In de winter wordt het steeds kouder en kouder. In de meeste huizen gaat de verwarming dan een paar graden hoger staan. Maar toch is dit niet voor iedereen, of voor iedere kamer, mogelijk. Daar waar geen verwarming is kan er gebruik gemaakt worden van verschillende soorten bijkomende verwarmingen. In deze lijst kijken we naar de beste elektrische verwarming. Met een elektrische verwarming kan je er namelijk voor zorgen dat jouw ruimte afzonderlijk wordt verwarmd, zonder dat je hiervoor de complete verwarmingsinstallatie aan hoeft te zetten. Om je de beste keuze te laten maken, helpen we je op weg met onze top 5 beste elektrische verwarming.

Let op, een elektrische verwarming verbruikt energie en heeft dus ook een verbruikskost. Wil je je factuur beperkt houden, let dan goed op het verbruik zodat je de – voor jou – beste elektrische verwarming koopt.

TOP 5 – Beste Elektrische verwarming 2021

DOMO Do7345H

Beste elektrische torenverwarming – vrijstaand

Deze keramische ventilatorkachel heeft een goede prijs / kwaliteit verhouding. Iets dat we wel vaker gewoon zijn van Domo apparaten. Vreemd genoeg is er geen ventilatie functie, dit is voornamelijk een elektrische verwarming. Met hulp van de display kan je de verwarming makkelijk instellen. Het is ook een redelijk licht, draagbaar model dat op eigen kracht draait om de ruimte gelijkmatig te verwarmen. Door de eco stand is dit ook een zuinige verwarming dat niet al teveel verbruikt.

Ook voordelig is de omval- en oververhittingsbeveiliging. Dit is toch een zeer belangrijke functie voor de veiligheid van je huis. Wel moeten we opmerken dat een kinderslot ontbreekt. Zorg er dus voor dat kinderen niet spelen in naast de elektrische verwarming.

MILL NE1500 WIFI

Slimme elektrische verwarming – wandmontage

Een elektrische verwarming moet niet altijd vrijstaand zijn. Het kan ook gemonteerd worden op de muur om zoveel mogelijk plaats te besparen. Dit is ook een uitstekend alternatief voor ruimtes waar er geen centrale verwarming is. Deze Mill is een zeer goede wand convector kachel (elektrische verwarming) en bestaat in verschillende modellen. Zo kies je het bereik, met modellen van 11m² tot 20 m². De Mill oogt ook zeer mooi, een echt design stuk. Op de display vinden we een timer, de ingebouwde timer en temperatuur instellingen. Je hebt keuze uit twee standen.

Dit toestel is geschikt voor de badkamer omdat het waterbestendig is. Er is wel geen kinderslot voorzien. Wel aanwezig is de oververhittingsbeveiligine. Een omvalbeveiliging is niet nodig gezien het toestel aan de muur gemonteerd wordt. Een vorstvrijstand en stoffilter zijn ook aanwezig, twee handige extra voordelen. Dit is ook een ‘slimme elektrische verwarming’ omdat een verbinding met de smartphone mogelijk is. Je kan dit toestel van op afstand aan en uit zetten, alsook de temperatuur regelen.

PRINCESS SMART PANEL HEATER

Slimme Elektrische verwarming badkamer – vrijstaand

Zoeken we verder naar een vrijstaande elektrische verwarming voor de badkamer dan is de Princess smart panel heater een goed alternatief. Ook dit is een slimme verwarming door de verbinding met de smartphone. Je kan dit dus van op afstand makkelijk aan en uit zetten. Op het display vinden we een timer en de  temperatuur terug, je hebt keuze uit twee verschillende standen. De ingebouwde thermostaat geeft de huidige temperatuur van de kamer weer.

Geschikt voor de badkamer, waterbestendig, omval- en oververhittingsbeveiliging. Het enige dat ontbreekt is een kinderslot en vorstvrijstand. Daarbuiten is dit een uitstekend toestel. Ook de prijs / kwaliteit verhouding is zeer goed. Princess staat gekend voor betaalbare kwaliteit.

MILL SG2000LED

Beste elektrische verwarming – vrijstaand

Gelijkaardig aan de bovenstaande NE1500 is er ook dze SG2000LED, een vrijstaande elektrische verwarming. Deze is slechts de helft van de prijs van de NE1500 en heeft ook een aantal andere functies. Er is bijvoorbeeld geen timer aanwezig. Wel aanwezig is de ventilatie functie. Omdat deze verwarming niet waterbestendig is kan je ze wel niet in de badkamer gebruiken. Het toestel is wel voorzien van verschillende beveiligingen – kinderslot, omval- en oververhittingsbeveiliging. Hierdoor is het een goedkoop alternatief op de bovenstaande toestellen.

