Beste draadloze steelstofzuiger

Elk merk is op zoek naar de formule voor het maken van de beste draagbare steelstofzuiger. Er zijn veel specificaties om rekening mee te houden en ook is het geheel afhankelijk van het vloeroppervlak welke geschikt is. Een beetje onderzoek doen kan hierbij helpen, van daar de nood aan deze lijst beste steelstofzuigers. Niet alleen heb je dan een goede draadloze steelstofzuiger voor jouw situatie, ook heb je meteen de beste steelstofzuiger voor jouw situatie en ondergrond. Kijk onderin het artikel naar de sectie ‘Onderzoek’ om meer te weten over waar je op moet letten en hoe je een goede steelstofzuiger kiest.

Beste Draadloze Steelstofzuigers

De Dyson V11 Absolute is voor ons de beste draadloze steelstofzuiger. Dyson ontwikkelt een product waarbij verschillende zuigstanden niet meer van toepassing zijn. Deze stofzuiger wordt namelijk geleverd met een parketborstel, welke te gebruiken is op houten vloeren, en een Torque zuigmond. Laatstgenoemde herkent de ondergrond, waardoor de zuigkracht automatisch aangepast wordt. Hiervoor moet je de snoerloze steelstofzuiger wel in de auto-stand zetten, welke ook terug te vinden is op het LCD-scherm.

Op dit LCD-scherm is nog meer informatie te vinden. De Dyson V11 Absolute geeft namelijk ook aan hoeveel batterij er nog overblijft, waarbij zelfs seconden aangegeven staan. Mochten er foutmeldingen worden gegeven, dan staat dit ook op het scherm en hoe je dit zelf op kan lossen. Hierdoor heb je weinig tot geen problemen met de steelstofzuiger en kun je onbezorgd aan de slag gaan met het schoonmaken van jouw vloeren.

+ Alle informatie direct terug te zien op het LCD-scherm.
+ Je kunt tot 60 minuten stofzuigen zonder tussendoor op te laden.
+ De zuigkracht wordt automatisch aangepast door de Torque zuigmond.

Als je een draadloze steelstofzuiger wil kopen die meer doet dan de gemiddelde stofzuiger, dan is de Philips SpeedPro Max FC6813/01 de beste steelstofzuiger voor uw situatie. Deze kan namelijk zowel vooruit als achteruit stof opzuigen, waardoor je nooit meer stukken overslaat tijdens de schoonmaak. Daarbij komt ook de LED-verlichting op de zuigmond, waardoor je precies ziet waar het stof ligt. Handig voor wanneer je onder het bed of onder de bank aan het zuigen bent. Met deze steelstofzuiger zorg je ervoor dat er nooit meer stof achterblijft.

Ook als je huisdieren hebt is de Philips SpeedPro Max FC6813/01 geweldig voor jouw huishouden. Deze stofzuiger wordt namelijk geleverd met een mini-turboborstel, welke een geïntegreerde kruimelzuiger kan omtoveren tot een goed apparaat voor hardnekkig vuil. De dierenharen verdwijnen als sneeuw voor de zon, waardoor je al het vuil beter uit de vezels van de stof kunt halen en de ergste allergieën verleden tijd zijn.

+ Er is een lange levensduur en hoge zuigkwaliteit gegarandeerd.
+ Zelfs op de donkerste plekken is het stof goed weg te zuigen.
+ Op de turbo-stand kun je het meest hardnekkige vuil weghalen.
–  De batterij gaat veel korter mee wanneer de steelstofzuiger op turbo staat.

De Dirt Devil Blade DD767-1 is een lichte steelstofzuiger die voornamelijk als kruimeldief gebruikt kan worden. Binnen een handomdraai zijn alle kruimels van de grond of van tafel verdwenen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gemotoriseerde combiborstel. Sluit de steel eraan vast en je kunt ook op harde vloeren en laagpolig tapijt uitgebreid je gang gaan om alles stof- en vuilvrij te krijgen. Door de grote hoeveelheid mogelijkheden van deze stofzuiger is het een goed apparaat wanneer je weinig geld uit wilt geven voor een degelijk product.

De Dirt Devil Blade DD767-1 is niet alleen voor jouw vloeren te gebruiken, maar dankzij de combiborstel kunnen zelfs jouw auto en traptreden schoongemaakt worden. De zachte afstofborstel zorgt er daarbij voor dat ook kwetsbare en kleine oppervlakten afgestoft kunnen worden. Je hoeft de draadloze steelstofzuiger hiervoor alleen maar op te laden, waarna je 35 minuten aan de gang kunt gaan op de normale stand en 20 minuten in turbo-stand.

+ Veel mogelijkheden dankzij de kruimelzuiger.
+ Er wordt een verlengsteel meegeleverd waardoor ook hogere plaatsen schoon worden.
+ De draaiende borstels zorgen ervoor dat dierenharen verdwijnen.
–  Je hebt een snoer nodig om de steelstofzuiger op te laden.

