Bloeddruk en zuurstofgehalte meten, we doen het de laatste tijd meer dan ooit te voren. Vroeger gingen we hiervoor naar de dokter, vandaag willen we dit zelf kunnen meten. Druk wordt gemeten met een bloeddrukmeter, maar hoe gebeurt dit en welke is de beste bloeddrukmeter. Zoek jij een twee-in-één toestel of dient het enkel voor de bloeddruk? Moet die verbonden worden met de smartphone en data bijhouden, of werk je met het schrijven in een boekje. Omdat elke bloeddrukmeter anders is helpen wij de beste bloeddrukmeter voor jouw gebruik uit te kiezen. Lees onder de top 5 hoe je bloeddrukmeters vergelijken, waar je op moet letten en hoe je moet kiezen. Past jouw keuze binnen het budget, dan spreken we over een goede aankoop. Alle producten in deze lijst zijn medisch gecertificeerd.

TOP 5 – Beste bloeddrukmeter 2021

OMRON – EVOLV

Klinisch gevalideerde bloeddrukmeter

Als je op zoek bent naar een bloeddrukmeter waar je niet in de knoop zit met de kabels, dan is de Omron EVOLV de beste keuze. Je kunt het manchet eenvoudig om je arm plaatsen, waarna de metingen doorgestuurd worden naar de Omron connect app. Zo kan je, waar je ook maar bent, je metingen bekijken op jouw telefoon of tablet, en aan de hand van de grafieken de verschillende metingen vergelijken. Zo zie je direct wanneer er iets afwijkend is. De bloeddrukmeter geeft je tevens een melding wanneer je deze niet goed om je arm hebt zitten.

Ook dit toestel maakt gebruik van een eenknopsbedeining en heeft 100 geheugenplaatsen. Er wordt ook een gemiddelde per 3 laatste metingen gemaakt om te zien of de bloeddruk stijgende of dalende is. Het toestel is enorm eenvoudig in gebruik maar je moet wel met een smartphone kunnen werken. Deze Omron is ook zeer nauwkeurig en dus ideaal voor mensen die vaak bloeddruk moeten meten. Het toetel is ook geschikt voor zwangere vrouwen – zo geven ze zelf aan op hun website.

+ Een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter voor thuis
+ Eenvoudig te koppelen met de Omron connect app
+ Een onregelmatige hartslag wordt direct opgemerkt

OMRON – M7 INTELLI IT

Beste bloeddrukmeter bovenarm

De Omron M7 Intelli IT is een goede bloeddrukmeter met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Vasthechten aan de bovenarm, de Omron M7 is zeer makkelijk te gebruiken. Dit allemaal dankzij de eenknopsbediening, het maakt ook gebruik van een automatisch oppompfunctie.  Via bleutooth kan je de bloeddrukmeter verbinden met de Omron Connect app op de smartphone. Hier kan je dan ook je dagelijkse metingen bijhouden en opvolgen, of delen met je dokter. Je kan de meting ook lokaal opslaan, hiervoor raden wij het model met tot 200 geheugenplaatsen aan. Dit zou voldoende moeten zijn voor een volledige opvolging en analyse. Dit toestel meet daarnaast ook de hartslag.

De meter kan je namelijk eenvoudig koppelen met de Omron connect app door middel van Bluetooth , zodat je de waarden op ieder moment kan bekijken via je telefoon of tablet. Je krijgt een aantal handige grafieken te zien, waardoor je ook de evolutie bij kan houden. Foutmeldingen door een niet goed geplaatst manchet worden uitgesloten dankzij het speciale ontwerp. Bij foute ontvangst, krijg je meteen een waarschuwing om het probleem op te lossen.

+ Altijd nauwkeurige metingen door het speciale ontwerp
+ Eenvoudig te koppelen aan jouw smartphone of tablet
+ Berekent ook gemiddelden van de afgelopen metingen
–  Geen herrineringsfunctie

OMRON RS7 INTELLI IT

Beste bloeddrukmeter om de pols

Voor de beste bloeddrukmeter voor aan de pols ging de keuze tussen deze Omron RS7 en de Beurer BC58 touchscreen. We kozen voor de Omron RS7 door de smartphone verbinding en analyses. Iets wat niet beschikbaar is op de Beurer, deze is wel veel goedkoper. Heb je geen nood aan de app dan ga je best voor de Beurer. Omdat de Omron een slimme bloeddrukmeter is heb je het voordeel van data overdracht en analyses via de Omron Connect app. Daarnaast heb je 2 gebruikersprofielen die elk over 100 geheugenplaatsen beschikken. Net zoals ander Omrons geniet je van een zeer gebruiksvriendelijk toestel door de éénknopsbediening. Het is ook goedgekeurd door de hartstichting.

