Beste draadloze koptelefoon

Na ons onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat de Sony MDR 7506 de beste koptelefoon is voor de meeste mensen. Deze koptelefoon heeft een goede geluidskwaliteit, is comfortabel om te dragen en is betaalbaar voor de meeste mensen. Onder de 3 headsets die we aanraden leggen we ook het onderzoek uit en waar je op moet letten bij het aankopen.

Ben je op zoek naar een koptelefoon – lees dan hier onze ‘beste noise cancelling koptelefoon
Eerder op zoek naar noise cancelling oortjes – lees dan hier de ‘top 5 noise cancelling oortjes’
Draadloze oortjes vind je hier in de – top 5 draadloze oortjes
Daarnaast vind je onze top 5 ‘beste koptelefoon onder €100’ hier

Beste draadloze Koptelefoon 2020

Met de Sony koptelefoon geniet je van één van de beste draadloze koptelefoon van 2020. één van de meest opmerkelijke features is dat het toestel werkt met tactiele toesten ipv echte knoppen. Hou je je hand over je oor dan zal het toestel door hebben dat je de omgeving wil horen en de muziek tijdelijk pauzeren. Zo kan je makkelijk horen wat er rond om jou gebeurt. Iets dat niet makkelijk is wanneer je geniet van noise cancelling technologie.

De WH-1000XM3 houdt het zo’n 38 uur vol op één batterij en levert uitstekend geluid. Iets waardoor het al snel eerste wordt op een lijst van beste draadloze koptelefoon. Reizen gebeurt zonder storingen, je hoort niemand en dus kan niemand of niets jou storen. Via de app schakel je Smart Listening in. Na het detecteren van je activiteit past deze functie de sterkte van de noise cancelling aan. Door het frequentiebereik van 4 tot 40.000 Hertz geniet je van hi res audio. Hierdoor ontgaat geen enkel detail je en hoor je alle nuances van de bastonen en hoge geluiden.

“Beste prijs / kwaliteit”

De Bose Quietcomfort 35 II is de opvolger van de Bose QC 25, op zich al een zeer goede draagbare of draadloze koptelefoon. Enerzijds heb je dus een perfecte draadloze bluetooth installatie – met noise cancelling – in te stellen via de Bose+ connect app. Zo kan je de noise cancelling perfect op jou afstellen. Dankzij de ingebouwde microfoon kan je makkelijk oproepen via de headset doen. Vreemd, maar het werkt perfect. De personen die jouw bellen horen amper iets van de omringende geluiden, toch horen ze jouw stem perfect. Het blijft een misterie, maar het werkt.

Anderzijds kan je via de voice control ook Google assitant gebruiken. Zo kan dus alles vanaf de headset ipv de smartphone, één stapje minder. Daarnaast is ook de batterij uitstekend, met 20 uur batterij heb je je hele playlist zonder probleem afgeluisterd. Slechts 2,5 uur opladen – de Bose Quietcomfort is een uitstekend stukje kwaliteit.

“Beste kwaliteit koptelefoon”

Deze JBL – E55BT is één van de beste koptelefoon op de markt. Enerzijds is het de beste verkochte op Bol.com, anderzijds is JBL een gekend audio merk dat met kwalitatieve producten komt opzetten. De E55BT is een lichte ‘over-ear’ koptelefoon. Nog opmerkelijk aan dit model is de batterij. Opgeladen in minder dan 2 uur is deze goed voor een kleine 20 uur muziek. Ook telefoneren is mogelijk. De ingebouwde in-line microfoon zorgt voor een helder geluid wanneer je spreekt. Dit voelt wat raar aan omdat je de microfoon niet ziet en je je dus afvraagt hoe het werkt. Maar geen nood! De persoon aan de andere kant van de lijn hoort je wel degelijk.

“Beste draadloze koptelefoon”

Je hebt ze alvast op straat tegengekomen, de Marshall koptelefoon is mooi en valt op door zijn vierkante design. De kwalitatieve materialen doet deze headset duur lijken, maar dat is ze niet. De Marshall Major III heeft een goed geluid, cole look en relatief goed comfort voor on-ear te zijn. Marshall brengt met de Major III een vervolg op de eerste generatie headsets. Ook hier komt hun versterker-expertise goed van pas. De batterij houdt het een goede 30 uur uit, zolang deze niet op de luidste setting staat. Wil je toch gebruik maken van de kabel dan kan dit altijd verbonden worden.

“Met & Zonder draad”

RAZER TRESHER – GAMING KOPTELEFOON

Op aanraden van PCGG komt ook deze Razer Tresher in onze lijst van beste draadloze headphones. Dit is eigelijk eerder een headset, het verschil zijnde dat je ook een microfoon in deze koptelefoon hebt. Ook bovenstaande Bose en Sony hebben ingebouwde micro’s maar die zijn beter verstopt. De Razer wordt gezien als een headset voor elite gamers, vloggers en streamers. Je krijgt namelijk een volledig surround Dolby 7.1 sound. Ideaal dus voor het gamen.

