We gaan op zoek naar de beste hogedrukreiniger voor thuis. Hogedrukreinigers zijn al langer gekend als de ideale tool voor het zware kuiswerk. Het grote voordeel aan een goede hogedrukreiniger is dat de waterdruk al het werk doet. Zo hoef je nadien enkel af te werken en op te ruimen. Voor kleine werkjes gebruik je best een reiniger met minder dan 150 bar. Voor zwaar werk gebruik je één met meer dan 150 bar.

Net zoals Kodak wordt een hogedrukreiniger vaak een Kärcher genoemd. Dit is vooral het geval in België waar dit merk de markt volledig in handen heeft. Omdat we hier spreken over een lijst van de beste hogedrukreinigers is het merk niet van belang, wel de specs.

TOP 5 – Beste hogedrukreiniger 2021

POWERPLUS POWXG90420

Powerplus is een minder gekend merk. Toch komen ze met een zeer goede hogedrukreiniger op de markt. Betaalbaar, kwalitatief en krachtig. Ook het ontwerp doet denken aan de Nilfisk modellen. Toch verkiezen we de Powerplus omdat je meer krijgt voor je geld. Dit model is krachtiger, met enkele extra voordelen. Meer vermogen en meer werkdruk. Enkel de wateropbrengst is wat lager. Dit toestel is ideaal voor mensen met een lager budget. Het voldoet helemaal aan de eigen van de allendaagse gebruiker.

Met de POWXG90420 haal je een toestel van 170 bar met regelbare waterdruk. Eén uur reinigen gebruikt zo tot 450 liter water dat je kan mengen met reinigingsmiddelen. Hiervoor is een speciaal reservoir voorzien. Ook de lengte van de slang (8m) is meer dan in orde. Als bijgeleverde accessoires krijg je een rioolslang, spuitlans, terrasreiniger en vuilfrees. Het enige nadeel is de kwaliteit van de gebruikte materialen. Tegenover de Kärchers voelt dit toestel wat goedkoop aan, alsof het snel kan afbreken. Toch moet er vermeld worden dat dit niet vaak tegenkomen. Ook in online reviews van gebruikers wordt er niet geklaagd over kwaliteit.

“Beste prijs / kwaliteit hogedrukreiniger”

Kärcher – K5 Premium plus

Deze Kärcher is voor ons de perfecte hogedrukreiniger binnen het 150 bar gamma. Eens boven 150 bar spreekt men van hoge prestatie reinigers. De Kärcher K5 is eerder bedoelt voor de algemene gebruiker die slechts enkele keren per jaar de basis oppervlakten zal kuisen. Je kan hiermee het meeste doen maar de zware klussen zullen veel langer duren. Dit is geen warmwatertoestel, toch kan je water tot 40° gebruiken om te reinigen. Op maximale capaciteit verbruik je tot 500 liter water per uur. De slang is 8 meter lang, langer dan de meeste andere merken. De K5 is ook heel wat kleiner (niet lichter) dan de PowerPlus, wat toch wel een voordeel is als je beperkte ruimte hebt.

Dit toestel heeft een regelbare waterdruk en kan dus ook kleine klussen aan. Met een te hoge werkdruk kan je schade aanrichten. Het regelen van werkdruk is dus een groot voordeel. Daarnaast komt het met heel wat bijgeleverde accessoires waarmee je met één toestel genoeg hebt voor alle reinigingsklussen op en rond je huis. Dit toestel heeft een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding. Toch blijft het met € 350 een degelijke aankoop. Heb je een lager budget dan is de bovenstaande Powerplus een goed alternatief.

“Beste hogedrukreiniger 2021 tot 150 bar”

Kärcher – K7 Premium plus

De Karcher K7 Premium Plus is de beste hogedrukreinigers voor algemeen gebruik rond het huis, terras, dak en tuin. Het nieuwste model, de Full Home Plus, maakt gebruik van 60° (warm) water, heeft een (regelbare) waterdruk en een werkdruk van 180 bar. Hierdoor zorgt het voor het losweken van aangekoekt vuil. Ideaal voor kleine klusjes tot het kuisen van het terras.