+ 100 geheugenplaatsen en ruimte voor twee gebruikers
+ Een onregelmatige hartslag wordt direct aangegeven op het scherm
+ Zeer gebruiksvriendelijk

MEDISANA – BU 542 CONNECT

Editor’s pick 2021 

Hoewel Omron onze lijst beste bloeddrukmeters aandrijft zijn er nog enkele andere kwalitatieve merken. We kiezen dit toestel als editor’s pick van 2021. Niet omdat het de beste bloeddrukmeter is, maar vooral omdat het een goed toestel is met gelijkaardige functies, en daarbij zeer betaalbaar is. Medisana maakt gebruik van de VitaDock app die je op je smartphone of tablet kan installeren. Je hebt ook een bijkomende display waar alle waarden goed zichtbaar zijn. Dit is extra groot zodat ook oudere mensen, of personen met slecht zicht, hun waarden makkelijk kunnen aflezen. Het toestel meet naast de diastolische en systolische bloeddruk ook je hartslag, en geeft meldingen als één van deze waarden onregelmatig is.

Deze bloeddrukmeter heeft twee gebruikersprofielen, waarbij je 250 geheugenplaatsen (per persoon) tot je beschikking hebt. Je kan dus voor 2 personen gedurende een langere tijd de metingen bijhouden en het gemiddelde berekenen. Toch een handig voordeel. Ook dit apparaat berekent de gemiddelde waarden over enkele dagen om een daling of stijging waar te nemen. Wel heb je geen eenknopsbediening zoals de bloeddrukmeters van Omron. Deze bloeddrukmeter wordt aan de bovenarm bevestigd.

+ Jouw meetgegevens altijd inzichtelijk via jouw smartphone
+ Onregelmatigheden worden direct opgemerkt
+ Tot 250 opslagplaatsen voor elk van de twee gebruikers

MEDISANA BU514

Goedkope bloeddrukmeter

Speelt budget een belangrijke rol in het kiezen van een bloeddrukmeter dan kom je goed weg met de Medisana BU514. Let op, er is geen smartphone app waar je data kan bekijken. Alles gebeurt op het toestel zelf. Via de bovenarm neem je de bloeddruk af. Het meet ook de hartslag. Deze worden weergegeven aan de hand van kleuren; groen, oranje en rood. Zo zie je je gezondheidstoestand snel en duidelijk. Door deze beperkingen kost het toestel slechts €30. Nog voordelig aan dit toestel is de handige eenknopsbediening. Net zoals de Omron toestellen is dit in deze Medisana ook aanwezig. Het berekent ook je gemiddelde bloeddruk, wat een goed overzicht geeft op stijgende of dalende waarden. Ook hier heb je twee gebruikersprofielen die tot 90 metingen op kunnen slaan.

Een even goedkope bloeddrukmeter is de Medisana BU510. Deze heeft dezelfde specs maar ontbreekt de eenknopsbediening, wat we toch handig vonden.

+ Alle waarden af te lezen van het LCD-scherm
+ Handige eenknopsbediening
–  Geen app om data op te slaan

Tot zover onze suggestieve top 5 beste bloeddrukmeters.
Ook een saturatiemeter kan meer informatie geven over je bloedwaarden.
Lees hiervoor het artikel ‘beste saturatiemeters 2021‘. Blijf ook op een gezond gewicht met hulp van een goede weegschaal.

Bloeddrukmeters vergelijken

Wat is een bloeddrukmeter?

Een bloeddrukmeter is een apparaat waarmee je je bloeddruk kunt meten. Voor veel mensen is het van belang om de bloeddruk regelmatig te meten en zo de gezondheid in de gaten te houden. Dit kan bij de huisarts gedaan worden, maar er bestaat ook een bloeddrukmeter voor thuis. Met bloeddrukmeters kan je alle onregelmatigheden in het lichaam bijhouden, waardoor er ook gerichter naar een behandelplan gekeken kan worden. In vele  gevallen kan je ook jouw hartslag controleren, zodat er een totaalplaatje ontstaat.

Waarom een bloeddrukmeter kopen?

Soms loop je jarenlang rond met een te hoge bloeddruk zonder dat je dit zelf weet, tot het te laat is en je bij een arts terecht komt. De dokter zal je aanraden je bloeddruk regelmatig te meten. Een doktersbezoek kan ook stresserend zijn, waardoor de waarden verhoogd kunnen zijn. Thuis metingen uitvoeren op regelmatige basis geeft het beste beeld van je gezondheid. Je kan hiervoor een goedkope bloeddrukmeter kopen, of gaan voor een model dat helpt met analyses – via software of via een app.

Eens je voldoende data hebt kan je deze voorstellen in je volgende doktersbezoek. Een bloeddrukmeter kopen biedt je dus de mogelijkheid om in een ontspannen houding jouw bloeddruk en hartslag te meten. Een goede bloeddrukmeter voor thuis zorgt onrechtstreeks ook voor een gezondere levensstijl. Eens je een beeld hebt op je bloeddruk waarden kan je ook conclusies trekken. Een dieet, meer beweging, minder drinken, stoppen met roken. Allemaal voorbeelden van elementen die de bloeddruk beïnvloeden. Hou vooral regelmatig contact met je dokter en volg zijn of haar raad. Vertrouw niet op je eigen conclusies, bevestig deze steeds met een arts. Let ook op met wat je online leest, consulteer zoveel mogelijk verschillende, vertrouwbare, bronnen.

