Met het beste epileerapparaat kun je eenvoudig en snel haren verwijderen van je lichaam. Dat kan met een professioneel epileerapparaat of door gebruik te maken van een goedkope epilator. Het is altijd belangrijk dat je bij de aankoop van artikelen kijkt naar de prijs / kwaliteit verhoudingen. Epileerapparaten zijn er in verschillende soorten, vormen enkleuren. Een epileerapparaat is voorzien van een scheerkop die gebruikt wordt om haren uit de haarzakjes te trekken. Hierdoor blijven de haren vaak voor langere tijd weg, zeker als je dat vergelijkt met het scheren. Daar staat wel tegenover dat het gebruik van een epilator wat meer tijd vraagt dan scheren. Bij gebruik van een goedkope epileermachine kan het ontharen soms pijnlijk zijn. We hebben de top 5 beste epileerapparaat 2021 opgesteld om de keuze makkelijk te maken. Zoek de beste epilator voor jouw gebruik en budget!

Top 5 – beste epilator 2021

BRAUN – SE 9-980

Beste epileerapparaat 2021

In onze zoektocht naar de beste epilator komen we uit op de Braun SkinSpa SensoSmart. Het is compact, makkelijk te gebruiken en sterk genoeg om een professioneel toestel te zijn. Daarnaast vinden we alle extra’s aan dit toestel mooi meegenomen. Enerzijds epileren, anderzijds scheren, en makkelijk proper te maken onder de douche. Meer moet een goede epileerapparaat niet zijn. Ook de prijs / kwaliteitsverhouding is goed in orde. Hoewel je iets meer betaalt voor dit toestel krijg je heel wat extras. Ook de kwaliteit van het toestel is voorbeeldig.

Naast het epileerapparaat ontvang je ook enkele accessoires. Twee borstels om mee te scrubben, twee beschermkapjes, twee opzetstukken om te trimmen, een huidcontact opzetstuk, een scheerkop, een trimopzetstuk, een kapje voor gebruik op het gezicht, een reinigingsborstel, een oplader en een opbergzakje. Deze beste epilator is geen goedkope epileerapparaat, maar wel één met veel mogelijkheden. De prijs / kwaliteit verhouding is dan ook uitstekend. Naast epileren kun je dus ook scrubben, masseren, scheren en het apparaat gebruiken als je bijvoorbeeld onder de douche staat.

PHILIPS – BRE632/00 epilator

Goede koop epilator – prijs / kwaliteit

De Philips Satinelle Advanced Wet & Dry BRE632/00 is een uitstekend alternatief voor onze ‘beste epilator’. Minder accessoires maar een uitstekend simpel toestel. Door de verschillende onderdelen en opzetstukken die bij het product horen is het nog steeds redelijk multifunctioneel. In verhouding tot het beste epileerapparaat van Braun, zoals hierboven besproken, is de Philips Satinelle Advanced Wet & Dry BRE632/00 zelfs een goedkope epilator.

Desalniettemin is het een professioneel epileerapparaat dat je kunt gebruiken voor het ontharen van benen, oksels en de bikinilijn. Er zijn meerdere opzetstukken inbegrepen bij het toestel. Deze kan je gebruiken voor het trimmen van haren, het epileren van gevoelige plekken en voor het gebruik op het gezicht. Deze beste Philips epileermachine is draadloos te gebruiken en wordt geleverd inclusief oplader.

BRAUN – SILK 9 SES9100

Topgamma epilator + massage & scrub opzetstukken 

Zoeken we naar luxe toestellen dan is er één model dat erboven uitsteekt (zowel in prijs als mogelijkheden). Nemen we de aankoopprijs niet in gedachten, dan is dit het beste epileerapparaat op de markt. Dit epileerapparaat is zeer gelijkaardig aan de bovenstaande Braun met de extra mogelijkheden voor het gezicht. Extra opzetstukjes en een polyvalent gebruik. Hoewel het budget iets hoger is krijg je kwaliteit en opties voor je geld. Het toestel zelf is zeer gelijkaardig, vooral de scheer en scrub functies zijn vernieuwd. Daarbij heeft dit model een flexibele kop voor makkelijk scheren/epileren. Dit ontbreekt nog bij de bovenstaande Braun. Let op, de bovenstaande Braun heeft wel een massage functie dat deze SES9100 niet heeft.

