Het is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld: de bakfiets. Om ervoor te zorgen dat je de beste bakfiets aanschaft is het aan te raden om een vergelijking te maken tussen verschillende modellen. Het aanbod van bakfietsen is zeer groot, en dit maakt het lastig om een goede beslissing te maken. Hier vind je niet alleen de beste bakfiets van dit moment, maar ook een onderzoek naar de voordelen van een bakfiets en waar je op moet letten als je een bakfiets gaat kopen. Is een elektrische bakfiets aan je besteedt of hecht je veel waarde aan een veilige bakfiets? Ontdek hier uw mogelijkheden.

TOP 3 – ELEKTRISCHE bakfiets TWEEWIELER 

Riese & Muller – Load 60 Vario

De Riese & Muller – Load 60 Vario is één van de laatste versies van de populaire vario bakfiets. Bovenaan de lijst van beste elektrische bakfietsen omdat je met Riese & Muller een garantie van kwaliteit krijgt. De krachtige Boch Performance CX Motor zorgt er voor dat je altijd op snelheid blijft, zonder gevaar, en dat je steeds op de ideale versnelling staat. Dankzij het grote bereik en de sterke motor kan je zo goed als alles vervoeren zonder al teveel problemen. Eens op snelheid blijft de fiets ook mooi in balans.

“Beste Elektrische bakfiets met twee wielen” – Doorgelicht 2021

Daarboven is het Load frame voorzien van een dubbele vering. Boodschappen klagen misschien niet snel, maar jouw kinderen moeten comfortabel zitten wanneer ze vervoerd worden. De hydraulische velgremmen van Tektro zijn ook zeer krachtig. Dit zorgt voor de beste en veiligste rijervaring. De Riese & Muller Load 60 is niet de allerbeste, er is ook een Load 75 en Packster 80 die nog groter en sterker zijn.

Babboe – City-E

Deze compacte bakfiets van het populaire merk Babboe is gemaakt voor het vervoeren van 1 tot 3 kinderen. De Elektrische ‘City-E’ is small en licht, speciaal voor makkelijk in de stad rond te rijden. Volgens Babboe de ideale stadsbakfiets, maar comfortabel genoeg om ook langere (en zwaardere) afstanden te doen. De elektrisch trapondersteuning zorgt voor makkelijk vertrekken en aanhouden van een bepaalde snelheid. Ook op heuvels is de elektrische ondersteuning een groot voordeel.

“Lichte wendbare bakfiets” – Doorgelicht 2021

Urban Arrow – Family

De Urban Arrow is misschien wel de meest bekende bakfiets in Nederland. Enerzijds door het mooie ontwerp, anderzijds door reputatie van kwaliteit. Urban Arrow fietsen zijn zeer stevig maar ook ongelooflijk licht. Met een aluminium frame is deze fiets ongelooflijk wendbaar. Ook het ontwerp heeft hiermee te maken. De positie van de bestuurder is zeer dicht bij de bak, waardoor elke beweging natuurlijk aanvoelt.

“Luxe elektrische bakfiets” – Doorgelicht 2021

Hoewel kwaliteit van belang is, en men zeker meer kan betalen voor beter kwaliteit, is de prijs van de Urban Arrow lichtjes overdreven. Afhankelijk van de gekozen motor en remmen (hier zijn enkele keuzes in) kom je al snel in de buurt van €5000. De bak zelf is lang en smal. Goed voor 1 tot 2 kleine kinderen. Omdat de bakfiets zo smal is komt deze niet veel verder dan de knieën. Makkelijk om in de stad tussen alle auto’s te geraken.

TOP 3 – Driewieler E-bakfiets

Babboe – Max-E

Te groot voor de meeste, de babboe – Max-E is bedoelt voor meerdere kinderen of boodschap-opties. Deze extra grote bakfiets is bedoeld voor meerdere kinderen (geschikt van 1 tot 6 kinderen), een hond, extra boodschappen of een combinatie van beide. Dit is hoe dan ook de eerste elektrische bakfiets bedoeld voor meer dan 4 kinderen. Geschikt voor grote gezinnnen, scholen, honden, ALLES.

“Beste bakfiets voor veel kinderen”- Doorgelicht 2021

Daarnaast heeft deze elektrische bakfiets een unieke ‘achteruitrij-functie’. Hiermee kan je makkelijk manevreren eens je vast zit in het verkeer. Een grotere bak wil ook zeggen moeilijker omgaan met het verkeer!

