De beste externe harde schijf die je momenteel kunt kopen is de Seagate Expansion Portable 2TB. Deze externe harde schijf van Seagate is compact, snel en betrouwbaar. Qua opslagcapaciteit is het groot genoeg voor foto’s, video’s en backups op een plek te bewaren. Volgens onafhankelijk onderzoek zijn de Seagate externe harde schijven betrouwbaarder dan die van Western Digital. Wij vinden dat een goede externe harde schijf in de eerste plaats betrouwbaar moet zijn zodat de kans op het verliezen van je gegevens minimaal is. Ga je een externe harde schijf kopen in de winkel lees dan eerst ons onderzoek onderaan dit artikel. Zo weet je waar je op moet letten bij het kopen van een harde schijf.

TOP 5 – Beste Externe Harde Schijf 2021

SEAGATE EXPANSION 2TB

Externe harde schijf 2TB

De Seagate Expansion Portable is een goede externe harde schijf dat snel en betrouwbaar is. Hij is beschikbaar in vier verschillende versies (1TB, 2TB, 4TB en 5TB). Door zijn compacte vorm is het ideaal voor mensen die veel onderweg zijn en iets zoeken om belangrijke documenten en foto’s lokaal op te slaan. Met 2TB beschik je over voldoende schijfruimte om een backup van je computer te maken. Een backup maken van je gegevens is belangrijk omdat je anders het risico loopt om belangrijke documenten of bepaalde foto’s te verliezen.

In 2014 en 2015 heeft Seagate een harde schijf op de markt gebracht die snel kapot ging. Volgens onafhankelijk onderzoek zijn ze ondertussen betrouwbaarder dan Western Digital. Volgens schattingen heeft deze Seagate externe harde schijf een ‘fail rate’ van ongeveer 8-9% wat lager is dan gemiddeld.

Seagate Backup plus – 8TB

Externe harde schijf 8TB

De Seagate Backup Plus Hub 8TB is een externe harde schijf dat veel opslagruimte biedt aan een betaalbare prijs. Hij is ook beschikbaar in een 4TB, 6TB en 10TB versie. Door zijn grote afmetingen en gewicht (1kg) is het minder geschikt om veel mee te nemen. Daarenboven heb je ook een stopcontact nodig om het doen laten werken. Hij is eerder ontworpen om op je bureau te zetten als externe opslagruimte zodat je al je films, foto’s, belangrijke documenten en backups op een plaats kunt bewaren.

Wat we goed vinden aan deze externe harde schijf is dat het een hoge schijfruimte heeft en goede lees- en schrijfsnelheid. Verder zijn er nog twee USB poorten aan de voorkant zodat je er andere toestellen zoals een smartphone op kunt aansluiten.

Samsung externe SSD – 500GB

SSD externe harde schijf

De Samsung Portable T5 is de beste externe SSD die je volgens ons kunt kopen. Hij is compact en licht zodat je het overal gemakkelijk mee naartoe kunt nemen. Een externe SSD kost meer per GB in vergelijking met een gewone harde schijf zoals de Seagate Expansion Portable. Maar het grote voordeel is dat een SSD tot 5 keer sneller is ten opzichte van een harde schijf. Ideaal voor mensen die veel met foto en video bezig zijn en iets nodig hebben dat zeer snel grote bestanden kan overzetten.

Standaard komt hij met een USB-C naar USB-C kabel en een USB-A naar USB-C kabel komt zodat het compatibel is met zowel nieuwe als oude computers. Het is ook uitgerust met een 256 AES encryptie waardoor je met een wachtwoord je harde schijf kunt beveiligen.

Seagate Game Drive PS4

Externe harde schijf PS4

De Seagate Game Drive PS4 is een officiël toestel om de opslagruimte van je PS4 uit te breiden.Het is beschikbaar in een 2TB en een 4TB versie. Met een opslagruimte van 4 TB kun je ongeveer een 100-tal bijkomende games installeren. Bijkomend voordeel is dat games sneller laden op deze externe harde schijf dan op de interne schijf van je Playstation. Mooi meegenomen is dat het ontwerp van deze externe harde schijf mooi bij een PS4 past/

Weet gewoon dat je ook andere en goedkopere harde schijven kunt kopen om de opslagruimte van je Playstation uit te breiden. Hiervoor moet je de harde schijf via een computer naar een exFAT formaat formatteren. Op die manier kun je elke harde schijf omzetten naar een externe harde schijf voor PS4.

LaCie externe harde schijf – 2TB

Externe harde schijf voor Mac

De LaCie Mobile Drive is een externe harde schijf voor Mac en is beschikbaar in vier verschillende versies (1TB, 2TB, 4TB en 5TB). Hij komt qua design overeen met de kleur en vormgeving van een Macbook. Door zijn compacte vorm is hij gemakkelijk te vervoeren en je hebt er ook geen stopcontact voor nodig. Qua verbinding is er een USB-C poort voorzien en komt het standaard met een USB-C naar USB-C zodat je het kunt aansluiten op je Macbook. Maar er is ook een USB-C naar USB-A kabel voor oudere Macbooks.

Hij is zo geformatteerd zodat je het direct kunt gebruiken voor een Mac. Maar mits formatteren kun je het ook voor een Windows computer gebruiken. Omgekeerd kun je ook een gewone harde schijf formatteren om voor een Mac te gebruiken.

