In dit artikel gaan we op zoek naar de beste dagcreme. Elk huidtype vraagt een andere soort dagcrème, maar van de Vichy Aqualia zijn we volledig overtuigd. Deze dagcrème biedt voor elk huidtype een oplossing. Een lekker geurtje, bescherming tegen de zon en tevens ook nog eens hydraterend. Daarenboven is het 97 % natuurlijk met een maximum van 20 ingrediënten. Een product die getest is door meerdere vrouwen, wat heb je nog meer nodig? We stellen een suggestieve top 5 beste dagcrèmes voor. Hieronder vind je hoe je moet kiezen en waarop je moet letten bij aankoop van een dagcrème.

TOP 5 – Beste dagcrème 2021

NIVEA Q10 PLUSC ANTI-RIMPEL + ENERGIE

Uit ons onderzoek blijkt dat deze dagcrème thuis hoort in ons rijtje. Nivea, welbekend bij de meeste onder ons, geeft je huid meteen voeding. De crème heeft zelfs een lekker geurtje, en kan perfect als basis dienen voor je make-up. Q10 is trouwens een co-enzym dat in elke huidcel aanwezig is. Het beschermt en geeft je huid meer energie, terwijl het tevens het verouderingsproces afremt. De crème voelt helemaal niet plakkerig aan, waardoor je fris de ochtend kan starten. Hydraterend en gemakkelijk smeerbaar. Wat heb je nog meer nodig?

Zoals de dagcrème het zelf zegt vermindert het lijntjes en rimpels in een mum van tijd. Hoe ouder je wordt, hoe lager je Q10-gehalte in je huid zal zijn. Deze crème pakt dat meteen aan. Tekenen van vermoeidheid? Geef je huid wat energie met deze crème! 50 ml, meer dan voldoende om een tijdje mee te doen. De dagcrème bevat zelfs een beschermende factor 15. Een crème met alles in één? Zet je dan schrap voor deze keuze!

Deze crème heeft tevens een perfecte combinatie van Vitamine C en Q10. Vitamine C beschermt de huid tegen vrije radicalen, wat belangrijk is om huidveroudering te vertragen. Ook ervaar je meteen een gladdere huid.

VICHY AQUALIA THERMAL HYDRATERENDE LICHTE CRÈME

Ook voor deze dagcrème staan we alvast te springen. Voor een normale tot droge en gevoelige  huid is deze crème een perfect hulpmiddel. Klaar voor een intens gehydrateerde huid, die tevens ook nog lekker fris aanvoelt? Dit kan met de Vichy dagcrème, die trouwens uit slechts 20 ingrediënten bestaat. Bij deze lijn van Vichy draait het vooral om een versterkende hydratatie te leveren, dankzij de isotone oplossing in de crème. Een isotone oplossing bevat naast water, ook suikers en mineralen. Naarmate je ouder wordt, verlies je ook deze in je huid.

Gebruik je deze dagcrème dan zal je huid veerkrachtiger aanvoelen, er gezonder en natuurlijker uitzien. De crème bevat hypoallergene parfum, maar is echt lekker fris. 97 % natuurlijk oorsprong, dus waarom nog twijfelen? De overall huidstructuur zal je ongetwijfeld zien en voelen verbeteren. Ook fijne beginnende lijntjes zullen zichtbaar verminderen. Gladder en zachter? Welke vrouw wil dat nu niet…48 uur lang gehydrateerd blijven. De huid zal ook minder gevoelig zijn door het aanbrengen van deze dagcrème. Voor deze dagcrème zijn er al verschillende testen uitgevoerd, een maand lang, door vrouwen. Nochtans werkt deze crème ook perfect voor mannen. Een vochtarme huid? Aan te pakken met deze Vichy dagcrème. Bovendien  beschermt deze crème ook  tegen UV en vervuiling!

CLINIQUE SUPERDEFENSE SPF 20

Uit ons onderzoek komt duidelijk naar voren dat deze dagcrème hier niet mag ontbreken. Dit is een dagcrème die perfect is voor iemand met een vettige huid (type 3 en zelfs 4). Het is een meest complete dagcrème die vrijwel alles omvat: hydratatie, SPF en antioxidanten. Een ideale formule om je huid te beschermen tegen verouderingsrimpels, beschadigingen en zelfs de zon. Het hydrateert en beschermt niet enkel de huid, het herstelt de huid van binnenuit op zijn beurt ook nog eens.

