Tegels, gietvloer of laminaatvloer. Alle harde vloeren worden het best met water en zeep gereinigd. Eerst stofzuigen, dan dweilen, schoonmaken kan een hele dag in beslag nemen. Omdat hulp welgekomen is gaan we op zoek naar de beste dweilrobot van 2021. In een perfect scenario hoef je niets meer te doen en gebeurt de schoonmaak door robots. Vandaag de dag is dit scenario een droom van de nabije toekomst. Door een Roomba robotstofzuiger te combineren met een Braava dweilrobot ben je al goed vertrokken. Beheer ze van op afstand met de app, ook wanneer je niet thuis bent. Schoonmaken is nog nooit makkelijker geweest met een goede dweilrobot als hulp.

Top 5 – Beste dweilrobot 2021

IROBOT BRAAVA M6138

Beste dweilrobot 2021

De zoektocht naar de beste dweilrobot begint met de Braava M61338 van het merk iRobot. iRobot is gekend van hun assortiment robotstofzuigers en robotmaaiers. Een dweilrobot, zowel nat als droog, is een relatief nieuw type toestel. Door hun ervaring in andere autonomische robots is ook deze Braava een goede dweilrobot.

De Braava Jet M6 is één van de eerste smart dweilrobots. Je kan deze makkelijk met de smartphone beheren. Hiervoor moet je zelf niet thuis zijn. Is de batterij op dan zal de dweilrobot automatish terugkeren om op te laden. Daarnaast heb je ingebouwde afgrondsensor, kan je makkelijk de hoeken in, en kan je bepaalde zones afbakenen. Deze beste slimme dweilrobot is uitgerust met een iAdapt navigatiesysteem en een Smart Mapping Imprint technologie. Heb je nog een Roomba? Dan kunnen deze toestellen op elkaar inspelen via de app.

Ook subliem aan de dweilrobots van iRobot is de precisiespray. Deze spot plakkerige substanties, vuil en vet dat blijven plakken is. Door de speciale spray komt het vuil makkelijk los en kan de dweilrobot verder. Deze functie is aanwezig op de M6, 390T en zelfs op de goedkopere Braava 250 Jet

Je kiest zelf voor nat of droog reinigen. Eerst bepaal je het reinigingspad, waar het toestel moet kuisen. Nadien zal het toestel de reinigingsmethode automatisch kiezen. Bij het nat dweilen gebruikt het pads met absorberende vezels die helpen van het vuil te verwijderen. In de pads voor droog ‘afnemen’ of ‘sweepen’ zijn microvezels om meer stof en andere soorten vuil op te nemen. Deze zijn ook wasbaar, je moet dus niet telkens nieuwe pads kopen.

IROBOT BRAAVA 390T

Prijs / Kwaliteit dweilrobot

Een segment lager is de 300-serie van iRobot. Deze Braava 390T dweilrobot heeft een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding. Betaalbaar en kwalitatief, de kenmerken van de beste dweilrobots. Deze 390T werkt met verschillende soorten pads voor droog en nat dweilen. De droge afname maakt gebruik van microvezeldoeken speciaal om stof en vuil op te nemen. De MOP pads (dweilen) zijn gemaakt om samen met vocht uit het waterreservoir te kuisen.

Net zoals de betere Braava M61338 kan je een schoonmaakroute instellen. Beide dweilrobots hebben na enkele keren je hele huis gemapped. Dit zorgt ervoor dat ze weten welke kamers bestaan, en waar ze wel en niet mogen gaan. Eens de map bestaande is kan jij duidelijk aangeven wat wel en niet gekuist moet worden.

De dweilrobot heeft net zoals de M61338 ingebouwde afgrondsensoren. Zo dondert het toestel de trap niet af. Verder is het ook geschikt voor hoeken, en kan je duidelijk aanduiden waar het toestel niet moet gaan. Als laatste zien we het lage geluidsniveau als een mooi pluspunt. De goedkope Braava 250 Jet maakt 75 dB aan lawaai. De Braava 390T levert beter werk aan 35 dB. Een voordeel voor de oren.

EVERYBOT EDGE

Editor’s Pick 2021

Nieuw sinds 2021 is de Edge van Everybot. Dit toetel is vergelijkbaar met de iRobot Braava 390T en bevindt zich in een gelijkaardige prijsklasse. Toch zijn er veel opmerkelijke verschillen die je kunnen beïnvloeden in je keuze van beste dweilrobot. Beginnen bij het mindere, deze dweilrobot is niet heel stil. Met 46 db toch luider dan de 390T (35 db) maar nog steeds ver onder de 76 db van de Braava 250 Jet.  De Everybot is wat lichter en maakt geen gebruik van touch sensors. Om obstakels op te merken is er een afstandsensor aanwezig. Ook de navigatie is zeer innovatief. In plaats van een GPS of laser systeem te gebruiken maakt het gebruik van plafondherkenning!