“Beste gaming koptelefoon”

Het onderzoek

De beste draadloze koptelefoon

De koptelefoons die we aanraden in dit artikel zijn vooral voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige geluidskwaliteit aan een betaalbare prijs (onder 100 euro). In deze prijscategorie moet een koptelefoon een hoogwaardig, helder en gebalanceerd geluid produceren. De voornaamste doelgroep zijn studenten en bedienden die op zoek zijn naar een koptelefoon om naar muziek te luisteren en zich willen afschermen van afleidingen. Maar ook voor beginnende muzikanten, DJ’s of artiesten die op een budget zijn kunnen deze koptelefoons een aanrader zijn. We richten ons naar iedereen die een zo goed mogelijke geluidservaring willen voor een betaalbare prijs. Het grootste voordeel van een headset met een draad is dat de kwaliteit van de audio hoger ligt in vergelijking met draadloze koptelefoons. Wanneer je audio via Bluetooth verstuurd moet je sowieso inboeten aan kwaliteit.

Draadloze Koptelefoon kopen

Waarop moet ik letten

Wanneer we over geluid spreken moeten we eerst begrijpen wat frequentie is. Onder frequentie van geluid wordt het aantal trillingen per seconde verstaan. Wat wij uiteindelijke subjectief waarnemen wanneer wij een geluid met een bepaalde frequentie horen, wordt aangeduid met het woord “toonhoogte”. Duurt het nu precies 1 seconde voordat de trilling voorbij is, dan zeggen we dat de toon een frequentie heeft van 1 Hertz. Een doorsnee persoon kan geluiden waarnemen tussen de 20 en 20.000 hertz. Dit hangt wel sterk af van persoon tot persoon en dit bereik kan verkleinen naarmate mensen ouder worden.

Geluid wordt opgedeeld in 3 categorieën namelijk bass, mids en treble.

Bass zijn de lage tonen tussen de 0Hz en 256Hz die aanvoelen als vibraties. Bass is zeer aangenaam om naar te luisteren. Een koptelefoon met goede bass is vooral geschikt voor populaire muziek. Helaas focussen sommige koptelefoon teveel op de basgeluiden waardoor de mids en de treble van mindere kwaliteit zijn.

Mids zijn de meest natuurlijke tonen tussen de 256Hz en de 2000Hz. Als mensen spreken of zingen dan vallen de tonen tussen deze twee frequenties. Mids zijn voornamelijk belangrijk voor muziek waar er veel gezongen wordt.

Trebel zijn de hoogste tonen tussen de 2000Hz en de 20.000Hz. Je zal geluid meer gedetailleerd kunnen waarnemen dankzij een koptelefoon met goede treble. Hou er wel rekening mee dat treble het meest schadelijke is voor je gehoor. Langdurig en onafgebroken naar hoge tonen luisteren is zeer belastend voor het gehoor.

Er zijn 4 verschillende types koptelefoon namelijk, over-ear koptelefoon, on-ear koptelefoon, in-ear koptelefoon en oordopjes.

Een over-ear koptelefoon is een fullsize koptelefoon waarbij de oorkussens de oren volledig afdekken. Deze koptelefoons zijn het meest comfortabel om gedurende lange periode te dragen. Het nadeel is wel dat ze in vergelijking met de andere types koptelefoon een pak groter en zwaarder zijn. Daarom is een over-ear koptelefoon niet ideaal om mee te nemen op weg naar je werk of op reis.

Een on-ear koptelefoon rust op je oren en vertrouwt op een nauwe aansluiting en dikke oorkussens om een isolerend gevoel te geven. Het voordeel van on-koptelefoons is dat ze compacter zijn en dus makkelijker zijn om overal mee naartoe te nemen. Ondanks het feit dat ze compact zijn leveren ze nog steeds goede geluidskwaliteit en kunnen ze de oren isoleren van geluid van buitenaf. Het nadeel van de nauwe aansluiting van on-ear koptelefoons is dat ze niet geschikt zijn om gedurende lange periodes te dragen.

In-ear koptelefoons zijn eigenlijk een soort van oordopjes die je in je gehoorgang moet steken om een afsluiting te vormen. Wanneer de in-ear koptelefoon goed geplaatst zit kan het zeer goed isoleren en een goede geluidskwaliteit afleveren. Maar wanneer de in-ear koptelefoon niet perfect in je gehoorgang geplaatst wordt dan moet je zwaar inboeten aan geluidskwaliteit.

Oordopjes zijn ontworpen om in onze oorschelp te rusten. Ze zijn goedkoop en handig om te gebruiken als je fietst of gaat wandelen en geluid van buitenaf nog moet horen. In vergelijking met de 3 andere types koptelefoon leveren ze wel de minste geluidskwaliteit.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.