Deze crème is echt een plezier om aan te brengen: luchtig en fris.. Doordat het in een glazen potje zit komen er misschien wel meer bacteriën in en gaat het minder lang mee, maar het kan hierdoor zeker niet uitlopen als je het ergens mee naartoe neemt. De crème voelt daarentegen wel iets dikker aan, maar is goed uit te smeren op je gezicht en voelt meteen zacht aan. Het trekt ook echt meteen de huid in, dus meteen klaar om je te beschermen tegen de dag.

Een zonnefilter van 20 is meer dan voldoende om je huid echt goed te beschermen tegen de UV-stralen. Naast een cocktail van antioxidanten is het dus perfect om aan te kopen. Clinique verkoopt verschillende soorten dagcrèmes voor verschillende soorten types huid. Heb je een vettige huid? Twijfel dan niet om deze aan te schaffen!

CLARINS HYDRA – ESSENTIEL SILKY CREAM

Ook deze crème is echt een topper. Perfect te gebruiken voor elk huidtype, zowel bij mannen als ook bij vrouwen. Ook hier staat hydratatie voorop. Met het biologische kalanchoë-extract zal je ongetwijfeld een krachtige en natuurlijke hydratatie ondervinden. Door dit ingrediënt zal de huid gestimuleerd worden, vooral de productie van hyaluronzuur. Hierdoor voelt je huid comfortabel en fris aan. De glans op je gezicht vind je in een mum van tijd terug dankzij deze crème. Daarenboven zorgt deze crème dus ook voor het herstel van vochthuishouding van de huid. Fijn en zijdezacht, een combinatie die kan waargemaakt worden met deze crème.

Wat hier wel minder is, dat er geen SPF-factor in zit. Het is een zeer voedende en beschermende crème, enkel niet tegen UV-straling. Daarnaast is er ook geen rimpelverwijdering factor in deze crème. Wat de crème dan weer wel is, is parfumvrij. Ondanks dat er geen parfum in zit ruikt hij wel lekker fruitig! Is er een geheim? Neen, het brengt gewoon de natuurlijke werking van de huid terug op gang.

OLAZ TOTAL EFFECTS

Ook deze dagcrème kan zeker niet ontbreken in de top 5. Deze crème biedt een totaaloplossing voor iedereen die er jonger en frisser wilt uit zien. Maar ook perfect voor iemand die gewoon z’n huid wil voeden. Zoals de naam het zelf zegt geeft de crème een total effect. Deze crème bevat 7 voordelen:

  • Hydratatie van de huid;
  • Eigenschap van een zelfbruiner, waardoor je een zonnige en natuurlijke gloed krijgt;
  • Egaliseert en verzacht de huid;
  • Vermindering van zichtbare lijntjes en rimpels;
  • Donkere vlekjes verminderen zichtbaar;
  • Camoufleert de zichtbaarheid van poriën;
  • Vullende karakter dat de huid verstevigt;

Jonger, gezonder en egaler uitzien? Het kan dus met deze crème. Daarenboven bevat de crème ook vitamine E, provitamine B5 en vitamine B3, wat voor meer dan voldoende voeding zorgt. De crème zelf is helemaal niet vettig, en wordt snel in de huid opgenomen. De crème is zeker parfumvrij, wat het voor een gevoelig huid net iets leuker maakt. Er is hier ook wel geen SPF-factor aanwezig. Een enorm pluspunt aan deze crème daarentegen is het pompje, echt een gemak om hier de crème uit te krijgen. Hierdoor komen er niet snel bacteriën in de pot, dus smeren maar!

Tot zover de suggestieve top 5 beste dagcrème 2021.
Nog hulp nodig bij het kiezen – bekijk ook de top 5 primers of foundation en highlighter.
Lees ook de TOP 5 beste gezichtsmaskers om je huid gezond te houden.

Dagcrèmes vergelijken

Wat is een dagcrème?