DOMO DO7344H

Draagbare elektrische verwarming

Er zijn ook een hele reeks draagbare elektrische verwarmingen. Sommigen zijn zeer goedkoop maar gaan snel kapot, anderen zijn ontzettend duur. Ergens tussenin vinden we deze DOMO DO7344 – Coolblue’s keuze voor beste box model elektrische kachel. Een handige draagbare verwarming met thermostaat, een display met timer en een handige turbo en eco stand. Met een gewicht van 3.6 kg kan je dit zeer makkelijk van kamer tot kamer verhuizen.

De box is daarbij redelijk klein. Door het ontwerp is er ook weinig mogelijkheid tot omvallen, vandaar ook het ontbreken van de omvalbeveiliging. Een oververhittingsbeveiliging is wel aanwezig, een kinderslot ontbreekt. Zet je de eco stand op dan heb je ook een zeer zuinige elektrische verwarming, toch merken we dat dit de ruimte zeer traag opwarmt. De turbo stand is net het omgekeerde, maar verbruikt ook heel wat meer.

beste-elektrische-verwarming-vrijstaand

Tot zover onze suggestieve top 5 beste elektrische verwarming 2021.
Is het te koud in de slaapkamer om te slapen? Met een goed elektrisch deken maakt het niet uit hoe koud het is.
Interesse in het uitbouwen van een slim huis – Lees dan onze lijst ‘Beste Slimme thermostaten’.

Elektrisch verwarming vergelijken

Waarom een elektrische verwarming kopen?

Als je meerdere kamers hebt die je afzonderlijk wil verwarmen dan is echter niet altijd mogelijk om één radiator per kamer te hebben. Hierdoor is een elektrische verwarming een goed alternatief. Een elektrische convector is namelijk compact en eenvoudig te verplaatsen, waardoor je de ruimte snel verwarmd hebt en niet meer in de kou hoeft te staan. Zo kan deze in zowel de badkamer, slaapkamer en woonkamer geplaatst worden. Doordat ze draagbaar zijn kan je ze overal gebruiken.

Met een elektrische radiator kun je alle kanten op. Jouw woning kan volledig verwarmd worden, zonder dat je hiervoor een dure centrale verwarming moet plaatsen. Daarnaast hoeft het niet veel plaats in te nemen. Een elektrische verwarming kan veel voordelen bieden in een kleine woning en zou eventueel zelfs meegenomen kunnen worden naar de camping. Natuurlijk heeft een elektrische verwarming ook zijn nadelen, vooral het verbruik, en is het belangrijk om jouw keuze goed af te wegen.

Beste-elektrisch-muurverwarming

Elektrische verwarming kopen,
waar moet ik op letten?

Opwarmsnelheid van de elektrische verwarming

Als je een elektrische verwarming koopt moet je rekening houden met hoe snel deze de ruimte kan verwarmen. Vaak is het afhankelijk van de grootte van de ruimte en de grootte van de verwarming, ook het ontwerp is van belang. Als de elektrische radiator in de badkamer staat, wil je het liefst dat deze zo snel mogelijk warm is. Je moet dan kiezen voor een verwarming met een korte opstarttijd. Zo ben je ervan verzekerd dat je het nooit koud krijgt wanneer je uit de douche komt.

Als je de bijverwarming voornamelijk gebruikt om de woonkamer op temperatuur te krijgen, dan is het belangrijk dat het daar ook lang warm blijft. Je moet dan niet alleen een elektrische verwarming hebben die de ruimte snel verwarmt, maar ook eentje die de warmte lang vast kan houden. Je zult daarom altijd naar de specificaties van een verwarming moeten kijken, omdat je hier uit kunt halen in hoeverre de verwarming geschikt is voor de woonkamer. Zo besef je ook dat de beste elektrische verwarming afhangt van situatie tot situatie. Vergelijk en kies de beste voor uw situatie.

De kracht van de elektrische verwarming

Een elektrische convector komt in veel verschillende soorten en maten. Hierdoor kan ook het wattage per radiator sterk verschillen. Het maximale watt percentage (W) van de kachel bepaalt hoe krachtig de elektrische radiator is. Het vermogen is belangrijk om te weten, omdat je dan ook weet of de ruimte geschikt is voor grote of kleine ruimtes. Als het voornamelijk om een kleine ruimte gaat, dan is een bijverwarming met een laag watt-percentage goed genoeg. Denk hierbij aan een verwarming met een vermogen van 500 watt of iets meer.

Voor de grote ruimtes is een hoger wattage nodig om de ruimte op een hogere temperatuur te krijgen. Er zijn voldoende elektrische verwarmingen die bijvoorbeeld 2000 watt of meer kunnen leveren. Deze zijn voornamelijk geschikt voor een grote ruimte zoals een woonkamer of slaapkamer. Als je twijfelt over het watt-percentage kun je het beste twee nullen van het wattage afhalen, zodat je alleen de eerste twee cijfers overhoudt. Op deze manier heb je altijd de juiste. Wanneer een ruimte 30 vierkante meter is, dan is een verwarming van 3000 watt de beste keuze.