Als extra opzetstukjes krijg je bijvoorbeeld een gezicht scrubber en opzetstukjes om te scheren. Zo kan je kiezen tussen scheren en epileren, afhankelijk van waar je het nodig hebt. Deze combinatie zorgt voor een plaats in de lijst beste epilators. Wel belangrijk is dat de richtprijs van dit toestel € 180 is, een bedrag dat niet iedereen aan een epileerapparaat wil uitgeven. Je krijgt ook een onderhoudsborstel, opbergtas en opzetkammen.

BRAUN – SILK-ÉPIL 1 1170

Goede goedkope epilator

De Braun Silk-épil 1 1170 komt uit de bus als de beste goedkope epileermachine. Dit apparaat is betaalbaar en zeer eenvoudig te gebruiken. De reden dat de beste prijs / kwaliteit verhouding van deze goedkope epileermachine goed in balans zijn, komt doordat het apparaat niet alle functies heeft die de beste Philips en beste Braun apparaten wel hebben. Zo is het niet mogelijk om met de Braun Silk-épil 1 1170 te scheren en kan het apparaat alleen gebruikt worden met een snoer in een stopcontact.

De goedkope epileermachine is dan ook niet voorzien van een accu die je kunt opladen zodat je het apparaat overal met gemak kunt gebruiken. Deze epileermachine is alleen droog te gebruiken en kan niet onder de douche worden gebruikt voor het verwijderen van haren. Het gaat hier om een eenvoudig apparaat dat doet wat het moet doen aan de beste prijs / kwaliteit.

PHILIPS BRE650 EPILATOR

Editor’s pick – polyvalent gebruik

Zonder enige beperkingen gaat onze persoonlijke voorkeur voor beste epileerapparaat uit naar deze Philips BRE650. De bovenstaande en goedkopere Philips is een zeer goed toestel. Wil je nog wat extra’s dan is dit het beste alternatief. Relatief goedkoop, goed voor scheren, massages en ontharen. Enkel spijtig dat Philips nog geen flexibele kop heeft zoals de Braun toestellen. Daarbuiten moet deze epilator echt niet onderdoen. De batterij houdt het zo’n 40 minuten vol per gebruik. Je mag het ook gebruiken onder de douche, wat altijd handig is. Wil je onder de € 100 euro blijven dan is dit het beste epileerapparaat.

Beste epileerapparaat 2020

Tot zover onze top 5 beste epileerapparaat van 2021.
Lees ook onze lijst beste ladyshaves of licht-ontharingsapparaat.

Epileerapparaat vergelijken

Waarom een epileerapparaat kopen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je zou kunnen kiezen voor een goedkoop epileerapparaat , een beste Braun, een beste Philips of een professioneel epileerapparaat. Het voordeel van een degelijk apparaat is dat je eenvoudig haren kunt verwijderen zodat deze voor langere tijd weg zullen blijven. Dat is natuurlijk niet het geval als je de haren enkel scheert.

Een goed apparaat zoals de beste Braun en de beste Philips epilator gaan voor langere tijd mee, zijn vaak draadloos te gebruiken, kunnen onder de douche gebruikt worden en zijn zo ontworpen dat de haren efficiënt en zonder veel moeite verwijderd worden. Een goedkope epileermachine kopen is natuurlijk ook een mogelijkheid, al is het beter om goed te kijken naar de beste prijs / kwaliteit van een apparaat.

Wat is een epileerapparaat?

Met een epileerapparaat kun je haren eenvoudig en snel verwijderen van het lichaam. In tegenstelling tot  een ladyshave worden de haren niet afgeschoren. Een epileerapparaat is te vergelijken met een scheerapparaat als het aankomt op vorm en voor een deel ook de werking. Een professioneel epileerapparaat zoals de beste Braun en de beste Philips kunnen ook gebruikt worden voor het scheren van benen, oksels en de bikinilijn.

Een epileerapparaat daarentegen, verwijdert de haren door deze met wortel en al uit de haarzakjes te trekken. Deze behandeling is vaak wel gevoelig en in bij een goedkoop epileerapparaat kan het ook pijnlijk zijn. Het grote voordeel is dat je hierdoor voor langere tijd de haren weg zal halen.

Epilator kopen,
waar op letten?

