Een drinkfontein of waterfontein kopen kan de gezondheid van uw kat ten goede komen als hij of zij te weinig drinkt. Katten die te weinig drinken riskeren namelijk blaasgruis of een blaasontsteking wat gevaarlijk kan zijn. Volgens ons onderzoek is de Moowi Ultra Quiet de beste drinkfontein die je momenteel kunt kopen. Hij heeft een inhoud van drie liter, vier verschillende waterstanden en een sensor om aan te geven wanneer het reservoir bijna leeg is. Een keramische drinkfontein is daarentegen gemakkelijker om te kuisen maar is niet uitgerust met sensoren. Mensen die meerdere katten hebben nemen best een waterfontein met een groot reservoir zoals de Petsafe Drinkwell Platinum. Zo vermijd je dat je om bijna elke dag de waterfontein moet bijvullen. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een drinkfontein.

TOP 5 – Beste drinkfontein kat

MOOWI ULTRA QUIET DRINKFONTEIN

Volgens ons onderzoek is de Moowi Ultra Quiet de beste drinkfontein die je kunt kopen. Deze drinkfontein heeft een inhoud van 3 liter en is uitgerust met een koolstoffilter met geactiveerd koolstof om haar, beestjes en andere vuiligheid te filteren. Samen met de waterfontein krijg je een filter met geactiveerd houtskool en twee houtskoolfilters. Deze houtskoolfilters moet je regelmatig vervangen omdat ze hun filterend effect na een paar maanden verliezen. Dankzij de efficiënte pomp is het een zeer stille waterfontein, hij schakelt daarenboven na 30 seconden automatisch uit om energie te besparen. Wanneer je kat in de buurt komt zal de ingebouwde radar beweging detecteren en zal het water beginnen stromen.

“Beste drinkfontein kat”

Daarenboven kun je kiezen uit vier verschillende stroomstanden met één druk op de knop. Elke stand heeft zijn eigen kleur (lichtblauw, paars, blauw of groen) wat nieuwsgierigheid bij je kat kan opwekken om het zo te stimuleren om vaker te komen drinken. Als het waterniveau te laag komt begint het lampje rood te branden om aan te geven dat je het water moet bijvullen. Dit is belangrijk aangezien een waterpomp beschadigd kan geraken wanneer er zich te weinig water in de drinkfontein bevindt. Dankzij deze handige functies is de Moowi Ultra Quiet de beste drinkfontein die je momenteel voor je kat kunt kopen.

PETSAFE KERAMISCHE DRINKFONTEIN kat

Dit model van Petsafe is een keramische drinkfontein voor katten met een inhoud van twee liter. Het voordeel van een keramische waterfontein is dat het hygiënischer is in vergelijking met plastic en dus minder vaak moet gekuist worden. Je kan keramiek zelfs in de vaatwas steken voor een grondige reiniging. Nadeel is dat het niet is uitgerust met verschillende waterstanden of een radar om de drinkfontein automatisch aan- en uit te schakelen. Gelukkig is hij zeer stil en maakt het geen waarneembaar geluid. Ideaal voor katten die nogal argwanend zijn ten opzichte van ongekende geluiden. Het is natuurlijk zonde om een waterfontein te kopen als uw kat er niet van wilt drinken.

“Keramische drinkfontein voor katten”

Mooi meegenomen is het mooie en onopvallende design waardoor je deze keramische drinkfontein overal kwijt kunt in je huis. Door het design kunnen er twee katten tegelijkertijd van drinken. Mooi meegenomen voor mensen die thuis meerdere katten hebben rondlopen. De combinatie van een koolstoffilter en een schuimfilter zorgen ervoor dat er geen haartjes of andere viezigheden in de dompelpomp kunnen komen. Ben je op zoek naar een waterfontein die je gemakkelijk proper kunt houden is een keramische drinkfontein de beste keuze.

CAT-IT FLOWER DRINKFONTEIN

De Cat-It Sensens is een goedkope drinkfontein met een inhoud van drie liter. Door middel van de bloem vanboven te installeren kun je drie verschillende waterstanden bekomen. Wanneer je kat niet durft te drinken kun je verschillende standen uitproberen om te zien welke hij of zij het liefste heeft. Alhoewel hij gemaakt is uit plastic is hij nog vrij gemakkelijk te onderhouden dankzij zijn glad oppervlak en het ontbreken van hoeken en kanten.

“Goedkope drinkfontein”

Ook al wordt het niet expliciet vermeld kun je de onderdelen die gemaakt zijn plastiek in de vaatwasser steken. Let wel op wanneer je de vaatwas op een te hoge temepratuur laat draaien kan het zijn dat d eplastic verkleurd. Omdat het reservoir een capaciteit heeft van 3 liter moet je het maar 1 keer per week bijvullen. Door zijn opvallend design en toffe kleuren is het een waterfontein die de aandacht van je kat onmiddelijk zal trekken.

De petfontein drinkfontein

Katten houden van vers water. Lopend water zorgt er ook voor dat de kat meer drinkt. Deze drinkfontein voor katten van petfontein zorgt voor een bron van stromend water. Hierdoor ontstaat er ook een remming van bacteriegroei. Dit model is een drinkfontein voor katten is voornamelijk gemaakt uit RVS (roestvrij staal) met een inhoud van 2,4 liter. Nog een voordeel is de stille pomp die gebruikt wordt, de drinkfontein maakt amper een geluid en heeft een zeer laag verbruik. Het toestel is ook LED belicht, zo blijft het makkelijk zichtbaar in het donker.