Met een vermogen van 3000 Watt is dit ook één van de krachtigste hogedrukreinigers op deze lijst ‘beste hogedrukreinigers 2021’. Tegenover de K5 (2100 Watt) is dit toch heel wat krachtiger. Naast het warme water kan je ook reinigingsmiddelen toevoegen, hiervoor heb je een apart reservoir. Door de kracht en wateropbrengst kan je met deze Kärcher tot 60 m² per uur reinigen. Hiermee verbruik je wel 600 liter water per uur. Met een slang van 10 meter kom je ook niet veel tekort.

“Beste hogedrukreiniger +150 bar”

Kärcher – K3 home & Car

Je auto reinigen? Bijna elke hogedrukreiniger zal de klus klaren. Een auto wassen duurt plots maar 15 minuten. Toch opletten. Een hogedrukreiniger met een te hoge werkdruk neemt de verf van je auto. Daarom moet je goed kijken naar de werkdruk en wateropbrengst. Met de K3 heb je genoeg voor alle kleine werkjes rond het huis. Het is ook budgetvriendelijker dan de K5. Het grote voordeel aan dit toestel is dan ook het gewicht. Met 5 kg, in vergelijking met 15 tot 20 op andere modellen heb je een zeer draagbare hogedrukreiniger. De slang is slechts 6 meter dus je moet wel dichtbij kunnen gaan. Ook heb je een reservoir voor reinigingsmiddelen te mengen met het water.

Deze Kärcher K3 heeft slechts 120 bar werkdruk en een wateropbrengst van 380 liter. Dit toestel is niet bedoelt voor intensief gebruik. Ja, je kan er je terras mee reinigen en dergelijke maar het beperkte vermogen (1600 W) zorgt ook voor beperkt gebruik. Dankzij de home & car kit heb je ook heel wat accessoires om het werk makkelijker te maken. Dankzij de Kärcher full control heb je ook keuze in werkdruk. Kleine klusjes worden best aan een laag bar uitgevoerd.

“Beste compacte hogedrukreiniger”

BOSCH UNIVERSAL AQUATAK 135

Een zeer kwalitatief alternatief op de Kärcher is de Aquatak van Bosch. Dit toestel is compact en zeer makkelijk in gebruik. Het ontwerp zorgt ervoor dat jij als gebruiker geen last zal ondervinden. Sterk robust ontwerp, 5 kg licht, redelijk compact en een lange slang (7 meter) voor gebruik van op afstand. Ook onder de motorkap vinden we redelijk goede cijfers, hoewel Kärcher en Powerplus iets beter scoren. Het toestel is beschikbaar in 130 of 135 bar, heeft een wateropbrengst van 410 liter verbonden aan 1900 watt. Het water kan voorverwarmd worden tot 40°, al moet je dit zelf doen. Het toestel zelf heeft geen verwarmfunctie.

Daarnaast lijkt dit toestel zeer veel op de Karcher K4, het model tussen de K3 en K5 dat we hierboven bespreken. Omdat de prijs van de Bosch iets lager ligt kan deze nog net een plaats innemen in deze lijst van beste hogedrukreinigers van 2021. Hoewel de Aquatak enkele voordelen kan bieden zijn zowel de K5 als de Powerplus een betere keuze. De K5 is wel duurder, dus als budget een belangrijke factor is dan kies je best voor de Powerplus.

EXTRA: BOSCH FONTUS MOBIEL

Door het hoge verbruik, zowel van energie als water, heeft een hogedrukreiniger bijna altijd een toevoer nodig. Toch bestaan er nu ook hogedrukreinigers op batterij. Deze hebben een nood aan hoge kwaliteit of je kan bijna niets aanvangen met het toestel. En hier blinken er opnieuw twee merken uit – Bosch en Kärcher. De beste draadloze hogedrukreiniger, of hogedrukreiniger op batterij, is de Bosch Fontus. Dit model wordt ook met kabel verkocht. Het model zonder kabel is wel veel minder krachtig, wat normaal is.

Een teleurstellende 15 bar is voorlopig iets waar we mee moeten leven. Dit is ongeveer twee tot drie maal zo sterk als de druk van de waterleiding. Het is zeker voldoende om kleine klussen, auto of fiets wassen, op te klaren. Toch is het net te weinig om grondige reinigingstaken uit te voeren. Het toestel heeft wel een batterij en een waterreservoir, het is dus nog steeds beter dan met de hand wassen. Daarbij kan je op plaatsen geraken waar geen elektriciteit of water is, toch een zeer groot voordeel. Let op, dit type toestel kost voorlopig nog redelijk veel.