Een dagcrème is een gezichtscrème die je elke ochtend op je huid smeert. Een dagcrème kan verschillende functies hebben naargelang je huidtype. De voornaamste functies zijn vooral voedend en beschermend, naast ook hydraterend. Beschermend, omdat de huid aan veel wordt blootgesteld, en zich ook constant moet aanpassen: koude, hitte, vuil,… De meeste dagcrèmes hebben een SPF-factor, omdat ook je gezicht kan lijden onder de UV-straling, maar lang niet alle dagcrèmes hebben dit.

Hoe ouder je wordt, hoe beter je dit zal zien op je gezicht. Er komen rimpels naar voren, of donkere plekjes, en om dit weg te werken of althans het verouderingsproces te vertragen is er een dagcrème nodig. Rimpels zijn trouwens ook een oorzaak van het gebrek aan vocht in de huid, daarom ook de hydraterende functie van een dagcrème. Door de hydraterende functie wordt het vocht in je huid op peil gehouden, en maakt het nieuwe huidcellen aan.

Uiteraard is niet elke dagcrème geschikt voor elk huidtype. Je gaat dus vooral echt op zoek moeten gaan naar wat jouw huid nodig heeft. Er bestaan crèmes voor een vette, droge of gevoelige huid, maar ook zeker een anti-rimpel crème. Naargelang de soort dagcrème zullen verschillende ingrediënten primeren om het juiste effect voor jouw gezicht te creëren. Zo wil je een vettige huid zeker niet nog meer laten glanzen. Kies ook niet zomaar de eerste beste dagcrème vanuit een goedkopere winkel omdat je denkt dat elke dagcrème wel werkt. Dagcrèmes zijn trouwens niet enkel voor vrouwen ontwikkeld, ook voor mannen zijn er namelijk al een heleboel dagcrèmes op de markt. Want ook hun gezicht ziet naargelang van tijd af.

dagcreme-vergelijken

Hoe gebruik je het best een dagcrème?

Het woord zelf doet je al heel veel vermoeden. Een dagcrème gebruik je het best overdag, en smeer je het best dus op voor je dag begint. In de ochtend dus. Een groot voordeel van een dagcrème is dat je de crème perfect als basis kan gebruiken voor make-up. Nu, make-up is absoluut niet gezond voor je huid omdat het eigenlijk de huid geen ademruimte meer geeft. Een dagcrème zorgt hierbij dan voor een iets gezondere basis.

Je gaat met een dagcrème het beste effect creëren als je de crème ook werkelijk elke ochtend opsmeert. Anders zal je niet zo’n optimaal gewenste effect teweegbrengen. Je gaat uiteraard ook niet zomaar elke ochtend de crème opsmeren. Eerst was je best je gezicht gewoon met water om alle dode huidcellen, en ook het vuil te verwijderen. Tijdens de nacht zweet je veel, dus je gezicht wassen ‘s ochtends doe je best sowieso. Droog vervolgens je gezicht goed af met een zachte handdoek, zodat je ook niet te veel beschadiging aan je huid toebrengt. Vervolgens smeer je heel zachtjes de crème uit over heel je gezicht. Het beste zou ook gewoon zijn om met je vingertoppen voorzichtig over je gezicht te kloppen en zo aldoende de crème aan te brengen. Zo trek je je gezicht ook niet echt uit, en vermindert het de kans op rimpels. Het proberen waard!

Dagcrème & type huid

Iedere persoon heeft een ander huidtype, sommige zijn ook wat lichter of donkerder dan andere. Alles hangt ook samen met wat je wil, sommige mensen hebben liever een vettige crème, andere liever een romige. Ga ook echt op zoek, of vraag raad waar de probleempunten op je gezicht liggen. Heb je veel last van puistjes, heb je donkere kringen? Of echt al last van rimpels op een jongere leeftijd? Speel in op de noden van je gezicht, en beslis aan de hand daarvan ook echt wat je nodig hebt.

Heb je een SPF- factor nodig? Soms wel soms niet, hangt echt volledig af van wat je gezicht nodig heeft. Heeft de dagcrème geen SPF, maar gebruik je wel een foundation. Zorg dan gewoon even dat deze foundation een beschermende factor heeft. Klaar om de dag te beginnen!

Kies ook niet meteen voor een anti-aging crème als je nog geen rimpels hebt. Het klopt dat hoe ouder je wordt, je de focus beter verlegt op een dagcrème met anti-aging. Maar als je jonger bent, leg je beter de focus op een beschermende factor, of ja ook een hydraterende functie. Kies voor een gezond evenwicht.

