Wat is een goede koelkast? Eén die voldoet aan al uw eisen, binnen budget is en past in de voorbestemde ruimte. Daarna kan je nog nadenken over het type koelkast, en of het een smart koelkast moet zijn. Volgens ons onderzoek is de beste Amerikaanse koelkast voor de meeste mensen de Samsung RS68N8221B1/EF. Hij heeft een A++ energielabel, mooi design en grote inhoud aan een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ben je eerder op zoek naar een goedkope maar kwalitatieve Amerikaanse koelkast dan raden we de Samsung RS50N3803SA aan.

Hieronder vind je de top 5 beste amerikaanse koelkasten van 2021. Wil je weten hoe we tot deze conclusie gekomen zijn en hoe je deze koelkasten moet vergelijken, waar je op moet letten. Dan kan je onderaan het artikel alles vinden, navigeren kan via ‘Snel zoeken’.

Beste Amerikaanse Koelkast 2021

De Samsung RS68N82221B1/EF is volgens ons onderzoek de beste Amerikaanse koelkast voor de meeste gezinnen. Hij heeft een verbruik van 389 kWh (A++ energielabel) of ongeveer 80 euro per jaar. Dit verbruik valt zeer goed mee gezien zijn grote opslagruimte.Het koelgedeelte aan de rechterkant beschikt over een inhoud van 407 liter terwijl de het vriesgedeelte aan de linkerkant over 210 liter beschikt. In totaal heeft deze frigo dus een inhoud van 617 liter wat zeer ruim is in vergelijking met andere merken. Aan de buitenkant van de linkerdeur bevindt zich een water- en ijsdispenser. Om deze dispenser te kunnen gebruiken moet dit toestel aangesloten worden op de waterleiding. Hij beschikt namelijk niet over een waterreservoir.

“Beste Amerikaanse koelkast 2021”

Naast de basisopties zijn er een aantal bijkomende opties voorzien zoals No Frost, ingebouwde LED verlichting en een vakantiemodus. Dankzij de No Forst moet je niet meer om het jaar je vriezer leegmaken en ontdooien om ijs te verwijderen. Als we naar het design kijken zien we dat deze zwarte Amerikaanse koelkast voorzien is van een mooie coating. Deze voorkomt zichtbare vingerafdrukken zodat je minder vaak de frigo moet afkuisen. De Samsung RS68N82221B1/EF is voorzien van alle nodige functies waar een Amerikaanse frigo over moet beschikken en kost op moment van schrijven 1.319 euro. Hiermee heeft hij de beste prijs-kwaliteitverhouding van alle koelkasten die we hebben onderzocht.

Ben je op zoek naar een model met een zuinig energieverbruik dan raden we de Samsung RS68N82222S9/EF aan. Het is een van de weinige betaalbare modellen op de markt met een A+++ energielabel. Volgens ons onderzoek is er weinig verschil in het werkelijk elektriciteitsverbruik tussen een A+ en A++ model. Maar dit gaat niet op wanneer we een A++ en een A+++ model met elkaar vergelijken. Zo is de RS68N82222S9/EF ongeveer 35% zuiniger in vergelijking met onze favoriete keuze, de Samsung RS68N8221B1/EF. Met andere woorden kun je tot 30 euro op je energiefactuur besparen door voor deze zuinige Amerikaanse koelkast te kiezen. Het nadeel is dat hij ongeveer 230 euro duurder is in aankoop en dat het 8 jaar duurt eer je dit bedrag hebt terugverdiend. Op lange termijn zal je natuurlijk meer besparen omdat een ijskast een gemiddelde levensduur van 15 jaar heeft.

“Amerikaanse koelkast met laag energieverbruik A+++”

Buiten de kleur aan de buitenkant is dit model bijna identiek aan de RS68N8221B1/EF. Beide toestellen hebben dezelfde afmeting en zijn voorzien van een grote koel- en vriesruimte. Aan de linkerdeur is er ook een water- en ijsdispenser voorzien, om dit te kunnen gebruiken moet je hem wel aan de waterleiding aansluiten. Er is een No Forst optie samen met ingebouwde LED verlichting en een vakantiemodus. Wat wel uniek is aan de RS68N82222S9/EF is dat hij over Power Freeze beschikt. Hiermee kun je etenswaren sneller invriezen waardoor ze beter bewaard blijven. Vergeet wel niet om deze optie uit te schakelen wanneer je deze niet nodig hebt. Het verbruikt namelijk heel wat bijkomende elektriciteit om deze modus aan te houden.

