De beste draadloze oplader die je momenteel kunt kopen is de Belkin Power Up 10W. Deze draadloze oplader heeft een hoog vermogen waardoor het zowel een iPhone, Samsung smartphone of andere Android smartphones snel kan laden. Het komt geleverd met zowel een kabel als een adapter, heeft een standaard voor zowel horizontale als verticale plaatsing en is verkrijgbaar in zowel zwart als wit. Ons onderzoek kan je onderaan deze pagina terugvinden samen met waar je op moet letten bij het kopen van een draadloze lader.

TOP 5 – Beste draadloze oplader 2021

Belkin Boost Up 10W

De beste draadloze oplader die je momenteel kunt kopen is de Belkin Boost Up 10W. Het is compatibel met Samsung, Apple en andere smartphones die uitgerust zijn met Qi Wireless Charging Technology. Door zijn hoog laadvermogen kan hij een iPhone van 0% naar 50% opladen op een uur tijd. Apple limiteert het laadvermogen voor een iPhone tot maximaal 7,5W. Samsung doet dit niet en laat een maximaal laadvermogen toe van 9W waardoor je smartphone sneller zal opladen. Andere smartphones zullen tenzij anders vermeld door de fabrikant maar aan een maximaal vermogen van 5W laden. Heb je geen iPhone of Samsung smartphone kies je beter voor de goedkopere Belkin Boost Up met een vermogen van 5W.

“Beste draadloze oplader 2021”

In tegenstelling tot de meeste Qi laders wordt bij deze zowel een kabel als een adapter voor in het stopcontact meegeleverd in de doos. Bij sommige draadloze opladers moet je de adapter nog apart bijkopen. Persoonlijk zijn we meer fan van een draadloze oplader met standaard omdat je gemakkelijker binnenkomende berichten kunt lezen. De standaard is zo ontworpen dat je je smartphone er zowel verticaal als horizontaal op kunt plaatsen. Handig als je naar een video op Youtube of Netflix wilt kijken terwijl je smartphone aan het laden is. Je kan kiezen uit twee kleuren, wit en zwart.

Belkin Boost Up 5W

De Belkin Boost Up is een goedkope draadloze lader met een maximaal vermogen van 5W. Deze zal je smartphone trager opladen in vergelijking met een draadloze oplader met een vermogen van 10W. Het snel opladen van een smartphone zorgt ervoor dat je smartphone en zijn batterij sneller opwarmen. Door steeds op te laden via een snellader kan je mogelijks het batterijleven van je smartphone verminderen.

Ben je dus van plan om je smartphone ‘s nachts te laten laden op je draadloze lader dan kun je beter voor een kiezen met een vermogen van 5W in plaats van 10W. Omdat Apple het laadvermogen sowieso limiteert tot 7,5W voor zijn iPhones is het verschil kleiner ten opzichte van Samsung. We kunnen hem dus eerder aanraden aan mensen met een iPhone of een andere smartphone die maar maximaal aan 5W kunnen laden.

“Goedkope draadloze oplader”

Zens Dual & Watch Aluminium 10W

De Zens Dual & Watch is een stijlvolle draadloze oplader die speciaal is ontworpen voor Apple. Als je zowel een iPhone als een Apple Watch hebt dan is deze draadloze oplader ideaal voor jou. Je kan namelijk met één lader zowel je iPhone, Apple Watch en eventueel je Airpods of een andere iPhone opladen. Deze beste draadloze Apple lader is namelijk zo ontworpen dat het drie toestellen tegelijk kan opladen. Hou er wel rekening mee dat als je twee iPhones tegelijk wilt opladen het laadvermogen maximaal 5W per toestel zal zijn. Hierdoor zal het een derde trager laden dan wanneer je er maar iPhone en bijvoorbeeld je Apple Watch mee oplaadt.

Deze draadloze lader is een stijlvolle oplossing om je Apple producten op een plaats op te laden. Het is compatibel vanaf de iPhone 8 tot de nieuwste modellen, alle Apple Watches en Airpods. Hoewel het toestel enkel voor Apple is verdient het een plaats in onze lijst beste draadloze opladers. Ook op Coolblue is het een zeer populaire keuze.

Duo Pad Draadloze oplader

De Samsung Duo Pad bestaat uit twee laadgedeeltes, een van 12W en een van 3,5W. Het laadgedeelte van 12W beschikt over Fastcharge 2.0 en is compatibel met Samsung smartphones en Galaxy buds. Het ander laadgedeelte heeft een Qi certificering en is compatibel met andere smartphones of smartwatches zoals de Galaxy Watch of de Gear S3. Het is minimalistisch van design en is ideaal voor aan je nachtkastje. We kunnen dit toestel aanraden als beste draadloze oplader voor een Samsung smartphone en een Samsung smartwatch.