“Beste hogedrukreiniger op batterij”

Let op:

Let goed op! Sommige ondergronden of materialen zijn zwakker dan andere. Gebruik je een hogedrukreiniger dat te sterk is dan neem je risico op schade. Gebruik je één dat te zwak is dan zal het resultaat teleurstellend zijn. Eens de klus geklaard is, met het juiste toestel, dan zal je zeer tevreden zijn. Gebruik maken van de beste hogedrukreinigers is hemels. Kijk even mee op /r/powerwashingporn (Veilige link).

Wat heb je nodig:

 • Basis: Tuinslang & wateraansluiting
 • Extra gereedschap: De juiste borstel en accessoires
 • Optioneel: Kuismiddel – chemisch of (liefst) bio
 • Hersenen: Een hogedrukreiniger kan echt pijn doen. Let goed op!

De beste hogedrukreinigers doorgelicht

Beste hogedrukreiniger  +150 bar

Afhankelijk van het type werk is de Kärcher K7 een all-around godsgeschenk. Kärcher is een bekende naam als men spreekt over industriële toestellen. Ook voor de particulieren of kleine bedrijven is dit een veel voorkomend merk in de markt van hogedrukreinigers. K7 – staat voor de hogedrukreinigers van Kärcher met een watergekoelde motor geschikt voor de meest intensieve en hardnekkige vervuiling te kuisen. Paden, gevels, voertuigen

De Karcher K7 Premium Plus is één van de beste hogedrukreinigers van 2018, alsook van de afgelopen jaren. Het nieuwste model, de Full Home Plus, maakt gebruik van 60° water, heeft een (regelbare) maximale werkdruk van 180 bar. Hierdoor zorgt het voor het losweken van aangekoekt vuil. Ideaal voor kleine klusjes tot het kuisen van het terras. Heb je het budget en zal je deze vaak gebruiken, dan is deze all-around hogedrukreiniger de beste aankoop op de markt.

Hoewel deze hogedrukreiniger er groot en robuust uit ziet is ze zeer beweeglijk en makkelijk te gebruiken. Door de sterke wielen kan je de reiniger makkelijk me t je meetrekken. Toch weegt deze redelijk veel, 20 kg, en is het niet de makkelijkste om op te heffen.

Voordelen:

 • Geschikt voor alle klussen
 • Lange waterslang 10m
 • Regelbare werkdruk
 • Chemische producten reservoir
 • Kwaliteit materiaal

Nadelen:

 • Redelijk zwaar voor kleine klussen
 • Relatief duur

Ideaal voor langdurig gebruik

Met 160 bar maximale werkdruk is de Kärcher K7 ideaal voor allerlei werken, van klein tot groot. De werkdruk is regelbaar, maakt gebruik van 600 liter water per uur, waarmee je zo’n 60 vierkante meter oppervlakte aankan. Met een vermogen van 3000 watt is geen enkele klus te moeilijk.

In tegenstelling tot andere gelijkaardige hogedrukreinigers heeft de Kärcher K7 een watergekoelde inductiemotor en een interne waterfilter. Dit zorgt ervoor dat je toestel minder belast wordt tijdens het presteren op hoge waarden. Weet je op voorhand dat je de hogedrukreiniger vaak zal gebruiken dan geeft je beter iets meer uit voor het juiste toestel. Daarnaast biedt Kärcher 5 jaar garantie op hun toestellen, mits je deze registreert op hun website.

Daarnaast zijn er nog verschillende versies van de K7 beschikbaar:
K7 Compact – Weegt minder & is draagbaar – werkdruk tot 160 bar

Hogedrukreiniger tot 150 bar

K5 hogedrukreinigers zijn een iets zwakkere versie van de voordien vermelde Kärcher K7. Binnen het gamma is K5 het op één na sterkste vermogen. Deze hogedrukreiniger is geschikt voor het regelmatig reinigen van gemiddelde vervuiling. Dit wil zeggen; voertuigen, muren, paden, muurtjes, stenen, hout, enz. Let wel op, regelmatig reinigen wil niet zeggen één keer per 10 jaar. Heb je een vuil terras dan stap je beter over op de K7 variant.