De Samsung RS50N3803SA is een goedkope Amerikaanse koelkast met een A+ energielabel. Maar laat je niet zeker niet afschrikken door het A+ energielabel want als we kijken naar het werkelijk verbruik in kWh dan is A+ bijna identiek aan A++. Zo verbruikt hij maar 20 kWh meer op een jaar in vergelijk met de Samsung RS68N8221B1/EF die een A++ energielabel heeft. Dit is een besparing van nog geen 5 euro per jaar op je energiefactuur wat verwaarloosbaar is. In onze test scoort hij dus middelmatig op vlak van elektriciteitsverbruik. Waar hij op uitblinkt is zijn lage prijs, op moment van schrijven kostte deze Amerikaanse ijskast maar 999 euro.

“Goedkope Amerikaanse koelkast”

Wat we minder vinden aan deze koelkast dat hij over een koelgedeelte van 359 liter en een vriesgedeelte van 192 liter beschikt. Dat is 10% minder inhoud in vergelijking met de twee andere Samsung koelkasten ondanks het feit dat alle drie de toestellen over dezelfde afmetingen beschikken. Met 43 decibel is het ook een luidere koelkast dan we gewoon zijn. Wat we wel goed vinden aan dit model is dat het voorzien is van een luik (HomeBar) zodat je eenvoudig aan je drank kunt zonder dat je de deur volledig moet openen. Dit kan je helpen om energie te besparen en je factuur te drukken. De compressor blijft bovendien werken in een omgevingstemperatuur tot 10°C wat handig is als je hem in de garage of in de berging zou willen zetten.

De LG GSJ461 DIDV is een Amerikaanse koelkast met een waterreservoir. Dit reservoir wordt gebruikt om de water- en ijsdispenser te voorzien van water. Het voordeel is dat je de hem niet moet aansluiten op een waterleiding. Het nadeel is dat je dit reservoir elke keer manueel moet bijvullen wanneer het water op is. Wat nog speciaal is aan dit model is dat de rechterdeur voorzien is van een door in door design. Dit wil zeggen dat de deur uit twee delen bestaat. Zaken zoals drank waarvoor je de frigo vaak opent kun je in het eerste gedeelte van de deur plaatsen. Zo hoef je niet telkens de volledig frigo te openen om een fles water te pakken waardoor er minder koude lucht verloren gaat.

“Amerikaanse koelkast met waterreservoir”

Wat we slecht vinden aan de LG GSJ461DIDV is dat hij 479 kWh aan elektriciteit verbruikt per jaar. Dit is het hoogste verbruik van alle modellen die we onderzocht hebben. Op jaarbasis loopt dit op tot een meerkost van 25 euro in vergelijking met andere A+ en A++ modellen. Wat we ook niet goed vinden is dat hij 24 uur lang nodig heeft om eten volledig in te vriezen. Dit is minder goed omdat vis- en vleeswaren hun smaak en voedingsstoffen verliezen wanneer ze te traag worden ingevroren. Als je vaak restjes wilt invriezen is het dus beter om voor een ander model te kiezen. Koop je vooral voedingswaren die al ingevroren zijn dan is dit geen probleem voor jou. Wat we wel goed vinden aan deze frigo is dat hij met 405 liter koelruimte en 196 liter vriesruimte vrij ruim is. Deze Amerikaanse ijskast raden we enkel aan wanneer je op zoek bent naar een model met een waterreservoir. Heb je dit niet nodig dan kun je betere toestellen vinden voor minder geld.

Er is ook nog een premium LG koelkast, hiervoor heb je wel een behoorlijk budget nodig.

De Samsung Family Hub RS68N8941B1/EF is het buitenbeentje van alle modellen. Het is namelijk een smart koelkast voorzien een tablet waarmee je heel wat zaken kunt regelen. Je kan onder andere een boodschappenlijstje aanmaken, muziek afspelen, en de temperatuur van de verschillende zones in je woning regelen. Daar stopt het niet. Via de app kun je bijvoorbeeld via je smartphone de inhoud van je koelkast bekijken zonder deze te openen, ook van op afstand tijdens het boodschappen doen. Ook is er een Meal Planner app die je gerechten kan voorstellen op basis van wat je nog in de frigo hebt liggen. Je krijgt er ook meteen het recept bij. Koppel je het aan bepaalde apps dan wordt dit ondersteund met video en geluid.

