Beste draadloze steelstofzuiger

beste draadloze steelstofzuiger

De beste draadloze steelstofzuiger volgens ons onderzoek is de Dyson V8 Absolute. Hij heeft een hoge zuigkracht, een uitstekende filter en een lang batterijleven. Hij heeft een betere prijs-kwaliteitsverhouding in vergelijking met de de Dyson V11 Absolute. De V11 heeft een hogere zuigkracht maar is zwaarder en een stuk duurder. Voor de mensen die geen fan zijn van Dyson raden we de Bosch Ultimate Serie 8 aan. Deze draadloze steelstofzuiger maakt gebruik van een vervangbare batterij die ook voor andere Bosch toestellen kunnen gebruikt worden.

Beste draadloze steelstofzuigers van 2021

1. Dyson V8 Absolute

De beste steelstofzuiger voor de meeste mensen

De Dyson V8 Absolute is krachtig genoeg om een gewone stofzuiger in je huis te vervangen. Dankzij zijn hoge zuigkracht, uitstekende luchtfilter en lang batterijleven is het volgens ons onderzoek de beste draadloze steelstofzuiger voor de meeste mensen. De Absolute versie komt met een uitgebreide set aan accessoires zoals een harde vloerzuigmond die ideaal is voor het kuisen van harde vloeren en tapijt. De zachte vloerzuigmand is daarentegen beter geschikt voor zachte materialen zoals parket en laminaat. Maar je kan de V8 ook als een kruimeldief gebruiken door een van de vier kleinere accessoires aan te sluiten. Het was voor ons eerst zoeken om voor alle accessoires een plaats te vinden in de kast. Gelukkig komt er muurbevestiging mee waar je de stofzuiger aan kunt opladen en twee bijkomende accessoires aan kunt bevestigen.

Sinds we thuis een Dyson V8 hebben staat onze oude stofzuiger al maanden lang stof te verzamelen op zolder. Onze oude stofzuiger was namelijk 3 keer zo zwaar en een pest om naar boven te sleuren. Omdat de Dyson V8 draadloos is en maar 2,6 kg weegt is hij gemakkelijk om te gebruiken. Omdat er geen draad is kun je je sneller van ruimte naar ruimte verplaatsen. De batterij gaat 40 minuten mee en dat is meer als voldoende om ons huis van 180 vierkante meter te stofzuigen. Voor meer intensere taken zoals een grondige reiniging van het tapijt kun je overschakelen naar de turbo modus. Dan gaat de batterij maar 8 minuten mee maar gelukkig heb je deze modus niet nodig voor het kuisen van de vloer. Het legen van de opvangbak gaat ook heel gemakkelijk en de luchtfilters zijn ook eenvoudig om af te kuisen. De V10 en V11 modellen zijn krachtiger maar wegen meer en zijn ook een stuk duurder. Het is daarom dat we de meeste mensen aanraden om voor de Dyson V8 Absolute te kiezen omdat hij momenteel over de beste prijs-kwaliteitsverhouding beschikt.

Belangrijkste specificaties

 • Batterij gaat tot 40 minuten mee
 • Oplaadtijd van 5 uur
 • Gewicht van 2,63 kg
 • Stofreservoir van 0,54 liter
 • Zuigkracht van 115 AW

2. Dyson V11 Absolute

Een krachtige draadloze steelstofzuiger

De Dyson V11 Absolute komt met een aantal verbeteringen ten opzicht van de V8. Zo krijg je in plaats van twee maar één vloerzuigmond die geschikt is voor alle oppervlakken. De V11 is in staat om een onderscheid te maken tussen de verschillende oppervlakten en kan de zuigkracht automatisch aanpassen. Naast de automatische modus kun je ook zelf via een ingebouwd LCD-scherm hem instellen op Eco modus, Medium modus en Boost modus. Hoeveel batterij je nog overhebt kun je zijn aan de hand van een timer die wordt weergegeven op het scherm.