Snelheid van toestel

Een professioneel epileerapparaat zoals Braun en Philips kan je op verschillende snelheden gebruiken. De snelheid waarmee het apparaat te werk gaat bepaalt hoe efficiënt de haren verwijderd kunnen worden. Om dikkere haren  te verwijderen, is bijvoorbeeld een hogere snelheid nodig. Zachte dunne haren verwijderen vereist minder kracht. Het is belangrijk dat je de beste prijs / kwaliteit in de gaten houdt.  Kijk dus naar de mogelijkheden met het apparaat op het gebied van snelheden.

Epilator met accessoires

Naast de beste prijs / kwaliteit verhoudingen, is het ook handig om het apparaat te kunnen gebruiken voor meerdere doeleinden. Kan je de epileermachine ook gebruiken om mee te scheren bijvoorbeeld, of is het mogelijk om de epileermachine op te laden?

Als je kijkt naar een professioneel epileerapparaat, zoals de beste Philips, dan zie je dat er naast een epileermachine ook een oplader, een opbergtasje en verschillende accessoires meegeleverd worden. Je kunt het apparaat dan gebruiken voor verschillende huidtypes en meerdere soorten haar. Het schoonmaken is vaak eenvoudig als er ook een borsteltje wordt meegeleverd voor het onderhoud.

Waterdicht epileerapparaat

Voor het onderhoud en het gebruik is het ook goed om te kijken naar de waterdichtheid van een artikel zoals een professioneel epileerapparaat. Is het bijvoorbeeld mogelijk om het apparaat schoon te maken met water. Mogelijk kan je het ook onder de douche gebruiken. Bij  Braun en Philips apparaten is dat vaak wel het geval. Als een artikel alleen droog gebruikt kan worden dan is de kans groot dat deze alleen schoongemaakt kan worden met een borsteltje. Dit is vaak het geval bij goedkopere modellen. Dat is op zich niet erg, alleen is het vaak wel lastiger om het apparaat dan goed proper te krijgen.

Makkelijk te gebruiken epileerapparaat

Het belangrijkste bij het aanschaffen van een goed epileerapparaat is natuurlijk het gebruiksgemak. Jij moet je op je gemak kunnen voelen als je gebruik maakt van het artikel en het apparaat moet volledig aan jouw wensen voldoen. Dit komt vaak ook met een iets hoger budget, maar de beste epileerapparaten zijn gemiddeld iets duurder dan de goedkope modellen.

Het gebruiksgemak bestaat uit de veelzijdigheid van het apparaat. Kan je het artikel bijvoorbeeld voor meerdere zaken gebruiken zoals het epileren van benen, oksels, gezicht, de bikinilijn en andere gebieden? Is het mogelijk om te scheren met het apparaat? Is de kop die op de machine zit flexibel en kun je gemakkelijk moeilijke oppervlakken behandelen? De antwoorden op deze vragen zullen jou een beter beeld geven om te bepalen wat voor jou het beste epileerapparaat is.

Draadloze epileerapparaat

Een andere factor waarmee je rekening kan houden bij het uitzoeken van een goed epileerapparaat, is hoe de stroomvoorziening verzorgd wordt. Is het artikel bijvoorbeeld voorzien van een ingebouwde accu zoals bij een beste Philips professioneel epileerapparaat vaak het geval is. In dat geval kun je het apparaat opladen aan een stopcontact en het  voor een bepaalde tijd, meestal een uur, gebruiken voor de accu leeg is. Een ingebouwde accu vind je vaak bij een professioneel epileerapparaat dat je kunt gebruiken onder de douche. Is douche gebruik voor jou een must, dan is de het beste epileerapparaat een draadloos model.

Een goedkoop epileerapparaat is vaak alleen te gebruiken met behulp van een voedingskabel naar een stopcontact. Er zijn ook apparaten op de markt die gebruik maken van batterijen. Gebruik maken van verwisselbare batterijen maakt wel dat je flexibel bent in het gebruik, maar zorgt ervoor dat je deze regelmatig moet vervangen.

Beste epilator 2020

Verschillende soorten ontharingsapparaten

Om voor een gladde huid te zorgen kun je gebruik maken van verschillende soorten hulpmiddelen. Met scheermesjes kun je oksels, benen en de bikinilijn scheren. Als je voor een effectievere aanpak wilt gaan, dan kun je het beste kiezen voor een ontharingsapparaat. Je moet je ook niet beperken tot de beste epileerapparaat , er zijn heel wat alternatieven.