“Smart Amerikaanse koelkast met display”

Deze 2021 features komen aan een bepaalde prijs. Op moment van schrijven kostte deze smart koelkast 2.399 euro (Krefel) wat het dubbele is van onze eerste keuze. Wat we wel goed vinden is dat het een opslagruimte van 593 liter heeft (383 liter koelruimte en 210 liter vriesruimte). Daarenboven beschikt hij over een Power Freeze functie zodat voedingswaren sneller ingevroren worden waardoor de smaak en de voedingsstoffen beter behouden blijven. Blijft de kast te lang open dan zal de smart koelkast je hiervan op de hoogte brengen en gaat de turbo-modus even aan om de temperatuur zo constant mogelijk te houden.

Nog niet zeker van je aankoop, bekijk dan ook de TOP 5 tafelmodel koelkasten of de TOP 5 gewone koelkasten.

Amerikaanse koelkasten vergelijken

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Met een Amerikaanse side by side koelkast beschik je over heel wat koel- en vriesruimte op een plek. Ze bestaan namelijk altijd uit een linker- en een rechterkant. Aan de linkerkant heb je het vriesgedeelte met aan de buitenkant van de deur een ijs- en waterdispenser. Aan de rechterkant bevindt zich het koelgedeelte. Sommige modellen van LG voorzien aan de rechterkant een door in door design om drank op te bergen terwijl Samsung bij sommige modellen een tablet voorziet. In ieder geval zijn ze ontworpen voor grote gezinnen waar je met een toestel toegang hebt tot al je eten, drank, fris water en ijsblokken.

Een Amerikaanse ijskast is een uniek element in een keuken en zijn daarenboven gemakkelijker te vervangen dan een ingebouwde koelkast. Uit onderzoek blijkt dat het doorsnee Belgisch gezin steeds minder tijd heeft om boodschappen te doen. Door het gebrek aan tijd nemen we meer boodschappen mee in vergelijking met vroeger. Om genoeg plaats te hebben om al die boodschappen op te bergen kan een Amerikaanse ijskast zeer handig zijn. Ook in tijden van crisis zoals bij het uitbreken van het Coronavirus is de verkoop sterk gestegen.

slimme-amerikaanse-koelkast

Slimme of smart koelkast

Alles in huis is tegenwoordig slim, dus waarom stoppen bij de koelkast. Het staat centraal in de keuken en voorziet ons van lekker vers eten. Eigenlijk is het logisch dat uw koelkast de keukenassistent wordt. Het is makkelijk in te beelden; een grote Amerikaanse koelkast dat perfect weet welke producten jij nog in huis hebt. Even automatisch een recept opzoeken en de koelkast kan je de kookinstructies voorlezen. Nog een sensor die weet wanneer groenten, fruit, vlees en vis bedorven is… Een toekomst die blijkbaar nu al in de winkel ligt. Samsung heeft bijvoorbeeld al een keukenassistent toegevoegd aan hun Family Hub gamma.

Wat kan een smart koelkast

Wat kan er dan wel? Via de smartphone kan je weten wat er in de koelkast zit door drie ingebouwde cameras. Het kan ook een notificatie sturen wanneer er een houdbaarheidsdatum overschreden is, of wanneer een product op is. Recepten opzoeken is dus ook al mogelijk! Je kan zelfs eten bestellen en laten leveren via je koelkast, geen smartphone meer nodig.

Een muziekje opzetten tijdens het koken kan toch rustgevend zijn? Vanaf nu kan je het dus aan je koelkast vragen. Kies je voor een model met een groot display dan zijn de mogelijkheden nog ruimer. Een serie of film kijken, gewoon even de USB, wifi of bluetooth (toch wel veel mogelijkheden!) verbinden en je bent klaar voor een kooksessie van 3 uur. Moet je ondertussen op de kinderen letten dan maak je van het koelkastscherm de virtuele oppas. Tekenen of illustraties maken kan ondertussen ook al op het display. Volwassenen gebruiken het liever om een boodschap of reminder op te schrijven. Je kan ook van je smartphone een bericht achterlaten op de koelkast.

Koelkast met touch screen display

Een groot display, het werkt net zoals een tablet. Je kan allerlei apps gebruiken, anderzijds kan je ermee in de koelkast kijken zonder de deur open te doen. Dit kan door de ingebouwde camera’s. Via dit display kan je ook de instellingen van het koel- of vriesvak veranderen.