De Dyson V8 Motorhead Origin is de beste steelstofzuiger als je met veel verschillende oppervlakten te maken hebt. De gemotoriseerde combiborstel is namelijk zowel op harde vloeren als tapijt of vloerkleden te gebruiken. De borstel in de zuigmond draait volledig rond, waardoor het vuil beter van de grond wordt gehaald. Hiervoor heeft deze een eigen aandrijving, zodat je extra kracht verkrijgt van deze beste steelstofzuiger. Voeg hier een grote hoeveelheid aan accessoires aan toe en je hebt alles binnen handbereik om jouw huis schoon te houden.

Zo heb je een 2-in-1 accessoire, waardoor er zowel een brede kieren-zuigmond als een zachte afstofborstel ter beschikking is. De zachte haren kun je naar voren schuiven om kwetsbare meubelstukken af te stoffen. Door deze weer naar achteren te schuiven kunnen ook de grotere etensresten van de vloer of de bank worden gezogen. Wanneer je de draadloze steelstofzuiger hebt opgeladen kun je er tussen de 30 en 45 minuten mee zuigen. Genoeg om jouw huis weer spic en span te maken.

+ Op veel verschillende oppervlakten te gebruiken dankzij de combiborstel.
+ De turbostand haalt zelfs het meest hardnekkige vuil weg.
+ Een lange tijd stofzuigen in een enkele lading.
–  De turbostand zorgt ervoor dat de batterij maar 10 minuten meegaat.

Wanneer je een combinatie wilt hebben tussen een stofzuiger en een dweil, dan is de Kärcher Floor Cleaner FC 5i Cordless de beste steelstofzuiger. Je hoeft in feite niet meer te stofzuigen voordat je aan het dweilen gaat, terwijl de vloer wel tot 20 procent schoner wordt dan met een gewone dweil. Deze stofzuiger beschikt namelijk over een sterke afzuigfunctie, waardoor het vuil direct wordt opgenomen en het water op de dweil schoon blijft. Je hoeft hierdoor ook minder vaak het water te verversen dan bij een gewone dweil. Jouw huis zal weer volledig schoon worden.

De Kärcher Floor Cleaner FC 5i Cordless is een draadloze steelstofzuiger, waar je 20 minuten mee aan de slag kunt gaan. Hiermee kun je tot wel 60 vierkante meter dweilen, waarbij de ronddraaiende borstels schoon en vuil water van elkaar blijven scheiden. Je hoeft deze borstels ook niet meer met de hand schoon te maken. De afzuigfunctie doet alles voor je, terwijl jij verder gaat aan jouw vloer.

+ Polyvalent gebruik, sterke stofzuiger
+ Een goede combinatie tussen dweilen en stofzuigen.
+ Meer bewegingsruimte voor de grootste schoonmaakklussen.
–  Je kunt er geen tapijten mee reinigen.

Eerder op zoek naar een ander type stofzuiger? Lees dan ook de volgende artikels:

Beste Stofzuigers van 2020
Beste robotstofzuigers

Het onderzoek

Waarom de draadloze steelstofzuigers kopen

Als je gaat kijken naar een nieuwe stofzuiger, dan wil je het liefste eentje die zowel goed zijn werk doet als een die jou zoveel mogelijk bewegingsvrijheid geeft. De beste steelstofzuiger zorgt ervoor dat je beide in een hebt, waardoor je jouw huis altijd schoon kunt houden. Door een draadloze steelstofzuiger te nemen kun je door het hele huis bewegen zonder dat hier een snoer in de weg zit en hoef je hem alleen nog maar op te laden voor het volgende gebruik. Het stofzuigen wordt hierdoor een eenvoudigere bezigheid, waardoor je het goed kunt combineren met andere taken.

Wat is een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger is een stofzuiger die bestaat uit een steel, een motor en een stofbak. Deze werken door middel van een accu, waardoor de snoerloze steelstofzuiger geschikt is voor het snelle stofzuigen. Je hoeft hem hiervoor niet meer achter je aan te slepen, maar duwt hem eenvoudig vooruit. Dit heeft als grote voordeel dat er minder kracht nodig is om jouw vloeren schoon te krijgen. Het is echter wel een stofzuiger die minder lang meegaat vanwege de accu en daarbij ook minder stof op kan nemen in de bak in tegenstelling tot een gewone stofzuiger.

Met een draadloze steelstofzuiger ben je wendbaar. Je kunt het gehele huis stofzuigen, waarbij je vaak ook de steel van de kruimeldief af kunt halen om de plinten mee af te doen. De lichte steelstofzuiger zorgt er daarbij voor dat je geen spierpijn in je armen gaat krijgen. Je moet er wel rekening mee houden dat deze lang op moet laden en relatief minder zuigkracht heeft dan de gemiddelde stofzuiger. Met de beste steelstofzuiger kun je echter wel tot een uur achter elkaar zuigen op de normale stand, waardoor je toch een heel eind komt in het huishouden.