Ondanks het feit dat de V11 een hogere zuigkracht heeft gaat de batterij langer mee in vergelijking met de V8. In Eco modus kun je rekenen op een batterijduur van ongeveer 60 minuten wat voldoende is om een volledige woning te stofzuigen. Ook het stofreservoir is met een inhoud van 0,76 liter een stuk groter. Deze verbeteringen vertalen zich wel in een hogere prijs en een zwaarder gewicht. Met een gewicht van 3 kg is de V11 namelijk een stuk zwaarder dan de V8. De V11 is ideaal voor mensen die de beste draadloze stofzuiger willen kopen die momenteel kan gekocht worden.

Belangrijkste specificaties

 • Batterij gaat tot 60 minuten mee
 • Oplaadtijd van 4,5 uur
 • Gewicht van 2,97 kg
 • Stofreservoir van 0,76 liter
 • Zuigkracht van 220 AW

3. Dyson V7 Motorhead

Goedkope Dyson steelstofzuiger

De Dyson V7 Motorhead is een goedkoop alternatief voor de V8 Absolute. De V7 Motorhead beschikt namelijk enkel over een harde vloerzuigmond. Deze is ideaal om te gebruiken op tapijt en harde vloeren. Enkel mensen die thuis voornamelijk parket of laminaat hebben liggen kiezen beter voor een model met een zachte vloerzuigmond. Naast het ontbreken van een zachte vloerzuigmond heeft de V7 ook maar een batterijduur van 30 minuten. Dit is niet enorm veel, zeker wanneer je er rekening mee houdt dat batterijen op termijn een deel van hun capaciteit verliezen. Een kleinere woning of een appartement kun je normaalgezien wel op een halfuur het meeste vuil stofzuigen. Voor de rest zijn er weinig noemenswaardige verschillen met de V8 Absolute op te merken. Je beschikt namelijk ook over een docking station die je aan de muur kunt bevestigen en nog drie kleinere accessoires. Enkel de geautomatiseerde kleine vloerzuigmond voor het kuisen van een stoffen zetel of het interieur van een wagen ontbreekt nog.

Belangrijkste specificaties

 • Batterij gaat tot 30 minuten mee
 • Oplaadtijd van 3,5 uur
 • Gewicht van 2,32 kg
 • Stofreservoir van 0,54 liter
 • Zuigkracht van 100 AW

4. Bosch Unlimited Serie 8

Een goede draadloze steelstofzuiger voor mensen die geen Dyson willen

Wil je geen Dyson kopen dan raden we de Bosch Unlimited Serie 8 aan. Het grootste verschil met de Dyson modellen is dat de Bosch steelstofzuiger voorzien is van twee verwisselbare 3.0Ah batterijen. Een voordeel hiervan is dat je een batterij kan opladen terwijl je met de andere batterij aan de slag gaat. Bij normaal gebruik gaat de batterij ongeveer 40 minuten mee. Omdat een batterij op ongeveer een uur is opgeladen wilt dit zeggen dat je nooit hoeft te wachten tot je steelstofzuiger is opgeladen. We moeten er wel bij zeggen dat in normale modus de zuigkracht een stuk lager is in vergelijking met de Dyson V11 of zelfs de V8. Gelukkig is er Turbo modus maar dan gaat de batterij maar 9 minuten mee. Wat we ook minder vonden is de manier waarop je de container handmatig moet moet legen. Op dat vlak vinden we het systeem dat Dyson hanteert een stuk gebruiksvriendelijker. Wat we wel goed vinden is dat de batterij ook kan gebruikt worden voor andere Bosch toestellen zoals een heggenschaar of een elektrische schroevendraaier.

Belangrijkste specificaties

 • Batterij gaat tot 55 minuten mee
 • Oplaadtijd van 1 uur
 • Gewicht van 2,9 kg
 • Stofreservoir van 0,4 liter