Ingebouwde speakers

Bijna alle smart koelkasten hebben ingebouwde speakers. Wil je deze functie vaak gebruiken voor muziek en films, let dan op de kwaliteit van de speakers. Het blijft in eerste plaats een koelkast dus dit is een functie waar sommigen merken op zullen besparen. Als je een bluetooth verbinding hebt dan kan je het opnieuw aansluiten aan een draadloze speaker. Maar stel je dan toch eens de vraag waarom je een smart koelkast wilt.

smart-koelkast-met-display-scherm

Hoeveel verbruikt een Amerikaanse koelkast?

Een doorsnee Amerikaanse koelkast met een A++ energielabel verbruikt ongeveer 390 kWh per jaar. Het verbruik van een gewone koelkast met een koelinhoud van 400 liter ligt met 150 kWh een pak lager. Daar staat tegenover dat een gewone koelkast geen vriesgedeelte heeft waardoor het ook minder verbruikt. Het verbruik van een doorsnee diepvriezer met een koelinhoud van 200 liter is ongeveer 220 kWh per jaar. Een Amerikaanse koelkast gebruikt dus ongeveer 5-10% meer in vergelijking met een aparte frigo en vriezer. Ondertussen komen er ook Amerikaanse koelkasten op de markt met een A+++ energielabel die nog een stuk zuiniger zijn dan de A++ modellen. Het energieverbruik van een Amerikaanse koelkast is dus sterk afgenomen dankzij betere isolatie en het gebruiken van aparte koelingssystemen voor enerzijds het vriesgedeelte en het koelgedeelte.

Soorten Amerikaanse koelkasten

Side by side design

koelkast-side-by-side-ontwerp

Side by side design geeft aan dat de koelkast links en rechts gesplitst is. Eén kant voor het vriezen, het andere voor het koelen. De meeste Amerikaanse koelkasten zijn side by side koelkasten maar er zijn steeds meer French doors. Bij French doors gebeurt de splitsing tussen boven- en onderkant, en met meerdere deuren. Daarom is het voordeel van een side by side dat je maar 1 deur moet openen. Moet je meerdere deuren openen dan gaat er energie en koeling verloren. Weet jij perfect wat je waar hebt liggen dan is dit verwaarloosbaar. Het nadeel van een side by side is ruimte (in de breedte). De vrieskant is vaak wat smaller. Daarentegen heb je meer ruimte in de hoogte. Heb je geen al te brede producten om in te vriezen dan is dit nadeel ook verwaarloosbaar. Alles hangt dus af van jouw voorkeur en gebruik.

French doors

Amerikaanse-koelkast-french-doors-ontwerp

French doors maken het verschil dus van boven naar onder. Koeling bovenaan, vriezen onderaan. Het bovenstuk is meestal, net zoals een side by side, in twee deuren. Onderaan vinden we deuren of schuiven terug, dit hangt af van ontwerp tot ontwerp. Heb je veel ruimte nodig in de breedte dan kies je best voor schuiven. Heb je meerdere deuren dan kan je alles beter organiseren. Let er wel op dat meerdere deuren opendoen uiteindelijk voor een hoger verbruik zal zorgen. Plak desnoods een post-it op de deur zodat je weet wat er in zit alvorens ze open te doen.

Door in Door design

Zowel side by side als French doors kunnen uitgerust zijn met een door-in-door design. Dit wil zeggen dat de bovenste deur aan de rechterkant uit twee delen bestaat. In het eerste gedeelte kun je zaken zoals drank en snacks opbergen. Dit zijn zaken waar mensen het vaakst de frigo voor openen. Dankzij een door in door design moet je enkel het voorste gedeelte van de deur openen en niet de volledige frigo. Hierdoor zou je op lange termijn meer energie besparen. De nieuwste modellen komen zelfs met en glazen paneel waarop je kunt aankloppen. Hierdoor springt er een lichtje aan en kun je binnenin de deur kijken om te zien wat er nog in de frigo staat. We zien zo’n glazen paneel eerder als een gimmick of een fashion statement die aan een serieuze meerprijs komt. Zo kost de LG GSI961PZAZ  tot bijna 1.000 euro meer in vergelijking met andere modellen met dezelfde specificaties en dat wij vinden wij het persoonlijk niet waard.

door-in-door-koelkast

Koelkast met dispenser

Water- & ijsdispenser

In de Verenigde Staten is het bijna een must, bij ons nog niet. De keuze voor een dispenser brengt ook meteen een prijskaartje met zich mee. Kies je voor een dispenser dan kies je ook meteen voor een koelkast met watertoevoer. Het voordeel is natuurlijk dat je koud water hebt en dat ijsblokken automatisch gemaakt worden. De meest premium koelkasten hebben ook een ‘crushed ice’ functie. Omdat ongeveer de helft van de Amerikaanse koelkasten met dispenser komt is het ook niet een al te dure optie.

