De beste draadloze koptelefoon kan afhangen van je voorkeuren. Draadloos is een duidelijk kenmerk, verkies je dan verbinding via NFC of Bluetooth? Er bestaan ook draadloze koptelefoons met een bedrade optie, voornamelijk om batterij te sparen, zoals we zien met de Bose QC 35 II. Deze heeft ook noise cancelling, nog iets waar men over na moet denken. Ook het budget is van groot belang, de beste draadloze koptelefoons kosten al snel meer dan 300 euro. Om een goede keuze te maken moet je de draadloze koptelefoons vergelijken. Wij hebben een top 5 doorgelicht voor ieders gebruik. Meer info nodig? Lees dan het onderstaande onderzoek en tips waar je op moet letten bij het kopen van een draadloze koptelefoon.

TOP 5 – Beste draadloze Koptelefoon 2021

SONY – WH1000XM4

Beste draadloze koptelefoon met noise cancellation

Met de nieuwe Sony koptelefoon geniet je van één van de beste draadloze kopteloons van 2021. Belangrijk om te vermelden, de andere merken (Bose, Sennheiser, …) moeten hun nieuwe modellen nog uitbrengen. Deze XM4 is ook meteen onze beste noise cancelling hoofdtelefoon. Omdat we al fan waren van de oudere XM3 zijn we niet al te verrast door deze XM4. Een lichte update, vooral een verbetering in audio en noise cancelling zijn welgekomen. Valt de XM4 buiten jouw budget dan kan je nog opteren voor de WH-1000XM3.

Eén van de opmerkelijke features is dat het toestel werkt met tactiele toesten ipv echte knoppen. Hou je je hand over je oor dan zal het toestel door hebben dat je de omgeving wil horen en de muziek (en noise cancelling) tijdelijk pauzeren. Zo kan je makkelijk horen wat er rond om jou gebeurt. De WH-1000XM4 houdt het zo’n 40 uur vol op één batterij en levert uitstekend geluid. Iets waardoor het al snel eerste wordt op een lijst van beste draadloze koptelefoon. Reizen gebeurt zonder storingen, je hoort niemand en dus kan niemand of niets jou storen. Via de app schakel je Smart Listening in. Na het detecteren van je activiteit past deze functie de sterkte van de noise cancelling aan. Door het frequentiebereik van 4 tot 40.000 Hertz geniet je van hi res audio. Hierdoor ontgaat geen enkel detail je en hoor je alle nuances van de bastonen en hoge geluiden.

BOSE – Quietcomfort 35 II

Beste draadloos + bedrade koptelefoon

De Bose Quietcomfort 35 II is de opvolger van de Bose QC 25, op zich al een zeer goede draagbare of draadloze koptelefoon. Enerzijds heb je dus een perfecte draadloze bluetooth installatie – met noise cancelling – in te stellen via de Bose+ connect app. Zo kan je de noise cancelling perfect op jou afstellen. Dankzij de ingebouwde microfoon kan je makkelijk oproepen via de headset doen. Vreemd, maar het werkt perfect. De personen die jouw bellen horen amper iets van de omringende geluiden, toch horen ze jouw stem perfect. Het blijft een misterie, maar het werkt.

Anderzijds kan je via de voice control ook Google assitant gebruiken. Zo kan dus alles vanaf de headset ipv de smartphone, één stapje minder. Daarnaast is ook de batterij uitstekend, met 20 uur batterij heb je je hele playlist zonder probleem afgeluisterd. Slechts 2,5 uur opladen – de Bose Quietcomfort is een uitstekend stukje kwaliteit.

JBL – E65BTNC draadloze koptelefoon

Beste goedkope koptelefoon + noise cancelling

Eerste in onze lijst goedkope koptelefoons is deze JBL E65TB met noise cancelling. Door de lagere aankoopprijs is deze JBL één van de populairste koptelefoons op de markt. JBL gaat ook al jaren mee in de audio sector, je weet dus ook dat hun ervaring geldt voor al hun producten. JBL is een gekend audio merk dat met kwalitatieve producten komt opzetten. De E65BTNC is een lichte ‘over-ear’ koptelefoon, de NC in de naam staat voor Noise Cancelling. De ingebouwde in-line microfoon zorgt voor een helder geluid tijdens het bellen. Verbinden gebeurt via een 4.1 bluetooth verbinding. Dit is eerder een nadeel gezien er al veel toestellen met 5.0 bleutooth werken. De batterij houdt het redelijk lang uit, met 15 tot 20 uur gebruik kan je toch al een hele weg afleggen alvorens op te laden.