Babboe – Dog-E

Opnieuw een elektrische bakfiets van Babboe – daarbij ook één van de eerste merken dat elektrisch bakfietsen online verkoopt. De Babboe Dog-E is speciaal gemaakt voor hondenliefhebbers. Heb je een hond, eerder dan een kind, waarmee je vaker op sta wil gaan. Dan is de elektrische Babboe Dog-E speciaal voor jouw gemaakt. Deze bakfiets is ontworpen om geen kinderen te dragen, eerder één grote hond. Geen bankjes, deze fiets met trapondersteuning heeft 6 verschillende versnellingen om je steeds op het juist niveau te houden.

“Beste bakfiets voor honden”- Doorgelicht 2021

Babboe – Curve-E

Gezien Babboe één van de bekendste leveranciers is in Nederland staat er opnieuw een bakfiets van hen in de top lijst beste elektrische bakfietsen. Hoewel het aanbod redelijk beperkt is spreken we hier over één van de beste merken van bakfietsen dat er bestaat. Met de Curve-E heeft Babboe een bakfiets op de markt gebracht voor de algemene ouder dat wil afstappen van het vervoeren met de auto.

“Beste gezinsbakfiets 2021” – Doorgelicht

Deze bakfiets is ideaal voor kleine families van 3 tot 4 personene. De Curve-E gebruikt ongelooflijk kwalitatief materiaal. Ze maken een fiets die bedoelt is om jaren mee te gaan. Daarnaast acht de Curve-E zeer mooi, met een speciaal ontwerp om de bestuurder te helpen. Kwaliteit, duurzaam en een ontwerp om jaren mee te gaan. De elektrisch trapondersteuning zorgt voor hulp overal waar nodig.

TOP 3 – kantel Bakfiets

Babboe – Carve-E

Volgens Babboe het beste van twee werelden. De voordelen van een tweewieler in het ontwerp van een driewieler. Deze voordelen worden enkel behaald wanneer de driewieler even goed en even wendbaar is dan een tweewieler. Maar let op, sinds kort is dit echt mogelijk. Men spreekt hier meer over een kantelmodel, een driewieler met twee afzonderlijke voorwielen. Dit zorgt voor meer wendbaarheid in de bochten, maar ook meer evenwicht en andere driewieler voordelen.

“Beste kantel-bakfiets 2021” – Doorgelicht

De Carve-E heeft alles wat nodig is om aan deze voorwaarden te voldoen. De voorwielen reageren elk op een individuele manier, met eigen remmen en eigen draaicirkels. het achterwiel presteert als motor en drijft beide voorwielen afzonderlijk aan. Door het ‘Carve-mechanisme’ beweegt de fiets tijdens het nemen van bochten. Hierdoor heb je een extra voordeel dat weggelegd is voor tweewieler bakfietsen. Een mix van beide dus, de voordelen van het ene in combinatie met de voordelen van het andere.

Butchers&Bikes – MK1-E Family

De Butchers & Bicycles – MK1 Family – is bedoeld als bakfiets met drie wilen. Uitgeroepen tot de beste cargofiets van 2017 in Düsseldof. De krachtige Bosch Performance CS middenmotor zorgt voor heel wat kracht. Als de bakfiets vol is dan heeft dit amper invloed op de snelheid en het vermogen.  Daarnaast zorgt de riemaandrijving en de accu voor een stille, duurzame en schone fietservaring.

“Beste Cargo-fiets” – Doorgelicht 2021

Triobike – Boxter

De laatse cargo-fiets op de lijst van elektrisch bakfietsen is de Triobike Boxter. Een bakfiets, ideaal voor twee kinderen, dat ook gebruikt kan worden voor een simpele vracht te vervoeren. Met achter- en middenmotor aandrijving heb je steeds genoeg kracht om maneuvers te doen. Daarnaast is de bak groot genoeg voor meerdere kinderen te vervoeren. De laadwagen is kort bij het stuur en dus zeer wendbaar. De kantel-bak technologie zorgt ervoor dat je meeste blijft over alle maneuvers of bochten. Iets dat bij bakfietsen toch vaak als gevaar aanzien wordt.

Het onderzoek

Twee- of driewieler

Wilt je een bakfiets met drie wielen of spreekt een bakfiets met twee wielen je meer aan? Voordat je één aankoopt moet je voor jezelf de keuze gemaakt hebben. Beide hebben voor- en nadelen. Bakfietsen met twee wielen zijn lichter en wendbaar. Ze rijden ook iets makkelijker dan een bakfiets met drie wielen. Deze zijn breder en dus minder wendbaar, vallen is echter geen mogelijkheid door de verdeling van het gewicht over de voorste banden. Bakfietsen met drie wielen zijn meestal gebruikt voor iets grotere vrachten, of mensen die schrik hebben van te vallen.