Watertoevoer

Misschien lijkt een simpele watertoevoer niet belangrijk, maar ook hier zijn twee opties. Heb je toegang tot de waterleiding dan kan je deze gewoon koppelen en is dit de makkelijkste keuze. Gezien ons leidingwater veilig en drinkbaar is is er in België geen probleem. Heb je dit niet dan kan je nog altijd genieten van een dispenser als je kiest voor een ingebouwde waterreservoir. Die moet je wel zelf bijvullen. Ook de waterfilter is van belang, meer hierover lager in het onderzoek.

Amerikaanse-koelkast-met-ijs dispenser

Waar moet je op letten?

Amerikaanse koelkast met lage energieklasse

De energieklasse geeft aan hoeveel elektriciteit een toestel verbruikt. Momenteel hebben alle frigo’s die verkocht worden een A+, A++ of een A+++ label. Doorgaans is een A+++ model duurder dan een A++ model in aankoop. Maar op lange termijn bespaar je geld door een lagere elektriciteitsfactuur. Om een idee te krijgen van het verschil in verbruik tussen modellen hebben we hieronder een grafiek gezet met het jaarlijks verbruik in kWh. Wat hier opvalt is dat de Samsung RS68N8221B1/EF bijna de helft verbruikt per jaar in vergelijking met de LG GSJ461DIDV. In andere woorden kun je tot 48 euro per jaar besparen door een A+++ te kiezen in plaats van een A+. Over de loop van 15 jaar (gemiddelde levensduur van een frigo) is dit een totale besparing van 720 euro. Als je een hogere aankoopprijs kunt betalen kan het dus interessant zijn om voor een A+++ model te kiezen.

amerikaanse-koelkast-energieverbruik

Een laag jaarlijks verbruik

De meeste mensen kijken bij het kopen vooral naar de aankoopprijs. Maar er zijn ook lopende kosten zoals het elektriciteitsverbruik en de waterfilters. De voornaamste functie van waterfilters is om te voorkomen dat kalk zich in de leidingen kan vastzetten. Daarnaast zorgt het er ook voor dat vuile geuren of smaken uit het water verwijderd worden. Voor optimaal gebruik moeten ze om de zes maanden vervangen worden. Om de kostprijs van de elektriciteit te berekenen zijn we vertrokken van het verbruik in kWh van elke frigo. Daarnaast zijn we uitgegaan van een gemiddelde kostprijs van 20 eurocent per kWh. Deze gemiddelde kostprijs is gebaseerd op basis van het verbruik van een doorsnee gezin van 4 personen. Het houdt rekening met de energiekost, de kosten van de netbeheerder en de heffingen van de overheid.

amerikaanse-koelkast-energie-kosten

Inhoud

De afmetingen van een Amerikaanse koelkast zijn een breedte van 91 cm, een diepte van 71cm en een hoogte van 179 cm. Er zijn een paar modellen die hiervan afwijken maar de meeste modellen hebben ongeveer dezelfde afmetingen. Ondanks het feit dat de meeste modellen dezelfde afmetingen hebben zijn er grote verschillen in de inhoud van de frigo. Dankzij innovatie maken moderne modellen gebruik van dunner en beter isolatiemateriaal. Hierdoor kunnen ze de dikte van de wanden en de deuren verminderen waardoor er meer inhoud is om je boodschappen op te bergen. Zo heeft Samsung de dikte van de wand van de vriezer en van de frigo respectievelijk met 5mm  en 15mm kunnen versmallen. Dit hebben ze gedaan door gebruik te maken van een nieuwe soort polyurethaan. In de grafiek hieronder kun je zien dat koelkasten van Samsung een grotere inhoud hebben ondanks het feit dat ze even groot (en even duur) zijn in vergelijking met de andere modellen op de markt.