MARSHALL – MAJOR III

Draadloos + bedrade koptelefoon – zonder noise cancelling

Je hebt ze alvast op straat tegengekomen, de Marshall koptelefoon is mooi en valt op door zijn vierkante design. De kwalitatieve materialen doet deze headset duur lijken, maar dat is ze niet. De Marshall Major III heeft een goed geluid, coole look en relatief goed comfort voor on-ear te zijn. Marshall brengt met de Major III een vervolg op de eerste generatie headsets. Ook hier komt hun versterker-expertise goed van pas. De batterij houdt het een goede 30 uur uit, zolang deze niet op de luidste setting staat. Wil je toch gebruik maken van de kabel dan kan dit altijd verbonden worden.

Dit is geen noise cancelling koptelefoon maar het heeft wel uitstekende geluidskwaliteit. Je kan deze headset ook met of zonder draad gebruiken. Dit geeft een batterijvriendelijke optie wanneer je geen nood hebt aan de bleutooth verbinding. Ook handig is de ingebouwde microfoon. Hierdoor kan je via de koptelefoon oproepen opnemen en ongestoord verder praten. Omdat deze ook zeer betaalbaar is komt deze voor in onze lijst beste draadloze koptelefoon. Heb jij alle premium elementen van bovenstaande Sony of Bose niet nodig dan is dit de draadloze koptelefoon voor jou.

RAZER TRESHER – GAMING KOPTELEFOON

Draadloze gaming koptelefoon

Wanneer mensen zoeken naar een draadloze koptelefoon is dat niet altijd voor buitengebruik. Soms wil je ook een draadloze koptelefoon voor thuis, bijvoorbeeld om te gamen. Verbinden aan de desktop, Playstation of Xbox, het zorgt voor heel wat minder lawaai. Door het geluid te verstoppen heb je ook minder kans dat je stoort, en dus minder kans dat je plots moet stoppen met gamen.

Op aanraden van PCGG komt ook deze Razer Tresher in onze lijst van beste draadloze headphones. Dit is eigelijk eerder een headset, het verschil zijnde dat je ook een microfoon in deze koptelefoon hebt. Ook bovenstaande Bose en Sony hebben ingebouwde micro’s maar die zijn beter verstopt. De Razer wordt gezien als een headset voor elite gamers, vloggers en streamers. Je krijgt namelijk een volledig surround Dolby 7.1 sound. Ideaal dus voor het gamen.

Beste-bose-draadloze-koptelefoon

Ben je op zoek naar een koptelefoon – lees dan hier onze ‘beste noise cancelling koptelefoon
Eerder op zoek naar noise cancelling oortjes – lees dan hier de ‘top 5 noise cancelling oortjes’
Daarnaast vind je onze top 5 ‘beste koptelefoon’ hier

Draadloze koptelefoons vergelijken

De beste draadloze koptelefoon

De koptelefoons die we aanraden in dit artikel zijn vooral voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige geluidskwaliteit aan een betaalbare prijs (onder 100 euro). In deze prijscategorie moet een koptelefoon een hoogwaardig, helder en gebalanceerd geluid produceren. De voornaamste doelgroep zijn studenten en bedienden die op zoek zijn naar een koptelefoon om naar muziek te luisteren en zich willen afschermen van afleidingen. Maar ook voor beginnende muzikanten, DJ’s of artiesten die op een budget zijn kunnen deze koptelefoons een aanrader zijn. We richten ons naar iedereen die een zo goed mogelijke geluidservaring willen voor een betaalbare prijs. Het grootste voordeel van een headset met een draad is dat de kwaliteit van de audio hoger ligt in vergelijking met draadloze koptelefoons. Wanneer je audio via Bluetooth verstuurd moet je sowieso inboeten aan kwaliteit.

welke-draadloze-koptelefoon-kopen
beste koptelefoon 2020

Draadloze Koptelefoon kopen,
Waar moet ik op letten

Audio & geluidskwaliteit

Spreken we over geluidskwaliteit dan moet je eerst weten wat een frequentie is. Dit is het aantal trillingen per seconde, dat wij dan kunnen waarnemen als geluid. Een doorsnee persoon kan geluiden waarnemen tussen de 20 en 20.000 hertz. We delen deze frequenties ook in verschillende niveaus:

  1. Bass zijn de lage tonen tussen de 0Hz en 256Hz die aanvoelen als vibraties. Bass is zeer aangenaam om naar te luisteren. Een koptelefoon met goede bass is vooral geschikt voor populaire muziek. Helaas focussen sommige koptelefoon teveel op de basgeluiden waardoor de mids en de treble van mindere kwaliteit zijn.
  2. Mids zijn de meest natuurlijke tonen tussen de 256Hz en de 2000Hz. Als mensen spreken of zingen dan vallen de tonen tussen deze twee frequenties. Mids zijn voornamelijk belangrijk voor muziek waar er veel gezongen wordt.
  3. Trebel zijn de hoogste tonen tussen de 2000Hz en de 20.000Hz. Je zal geluid meer gedetailleerd kunnen waarnemen dankzij een koptelefoon met goede treble. Hou er wel rekening mee dat treble het meest schadelijke is voor je gehoor. Langdurig en onafgebroken naar hoge tonen luisteren is zeer belastend voor het gehoor.