Deze Kärcher is voor ons de perfecte hogedrukreiniger binnen het 150 bar gamma. Eens boven 150 bar spreekt men van hoge prestatie reinigers. De Kärcher K5 is eerder bedoelt voor de algemene gebruiker die slechts enkele keren per jaar de basis oppervlakten zal kuisen.

De Kärcher K5 Premium staat op deze lijst van beste hogedrukreinigers van 2018 door zijn polyvalent gebruik. Met een regelbare werkdruk van 145 bar is de reiniger geschikt voor klein tot middelgroot gebruik. De wateropbrengst van 500 liter per uur zorgt opnieuw voor een sterke statistiek. De K5 heeft een reinigingscapaciteit van 40 m2 per uur.

Door het simpele maar sterke ontwerp en de ingebouwde wielen is de Kärcher zeer beweeglijk. Een slang van 8 meter is zeer voordelig. Bovenop al deze factoren komt het voordeel van hun ‘Quick Connect’ systeem. Zo kan je zeer makkelijk van opzet stuk wisselen. Let op, niet alle accessoires van Kärcher zijn inbegrepen in het pakket. Naast een Vario-power spuitlans heb je ook een vuilfrees. Het aparte toevoer voor schoonmaakproducten is ook een pluspunt. Zoals vermeld in de K7 beschikt ook de K5 over een watergekoelde inductiemotor.

Persoonlijk hebben we een voorkeur voor de K5 als het gaat om de beste hogedrukreiniger. De K5 is bijna even krachtig en geniet van veel voordelen, als niet evenveel als de K7. Toch zijn de kwaliteiten iets lager en komt deze dus na de K7 op de lijst van beste hogedrukreinigers van 2018.

Uitverkozen tot “Beste Uit De Test – Consumentenbond

“De meegeleverde Home Kit bestaat uit de T 350 oppervlaktereiniger en 1 liter steenreiniger voor betere reinigingsresultaten rondom het huis. Met de 3-in-1 Multi Jet spuitlans kunt u verschillende straalsoorten en de reinigingsmiddelmodus eenvoudig instellen door aan de lans te draaien, zonder van spuitlans te wisselen. U kunt de ingestelde druk controleren op de LCD-scherm van het hogedrukpistool en aanpassen met de +/– knoppen. Voor maximale controle op elk oppervlak. Het hogedrukpistool is binnen handbereik en kan samen met de spuitlans worden weggezet bij korte pauzes in het reinigen. Met de inschuifbare telescopische handgreep kan het apparaat eenvoudig worden verplaatst en compact worden opgeborgen. En met het eenvoudig te bereiken Plug ‘n’ Clean-systeem kunt u in een handbeweging het reinigingsmiddel wisselen en tegelijkertijd het vulpeil controleren. De hogedrukreiniger heeft ook een lager zwaartepunt, een praktisch slangoprolsysteem en een stevige basis die ook kan worden gebruikt als tweede handgreep.”

Compacte draagbare drukreiniger

Bijna elke hogedrukreiniger zal de klus klaren om je auto te kuisen. Een auto wassen duurt plots maar 15 minuten. Iedereen weet het en iedereen wil het. Toch moet men goed opletten. Neem een hogedrukreiniger met een te hoge werkdruk en je neemt het risico de verf van je auto te belasten. Daarnaast is het mogelijk dat andere onderdelen van je auto schade ondervinden.

Om deze personen te voorzien van een ideaal toestel komt Kärcher met de K3 Car & Home uitrusting. Deze is de beste hogedrukreiniger voor kleine schoonmaakwerken, en niet enkel voor de auto. Hoewel ze slechts 5kg weegt beschikt de reiniger over 120 bar regelbare werkdruk. Met een watercapaciteit van 380 liter per uur kan je makkelijk 20 vierkante meter schoonmaken. Zelf al is deze licht, het beschikt over wieltjes en een 5 meter lange slang. Zo kan je nog steeds overal aan.

De K3 Car wordt ook geleverd met een hele set van accessoires. Zo is een vuilfrees, Vario power lans, T-Racer, wasborstel en schuimsproeier inbegrepen in de aankoop. De hogedrukreiniger weegt slechts 5 kg. Ideaal om de auto (en veel meer) te wassen.