Hieronder vind een overzicht met de kenmerken van beide modellen:

Tweewieler Driewieler
●      Heeft één bankje

●      Ruimte voor twee kinderen + boodschappen

●      Belastbaar tot 80 kg

●      Dubbele poot standaard

●      Gemakkelijk te besturen in bochten

●      Blijft in balans, maar niet te zacht rijden dan is de fiets niet meer stabiel

●      Heeft 2 bankjes

●      Ruimte voor vier kinderen + boodschappen

●      Belastbaar tot 100 kg

●      Geen standaard, fiets staat stabiel

●      Niet met het lichaam meeleunen in de bochten

●      Rijdt ontspannen dankzij de drie wielen

Sinds kort bestaan er ook bakfietsen met drie wielen die de kenmerken van een tweewielige bakfiets hanteren. De Babboe Carve is een combinatie van beide. Een unieke kantelbak zorgt voor een verdeling van gewicht in de bochten. Deze anticipeert de G-krachten en zorgt dus voor een zeer wendbare driewieler. De ‘bak’ is uitgerust met één bankje voor twee kinderen, maar door de grootte van de bak kan dit uitgebreid worden tot twee bankjes.

Voordelen Elektrische bakfiets

Een bakfiets is in de eerste plaats een transportmiddel. Met een bakfiets kan je logischerwijs veel meer vervoeren dan een normale fiets. Boodschappen, zakken, kinderen, een kleine verhuis, in theorie is alles mogelijk met een bakfiets. Het gewicht is natuurlijk van belang, daarom dat een elektrische bakfiets soms de slimste keuze is. 

Het ecologisch vervoeren van kinderen is één van de meest voorkomende redenen voor het gebruik van een bakfiets. De meeste bakfietsen hebben bankjes met veiligheidsriemen om de kinderen veilig in te plaatsen. Doordat de bak meestal vooraan is heb je ook telkens zicht over je kinderen en kan je makkelijk met hen communiceren. Iets dat minder waar is bij een aanhangwagen / fietskar.

Daarnaast is er nog een hele lijst van voordelen van een (elektrische) bakfiets:

 • Goedkoop & ecologisch alternatief voor de auto
 • Geen files
 • Goed voor de gezondheid
 • Bakfietsen vallen meer op dan normale fietsen

Nadelen Elektrische bakfiets

We hebben hiernaast alle voordelen bekeken van een bakfiets. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen aan het kopen van een bakfiets. Toch zijn ze redelijk beperkt!

 • Bakfietsen zijn populair en worden soms gestolen
 • Bakfietsen zijn minder wendbaar, hier moet je even aan wennen
 • (Elektrische) bakfietsen zijn duurder dan normale fietsen

Waarom de beste bakfiets kopen?

De belangrijkste functie van een bakfiets is het vervoeren van je kinderen. Een bakfiets maakt het ten eerste enorm gemakkelijk om kinderen te vervoeren, naar school, de supermarkt of een andere bestemming. Daarnaast heeft een goede bakfiets genoeg ruimte om boodschappen in te vervoeren. De beste bakfiets is milieuvriendelijk en veilig, en dit wordt dan ook als zeer belangrijk ervaren. Een bakfiets is beter dan het aanschaffen van bijvoorbeeld een tweede auto, en daarnaast ook nog stukken goedkoper. Kunnen je kinderen zelf nog niet fietsen? Dan is een bakfiets een ideale aankoop.

Een ander groot voordeel is dat de bak zich in jouw zicht bevindt, en dus heb je een goed overzicht en kun je oogcontact maken met je kinderen. Dit is in tegenstelling tot wanneer je een aanhangwagen voor de fiets hebt. Je kan optimaal gebruik maken van een bakfiets omdat je hiermee snel op de plek van bestemming bent. Of je nu een bakfiets voor twee kinderen heeft of ook nog een Maxi-Cosi ernaast; dit past allemaal in de bakfiets. Verder kan je ook kiezen voor een elektrische bakfiets. Deze fiets maakt het je nog gemakkelijker, omdat je zo zonder moeite op de plek van bestemming kunt komen. Een elektrische bakfiets is leuk voor uw kinderen, maar ook voor jezelf!

Wat is een bakfiets?