amerikaanse-koelkast-grote-inhoud-volume

Een stille Amerikaanse koelkast

Een goede Amerikaanse koelkast heet een geluid van 40 decibel of minder. Een geluid van 40 decibel is zeer stil en vergelijkbaar met het achtergrond geluid in een stille bibliotheek. Een model zoals de LG GSJ760PZUZ maakt tot 45 decibel geluid wat toch merkbaar luider is in vergelijking met 39 decibel. Wanneer je je koelkast in de berging of garage plaatst is dit natuurlijk van minder belang.

stille amerikaanse-koelkast-geluid

Installatie

Voor je een Amerikaanse frigo gaat kopen kun je best goed nadenken waar je hem gaat plaatsen. Je moet namelijk niet enkel voldoende ruimte hebben. Indien je model niet over een waterreservoir beschikt moet je het ook op je waterleiding aansluiten. Daarenboven moet er ook ergens een waterfilter geïnstalleerd worden. Aangezien je een waterfilter om de zes maanden moet vervangen zet je deze best op gemakkelijk te bereiken plaats. Meestal wordt het om deze reden onder de pompbak geïnstalleerd. We geven nog een aantal algemene tips mee:

  • Laat voor een optimale werking van de frigo voldoende ruimte vrij aan de zijkant en de achterkant van de frigo
  • Voor je de frigo vult kijk je best even na of hij waterpas staat, indien dit niet het geval is kun je onderaan de hoogte van de pootjes aanpassen
  • Sommige online retailers leveren enkel op de gelijkvloers omdat een Amerikaanse koelkast te zwaar is om via de trap omhoog te brengen
  • Vervang de waterfilter om de zes maanden
  • Probeer een lege frigo te vermijden omdat dit meer energie verbruikt
  • Plaats geen warme voedingswaren in de frigo en sluit de deur zo snel mogelijk na gebruik

Minimale temperatuur

Ben je van plan de ijskast in de garage te zetten dan kies je best voor een model dat blijft werken onder de 16°C. Er zijn bepaalde modellen die voorzien zijn van een aangepaste compressor die werkzaam blijft tot temperaturen tot 10°C. Enkel deze modellen zijn geschikt om in een garage of berging te zetten waar het in de winter onder de 16°C kan zakken.

a+++ koelkasten

Waterfilter

De voornaamste functie van waterfilters is om te voorkomen dat kalk zich in de leidingen kan vastzetten. Daarnaast zorgt het er ook voor dat vuile geuren of smaken uit het water verwijderd worden. Voor optimaal gebruik moeten ze om de zes maanden vervangen worden. Een waterfilter kost ongeveer 25 euro wanneer je het van de producent van je ijskast koopt. Maar er bestaan ook fabrikanten die universele waterfilters verkopen die een stuk goedkoper zijn. Hieronder kan je een video vinden hoe je een waterfilter zelf kunt vervangen.

Design

De meeste Amerikaanse koelkasten zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Er bestaan ook koelkasten in het zwart, deze zijn ook vervaardigd uit roestvrij (roestvast) staal maar zijn daarna afgewerkt met een coating van zwarte polymeren. Naar onze ervaring zijn modellen met een coating gemakkelijker proper te houden in vergelijking omdat ze minder gevoelig zijn aan vingerafdrukken. Het is ook belangrijk om te kijken naar de toestellen die nu al in je keuken staan. Hebben je andere toestellen zoals je oven of je microgolfoven ook een stalen kleur dan is het beter om ook voor een frigo te gaan in roestvrij staal.

Indeling

Om de beste koelkasten te vinden hebben we ervoor gekozen om voor modellen te gaan die zowel schappen als lades hebben. Dankzij een lade creëer je een extra ruimte die op een lagere temperatuur kan gekoeld worden, ideaal voor groenten en vlees langer te kunnen bewaren. Bij voorkeur gaan we ook voor koelkasten die hun schappen zo hebben ontworpen dat in geval van een lekkende fles de vloeistof niet naar onder kan lekken. Sommige modellen voorzien ook speciale rekken voor het opbergen van flessen wijn. Alhoewel dit handige functies zijn moet je ook rekening houden dat deze opties heel wat inhoud opeisen waardoor er minder plaats is voor andere zaken.

mooie Koelkast-met-dispenser

Tot zover onze lijst van beste amerkaanse koelkasten van 2021 in Nederland. Laatst geupdate op 28/09/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.