Hogedrukreinigers vergelijken

reiniger-voor-terras-hogedruk

Hogedrukreiniger kopen,
waarop moet ik letten

Om de juiste of beste hogedrukreiniger te kiezen voor uw gebruik is het nodig om waterdruk (bar) te begrijpen. Dit is de kracht of druk op het water wanneer deze uit de spuit komt. Hoe hoger het aantal hoe krachtiger de straal en hoe meer vuil het kan ruimen. Let op, te veel druk kan schade veroorzaken! Een fiets of tuinmeubel schoonmaken zal voldoen met 100 tot 120 bar en 300 tot 400 liter water per uur. Wil je een terras proper maken dan voldoet een hogedrukreiniger van maximaal 120 bar en 450 liter per uur.

Een groot terras, de gevel of paden alsook muren zijn te reinigen met 120 tot 140 bar. De waterlast moet hier minstens 450 tot 550 liter per uur bevatten. Begin ook altijd aan de bovenkant! Zo ben je zeker dat het hoogste vuil eerst naar beneden komt alvorens beneden te kuisen. Een goede hogedrukreiniger heeft ook enkele accessoires om dit makkelijker te maken.

De zware werken; zoals metaal ontroesten, leidingen ontstoppen of olie ontvetten, verwachten een aangepaste installatie. Voor metaal ontroesten heb je nood aan een zandstraal. Dit mengt zich met water en heeft nood aan minstens 130 bar. Leidingen kan met enkel water, maar dan wel met minstens 120 tot 140 bar druk. Alles wat olie ontvetten is heeft nood aan extra chemische producten. Soms is hier een reservoir voor, maar dit is niet altijd het geval.

een hogedrukreiniger is ook zeer praktisch om een zwembad of vuilnisbakken mee te desinfecteren. Gebruik dan een speciale slang om het product aan te brengen; om ver van een elektrische voeding te kunnen werken, is het beter om te kiezen voor een model met een verbrandingsmotor die op stookolie of diesel werkt.

Daarnaast is het ook belangrijk om een lange tuinslang te hebben, of toch één die van de kraan tot de klus kan gaan. Dit zit niet inbegrepen bij een hogedrukreiniger en is een aparte aankoop. Lees meer over tuinslangen in onze top 5 tuinslangen. Meer reinigingstoestellen vind je in de categorie ‘huishouden’.

Hogedrukreinger & werkdruk

Aangegeven in ‘Bar’ is de werkdruk de kracht waarmee water gespoten wordt. Hoe hoger het aantal Bar, hoe sterker het toestel. Hieronder heb je een kleine indeel tabel. Let op, hoe groter en vuiler iets is hoe meer bar je moet tellen.

Tuinmeubelen / klein werk / fiets 90 tot 110 bar is voldoende
Mountainbike / scooter / auto 110 tot 120 bar is voldoende
Caravan / camper / auto 120 tot 130 bar is voldoende
Terras / Paden / houten schutting 130 tot 150 is voldoende
Boot / Zwembad / Schimmels  + 150 bar is nodig

 

Ook Brico ‘Plan-It’ raadt aan boven de 120 bar te gaan voor een correct resultaat.

Hoge of lage wateropbrengst

Wateropbrengst is de hoeveelheid water dat per uur gebruikt wordt door de hogedrukreiniger. Enerzijds heb je dus de werkdruk of bar, anderzijds de wateropbrengst. De beste hogedrukreiniger hebben voor beide een hoog vermogen. Een reiniger met gelijke werkdruk maar een hogere wateropbrengst zal dus meer reinigend vermogen hebben. Dit is zeer belangrijk om de beste hogedrukreinger uit te kiezen voor uw reinigingstaak. Want een hoge werkdruk wil dus niet altijd zeggen dat het beter zal reinigen. Een voorbeeld:

 • HR 1: werkdruk 150 bar – opbrengst 10 liter / minuut = 150*10= 1500
 • HR 2: werkdruk 125 bar – opbrengst 20 liter / minuut = 125*20= 2500

HR 2 heeft dus een beter reiningsvermogen dan HR 1. Heb je toch een hoge werkdruk nodig, dan is 150 bar de beste uitkomst. Kijk je naar het algemeen reinigingsvermogen dan is HR 2 een betere keuze. Zo merk je al snel dat beide aspecten van belang zijn en dat de keuze van de beste hogedrukreiniger afhangt van het gebruik!