Een bakfiets is een fiets die bestaat uit twee of drie wielen. Een bakfiets met drie wielen is de meest bekende soort. Verder heeft een bakfiets vaak een houten langwerpige bak dat voor het stuur zit, verbonden met de twee wielen. Hierin kunnen kinderen of boodschappen worden vervoerd. In de bak zitten ook gordels waarmee de kinderen veilig vastgezet worden. Met het stuur kan de bak eenvoudig worden aangestuurd. Ook kan je kiezen voor een elektrische bakfiets. In dit geval wordt de bakfiets elektrisch aangedreven en kost het nauwelijks moeite om de fiets voort te bewegen.

Bakfiets kopen
Waar moet ik op letten?

Wanneer je de beste bakfiets wilt aanschaffen, is het belangrijk om het een en ander te vergelijken. Onder andere op het gebied van veiligheid en accessoires is het wel zo handig om een aantal aandachtspunten te hanteren. Hier vindt je een zevental belangrijke punten waar je op kan letten bij het kopen van een bakfiets.

Veiligheid gaat boven alles, en een veilige bakfiets is dan ook van groot belang. Waar dien je op te  letten? Het gaat hier om een aantal punten:

 • Gordels: de meeste bakfietsen hebben standaard driepuntsgordels, maar dit is niet altijd het geval. Controleer dit altijd voordat je de bakfiets aanschaft.
 • Verlichting: de beste bakfiets heeft goede verlichting, reflectoren en zorgt ervoor dat de fiets goed zichtbaar is door kleuren.
 • Stuurstang: een veilige bakfiets heeft een dubbele stuurstang, waardoor sturen gemakkelijker wordt en dus ook veiliger.
 • Standaard: heeft de fiets een sterke standaard? Dit is erg belangrijk, omdat je de fiets hierop laat steunen. Test dit ook goed bij het aanschaffen van een bakfiets.

Wanneer je een bakfiets voor twee kinderen of meer koopt, is het belangrijk dat het materiaal van de bak van uitstekende kwaliteit is. De beste bakfiets is gemaakt van goede kwaliteit hout, en dit betekent dat het niet zomaar kan gaan slijten en dat het lang mooi blijft. Sommige bakfietsen hebben een bak die gemaakt is van een goedkope variant hout. Dit is niet alleen minder mooi, maar ook minder veilig voor het vervoeren van uw kind. Met de beste bakfiets kan je jarenlang profiteren van een goede fiets.

Kijk ook goed naar de onderdelen van een bakfiets in het algemeen. Kijk naar de bak en of deze de juiste hoogte heeft. De beste bakfiets beschikt over een handig opstapje waarmee kinderen zelf in en uit de bak kunnen stappen. Daarnaast is het belangrijk dat de bakfiets goed is afgewerkt en dat er geen losse onderdelen te vinden zijn. Hier kunnen kinderen aan gaan zitten en hierdoor is het mogelijk dat de fiets minder lang meegaat of zelfs kapot gaat. Heb je een elektrische bakfiets gekozen? Let dan goed op het vermogen van de motor.

Wilt je een Maxi-Cosi in de bakfiets kunnen zetten of wilt je er een regenhoes bij? Kijk goed welke accessoires er bij een bakfiets zitten. Denk hierbij aan kussens, gordels, een doek tegen de zon of een extra stoeltje. Ook het beste slot voor een bakfiets is een bruikbare aanvulling. De beste bakfiets heeft een aantal handige accessoires waar je gebruik van kan maken. Ook kunt u ervoor kiezen om bepaalde accessoires er zelf apart bij te kopen. Niet alle bovenstaande accessoires zitten altijd bij de prijs van een bakfiets inbegrepen.

Je hebt ook de mogelijkheid om voor de beste elektrische bakfiets te kiezen. Deze bakfiets wordt door een motor aangedreven en maakt het dus extra makkelijk om te fietsen. De beste elektrische bakfiets, ook wel e-bakfiets genoemd, groeit in populariteit. Let er bij het aanschaffen van een elektrische bakfiets ook op dat het vermogen hoog genoeg is. Een vermogen van 180 watt is bijvoorbeeld voor een bakfiets niet genoeg. Kijk voor een bakfiets met maximaal 250 watt aan vermogen. Dit is wat wettelijk is toegestaan.

Het is een kleine moeite om de beste bakfiets zo goed mogelijk te onderhouden. Zo is het in ieder geval aan te raden om ervoor te zorgen dat de fiets altijd droog staat. Ook is het belangrijk om de fiets schoon of droog te maken nadat deze door regen of bijvoorbeeld zand heeft gefietst. Verder kan je maandelijks de banden controleren en de ketting smeren. Ook kan je de bouten van de houten bak weer goed aandraaien, zodat dit weer in orde is.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.