Er zijn verschillende soorten apparaten die gebruikt kunnen worden voor het ontharen van lichaamsdelen. Zo is er de ladyshave, het epileerapparaat, het IPL ontharingsapparaat en het laser ontharingsapparaat. De beste prijs / kwaliteit verhoudingen van deze apparaten verschillen per merk en model. Ook de wijze waarop deze artikelen gebruikt kunnen worden en de effectiviteit ervan zijn zeer verschillende. We hebben daarom nog even kort een uitleg gemaakt over de verschillende methoden van ontharen die er zijn.

Ladyshaves

Om snel haren te verwijderen, gebruik je best een ladyshave. Dit  is in principe een scheerapparaat voor benen, oksels en de bikinilijn. Met professionele toestellen kan je ook gezichtsbeharing verwijderen. Toestellen zoals de beste Braun of Philips ladyshave kunnen dit zeker aan.

Omdat de haren geschoren worden, groeien ze na niet al te lange tijd ook weer. Gebruik maken van de andere technieken zorgt ervoor dat haren ook langer wegblijven en kan dan ook een stuk efficiënter zijn en. Een ladyshave is, afhankelijk van het model, vaak droog of nat te gebruiken. Net als bij een professioneel epileerapparaat wordt een dergelijk product vaak verkocht met verschillende accessoires.

Lees het volledige artikel “Beste Ladyshaves 2021”

ladyshave

Epileerapparaat

Als je een stapje verder wil gaan dan alleen scheren en de haren voor langere tijd wil weghalen, dan is een professioneel epileerapparaat een goede keuze. Met dit apparaat worden de haren niet afgesneden maar uit de haarzakjes verwijderd. Dat wordt gedaan door de ronddraaiende kop van het apparaat, die de haren vastpakt en uit het zakje trekt. Een professioneel epileerapparaat is vaak zo gemaakt dat dit vlot gedaan kan worden en niet veel ongemak geeft. De beste Braun en beste Philips artikelen op dit vlak zijn daarvoor dan ook zeer geschikt.

Dergelijke apparaten kunnen ook onder de douche gebruikt worden, zijn geleverd met meerdere accessoires en draadloos te gebruiken. Een goedkope epileermachine is vaak voorzien van minder opties. De beste prijs / kwaliteit verhouding kan dan ook zeer verschillen. Bij goedkopere modellen is het gebruik vaak pijnlijker en gebruik je meestal aan een snoer.

epilator

Lichtontharing

IPL staat voor Intense Pulse Light en omschrijft de techniek die gebruikt wordt voor het verwijderen van haren. Een dergelijk apparaat is voorzien van een kop die een zeer krachtige lichtbundel afgeeft. Deze bundel wordt gericht op de haarzakjes en zorgt ervoor dat de haren geëlimineerd worden. Het gaat hier vaak om professionele apparaten die je ook zelf in huis kunt halen. Een beste prijs / kwaliteit vergelijking laat zien dat je voor een dergelijk apparaat flink in de buidel moet tasten. Het is wel zo dat je voor lange tijd plezier kunt beleven aan de resultaten. Met deze techniek blijven haren soms wel voor meerdere jaren weg.

Een laser ontharingsapparaat maakt ook gebruik van een lichtbundel. De laserstraal pakt de haren aan in het haarzakje. Doordat een laserstraal meer geconcentreerd is dan bij IPL, kunnen haren op deze manier in veel gevallen zelfs permanent worden verwijderd. IPL en laser lichtontharingsapparaten zijn vaak wel prijzig en zijn niet geschikt voor ieder huidtype of voor iedere haarkleur.

Lees het volledige artikel “Beste IPL Lichtonharingsapparaat 2021”

Met een laser ontharingsapparaat wordt er ook gebruik gemaakt van lichtbundels net als bij een IPL machine. Het verschil is dat het licht van een laser geconcentreerder is waardoor plekken efficiënter aangepakt kunnen worden. Een behandeling met een dergelijk artikel duurt daardoor wel een stuk langer. Daar staat tegenover dat een dergelijke behandeling wel permanent kan zijn.

epileerapparaat benen vrouwen

Tot zover het artikel ‘Beste epileerapparaat 2021’ – laatste update 13/10/2020

Lees meer artikels in de categorie ‘Badkamer & verzorging’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.