Koud en warm water

Een hogedrukreinger werkt meestal op koud water. Er zijn ook heel wat hogedrukreingers dat met warm water kunnen werken. Deze komen vaak voor bij zware reinigingsklussen. Dit soort hogedrukreiniger heeft een verwarmingsfunctie om het water te verwarmen. Dit wil ook zeggen dat er een bijhorend waterreservoir is om dit water voor te verwarmen.

Het is ook mogelijk om een hogedrukreiniger op koud water met warm water te voeden. Zo haal je ongeveer hetzelfde effect als een hogedrukreiniger op warm water. Dit is enerzijds niet aangeraden omdat de meeste toestellen hier niet voor gemaakt zijn. Ga je voor een kwalitatief merk dan is er meestal een mogelijkheid om het toestel te voeden met water tot 60° C. Uiteraard moet dit uitdrukkelijk vermeld staan in de handleiding of de specificaties.

 • 0-50° particulier, thuis reinigen
 • 60-80° professioneel gebruik

Hogedrukreiniger met zeep of chemicaliën

Ook het reinigen met een reinigingsmiddel is mogelijk. Deze toestellen zijn iets duurder en uitgerust met een reservoir voor zeep of andere reiningsmiddelen. Tijdens het sproeien wordt dit gemengd met het water om zo een reinigend effect op de ondergrond te hebben. Dit is een zeer handige functie maar is niet altijd nodig. Met de juiste werkdruk en wateropbrengst geraak je al zeer ver. Toch blijft dit handig voor grote taken zoals het reinigen van het terras of oprit. Let goed op de gekozen reiningsmiddelen, deze mogen niet bijtend zijn of ze kunnen schade aanrichten aan de hogedrukreiniger.

Hogedrukreiniger met accessoires en spuitstukken

Spuitlans: Een standaard lans dat gebruikt wordt bij het reinigen. Deze spietst het water samen op een punt, dat krachtig genoeg moet zijn om vuil los te werken.

Terrasreiniger: Een opzet-stuk speciaal voor terrassen. Dit is een redelijk groot stuk gemaakt voor een platte ondergrond. Hierdoor werkt je hogedrukreiniger net zoals een boenmachine of stofzuiger. Het water blijft ook netjes onder het opzet-stuk.

Vuilfrees: Een speciale lans gemaakt voor hardnekkig vuil los te werken. De werkdruk wordt gebundelt in een roterende puntstraal. Soms is dit één straal, in de beste gevallen zijn dit 2 stralen die elkaar afwisselen. Let goed op, een Vuilfrees zorgt voor verhoogde druk en kan schade aanrichten.

Wasborstel: Een opzetstuk dat het water meer tegenhoudt en eerder werkt als borstel. Hiermee kan je makkelijk wassen en zeep aanbrengen.

Waterslang: Let goed op de lengte van je slang. Gezien je altijd aan elektriciteit verbonden moet blijven kan dit wel van belang zijn bij je keuze.

Rioolreiniger: Een hogedrukreiniger kan ook gebruikt worden om riolen en leidingen proper te spuiten. Dit is altijd een toegevoegde waarde om te hebben.

Hogedrukreinigers maken veel geluid. Hoe zwaarder de motor hoe meer geluid, hoe meer bar hoe meer decibel. Hoewel het design hier ook mee te maken heeft is dit niet hetzelfde als voor een stofzuiger. Omdat een hogedrukreiniger vaak buiten gebruikt wordt is hier veel minder belang aan gehecht.

Een hogedrukreiniger moet ook even opladen alvorens het water eruit spuit. De motor bouwt de waterdruk op om  voldoende druk te voorzien. Dit maakt veel lawaai. Maar geen nood, even later komt het water er wel, met heel veel kracht, uitgespoten. Net zoals een pistool, nooit op mensen mikken!

In deze lijst beste hogedrukreingers 2021 kom je heel wat kwalitatieve toestellen tegen. Ook voorzien we de lezer van enkele goedkope hogedrukreinigers omdat (1) het soms niet nodig is om de allerbeste hogedrukreiniger te kopen en omdat (2) niet iedereen het budget hiervoor heeft. Een goedkope hogedrukreiniger heeft ook zijn voordelen en dus moet hier ook plaats voor zijn op de markt.

