende waterbronnen zorgen ervoor dat de kleine vuiltjes ook weggespoten worden

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.