Draadloze steelstofzuiger kopen

waar moet ik op letten?

Welke oppervlakten

De beste steelstofzuiger is geschikt voor alle oppervlakten. Echter zit er een wezenlijk verschil in de geschiktheid van de verschillende steelstofzuigers. De draadloze steelstofzuiger komt met verschillende opzetstukken, waardoor de mogelijkheid er is om zowel harde vloeren als tapijten, auto’s en traptreden te zuigen. Je moet er daarom bij de aanschaf op letten welke opzetstukken er meegeleverd worden en waarvoor deze dienen tijdens het gebruik, zodat je de beste mogelijkheid tot jouw beschikking hebt en geen verkeerde aankoop doet. De steelstofzuiger is immers een relatief dure aankoop, waarbij er veel verschil in kwaliteit kan zitten.

Als je huisdieren hebt, wil je ook een snoerloze steelstofzuiger die hardnekkig vuil kan verwijderen. Ook dan is het goed om te bekijken welke standen er op de stofzuiger aanwezig zijn en welke borstels er meegeleverd worden. Door de lage zuigkracht kan het namelijk voor komen dat hardnekkig vuil niet mee opgezogen worden. De ronddraaiende turboborstel van een steelstofzuiger maakt echter veel goed. Bedenk je hierbij ook of de stofzuiger geschikt is voor het stofzuigen van kieren. Als er een geïntegreerde kruimeldief bij zit, dan kun je hier een hoop mee winnen.

Gebruiksduur

De gebruiksduur van de verschillende steelstofzuigers verschilt ook aanzienlijk per model. Bij de een kun je tot wel een uur aan een stuk stofzuigen zonder dat de accu leeg raakt, terwijl de ander juist maar 30 minuten door kan. Hiervoor is ook de stand van de stofzuiger van belang. Op de normale stand heb je een hogere gebruiksduur dan bij de turbostand. De turbostand verbruikt namelijk veel meer energie, waardoor je ineens binnen 10 minuten zonder batterij komt te zitten tijdens het stofzuigen. Bedenk je daarom altijd goed waarvoor de draadloze steelstofzuiger voor gebruikt wordt, zodat je hier jouw producten op aan kunt passen.

De verschillende steelstofzuigers kunnen ook op meerdere manieren opgeladen worden. In de meeste gevallen heeft deze een docking-station, die aan de muur gehangen wordt en waaraan je de stofzuiger kan hangen na gebruik. Hierdoor hoef je geen snoer meer in het stopcontact te steken, wat jou ook extra bewegingsvrijheid geeft. Het zou echter ook kunnen zijn dat je geen oplaadstation hebt, maar de stofzuiger na gebruik door middel van een snoer op moet laden. Deze zullen over het algemeen sneller opgeladen zijn dan een draadloze steelstofzuiger, welke er al gauw 5,5 uur over kan doen.

Soorten Steelstofzuigers

Draadloze steelstofzuigers

De snoerloze stofzuigers komen in twee verschillende varianten. De eerste is de klassieke steelstofzuiger met een geïntegreerde kruimelzuiger. Deze is soepel voor je uit te bewegen en je kunt de kruimelzuiger eenvoudig loshalen van de steel. Zo kun je ook op de vensterbanken en bij de plinten al het vuil weghalen. De 2-in-1 steelstofzuigers zorgen er daarentegen weer voor dat je eenvoudiger op hoger gelegen oppervlakten kunt stofzuigen en dat je de kruimeldief kunt gebruiken door de buis eraf te halen. Dit geeft jou nog meer bewegingsruimte en zorgt ervoor dat al het vuil weg is in huis.

In plaats van een snoerloze steelstofzuiger kun je ook voor een variant met snoer gaan. Over het algemeen zijn deze stofzuigers energiezuinig, doordat je de accu niet op hoeft te laden. Je gebruikt hierdoor alleen energie wanneer je gebruik maakt van de stofzuiger. Ook hebben deze over het algemeen een hogere zuigkracht, waardoor je meer mogelijkheden hebt bij het schoonmaken van jouw huis en hiervoor geen nieuwe stofzuiger hoeft aan te schaffen om het meest hardnekkige vuil van de ondergrond te halen. Het enige nadeel is dat deze jou minder bewegingsvrijheid geeft.

Vloerreinigers

Als je op zoek bent naar de beste steelstofzuiger en hier ook gelijk mee wilt dweilen, dan is een vloerreiniger de geschikte keuze. Er zijn een aantal modellen van een draadloze steelstofzuiger te verkrijgen die beide functies ineen hebben, waardoor je niet alleen al het stof van de grond hebt, maar ook gelijk jouw vloer gedweild hebt. Dit zorgt ervoor dat de vloer tot wel 20 procent schoner is dan wanneer je beide apart doet. Dit apparaat heeft een afzuigsysteem dat het schone en vuile water ook van elkaar scheidt, waardoor je vuil niet meer verplaatst.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.