Koop je een goedkope hogedrukreiniger voor de prijs, dan moet je ook wel goed op het verbruik letten. Hogedrukreinigers verbruiken (veel) water en stroom, iets dat bijgerekend moet worden bij de aankoopprijs. Goedkoop aankopen wil niet zeggen dat je op lange termijn de juiste keuze maakt. Gemiddeld kost een hogedrukreiniger 1 tot 2 euro in verbruik per uur. Het verbruik hangt voornamelijk af van de wateropbrengst. Daar waar een tuinslang 100 liter per uur gebruikt zit je met de goede hogedrukreinigers makkelijk aan 300 tot 500 liter per uur.

draagbare-hogedrukreiniger

Soorten hogedrukreinigers

Vroeger bestond er maar één type hogedrukreiniger. De op benzine aangedreven hogedrukreiniger was de enige echte. Tegenwoordig is er de thuis-variant voor de particulieren. Deze kosten minder en hebben minder druk nodig, zijn bedoeld voor kleine klussen en opkuis-werkjes. Deze zijn op zicht sterk genoeg met een elektrische motor. Industrieel kuisen is nog steeds weggelegd voor modellen op benzine.

Heb je nood aan meer dan 180 bar dan zoek je beter in de industriële machines. Daar vind je de beste hogedrukreinigers terug op basis van prestaties. Let wel op, deze zijn enorm en hebben nood aan een individueel waterreservoir.

Elektrische hogedrukreinigers

Tegenwoordig zijn de meeste hogedrukreinigers elektrisch. Vroeger was dit het omgekeerde verhaal. Hierdoor zijn ze lichter, makkelijker te gebruiken en duurzaam – in tijd en voor de natuur. Voor elektrische hogedrukreinigers heb je enkel een stopcontact en water nodig.

Benzine hogedrukreinigers

De hogedrukreinigers die op benzine werken zijn vaak niet voor huisgebruik, maar eerder voor industriëel gebruik. Daarom komen ze ook niet voor in onze lijst van beste hogedrukreinigers. Door een ontstekingsmotor te gebruiken bieden ze een hoger vermogen en werkdruk. Deze toestellen zijn geschikt voor zwaar werk, werk dat een elektrische motor niet aan kan. Voor de particulier worden de elektrische modellen aangeraden. Heb je echt zwaar werk te doen dan zoek je best naar een vakman kortbij. Deze hogedrukreinigers zijn veel duurder.

Hogedrukreiniger op batterij

Tot enkele jaren geleden was het onmogelijk om een goede hogedrukreiniger met een batterij te hebben. Het verbruik van het toestel en de nood aan een watertoevoer zorgden ervoor dat dit gewoonweg onmogelijk was. Nu, sinds kort, zijn de draagbare hogedrukreinigers aan een opmars begonnen. Door verbeteringen in batterijen, en een efficiënter toestel te bouwen, is het nu zeer mogelijk om een hogedrukreiniger op batterij te kopen. Hierbij moet je wel begrijpen dat ze veel minder performant zijn en geen grote reinigingsklussen aan kunnen. Voorlopig zijn ze enkel goed voor een auto of fiets mee te wassen. Een terras afspuiten kan maar hardnekkig vuil zal niet verwijderd worden. Je hebt ondertussen draagbare hogedrukreinigers op batterij tot 30 bar.

Bekendste hogedrukreiniger merken

Karcher hogedrukreingers

Kärcher is één van de bekendste merken van hogedrukreinigers. Zo veel zelfs dat in België een hogedrukreiniger een Kärcher genoemd wordt. Met Kärcher koop je kwaliteit voor lange termijn. Ook hebben ze een hogedrukreiniger voor elke situatie. De Kärcher 2 is de kleinste, de 7 is de grootste. Alle modellen die zich tussen deze twee extremen bevinden zijn speciaal gemaakt voor specifieke taken. Zo weet je bijvoorbeeld dat de Karcher 3 voor de auto en kleine klussen is, daar waar de Kärcher 5 eerder dient voor alles op en rond het huis. Ga je echt hardnekkig vuil wegwerken dan heb je genoegen aan de sterke Kärcher 7.

Bosch hogedrukreinigers

Ook Bosch heeft een gamma aan kwalitatieve hogedrukreinigers. Deze zijn meestal iets duurder maar presteren minstens even goed als de bovenstaande Kärchers.