Standaard komt het met een basisstation, een bonus tegenover de iRobots. Automatisch hervatten en opladen gebeurt wel nog niet. Dweilen gebeurt met water uit het reservoir, de dubbele reinigingsdoeken doen het schrobwerk.  Met een volle accu kan je tot 100 minute dweilen. Dit is geen slimme dweilrobot, dus ook geen smartphone mogelijkheden. Via de afstandsbediening kan je het toestel van op afstand bedienen. Ook het ontwerp is vrij speciaal tegenover de andere modellen in deze lijst beste dweilrobots.

IROBOT BRAAVA 250 JET

Goedkope dweilrobot

iRobot heeft ook een Braava dweilrobot binnen het basissegment. De iRobot Braava 250 Jet. En hoewel het alle extra’s niet heeft is dit nog altijd een zeer goede dweilrobot. Het toestel geniet van een ingebouwd navigatiesysteem, een afgrondsensor, gebiedsafbakening, oplaadstation en touch sensoren. Het laatste zorgt ervoor dat het geen meubels of objecten raakt en omstoot.

Opladen gebeurt in 3 uur, nadien kan het toestel twee uur lang reinigen. Dit gebeurt met een natte of droge functie. Droog maakt gebruik van microvezeldoeken, nat maakt gebruik van water uit het waterreservoir. Af en toe moet je dan nog zelf dweilen met zeep om de ruimte extra te reinigen.

ILIFE W400 dweilrobot

Chinees alternatief

Iets groter en robuster is er de krachtige iLife W400. Dit merk begon in Azië. Initieel gezien als slechte kwaliteit en goedkoop Chinees apparatuur is iLife uitgegroeid tot een gerespecteerd merk. Top seller op Amazon en Aliexpress. De consument is overtuigd geraakt van de goede prijs / kwaliteit verhouding. Druk je op de kuisknop, dan gaat dit toestel volledig automatisch aan de slag.

Het vernieuwde TidalPower reinigingssysteem zorgt voor reiniging op 4 mogelijke manieren. Deze vernieuwingen zorgen er ook voor dat proper en vuil water van elkaar gescheiden wordt. Het maakt geen gebruik van reinigingsdoek, zoals de iRobot, maar eerder van water te spuiten en opnieuw op te zuigen. De 4 functies zijn: Path mode, Area mode, Spot mode en Edge mode.

Tot zover onze suggestieve top 5 beste dweilrobot 2021.
Lees meer over kuisrobots in onze lijst beste robotmaaier en robotstofzuiger

Dweilrobots vergelijken

Dweilrobot kopen,
Hoe kiezen

Vermogen vs inhoud

Het vermogen van de dweilrobot is vooral belangrijk bij stofzuigfuncties. Het bepaald de zuigkracht van het toestel wat dan weer invloed heeft op het kuisvermogen. Voor het dweilgedeelte is het vermogen minder  belangrijk. Hier is er meer belang voor de inhoud en reservoires. Enerzijds heb je het stofreservoir, anderzijds heb je het waterreservoir.

Dweilrobots werken op twee manieren, met water en dweilfunctie, of met een vochtig vezeldoekje. Afhankelijk van het type kuisen ga je dus beter voor een model dat grondig kan reinigen. Hetzelfde geldt voor een robotstofzuiger, wil je het stof opzuigen en weghalen of koop je liever een goedkoop model dat het stof opnieuw door het huis blaast.

Een slimme robotstofzuiger of dweilrobot kan je aansluiten aan het netwerk via een wifi verbinding. Meestal spreekt men al van een slimme dweilrobot wanneer een verbinding met de smartphone mogelijk is. Zo heb je dus keuze tussen bluetooth verbinding, zodat je het toestel van op afstand kan beheren. Anderzijds heb je de wifi verbinding die meer opties toelaat. Met een slimme dweilrobot kan je ook verbinding maken met andere toestellen, zoals de robotstofzuiger of je slimme hub. Op deze manier kan het toestel automatisch laden, starten, kuisen en dweilen. Zonder dat jij thuis bent.

Net zoals bij elk keukentoestel maakt kwaliteit uit. Het aankopen van een toestel is altijd een investering waar je even over moet nadenken. Koop je een goedkoop toestel (€ 60) dat slechts één jaar mee gaat dan betaal je meer dan een duurder toestel (€ 120) dat drie jaar mee gaat. Wees dus zeker dat je kwaliteit in overweging neemt, en niet zomaar het goedkoopste toestel koopt. Duurzame materialen verkleinen ook de afvalberg, iets om over na te denken.

Tot zover ons artikel ‘beste dweilrobot van 2021’ – Laatste update 16/11/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.