Deze drinkfontein voor katten zorgt niet alleen voor stromend water maar filtert het ook. Ingebouwd in het reservoir vinden we koolstoffilters terug die je af en toe moet vervangen. Via het kijkglas, en vooral via de LED indicator, kan je zien wanneer het reservoir bijna leeg is. Bij aankoop krijg je standaard drie koolstoffilters zodat je zes tot negen maanden verder kunt alvorens je nieuwe filters moet kopen. Je krijgt ook een USB kabel en stekkeroplader. Bezoek hun website op petfontein.nl.

PETSAFE DRINKWELL PLATINUM

De Petsafe Drinkwell is ideaal voor mensen met een hond of meerdere katten. Dankzij het reservoir van vijf liter moet je deze drinkfontein minder vaak bijvullen in vergelijking met andere modellen. Zeker als je meerdere katten of een hand hebt rondlopen dan zal je een waterfontein met een inhoud van twee liter bijna dagelijks moeten bijvullen. In dat geval kies je dus beter voor een waterfontein met een grote inhoud. Juist zoals de Cat-It Senses is deze Petsafe drinkfontein makkelijk te kuisen dankzij zijn simpel design en glad oppervlak.

“Grote drinkfontein voor meerdere katten”

Hij is wel gemaakt uit plastic waardoor er meer vuilresten aan blijven hangen dan bij een keramische drinkfontein (of drinkfontein in RVS). Het is dus handig dat je hem uit elkaar kunt halen om in de vaatwas te steken (met uitzondering van de pomp. Hou er wel rekening mee dat het stromend water lichtjes hoorbaar is op de achtergrond. Sommige mensen vinden dit gezellig anderen vinden dit een afknapper.

Goede drinkfontein katten online

Tot zover onze top 5 beste kattenbakvulling. Nog kattenspullen nodig? Bekijk dan ook de TOP 5 beste kattenbakken of kattenbakvulling. Vermijd ook dat je kat de meubels kapotmaakt met een goede krabpaal.

Drinkfontein kat vergelijken

Hoeveel water drinken katten per dag

Een kat heeft per kilo lichaamsgewicht ongeveer 44 tot 66 ml vocht nodig. Met andere woorden wilt dit zeggen dat de gemiddelde kat dagelijks 250 tot 300 ml water moet drinken (indien ze enkel droge voeding eten). Aangezien stilstaand water in de natuur rapper besmet geraakt met ziektekiemen heeft het instinct een voorkeur voor stromend (vers) water.

drinkfontein voor katten thuis

Voor mensen met huisdieren die te weinig drinken of enkel van de kraan willen drinken is een waterfontein een nuttige aankoop. Een goede waterfontein kan helpen bij het ontwikkelen van goede drinkgewoontes bij uw kat of hond. Het voordeel van een waterfontein is dat het water door een filter wordt gepompt waardoor het water vers en proper blijft. Het is ook handig voor uzelf omdat u niet meer elke dag de waterkom meer moet bijvullen. Een waterfontein moet maar 1 keer per week opgevuld worden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een waterfontein een positieve invloed heeft op de gezondheid van uw huisdier. Het is namelijk erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huisdier constant toegang hebben tot vers water. Voornamelijk katten doen er voordeel aan van toegang te hebben tot een waterfontein. Katten hebben weinig problemen om zich een gedehydrateerde staat te bevinden. Dit heeft wel als nadeel dat de nieren zwaar belast worden waardoor de mogelijke levensduur verkort. Katten die te weinig drinken riskeren chronisch nierfalen.

DRINKFONTEIN KOPEN,
WAAR OP LETTEN

1. ONDERHOUD

De dag van vandaag heeft iedereen het druk, daarom zijn we op zoek gegaan naar drinkfonteinen die gemakkelijk zijn in onderhoud. Met gemak in onderhoud bedoelen we dat je de drinkfontein makkelijk kunt kuisen, uit elkaar halen en dat er zoveel mogelijk onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Omdat drinkfonteinen werken op basis van een waterpomp die het water door een filter pompt is het wel nodig dat je de drinkfontein op zijn minst 1 keer per maand uit elkaar haalt om de individuele onderdelen te kuisen. Doe je dit niet dan riskeer je dat je waterpomp het rapper gaat begeven.

2. CAPACITEIT

Meer water betekent dat je de drinkfontein minder vaak moet vullen. Hoe groter je huisdier hoe belangrijker het is om te kiezen voor een drinkfontein met een hoge capaciteit. Ook als je meerdere huisdieren hebt is het handig om een drinkfontein aan te schaffen met een hoge capaciteit zodat je niet dagelijks water moet bijvullen. Hou er rekening mee dat onder een bepaald waterniveau de waterpomp afslaat.

3. LEVENSDUUR

Zijn er drinkfonteinen waarvan het geweten is dat de waterpomp snel verslijt? Indien dat het geval is, is het dan gemakkelijk te herstellen of om een nieuwe pomp te vinden. Hoeveel kost het dan om een nieuwe pomp te kopen?

4. GELUID

Hoeveel lawaai maakt de drinkfontein bij normaal gebruik? Maakt het onaangename geluiden wanneer het reservoir bijna leeg is.

5. MATERIAAL

Roestvrij staal en keramiek kosten meer maar zijn gemakkelijker schoon te houden als gevolg dat mineralen zich niet kunnen afzetten aan de rand. Een drinkfontein zal waarschijnlijk ergens in de hoek van uw huis belanden. Maar ook al staat het in de hoek is het wel fijn om een drinkfontein te hebben die er een beetje mooi uitziet. Voor uw huisdier zal dit criterium het minst belangrijk zijn maar voor u misschien wel.

Beste drinkfontein kat

Bedankt voor het lezen van dit artikel, ben je nog op zoek naar goede kattenbakvulling voor je kat dan helpen we je graag verder op volgende pagina. Tot zover het artikel beste drinkfontein kat 2021.

Lees meer berichten in de categorie ‘Huisdieren’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.