Beste externe harde schijf

Tot zover onze top 5 beste externe harde schijven.
Meer pc accessoires nodig, lees ook de top 5 powerline adapters of powerbank laders.

Externe harde schijven vergelijken

Waarom een externe harde schijf kopen?

Voor mensen die belangrijke documenten, foto’s of video’s op hun computer bewaren zonder backup kunnen best een hard schijf kopen. Elke harde schijf kan het na een bepaalde tijd begeven. Tenzij je een backup hebt gemaakt van je gegevens ben je ze kwijt wanneer de harde schijf van je computer het begeeft. Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat er een reële kans bestaat dat je harde schijf het na 3 jaar begeeft. Volgens onafhankelijk onderzoek is de kans dat harde schijf het begeeft tussen de 2% en de 4%. Een harde schijf is gelukkig niet duur en het is vrij gemakkelijk om een back up te maken.

Wanneer je veel reist of pendelt en je een harde schijf nodig hebt die je in een tas of rugzak kunt meenemen dan kun je best een draagbare externe harde schijf kopen. Een draagbare externe harde schijf steek je gewoon in de USB poort van je laptop zonder dat je het nog in een stopcontact moet steken. Maar als je voornamelijk op een desktop werkt en je harde schijf niet moet meenemen dan raden we een desktop externe harde schijf aan. Deze harde schijven zijn zwaarder en moeten met een adapter in het stopcontact gestoken worden. Voordeel is wel dat ze goedkoper zijn en ook een stuk sneller (33%).

Externe harde schijven vergelijken

Om externe harde schijven te vergelijken kun je best eens naar de website van Backblaze surfen. Zij zijn de autoriteit als het komt op het testen van harde schijven. Hieronder kun je een tabel vinden met de gemiddelde ‘fail rate’ van veel verkochte harde schijven. Zoek je de beste externe harde schijf, kijk dan goed naar onderstaande punten. Waar je op moet letten en hoe je best kiest. De beste harde schijf voor jou is niet noodzakelijk dezelfde als een ander persoon. Weet wat je nodig hebt en ga dan doeltreffend op zoek.

Wat is de beste externe harde schijf

Voor mensen die belangrijke documenten, foto’s of video’s op hun computer bewaren zonder backup kunnen best een hard schijf kopen. Elke harde schijf kan het na een bepaalde tijd begeven. Tenzij je een backup hebt gemaakt van je gegevens ben je ze kwijt wanneer de harde schijf van je computer het begeeft. Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat er een reële kans bestaat dat je harde schijf het na 3 jaar begeeft. Volgens onafhankelijk onderzoek is de kans dat harde schijf het begeeft tussen de 2% en de 4%. Een harde schijf is gelukkig niet duur en het is vrij gemakkelijk om een back up te maken.

Wanneer je veel reist of pendelt en je een harde schijf nodig hebt die je in een tas of rugzak kunt meenemen dan ga je best voor de beste draagbare harde schijf. Een draagbare externe harde schijf steek je gewoon in de USB poort van je laptop zonder dat je het nog in een stopcontact moet steken. Maar als je voornamelijk op een desktop werkt en je harde schijf niet moet meenemen dan raden we een desktop externe harde schijf aan. Deze harde schijven zijn zwaarder en moeten met een adapter in het stopcontact gestoken worden. Voordeel is wel dat ze goedkoper zijn en ook een stuk sneller (33%).

goede harde schrijf kopen

Externe harde schijf kopen,
Waar op letten

1. Bouwkwaliteit

Een harde schijf die een jaar op een bureau staat moet niet zo stevig gebouwd zijn als een harde schijf die je elke dag meeneemt in je rugzak op je pendeltraject. Denk dus eerst even na hoe je je harde schijf gaat gebruiken. Als het elke dag in een rugzak of tas zit moet het stevig genoeg zijn om alle schokken te overleven. Gebruik je het enkel thuis heeft het weinig zin om een dure en zware harde schijf te kopen die klappen kan weerstaan.

2. Snelheid

De snelheid van het overzetten van bestanden hangt voornamelijk af of je bestanden overzet via USB 2.0 of 3.0. Tegenwoordig zijn alle nieuwe harde schijven uitgerust met 3.0 juist zoals de moderne computers. De beste harde schijf maakt geen gebruik meer van USB 2.0.

3. Capaciteit

Hoe groter de capaciteit van de harde schijf ie je koopt hoe goedkoper de prijs per terabyte zal zijn. Daarom raden we aan om voor een zo groot mogelijke harde schijf te kiezen. Naarmate dat je hem gebruikt loopt hij vol met foto’s en video’s. In dat geval is het gemakkelijk om je geen zorgen te moeten maken of je wel genoeg schijfruimte hebt.

4. Betrouwbaarheid

Volgens onafhankelijk onderzoek is de kans dat een harde schijf het begeeft tussen de 2% en de 4%. Daarom is het belangrijk om vaak genoeg een backup van je gegevens te maken door middel van een externe harde schijf. Daarom is het belangrijk om een externe harde schijf te kopen die betrouwbaar is. Op de beste harde schijf moet je altijd kunnen rekenen.

Harde schijf voor mac vergelijken

Tot zover het artikel ‘Beste externe harde schijf 2021’ – Laatste update 14/10/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Accessoires’

Comments (1)

[…] Liever een externe harde schijf, bekijk dan onze TOP 5 externe harde schijven […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.