Verschillende soorten bloeddrukmeters

Bovenarm bloeddrukmeters

Een van de bloeddrukmeters die je aan kunt schaffen is een bovenarm bloeddrukmeter. Deze bloeddrukmeter plaats je door middel van een manchet op jouw bovenarm, waarna het apparaat met een druk op de knop jouw bloeddruk op kan meten. Deze komen zowel in draadloze als besnoerde apparaten, waardoor er voor ieder wat wils is. Ook kun je deze zowel met opslaggeheugen en zonder geheugen verkrijgen. Zo heb je altijd een goed apparaat voor jouw situatie en kun je eenvoudig via jouw bovenarm beginnen met meten.

Pols bloeddrukmeters

Een pols bloeddrukmeter kan vaak op verschillende momenten gebruikt worden. Je hoeft immers niet jouw hele arm bloot te maken, maar kunt jouw mouwen opstropen en de manchet er omheen plaatsen. Deze bloeddrukmeters kunnen ook beter jouw hartslag bijhouden, doordat het dichter bij de bron zit. Hierdoor heb je altijd accurate metingen en kun je de vergelijkingen maken aan de hand van de eerdere metingen. Zo weet je altijd of je een goede gezondheid hebt of dat er zaken anders moeten.

Bloeddrukmeter kopen,
waar moet ik op letten?

Bloeddrukmeter met geheugen

Er bestaan veel verschillende bloeddrukmeters die ook allemaal de metingen op een andere manier opslaan. Zo zijn er manuele bloeddrukmeters zonder geheugen, waar je de metingen zelf ergens moet opslaan om een vergelijking te kunnen maken. Dit zijn vaak ook de goedkoopste bloeddrukmeters, zonder veel toeters en bellen. Het enige wat je hoeft te doen is de bloeddrukmeter op jouw arm te plaatsen en op de knop te drukken. Binnen een minuut hoor je door een piepje dat het apparaat klaar is en zie je de getallen op het scherm.

Als je niet steeds in de weer wil zijn met pen en papier kan je ook kiezen voor een bloeddrukmeter met opslaggeheugen. Ook hier zijn veel verschillende modellen te vinden. Bij de een kan je tot een maximum van 120 metingen opslaan, terwijl een andere weer het dubbele heeft. Sommige apparaten hebben de mogelijkheid om meerdere gebruikers op te slaan, waardoor je met het gezin kunt meten. Deze bloeddrukmeters bezitten vaak een functie die het mogelijk maakt om door middel van een grafiek de verschillende metingen met elkaar te vergelijken, waardoor je een beter beeld krijgt van jouw gezondheid.

Bloeddruk- en Hartslagmeter

De nieuwere bloeddrukmeters meten vaak niet alleen de bloeddruk, maar hebben ook een functie om de hartslag bij te houden. Deze twee elementen hangen meestal met elkaar samen, maar soms kan het ook voor komen dat je hartslag onregelmatigheden vertoont, terwijl je bloeddruk normaal is. Als dit vaker voorkomt wanneer je de metingen aan het doen bent en je dit niet kunt plaatsen, dan is het een goed moment om hierover advies te vragen. Door een bloeddrukmeter te gebruiken die ook een hartslag meet, heb je in ieder geval alle resultaten bij de hand voor jouw volgende huisartsbezoek.

In deze lijst beste bloeddrukmeters van 2021 bespreken we enkel modellen die ook de hartslag meet.

Automatisch herhalen van de meting

Het komt wel eens voor dat de meting niet correct uitgevoerd kan worden. Dit kan te maken hebben met veel verschillende factoren, waardoor er een extra meting nodig is. Afhankelijk van het model dat je aanschaft, kun je met een bloeddrukmeter er soms voor zorgen dat het apparaat automatisch een meting herhaalt, zodat er wel een goed resultaat uit komt. Hiervoor hoef je zelf niet alles opnieuw te activeren, maar gebeurt het binnen enkele seconden nadat de foutmelding aan is gegeven. Ook kan een automatische herhaling altijd uitgevoerd worden om een soort gemiddelde te verkrijgen.

Koppeling met een smartphone of tablet

Tegenwoordig willen steeds meer mensen gezond leven. Het wordt daarom ook belangrijker dat er te allen tijde gekeken kan worden naar de bloeddruk en hartslag. Met de smartwatch is dit een stuk eenvoudiger geworden. Dit horloge draag je ieder moment van de dag bij je, waarbij deze door middel van Bluetooth aan jouw smartphone of tablet wordt gekoppeld. De bloeddrukmeters sturen de metingen dan naar een app die op het gekoppelde apparaat staat, waardoor je te allen tijde inzicht hebt in de metingen van jouw bloeddruk en hartslag.

Tot zover het artikel ‘Beste bloeddrukmeter 2021’ – Laatste update 15/11/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Verzorging’

Comments (1)

[…] zover onze top 5 saturatiemeters. Meer medische meettoestellen nodig? Bekijk dan ook zeker de lijst beste bloeddrukmeters. Hulp bij het wandelen kan je vinden in de top 5 beste […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.