5. Philips SpeedPro Max Aqua

Een steelstofzuiger met dweilfunctie

Meestal wanneer men het beste van twee werelden probeert te combineren kom je uit op een matig toestel. En dat is voor de Philips SpeedPro Max Aqua niet anders. Het idee dat je met hetzelfde toestel kunt dweilen nadat je hebt gestofzuigd is op zich niet mis. Alleen kost de SpeedPro Max Aqua meer dan een Dyson V8 terwijl hij als een steelstofzuiger een stuk minder presteert. Op de standaard instelling gaat de batterij ongeveer 75 minuten mee maar de zuigkracht is een stuk minder in vergelijking met die van de V8. Er is gelukkig een Turbo modus maar daarmee zakt de batterijduur naar 30 minuten. De opvangbak heeft een inhoud van 0,6 liter maar moet wel manueel losgemaakt worden van het toestel om het te legen. De dweil lijkt op eerste zicht handig maar het is moeilijk om te bepalen hoeveel water je loslaat uit het reservoir. Persoonlijk raden we aan om een gewone draadloze steelstofzuiger te kopen en een apart dweil te gebruiken voor het natte werk. Maar ben je op zoek naar een toestel dat beide kan dan is de de SpeedPro Max Aqua de beste keuze.

Belangrijkste specificaties

 • Batterij gaat tot 75 minuten mee
 • Oplaadtijd van 5 uur
 • Gewicht van 2,7 kg
 • Stofreservoir van 0,6 liter
 • Dweilfunctie
Beste draadloze steelstofzuiger

Tot zover onze lijst beste draadloze steelstofzuigers van 2021. Sta je ook open voor bedrade stofzuigers, bekijk dan ook onze lijst beste stofzuigers van 2021. Ook robotstofzuigers zijn een handig alternatief.

Draadloze stofzuigers vergelijken

Wat is een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger is een stofzuiger die bestaat uit een steel, een motor en een stofbak. Deze werken door middel van een accu, waardoor de snoerloze steelstofzuiger geschikt is voor het snelle stofzuigen. Je hoeft hem hiervoor niet meer achter je aan te slepen, maar duwt hem eenvoudig vooruit. Dit heeft als grote voordeel dat er minder kracht nodig is om jouw vloeren schoon te krijgen. Het is echter wel een stofzuiger die minder lang meegaat vanwege de accu en daarbij ook minder stof op kan nemen in de bak in tegenstelling tot een gewone stofzuiger.

Met een draadloze steelstofzuiger ben je wendbaar. Je kunt het gehele huis stofzuigen, waarbij je vaak ook de steel van de kruimeldief af kunt halen om de plinten mee af te doen. De lichte steelstofzuiger zorgt er daarbij voor dat je geen spierpijn in je armen gaat krijgen. Je moet er wel rekening mee houden dat deze lang op moet laden en relatief minder zuigkracht heeft dan de gemiddelde stofzuiger. Met de beste steelstofzuiger kun je echter wel tot een uur achter elkaar zuigen op de normale stand, waardoor je toch een heel eind komt in het huishouden.

Waarom een draadloze steelstofzuiger kopen?

Als je gaat kijken naar een nieuwe stofzuiger, dan wil je het liefste eentje die zowel goed zijn werk doet als een die jou zoveel mogelijk bewegingsvrijheid geeft. De beste steelstofzuiger zorgt ervoor dat je beide in een hebt, waardoor je jouw huis altijd schoon kunt houden. Door een draadloze steelstofzuiger te nemen kun je door het hele huis bewegen zonder dat hier een snoer in de weg zit en hoef je hem alleen nog maar op te laden voor het volgende gebruik. Het stofzuigen wordt hierdoor een eenvoudigere bezigheid, waardoor je het goed kunt combineren met andere taken.

draadloze stofzuigers vergelijken

Types Stofzuigers

Draadloze steelstofzuigers

De snoerloze stofzuigers komen in twee verschillende varianten. De eerste is de klassieke steelstofzuiger met een geïntegreerde kruimelzuiger. Deze is soepel voor je uit te bewegen en je kunt de kruimelzuiger eenvoudig loshalen van de steel. Zo kun je ook op de vensterbanken en bij de plinten al het vuil weghalen. De 2-in-1 steelstofzuigers zorgen er daarentegen weer voor dat je eenvoudiger op hoger gelegen oppervlakten kunt stofzuigen en dat je de kruimeldief kunt gebruiken door de buis eraf te halen. Dit geeft jou nog meer bewegingsruimte en zorgt ervoor dat al het vuil weg is in huis.