Beveiligingsfuncties

Wanneer je een elektrische verwarming koopt is het ook belangrijk dat het een veilig apparaat is. Deze staat vaak in een ruimte waar ook kinderen of huisdieren rondlopen. Je zult dus ook naar verschillende veiligheidsfuncties moeten kijken. Er zijn verschillende verwarmingen die een zogenoemde omvalbeveiliging hebben. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de elektrische radiator uit gaat wanneer deze omvalt. In dit geval koelt het apparaat ook af, waardoor je hem veilig op kunt rapen.

Ook hebben veel elektrische verwarmingen andere beveiligingsfuncties. Zo zijn er ook functies die ervoor zorgen dat er geen oververhitting plaatsvindt. Wanneer een elektrische radiator een lange tijd aan staat, kan deze immers erg warm worden. De temperaturen die de kamer in worden geblazen moeten er echter niet voor zorgen dat jouw kachel oververhit raakt. Hiervoor zijn koelelementen in het apparaat aangebracht die ervoor zorgen dat de kachel zelf te allen tijde naar behoren blijft werken en niet door hitte kapotgaat.

Oscillatie-functie

De ruimte volledig verwarmen met een elektrische convector kan lang duren. Zeker wanneer de radiator de warmte niet gelijkmatig verdeeld over de ruimte blijven verschillende delen koel. Met de oscillatie-functie wordt de warmte wel snel en gelijkmatig door de ruimte verspreidt, waardoor deze niet alleen rondom de radiator blijft hangen. Je hoeft dan ook niet meer voor de verwarming te blijven zitten om het warm te krijgen.

Anti-vorst functie

In de koude wintermaanden wil je een zo aangenaam mogelijke temperatuur in huis hebben. Zodra het buiten begint te vriezen is dit soms lastig en kunnen de temperaturen in huis zelfs onder het vriespunt komen als jouw huis niet voldoende geïsoleerd is. Met de anti-vorst functie op een elektrische verwarming kun je dit echter voorkomen. Hiermee wordt namelijk gezorgd dat de ruimte altijd boven nul blijft. Zo kun je de ruimtes waar de leidingen zich bevinden altijd op temperatuur houden.

goede-elektrische-verwarming-2020-1

Zelf temperatuur instellen

De temperatuur zelf instellen of een automatische elektrische verwarming, het blijft een keuze. Je kunt er voor kiezen om een slimme elektrische verwarming aan te schaffen, waar niet alleen een slimme thermostaat op zit, maar welke je ook kunt beheren door middel van jouw smartphone. Hierdoor heb je altijd de juiste temperatuur in huis en verbruik je nooit te veel energie. Je hebt dus ook direct een zuinige elektrische verwarming te pakken. Je hoeft er daarbij ook niet bang voor te zijn dat het veel te warm wordt in huis.

Met een slimme elektrische verwarming kun je er tevens voor zorgen dat de temperatuur altijd geregeld wordt. Deze elektrische radiator springt namelijk vanzelf weer aan wanneer de temperatuur onder een bepaald aantal graden valt. Je hebt dit immers zo ingesteld door middel van de slimme apparaten. Zo heb je er ook geen omkijken meer naar en kun je altijd genieten van een aangename temperatuur in huis, ongeacht de kou die buiten heerst. Het is daarom verstandig om ook naar deze varianten uit te kijken.

Verschillende soorten elektrische verwarming

Vrijstaand

Dit type elektrisch verwarming is makkelijk te verzetten en heeft poten om stevig op te blijven staan. Let bij deze modellen ook wel op een omvalbeveiliging. Ook een kinderslot is handig gezien je dit toestel op verschillende plaatsen zal zetten. Dit type verwarming is handig om een ruimte gelijkmatig te verwarmen. Plaats het toestel centraal en heel de kamer wordt verwarmd.

Wandradiator

De wandradiator wordt vastgemaakt aan de muur. Hierdoor is de plaatsing beperkt, en is verzetten niet echt mogelijk. Een wandradiator is een perfect alternatief (duurder in verbruik) voor een ruimte waar geen centrale verwarming is. Soms zijn deze radiators ook ‘slimme radiators’ waardoor je ze vanop afstand aan en uit kan zetten. Je kiest voor een wandradiator als je zeker bent van de locatie van de verwarming.

Torenradiator

Een radiator in toren model is handig omdat ze vaak ventileren en roteren. Daarnaast zijn ze meestal redelijk licht en verplaatsbaar. Hier is wel meer risico op omstoten, gezien het niet al te stevig staat in vergelijking met andere soorten elektrische verwarming.

Tot zover ons artikel ‘beste elektrische verwarming 2021’ – Laatste update 11/09/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Huis’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.