Eurom

De hogedrukreinigers van Eurom zijn gelijkaardig aan die van Nilfisk; iets minder gekend, iets minder performant, nog steeds meer dan degelijke kwaliteit en een gelijkaardige prijs. Sommige modellen zijn wat goedkoper maar de prijs / kwaliteit verhouding is hoger bij modellen zoals Kärcher of Bosch. Toch wil dit niet zeggen dat je deze modellen niet moet kopen, elk merk heeft zo zijn voordelen. Eens je weet wat je nodig hebt kan je de verschillende hogedrukreinigers vergelijken om zo de beste hogedrukreiniger voor uw gebruik te kopen.

Nilfisk

Powerplus

Andere goede hogedrukreinigers

Hoge wateropbrengst

De beste hogedrukreiniger hoeft niet altijd van het merk Kärcher te zijn. Als alternatief voor Kärcher is er ook het merk Nilfisk. Het populairste/bestverkochte toestel van deze Deense fabrikant is de E145. Dit apparaat heeft een regelbare werkdruk van 140 bar, een wateropbrengst van 500 liter per uur. Goed voor zo’n 40 vierkante meter per uur, een goed alternatief op de Kärcher K5.

Het grote voordeel van de Nilfisk hogedrukreiniger is de toevoeging van onderdelen en accessoires. Daar waar men bij Kärcher bijkomende stukken moet bestellen is alles inbegrepen. Naast de 9 meter lange waterslang, een rioolreiningsslang, een terrasreiniger, een wasborstel, een vuilfrees ontvang je nog enkele andere kopstukken. Ook kwa kwaliteit moet Nilfisk niet onderdoen aan Kärcher.

Goedkope/budget hogedrukreiniger

Er zijn meer dan genoeg hogedrukreinigers op de markt die zullen voldoen aan uw behoefte. Voor het merk Kärcher betaal je makkelijke enkele euro’s meer omdat hun naam bekend staat voor beste industriële hogedrukreinigers. Toch zijn zij niet de enige met een goed ontworpen reiniger.

De Eurom Force 2000 plus is een zeer betaalbare en sterke hogedrukreinger voor regelmatig gebruik. Niet te duur, maar wel duurzaam. Met deze hogedrukreiniger kan je even door. Het toestel kost rond de € 100, maar komt kwa kracht en kaliteit toch in de buurt van hogedrukreinigers in een hogere prijsklasse.

Kwaliteitsgewijs is alles aanwezig. De Force 2000 plus heeft 150 bar werkdruk ter beschikking, deze is wel niet regelbaar. Hiermee is het toestel ideaal voor buitenshuis kuisen van je fiets, auto, tuingereedschap, maar ook muren tegels en terrassen. De reiniger kan grote oppervlakken in één keer aan, iets wat niet zal lukken met de kleinere Kärcher modellen.

Op basis van vermogen of waterverbruik moet de Force 2000 plus niet onderdoen aan de concurrenten. Met 2000 watt scoren we iets lager dan de rest, ook het waterverbruik is iets lager dan het gemiddelde. Met 400 liter per uur wordt er nog steeds genoeg water gebruikt om de oprit of het terras te kuisen. Het grote voordeel van de Eurom Force is het gewicht. Met slechts 10 kilo is het een pak lichter dan de stevigere Kärchers. Daarnaast is de prijs ook uw beste vriend. Gezien het om een minder bekend merk gaat is de prijs ook wat lager dan het gemiddelde.

Daarnaast heeft de Eurom nog enkele voor- en nadelen. Een 5m slang is niet ideaal, maar de reiniger heeft wieltjes dus dit wordt gecompenseerd. Ook is er een waterfilter aanwezig, gezien men vaak gebruikt maakt van regenwater is dit een zeer handige bonus.

De Eurom Force 2000 plus maakt ook gebruik van een roterende vuilfrees. Dit wil zeggen dat 2 waterbronnen al draaiend het oppervlak bespuiten. Op deze manier zorgt men voor de beste bestraling voor vastgekoekt vuil. De afwisselende waterbronnen zorgen ervoor dat de kleine vuiltjes ook weggespoten worden.

Tot zover ons artikel ‘beste hogedrukreinigers 2021’ – Laatste update 28/09/2020

LEES MEER ARTIKELS BINNEN DE CATEGORIE ‘TUIN’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.