Traditionele steelstofzuiger

In plaats van een snoerloze steelstofzuiger kun je ook voor een variant met snoer gaan. Over het algemeen zijn deze stofzuigers energiezuinig, doordat je de accu niet op hoeft te laden. Je gebruikt hierdoor alleen energie wanneer je gebruik maakt van de stofzuiger. Ook hebben deze over het algemeen een hogere zuigkracht, waardoor je meer mogelijkheden hebt bij het schoonmaken van jouw huis en hiervoor geen nieuwe stofzuiger hoeft aan te schaffen om het meest hardnekkige vuil van de ondergrond te halen. Het enige nadeel is dat deze jou minder bewegingsvrijheid geeft.

Vloerreinigers

Als je op zoek bent naar de beste steelstofzuiger en hier ook gelijk mee wilt dweilen, dan is een vloerreiniger de geschikte keuze. Er zijn een aantal modellen van een draadloze steelstofzuiger te verkrijgen die beide functies ineen hebben, waardoor je niet alleen al het stof van de grond hebt, maar ook gelijk jouw vloer gedweild hebt. Dit zorgt ervoor dat de vloer tot wel 20 procent schoner is dan wanneer je beide apart doet. Dit apparaat heeft een afzuigsysteem dat het schone en vuile water ook van elkaar scheidt, waardoor je vuil niet meer verplaatst.

goede steelstofzuiger kopen

Draadloze stofzuiger kopen waar op letten?

Welke oppervlakten

De beste steelstofzuiger is geschikt voor alle oppervlakten. Echter zit er een wezenlijk verschil in de geschiktheid van de verschillende steelstofzuigers. De draadloze steelstofzuiger komt met verschillende opzetstukken, waardoor de mogelijkheid er is om zowel harde vloeren als tapijten, auto’s en traptreden te zuigen. Je moet er daarom bij de aanschaf op letten welke opzetstukken er meegeleverd worden en waarvoor deze dienen tijdens het gebruik, zodat je de beste mogelijkheid tot jouw beschikking hebt en geen verkeerde aankoop doet. De steelstofzuiger is immers een relatief dure aankoop, waarbij er veel verschil in kwaliteit kan zitten.

Als je huisdieren hebt, wil je ook een snoerloze steelstofzuiger die hardnekkig vuil kan verwijderen. Ook dan is het goed om te bekijken welke standen er op de stofzuiger aanwezig zijn en welke borstels er meegeleverd worden. Door de lage zuigkracht kan het namelijk voor komen dat hardnekkig vuil niet mee opgezogen worden. De ronddraaiende turboborstel van een steelstofzuiger maakt echter veel goed. Bedenk je hierbij ook of de stofzuiger geschikt is voor het stofzuigen van kieren. Als er een geïntegreerde kruimeldief bij zit, dan kun je hier een hoop mee winnen.

Gebruiksduur

De gebruiksduur van de verschillende steelstofzuigers verschilt ook aanzienlijk per model. Bij de een kun je tot wel een uur aan een stuk stofzuigen zonder dat de accu leeg raakt, terwijl de ander juist maar 30 minuten door kan. Hiervoor is ook de stand van de stofzuiger van belang. Op de normale stand heb je een hogere gebruiksduur dan bij de turbostand. De turbostand verbruikt namelijk veel meer energie, waardoor je ineens binnen 10 minuten zonder batterij komt te zitten tijdens het stofzuigen. Bedenk je daarom altijd goed waarvoor de draadloze steelstofzuiger voor gebruikt wordt, zodat je hier jouw producten op aan kunt passen.

De verschillende steelstofzuigers kunnen ook op meerdere manieren opgeladen worden. In de meeste gevallen heeft deze een docking-station, die aan de muur gehangen wordt en waaraan je de stofzuiger kan hangen na gebruik. Hierdoor hoef je geen snoer meer in het stopcontact te steken, wat jou ook extra bewegingsvrijheid geeft. Het zou echter ook kunnen zijn dat je geen oplaadstation hebt, maar de stofzuiger na gebruik door middel van een snoer op moet laden. Deze zullen over het algemeen sneller opgeladen zijn dan een draadloze steelstofzuiger, welke er al gauw 5,5 uur over kan doen.

Tot zover ons artikel ‘beste draadloze stofzuiger 2021’ – Laatste update 03/09/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.