Hoe goed deze frequenties nagebootst worden, hoe beter de geluidskwaliteit van de draadloze koptelefoon.

Verschillende soorten koptelefoon

Er zijn 4 verschillende types koptelefoon namelijk, over-ear koptelefoon, on-ear koptelefoon, in-ear koptelefoon en oordopjes.

Over-Ear

Een over-ear koptelefoon is een fullsize koptelefoon waarbij de oorkussens de oren volledig afdekken. Deze koptelefoons zijn het meest comfortabel om gedurende lange periode te dragen. Het nadeel is wel dat ze in vergelijking met de andere types koptelefoon een pak groter en zwaarder zijn. Daarom is een over-ear koptelefoon niet ideaal om mee te nemen op weg naar je werk of op reis.
Over-ear zijn meestal ook noise cancelling headphones. Dit is wel geen zekerheid dus kijk altijd naar de koptelefoon zelf of dit ook aangegeven is.

On-Ear

Een on-ear koptelefoon rust op je oren en vertrouwt op een nauwe aansluiting en dikke oorkussens om een isolerend gevoel te geven. Het voordeel van on-koptelefoons is dat ze compacter zijn en dus makkelijker zijn om overal mee naartoe te nemen. Ondanks het feit dat ze compact zijn leveren ze nog steeds goede geluidskwaliteit en kunnen ze de oren isoleren van geluid van buitenaf. Het nadeel van de nauwe aansluiting van on-ear koptelefoons is dat ze niet geschikt zijn om gedurende lange periodes te dragen.

In-Ear

In-ear koptelefoons zijn eigenlijk een soort van oordopjes die je in je gehoorgang moet steken om een afsluiting te vormen. Wanneer de in-ear koptelefoon goed geplaatst zit kan het zeer goed isoleren en een goede geluidskwaliteit afleveren. Maar wanneer de in-ear koptelefoon niet perfect in je gehoorgang geplaatst wordt dan moet je zwaar inboeten aan geluidskwaliteit.

Oordopjes zijn ontworpen om in onze oorschelp te rusten. Ze zijn goedkoop en handig om te gebruiken als je fietst of gaat wandelen en geluid van buitenaf nog moet horen. In vergelijking met de 3 andere types koptelefoon leveren ze wel de minste geluidskwaliteit.

Draadloze bluetooth koptelefoon

De meeste draadloze koptelefoons maken gebruik van bluetooth om de verbinding met toestellen te maken. Dit is voorlopig nog steeds de sterkste verbinding, hoe wel NFC stilaan aan het opkomen is. Wanneer we spreken over bluetooth moet je goed opletten dat het om een 5.0 bluetooth verbinding gaat. Modellen met voorgaande versies zijn al redelijk verouderd. Er zijn ook modellen met draadloze en bedrade optie, dit kan voordelig zijn voor het batterij gebruik. Voorlopig gaat onze voorkeur naar een draadloze bleutooth koptelefoon. Ook hybride, met meerdere opties, zijn een goede aankoop.

NFC koptelefoon

Near Field Communication maakt gebruik van een rechtstreekse communicatie tussen smartphone/tablet en de draadloze koptelefoon. Dit is redelijk nieuw, nog niet volledig ingeburgerd. Toch zien we meer en meer mensen, alsook toestellen, gebruik maken van deze optie. De nieuwe Sony WH-1000XM4 bijvoorbeeld maakt hier ook gebruik van.

Draadloze koptelefoon met noise cancellation

Noise cancelling verwijst naar het verwijderen van achtergrondgeluid. Heb je de koptelefoon op dan zou je niets meer van de omgeving mogen horen. Deze technologie is mogelijk door een microfoon dat achtergrondgeluid opneemt, en onmiddellijk een omgekeerde toon laat weerklinken. Op deze manier wordt het geluid weggefilterd en horen we de geluiden niet. De beste draadloze koptelefoons, voornamelijk over-ear modellen, maken gebruik van noise cancelling. Dit is vooral aangenaam wanneer je op kantoor bent en je niet gestoord wil worden. Ook thuis is het een uitstekende manier om de stofzuiger (of luidruchtige kinderen) wat minder te horen.

Tot zover ons artikel ‘beste draadloze koptelefoon 2021’ – Laatste update 14/08/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘audio’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.