Dagcreme & gewone huid

Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Een huid die niet droog is en zeker ook niet vet, dat is een normale en ideale huid. Een huid die je gewoon kan onderhouden met een beschermende factor, ook omwille van het feit dat een normale huid gewoon sneller verouderd. Maar voor de rest moet je met weinig zaken rekening houden als je kiest voor een dagcrème.

Dagcreme voor droge huid

Dan sukkel je vooral met een huid dat een tekort heeft aan vet en vocht. Met een droge huid moet je heel voorzichtig zijn, zeker als je in de zon komt of als je je te veel gaat wassen met producten. Ook door de koude kan een droge huid gemakkelijk beschadigd raken. Een droge huid ziet er vaak futloos uit en heeft af en toe was vlekjes of donkere randen. Ga hiervoor op zoek naar een dagcrème die vooral een voedende werking heeft. Zo zal je huid snel weer soepel en zacht zijn.

Dagcrème voor vettige huid

Hier maakt je huid dus duidelijk te veel vet aan. De talgklieren zijn hier de oorzaken, omdat ze overactief zijn. Ken je iemand met een glimmend of glanzend gezicht? Dan heeft deze meestal een vettige huid. Deze type mensen hebben vaak ook last van puistjes of mee-eters. Kies hierbij dan voor een dagcrème die je talgklieren kalmeert en een matterend effect geeft. Kies ook zeker voor een hydraterende crème.

Natuurlijke dagcrèmes

Dan heb je een enorm moeilijke huid, ook omdat het moeilijk te herkennen is. Bij een gevoelige huid is er vaak een vochttekort, en heb je last van jeuk of irritatie (roodheid). Hydrateer je huid dan maar echt eens goed met een dagcrème. Het merk Clinique staat er trouwens om bekend dat hun focus op gevoelige huidtypes ligt.

goede dagcreme droge huid kopen

Natuurlijke dagcrèmes zonder siliconen

Er bestaan zoals eerder gezegd verschillende soorten dagcrèmes. De ene crème bevat al een hogere SPF-factor dan de andere. De ene crème werkt dan al meer met natuurlijke ingrediënten. Alles hangt ook af van wat jij wilt en wat je huid meer nodig heeft. Er zijn wel enkele ingrediënten die je beter vermijdt als je een dagcrème koopt. Lees je alcohol of parfum (fragrance) op een etiket, leg de dagcrème dan maar weer mooi weg. Dat is echt geen goed plan, en al zeker niet als je een gevoelige huid hebt. Deze 2 ingrediënten kunnen namelijk echt huidproblemen veroorzaken. Zie je op een lijst alcohol ergens helemaal onderaan staan, en bevat het een lage concentratie dan moet je je niet enorm veel zorgen maken. Maar toch, beter vermijden.

Vermijd ook parabenen en siliconen. Parabenen zijn namelijk bewaarmiddelen die in verschillende andere verzorgingsproducten ook zitten. Het zijn chemische stoffen, dus dat is zeker een gevaar voor onze huid. Zie je ergens siliconen opstaan, pas dan ook zeker even op. Wrijf je een crème op die siliconen bevat? Dan zorg je voor een beschermend laagje als afsluiting tegen vuil en beschermende omgevingsfactoren. Zorg er dus zeker voor dat je je gezicht goed afwast zodat geen poriën verstopt kunnen raken, want dan zitten we hier zeker opnieuw met een probleem. Ga je voor siliconen? Kies dan voor wateroplosbare siliconen. Zo ontstaat er geen verschillende laagjes siliconen op je gezicht.

Vermijd dus beter volgende siliconen:

  • Dimethicone
  • Dimethiconol
  • Cyclopentasiloxane

Ook voor de handen kan dit van belang zijn. Was je je handen te vaak dan kan het zijn dat je meer schade dan goed aanricht. Een goede natuurlijke zeep of handcrème kan dit voorkomen. Lees alvast onze TOP 5 handcrèmes.

Dagcème Aanbrengen?

Tot zover het artikel ‘Beste dagcrème 2021’ – Laatste update 10/11/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Verzorging’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.