“Draadloze oplader Samsung”

SAMMIT – WIRELESS CHARGER

Hoewel dit verkocht wordt door SAMMIT is dit een zeer generieke draadloze oplader. Dit model is afkomstig van China en kan ook merkloos gekocht worden. Omdat een wireless charger een zeer simpel maar handig toestel is moeten we niet al te veel op merken letten. Wel belangrijk is dat de oplader een correct voltage afgeeft zodat de telefoon of smartphone niet oververhit geraakt. Deze SAMMIT doet wat het moet doen voor een simpele prijs van €20.

“Houten draadloze oplader”

Omdat het zo simpel, onopvallend en uit hout  gemaakt is past deze oplader ook binnen deze lijst van beste draadloze opladers. Een onopvallend stukje hout dat perfect op een bureau of tafel past zonder al te veel af te wijken van het interieur.

beste draadloze oplader 2020

Tot zover de top 5 beste draadloze opladers van 2021.
Ben je vaak onderweg met meer nood aan een goede powerbank, lees dan zeker de TOP 5 Beste powerbanks.

Draadloze opladers vergelijken

Wat is een draadloze oplader

Een draadloze oplader is voor iedereen die een smartphone heeft die beschikken over de Qi draadloze technologie. Apple rust de iPhone uit met deze technologie sinds de iPhone 8 en 8 Plus. Als je een iPhone hebt die recenter is dan zal deze ook compatibel zijn. Ook smartphones van Samsung, Google, Huawei, LG, Motorola, Nokia en nog veel andere hebben deze technologie. De Qi technologie wordt vooral voorzien bij de flagships smartphones maar Zens geeft een volledig overzicht waar je kunt terugvinden of je smartphone compatibel is. Op deze website kun je ook de modellen terugvinden die Qi Ready zijn. Dat wil zeggen dat je ze draadloos kunt opladen aan de hand van een bijkomende case die je voor je smartphone moet kopen. 

Een draadloze oplader werkt op basis van magneten om je smartphone op te laden. Het draadloze verwijst naar het feit dat je je smartphone gewoon op de lader kunt leggen zonder nog met kabels te moeten prutsen. De draadloze oplader zelf moet wel in het stopcontact steken. Er zijn meer en meer smartphones die enkel over 1 USB-C poort beschikken om op te laden en om een koptelefoon op aan te sluiten. Met een draadloze oplader kun je zowel je smartphone opladen en tegelijkertijd naar muziek luisteren via je koptelefoon. De meeste draadloze opladers hebben een maximaal vermogen van 10W wat lager ligt dan sommige gewone opladers. Je kan voor dezelfde prijs van een draadloze oplader (en soms goedkoper) een gewone oplader met een hoger vermogen kopen. Er bestaan gewone opladers die een vermogen hebben van 12W, 15W of zelfs 18W die je smartphone sneller kunnen opladen. Hou er wel rekening mee dat hoe hoger het vermogen van je oplader hoe sneller je smartphone zal opwarmen en hoe slechter dit is voor de batterij.

Draadloze oplader kopen,
waar op letten

1. Snelheid

De meeste draadloze oplader hebben een vermogen van 5W, 7,5W en 10W. iPhones kun je opladen aan een maximum vermogen van 7,5W terwijl de meeste Android smartphones tot 10W kunnen opladen. Hoe hoger het vermogen hoe sneller je smartphone wordt opgeladen.

2. Prijs

Er bestaan draadloze opladers die 1 toestel opladen en die 70 euro kosten. Dat is gewoon zijn geld niet waard. Voor ongeveer de helft van die prijs bestaan er draadloze opladers die even goed zijn. Er bestaan ook draadloze opladers die twee smartphones tegelijk kunnen opladen of die een smartphone en een smartwatch kunnen opladen. Deze zijn sowieso duurder dan draadloze opladers die maar een toestel kunnen opladen.

3. Geluid

Sommige draadloze opladers maken een klikkend geluid wanneer ze je smartphone opladen. Wij zijn door reviews van gebruikers gegaan om de modellen eruit te halen die een vervelend geluid maken.

4. Ontwerp

Het is niet enkel belangrijk om een draadloze oplader te kopen die er goed uitziet. Het moet ook doordacht ontworpen zijn. Een model dat je toelaat om je smartphone rechtop te zetten laat je toe om tijdens het opladen naar Netflix of Youtube te kijken. Het is ook belangrijk dat er anti-slip materiaal voorzien is zodat je smartphone niet van de lader vliegt wanneer iemand tegen je bureau botst.

draadloze QI laders iphone

Tot zover het artikel ‘Beste draadloze opladers’ – Laatste update 20/10/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Accessoires’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.